fijaker čet 19.11.2020 11:47

Ne znam da li u MAC adresi ima razlike ako se upiše na početku adrese 1A, odnosno 1a. Mytv.fun u kombinaciji s drycloth za EPG ima najbolju listu za EX-YU područje.
Nekada znade i tvoj provaider zezati - ako je važna tekma.

Yo Momma čet 19.11.2020 13:59

MAC adrese nisu osjetljive na velika i mala slova, tako da to nema veze.

Za provajdere sumnjam da im se da zamarati s ometanjem opskurnih adresa koje se stalno mijenjaju, pa jedva se nama koji gledamo da petljati s tim:)

Da, mytv.fun definitivno ima najbolje kanale i najbolje kategorizirane, zato koristim gotovo isključivo njega.

SinisaBl pet 20.11.2020 18:23

Pozdrav ,Ott navigator nekoliko dana probavam i zaista je extra skoro da nema mane.Samo na napuniti sa dobrim serverima i mac adresama kombinujem sto sam nađem i zivcinim listama .Ako prođe i ucita listu to je to.E sad jedna stvar ako nekome ucita listu a nece otvoriti kanale ili kanali rade ali nakon nekog vremena nece dobiju gresku 401 call provider uopste ne znaci da ste blokirani tj vas ip.Desi se da uredim klijenta dodam drugu mac koja otvara i sutradan ubacim isti mac koji je davao error 401 i on opet radi bez problema.Sve dok nije istekao date expire ta lista radi vjerovatno je doslo do prebukiranja tog maca puno se ljudi prikacilo na isti a server koji daje kanale ne moze podnijeti toliko korisnika i onda error.Druga stvar jedino sto mi se povremeno javlja u toku gledanja programa stane sekundu i pise ucitavanje i nastavi sa radom.Ko kubura sa ott navigatorom jel mu provaljivao stimanje mreza i buffer size podesavanja?i drugo gdje sam skontao da se oko toga moze vrtiti su podesavanja kodeka dal provider codec dal uvijek hardverski ili sofrver VLC kodek.Ima li tu kakve veze oko tog sjeckanja povremenog ili i to pripisati samom serveru i njegovoj propusnoj moci i broju klujenata na istom.Brzina interneta neupitna 100Mbps mjereno u samom boxu speed test app.pozdrav

SinisaBl ned 22.11.2020 01:18

Ma to je to jedina poenta svega ovoga na koliko rasterecen ili opterecen server nabasaš i naletiš ,Ispada nece da otvori baferuje trazi bolji MAC i to je sve :-)Ili mijenjaj komplet url adresu drugi server ako probas dosta MAC adresa istog i zezaju.

Yo Momma ned 22.11.2020 11:39
Ivooh11 kaže...
Pozdrav ekipa, treba mi hbo addon za kodi, ako netko zna gdje ima za skinuti?

Nisam siguran što pod time misliš. Ako te zanima live program, od Kodija je za to bolji OTT Navigator. Pregledaj nekoliko prethodnih stranica.

Ako misliš na on demand, rekao bih da za to ima puno boljih stvari od hbo-a.

0Chance ned 22.11.2020 11:55

Radi li ikoji video addon na kodi 19? Koristio sam venom i exodus redux, ali nakon updatea, sve je stalo zbog nekompatibilnosti. Rijec je o android tv pa nemam bas volje vracati na staru verziju i sve ispocetka. Osim ako je to jedina opcija. 

dado16 ned 22.11.2020 12:59

ja sam na rasperry pi stavio kodi 19 jer nijedan drugi mi ne radi al nijedan addon mi ne radi na kodi 19....iskljucivo 18 je zadnje zato sto se promjenio python 2.0 na 3.0 i mora se cijeli kod nanovo raditi ako sam ja to dobro shvatio

Zivcho ned 22.11.2020 14:53

Sacekajte sa 19-ticom. Vecina addon-a nije se prebacila na python 3. Kodi develeperi je javno ogradjuju od gotovi svih addon-a, za streaming sa 'zabranjenih lokacija'. Sve to trpaju pod 'pirateriju', ali razumijem ih. Moraju, inace bi ih 'ugasili'. Sad je sve do autora addon-a, da svoje projekte prilagode python3 interpreteru. Ja sam neke sam 'odradio', i rade dobro. Ne stavljam ih u bildove, je ce ih pregaziti update-ovi, koji ce ubrzo da pristizu. Nista strasno, samo malo odvojenog vremena, i 'volja' autora addon-a.

Ivooh11 ned 22.11.2020 15:33
Yo Momma kaže...
Ivooh11 kaže...
Pozdrav ekipa, treba mi hbo addon za kodi, ako netko zna gdje ima za skinuti?

Nisam siguran što pod time misliš. Ako te zanima live program, od Kodija je za to bolji OTT Navigator. Pregledaj nekoliko prethodnih stranica.

Ako misliš na on demand, rekao bih da za to ima puno boljih stvari od hbo-a.

Trebao mi je hbo go plugin za kodi jer na firestick ne mogu instalirati hbo go apk.

Našao sam na githubu plugin koji radi dobro i sve 5.

Hvala 

fijaker ned 22.11.2020 16:56

Na Raspberry Pi 4 imam instaliran Kodi 18.9 na LibreELEC-u a na Raspberry OS mi je, mislim, 18.7
Ne volim instalirati beta verzije OS-a jer onda ne znam da li je možda problem i u OS-u. Dobro je pričekati i koji mjesec nakon izlaska stabilne verzije, radi prilagođavanja od strane autora (programera) addonova. Pogotovo kod LibreELEC-a, bitniji je novi kernel 5xxx za njega.

fijaker ned 22.11.2020 17:05

Televizijski program sada gledam i preko evoTV, besplatnih 90 dana. Nema neke razlike u kvaliteti slike, rekao bih nikakve, u odnosu na plaćeni listu ili prikupljene url/MAC adrese. EPG Im nije podržan gotovo kod nijednog dokumentarnog ili filmskog programa (izuzev Cinemastar), nema "gledanja unazad", time je i snimanje moguće samo u trenutku gledanja - kod tih programa.
Razlika je u stabilnosti signala - nema nestajanja signala, te povremenog emitiranja viđenog u trajanju od par sekundi.

Zivcho pon 23.11.2020 19:51
bosanac čet 26.11.2020 12:29
tintin kaže...

Odlučio sam epg napraviti sa webgrabom pa ako ima netko gotov config sa exyu kanalima može mi poslati na PM.

Trebam i malu pomoć. Kad dobijem epg kako riješiti da ga vide aplikacije u lokalnoj mreži?

imaš ekipu na serbian forum.org koja zna više o tome

gyges pon 30.11.2020 13:27

Imam Android box, i zanima me koji addon za serije i filmove "skida" torrent kada stisnem pauzu.

Imam Realdebrid premium acc, Seren, Crew, Gaia addon ali nigdje ne nalazim kako skidati seriju dok je pauzirana.

Hvala

Yo Momma pon 30.11.2020 13:31
Zivcho kaže...

Nemam iskustva sa tv-box-ovima, ali ako neko ima zaljkucan box, moze ga otkljucati na ovaj nacin. Radio sam Jailbreak na iPhone-ima i iPad-ovima, a za ovo prvi put cujem. Ako imate, ovakav 'zakljucan' box, probajte, ali znajte da gubite garanciju.

https://www.streamingmediaguide.net/how-to-jailbreak-an-android-tv-box-in-2021/

Ja isto prvi put čujem za zaključan box. Pa skoro glavna fora je to što ti Kinezići fino sve otključaju, razvale i provale i pošalju box instaliran s nekim stvarčicama koje rade samo na rootu.

Zivcho pon 30.11.2020 16:13

Podesi Elementum, tako da, u polju 'Download storage type' , umjesto 'Use memeory' üpostavi 'Use files'. Dole nize u polju 'Download path' unesi mediu, ili  drive i folder gdje ce se smjestati filmovi. Kada pustis film u Elementumu, i pritisnes stop, Postavice ti se pitanje da li zelis da nastavis sa download-om. Potvrdis sa yes, i download 'radi' u pozadini. U glavnom meniju Elementuma u 'Torrents' ce biti prikazani svi aktivni torrent-i.

gyges pon 30.11.2020 17:59
Zivcho kaže...

Podesi Elementum, tako da, u polju 'Download storage type' , umjesto 'Use memeory' üpostavi 'Use files'. Dole nize u polju 'Download path' unesi mediu, ili  drive i folder gdje ce se smjestati filmovi. Kada pustis film u Elementumu, i pritisnes stop, Postavice ti se pitanje da li zelis da nastavis sa download-om. Potvrdis sa yes, i download 'radi' u pozadini. U glavnom meniju Elementuma u 'Torrents' ce biti prikazani svi aktivni torrent-i.

Hvala.

Jel na elementumu moguce podesiti real debrid

Zivcho pon 30.11.2020 19:30

To mozes podesiti u Gaia addonu, a Elementum tu sluzi kao externi player. Vidi u podesavanju Gaia addona. Gaia ce ti dati RD linkove, a Elementum ce da odradi steaming. Ja licno, ne volim da placam nikome za bilo sto. Podesio sam Gaia addon, i on mi da dovoljno linkova. Takodje, mozes u bilo kojem addon-u, kada pronadjes neki film, na desni klik tog filma, da izaberes opciju 'Elementum play'. Tada se aktivira program Burst, i on ti daje torrent linkove. Uslov je da instaliras 'context-elementum' addon.

Evo ti link: https://github.com/elgatito/context.elementum/releases/download/v0.0.3/context.elementum-0.0.3.zip