Zivcho pet 25.12.2020 16:55
zvir12 sub 26.12.2020 17:40
Zivcho kaže...

Podesi Elementum, tako da, u polju 'Download storage type' , umjesto 'Use memeory' üpostavi 'Use files'. Dole nize u polju 'Download path' unesi mediu, ili  drive i folder gdje ce se smjestati filmovi. Kada pustis film u Elementumu, i pritisnes stop, Postavice ti se pitanje da li zelis da nastavis sa download-om. Potvrdis sa yes, i download 'radi' u pozadini. U glavnom meniju Elementuma u 'Torrents' ce biti prikazani svi aktivni torrent-i.

Podesio sam Elementum kako si napisao u ovom postu, ali sada mi u pozadini stalno skida neke fajlove (filmove). Kako mogu prekinuti dowload, ili podesiti da kad skine film, prekine downlad kad ponovno pokrenem Kodi.

Zivcho ned 27.12.2020 06:55

Idi na  Torrents, i tu su ti svi aktivni torrenti. Imas opciju 'delete torrent'. Ostavi torrent koji hoces da gledas, i klikni na njega da ga gledas. Film i torrenti se nalaze u folderu koji si unio u podesavanju Elementuma. Kada odaberes torrent koji ces gledati, na kraju, kada izlazis iz filma sa 'stop', pita ce te, da li zelis brisati toorent. Potvrdi sa yes, i obrisaces ga.

Zivcho ned 27.12.2020 07:12

Ima li neko iskustva sa Amazon Firestick i kako radi Kodi na njemu. Zanima me gdje drzi file koji je download-ovan. Pitam za druga u Americi, i htio bi mu pomoci da instalira jedan moj build. Zanima me, da li moze u Firefox-u pokrenuti Youtube i tamo kliknuti na download link za moj ZivchoWizard, i gdje ga smjesta zip file u Firestick. Nemam iskustva sa ovom spravicom, osim sto znam da je Android kompatibilan.

om-prat ned 27.12.2020 09:25

Skini downloader iz amazonove trgovine i omogući instaliranje iz nepoznatih izvora u postavkama. Downloader ima ugraden browser ili moš zalipit direktni link, a folder u koji skida apk mos minjat u postavkama.

AmonZero ned 27.12.2020 14:31

Sve sto nemos instalirat preko Firesticka i njegove sreach and and download opcije, moze preko tog Downloadera kak je kolega rekao.

To ti je onak prvi alat kojeg instaliras na Firesticku jer preko njega imas tu opciju preuzimanja .apk fileova putem linka.

Super alat jer kad preuzmes apk file, napravis instalaciju, ovaj ti odma ponudi da isti apk file obrises jer vise nemas potrebe za istim.

Zivcho pon 28.12.2020 08:30

Na laptopu podesis folder da bude share-bilan.

U Kodiju pokreces video tako sto pristupas Samba folderu.

Skini Android Samba Clijent, gdje mozez share-ovati foldere na Firesticku. Koristi Downloader.

https://www.apkmirror.com/apk/developed-with-google/android-samba-client/android-samba-client-1-1-release/android-samba-client-1-1-android-apk-download/

Taj OS na Firestiku je Android kompatibilan, pa samim tim koristi i Linux kernel. Samba clijent odlicno funkcionise u 'kucnoj' mrezi.

gringooo123 uto 5.1.2021 15:03

Pozdrav ekipa imam jedan mali problem nedavno sam pribacia kodi priko usb sebi na laptop i sad mi se javlja ova greska.... bez problema udem u aplikaciju unesem linkove i kada zelim pokrenit tipa hrt2 nece da mi ucita sliku...

Zivcho pet 8.1.2021 18:02
Zivcho pon 11.1.2021 19:08
Zivcho uto 19.1.2021 13:42
Zivcho čet 21.1.2021 11:44