Zivcho pon 23.11.2020 19:51
bosanac čet 26.11.2020 12:29
tintin kaže...

Odlučio sam epg napraviti sa webgrabom pa ako ima netko gotov config sa exyu kanalima može mi poslati na PM.

Trebam i malu pomoć. Kad dobijem epg kako riješiti da ga vide aplikacije u lokalnoj mreži?

imaš ekipu na serbian forum.org koja zna više o tome

gyges pon 30.11.2020 13:27

Imam Android box, i zanima me koji addon za serije i filmove "skida" torrent kada stisnem pauzu.

Imam Realdebrid premium acc, Seren, Crew, Gaia addon ali nigdje ne nalazim kako skidati seriju dok je pauzirana.

Hvala

Yo Momma pon 30.11.2020 13:31
Zivcho kaže...

Nemam iskustva sa tv-box-ovima, ali ako neko ima zaljkucan box, moze ga otkljucati na ovaj nacin. Radio sam Jailbreak na iPhone-ima i iPad-ovima, a za ovo prvi put cujem. Ako imate, ovakav 'zakljucan' box, probajte, ali znajte da gubite garanciju.

https://www.streamingmediaguide.net/how-to-jailbreak-an-android-tv-box-in-2021/

Ja isto prvi put čujem za zaključan box. Pa skoro glavna fora je to što ti Kinezići fino sve otključaju, razvale i provale i pošalju box instaliran s nekim stvarčicama koje rade samo na rootu.

Zivcho pon 30.11.2020 16:13

Podesi Elementum, tako da, u polju 'Download storage type' , umjesto 'Use memeory' üpostavi 'Use files'. Dole nize u polju 'Download path' unesi mediu, ili  drive i folder gdje ce se smjestati filmovi. Kada pustis film u Elementumu, i pritisnes stop, Postavice ti se pitanje da li zelis da nastavis sa download-om. Potvrdis sa yes, i download 'radi' u pozadini. U glavnom meniju Elementuma u 'Torrents' ce biti prikazani svi aktivni torrent-i.

gyges pon 30.11.2020 17:59
Zivcho kaže...

Podesi Elementum, tako da, u polju 'Download storage type' , umjesto 'Use memeory' üpostavi 'Use files'. Dole nize u polju 'Download path' unesi mediu, ili  drive i folder gdje ce se smjestati filmovi. Kada pustis film u Elementumu, i pritisnes stop, Postavice ti se pitanje da li zelis da nastavis sa download-om. Potvrdis sa yes, i download 'radi' u pozadini. U glavnom meniju Elementuma u 'Torrents' ce biti prikazani svi aktivni torrent-i.

Hvala.

Jel na elementumu moguce podesiti real debrid

Zivcho pon 30.11.2020 19:30

To mozes podesiti u Gaia addonu, a Elementum tu sluzi kao externi player. Vidi u podesavanju Gaia addona. Gaia ce ti dati RD linkove, a Elementum ce da odradi steaming. Ja licno, ne volim da placam nikome za bilo sto. Podesio sam Gaia addon, i on mi da dovoljno linkova. Takodje, mozes u bilo kojem addon-u, kada pronadjes neki film, na desni klik tog filma, da izaberes opciju 'Elementum play'. Tada se aktivira program Burst, i on ti daje torrent linkove. Uslov je da instaliras 'context-elementum' addon.

Evo ti link: https://github.com/elgatito/context.elementum/releases/download/v0.0.3/context.elementum-0.0.3.zip

fijaker pon 30.11.2020 21:38

Zip datoteka s ovog URL-a je prazna. Isto je bilo i s nekim drugim URL-om objavljenim na Phoenix Reborn grupi.
C.O.D. ima u Blue Thunder buildu od Balkan Green-a i vrlo je dobar iako Arene ne rade, a ostalih sportskih programa nema.

sibica pon 30.11.2020 21:41
fijaker kaže...
Zip datoteka s ovog URL-a je prazna. Isto je bilo i s nekim drugim URL-om objavljenim na Phoenix Reborn grupi.
C.O.D. ima u Blue Thunder buildu od Balkan Green-a i vrlo je dobar iako Arene ne rade, a ostalih sportskih programa nema.

Čudno,

Meni je ujutro najnormalnije prošla instalacija.

fijaker uto 1.12.2020 00:21

Koju si adresu upisao u File manager Kodija za skidanje tog zip fajla? U LibreELEC-u ja ne mogu drugačije ubaciti zip datoteku - bolje rečeno komplicirano je (meni).
Preko Raspberry Pi OS-a naravno mogu i jedan. To je addon koji se koristi u Green
Thunder buildu.

sibica uto 1.12.2020 08:00
fijaker kaže...
Koju si adresu upisao u File manager Kodija za skidanje tog zip fajla? U LibreELEC-u ja ne mogu drugačije ubaciti zip datoteku - bolje rečeno komplicirano je (meni).
Preko Raspberry Pi OS-a naravno mogu i jedan. To je addon koji se koristi u Green
Thunder buildu.

Downloadao sam .zip datoteku na mob i onda prebacio u memoriju Firesticka. Nakon toga klasika,addon, install from zip i za min, dvije je bila gotova instalacija.

fijaker sri 2.12.2020 19:23

Meni je izvrsna kriminalistička rumunjska serija Umbre (Shadows). Ima nasilnih scena ali su u funkciji radnje. Dobro dođe kao odmor od klišeiziranih američkih serija.
Prijevod morate potražiti upisivajući točan naziv serije u posebnu potragu - donji desni kut Kodija kod unošenja prijevoda.

gyges ned 6.12.2020 05:48
Zivcho kaže...

To mozes podesiti u Gaia addonu, a Elementum tu sluzi kao externi player. Vidi u podesavanju Gaia addona. Gaia ce ti dati RD linkove, a Elementum ce da odradi steaming. Ja licno, ne volim da placam nikome za bilo sto. Podesio sam Gaia addon, i on mi da dovoljno linkova. Takodje, mozes u bilo kojem addon-u, kada pronadjes neki film, na desni klik tog filma, da izaberes opciju 'Elementum play'. Tada se aktivira program Burst, i on ti daje torrent linkove. Uslov je da instaliras 'context-elementum' addon.

Evo ti link: https://github.com/elgatito/context.elementum/releases/download/v0.0.3/context.elementum-0.0.3.zip

Jbg ne kužim kako "desni klik" radi na Android TV i android boxu

gyges ned 6.12.2020 06:07
gyges kaže...
Zivcho kaže...

Jbg ne kužim kako "desni klik" radi na Android TV i android boxu

Ponovo složio Gaia i sad nudi Elementum kao player.

Radi, super hvala.

zvir12 ned 6.12.2020 15:46

Ne mogu skinuti stalker.zip na firestick (čak se i rimuje). Kada upišem web adresu u Downloader, dobijem poruku An unknown error has occured. Pregledao sam web adresu više puta i nema greške, pa ne znam u čemu može biti problem.