Sport

Kutak za ljubitelje Formule 1

Korny1603987 ned 16.3.2025 11:41

Ah, biti navijač Ferrarija. Ostariti uz njihove gluposti. Uvijek se nadati. Brzi hype. Iduća utrka će biti nešto totalno drugačije, iduća sezona donosi neviđenu crvenu dominaciju.

I tako sezona po sezona.... i dođe mi i 38. rođendan, a sve po starom.

Memphis ned 16.3.2025 13:11

Dobra utrka. Mercedes je najviše profitirao iz ničega. Ferrari standardno. RB u istim problemima sa drugim vozačem. Bravo za HUL, Antonellija, Albona i Strolla.

Chronosus ned 16.3.2025 17:01

Stroll unutar desetinke od Alonsa po promijenjivim uvjetima i uspio je dogurat Aston do 6. mjesta.

Pišem podsjetnik čisto jer se redovito sprda s njim, po meni većinom neopravdano.

E taj Ferrari... 

Barem su i dalje comedy gold. Ono s vodom će uć među best of all time...

sudy_freak pon 17.3.2025 09:57
RonoN kaže...

RPM is back:

RPM F1 Awards 2024

Rijetko što mi je tako lako opravdat subscription kao što si pravdam Patreon koji plaćam za njega.

Koja je to neviđena budala. RPM Awards i onda posveti 30 minuta debos na to što sere po window lickeru.

I onda ga ovaj demantira u prvoj utrci sezone hahahaha 

Što se utrke tiče. Wow svega.

Tifosi moja sućut. Ovo će biti još jedna duuuga sezona.

Leclercov quote Bozziju je valjda već sad quote sezone.

Mclaren bez obzira što je miljama ispred, opet su si jučer usrali u život onom kontroverznom odlukom Piastriju da holda poziciju.

To mu je sigurno toliko ušlo u glavu da je vrlo vjerojatno utjecalo i na njegov performans kasnije u utrci.

Max izvukao maksimalno koliko je mogao, da ne budem sad whataboutist, možda drugačijom strategijom i odlaskom u box ranije, stvari bi bile drugačije, ali vjerojatno su se vodili činjenicom da bi mogao biti SC zbog izletanja Piastrija.

Clapped 🚀 on X: "This is wild https://t.co/xLQrcpEnZi" / X

Šteta prosutog mlijeka za Tsunodu. Hulkenberg kapitalizrao na greškama mid-fielda.

Antonelli i Russel oprezom i pametnom vožnjom skupili hrpu bodova. Respect. Toto trlja ruke.

Svi koji su ustali u 5h definitivno nisu požalili. Dobar season opener 

Hrabar.Dabar pon 17.3.2025 16:26

Uspio sam gledat samo highlights-e.

Dvaput sam ih pogledao koliko je zanimljivo :)

Mislim da ove sezone Max koliko god je talentiran nema šanse pred McLarenom. Vidi se iz aviona da im je bolid ligu ispred svih.

Puno rookie-a = puno sudara. Očekujem da će se to nastaviti i bez kiše u nastavku sezone. Pogotovo kod Lawsona. I onda bi moglo ispast da Checo i nije bio tako loš.

Žao mi je za Sainz-a. Koliko mi se činilo ono je čista greška na autu? Rekao je da je osjetio veliku silu odjednom.

Kako se Piastri uspio izvući sa trave u slick gumama? Nije bilo prikazano na highlights-ima.

mihi999 pon 17.3.2025 17:26

Piastri vozio u rikverc... navodno da je to naucio na Clarksonovoj farmi u traktoru :P

Dobra utrka, Ferrari koma. Prvi put mi je drago da je Ferrari los da se konacno vidi koliko je Lewis los vozac. 

Max iz traktora izvukao cudo.  

McLaren je bolid za sebe. Ako ne odrede prvog i drugog vozaca Max bi opet mogao biti prvak i ove godine.

Korny1603987 pon 17.3.2025 19:28

Lewisa nikad nisam volio zbog mnogo razloga.  Ipak, reći da je Lewis loš vozač ili da se našalim "velika ćelava prevara" je smiješno. Naravno da je Lewis veoma dobar vozač. Možda ne zaslužuje imati isti broj naslova kao Schumacher, ali je sigurno i danas jedan od najboljih vozača. Na razini je Sainza sigurno i u ovim godinama. 

Korny1603987 uto 18.3.2025 16:46

Uvijek ću biti protiv novih testova unutar sezone. Godinu prije reci koja su pravila i kakvi će biti testovi... da se timovi znaju pripremiti, čitaj: izbjeći pravila i proći testove.

rooswelt1991 uto 18.3.2025 17:55

Malo je loše napisano ovo za testiranje krila.

Na dužoj objavi od FIA-e, flexibilnost krila se smanjuje s 2cm na 0.5cm. S tim da će za Kinu još dodatnih 0,25cm smartarti prolazom.

Ono što je dosta stranica "zaboravilo" objaviti jest da su testiranju u Australiji SVI TIMOVI su bili ispod 0.5cm.

Ovo je više zbog klikova, nego kao vijest koja će nekoga zapravo pogoditi.. APSOLUTNO NITKO neće posebno razvijati fleksibilno krilo za par utrka (ovo je ionako bilo najavljeno za povratak u europu), pogotovo jer svi timovi troše od 1.1 sve što imaju (zbog ograničenja budžeta) na razvoj bolida za 2026.

Dokaz ovoga je činjenica da su u Australiji već svi bili u tim parametrima.

sudy_freak pet 21.3.2025 10:00

Bome jako dobre SQ.

Nisam očekivao da će Max izvući ovako nešto, respect za Ferrari i Hamiltona.

Norrisov McLaren skoro pa nevidljiv.

Tri konstruktora unutar 1/10 sekunde. To volimo.