Koji CPU cooler kupiti?

Pa zakacen je kukicama plasticnim, ali ne znam da li se te kukuce dobiju uz bilo koji vent koji kupim

Trenutno na cooleru ti je vent postavljen sa tim kukicama (plasticnim ili metalnim) dakle skines stari vent (bacis ili sto ces vec s njim), kupis novi vent i namontiras jer kukice dobijes na tom ventu koji je dosao sa hladnjakom...Dakle ako kupis novi vent ne dobivas te kukice, kukice zapravo dobivas sa hladnjakom (cpu coolerom)....

Ovu plastiku na kojoj su kukice odvidaš i staviš na isti način na novi vent.
Vide su ispod onih gumenih podložaka što znači da ih tribaš odljepit da dođeš do vijaka.

Hvala puno, imao sam brainfart ocito

Hvala puno, imao sam brainfart ocito
hihihi, ma nema veze, svima se događa povremeno
dobro je samo što već nisi bacio stari vent skupa s kukicama

e društvo, muči me koji da cooler za cpu uzmem, kontao sam Arctic Liquid Freezer 240, al sam gledao jedan video na youtubeu koji me malo isprepadao, tip je rekao kao da kod liquid coolera može svašta poći po zlu i da može tekućina iscurit po ostalim komponentama i uzrokovat štetu, pa ne znam sad šta da mislim, dosad sam kupovao zračni cooler, što mislite što da radim? proc će biti i7-6700k, klokat ću ga, ali ništa previše

Pozdrav ekipi.
Crka mi je vent Thermaltake Frio Silent 14. Sad se mislim da uzmem štagod venta 140mm ili skroz novo hlađenje? Ako bi uzima novo hlađenje, suzio sam izbor na CM Seidon 120V Rev 2, Phanteks TC12DX, Thermalright Macho 120 Rev. A i Thermalright True spirit 120M. Naručio bih preko CU-a, do 60E, pa ako netko naleti na nešto bolje, s tim da bih gledao i estetički, jer mi je build PC-a crna i plava, pa eto... :)

e društvo, muči me koji da cooler za cpu uzmem, kontao sam Arctic Liquid Freezer 240, al sam gledao jedan video na youtubeu koji me malo isprepadao, tip je rekao kao da kod liquid coolera može svašta poći po zlu i da može tekućina iscurit po ostalim komponentama i uzrokovat štetu, pa ne znam sad šta da mislim, dosad sam kupovao zračni cooler, što mislite što da radim? proc će biti i7-6700k, klokat ću ga, ali ništa previše
pa svako moze procuriti...Freezer 240 je odlican! ak neces to a mislio si potrosit toliko novaca onda noktua d14/15!lp
Pozdrav ekipi.
Crka mi je vent Thermaltake Frio Silent 14. Sad se mislim da uzmem štagod venta 140mm ili skroz novo hlađenje? Ako bi uzima novo hlađenje, suzio sam izbor na CM Seidon 120V Rev 2, Phanteks TC12DX, Thermalright Macho 120 Rev. A i Thermalright True spirit 120M. Naručio bih preko CU-a, do 60E, pa ako netko naleti na nešto bolje, s tim da bih gledao i estetički, jer mi je build PC-a crna i plava, pa eto... :)
Ne uzimaj Seidona v2. zavrsna obrada je takva da ces si zgulit cpu, odsjeci prst, mozda ce ti i pokoji saraf viriti vani itd...bilo sta drugo! gledao sam Liquid Freezer 120 i to ti je bomba! led fan stavis koji zelis, ili ako imas neke ledice ovi ce ti bijeli fanovi ljepo svijetliti!lp

Bok, trebao bih neki jaci cooler od ovog stock Amd-ovog za phenom II X4 925. Overclockao sam s 2.8 na 3.36 GHz, ali ne smijem dalje jer na stres testu dode na 62 stupnja sto je granica kako navodi amd. Imate li kakvu preporuku?

Bok, trebao bih neki jaci cooler od ovog stock Amd-ovog za phenom II X4 925. Overclockao sam s 2.8 na 3.36 GHz, ali ne smijem dalje jer na stres testu dode na 62 stupnja sto je granica kako navodi amd. Imate li kakvu preporuku?
ovo ili fractal kelvin 24 vodeno (isti trgovac). osobno bih radije ono prvo (imam dva doma i fenomenalni su).

Uh, puno mi je to para za ovu staru kantu koju imam. Nemam planove vise za upgradeat ovu konfiguraciju osim jos 4 gb RAM-a i eventualno SSD. Grafa i procesor ostaju sve do kompletno nove konfiguracije pa bih htio izgurati sto jace performanse iz ove. Ima li sta jeftinije?

Ja preporučam da ne klokaš dalje, dobio si 500mhz a to je i više nego dosta na toj tvojoj matičnoj ploči sa prastarim Nvidia chipsetom.Ne treba pretjerivat sa klokanjem, i pogotovo ne na ovakvoj matičnoj ploči dakle zadovolji se sa 500mhz i onde nema problema.
Stres temperatura je visoka, ali to je ciljani stres test i takvo opterečenje nema veze sa realnim svakodnevnim korištenjem kompa.
Za tvoje trenutne potrebe, dakle taj proc na 3.3ghz za to je odlično i jeftino rješene Spire Kepler 2+9cm ventilator sa 2000 kretaja.Njegova montaža je vrlo jednostavna, dakle kao i klasičan AMD hladnjak i eto ti boljeg i znatno tišeg CPU hladnjaka.
http://www.spire-corp.com/cpu-coolers/kepler-rev2-sp985s1-v2/specs/
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=spire+kepler+rev2
ovo ili fractal kelvin 24 vodeno (isti trgovac). osobno bih radije ono prvo (imam dva doma i fenomenalni su).
Opet si došel pijan na forum, ti bokca pa forumaš ne lovi klokerske rekorde fučkaj ga sad.
To je vrlo dobar izbor, ali treba napomenut da za njegovu montažu moraš skidat matičnu ploču.Dosta korisnika nema volje niti želje skidat matičnu ploču, pa eto ti problema pogotovo ako neko baš i nije previše spretan u takvim poslovima.
Kolko ja vidim u Hrvatskoj se več duže vremena ne može kupit Spire Coolgate 2011 hladnjak.To bi bio okvirno najbolji izbor, opet i ponovo montaža je vrlo jednostavna kao i klasičan AMD stock hladnjak.Ja več nekoliko godina koristim taj hladnjak, ali eto nažalost za hrvatske dučane taj hladnjak več godinama kao da ne postoji.
http://www.spire-corp.com/cpu-coolers/coolgate-10-sp996s1-v1-pwm/
http://www.legitreviews.com/spire-coolgate-2011-cpu-cooler-review_1934

Hvala puno na opsirnom odgovoru. Onda ako nije pametno OC-ati dalje necu trositi novce na novi cooler jer pri igranju temperatura doseze maksimalnih 50 stupnjeva, mozda malo vise ovisno o kojoj igri sto je uredu. Buka mi trenutno nije razlog za novi cooler iako je naravno ljepse da je sistem tisi, ali kazem stara je konfiguracija ne isplati se previse ulagati nego koliko ide, ide.

Hvala puno na opsirnom odgovoru. Onda ako nije pametno OC-ati dalje necu trositi novce na novi cooler jer pri igranju temperatura doseze maksimalnih 50 stupnjeva, mozda malo vise ovisno o kojoj igri sto je uredu. Buka mi trenutno nije razlog za novi cooler iako je naravno ljepse da je sistem tisi, ali kazem stara je konfiguracija ne isplati se previse ulagati nego koliko ide, ide.
Bez obzira na to moš kupit bolji CPU hladnjak, eto ovaj košta samo 75kn osjetno bolje hladi+od buke nema niti B.To je isti sistem kao AMD hladnjak, dakle puše na dole pa hladi i matičnu ploču oko CPU socketa.Ali ovaj Arctic model je osjetno veči hladnjak, i na kraju najbitnije nema nikakve buke, dakle eto za 73kn rješi se proklete buke i to je to.
http://www.adm.hr/arctic-alpine-64-plus-socket-939am2am3fm1fm2-max-cooling-capacity-100-watts-fan-mm-92-mm/11442ADM/product/

Pozdrav,
da nema možda netko slučajno Intel bracket za beQuiet Dark Rock 2?
Bratiću uzeo hladnjak, ali ima bracket samo za socket 1366/775

Znam da nisam baš na pravoj temi, al ipak se priča ovdje o CPU coolerima...
Imam LC CC 120 i na njemu stock ventilator za ispuh, a Cooler Masterov Sickle Flow za ulaz zraka. Međutim, ne znam kako to podesit u biosu da brzina ventilatora radi prema odnosno potrebi, odnosno temperaturi. Stavio sam samo LC-ov 4 pinski ventilator na cooler i makar je u biosu "auto", on je glasan. Sad sam stavio i drugi ventilator na njega i imam trenutno postavke koje su prikazane na slici i znam da radi tiho i da se ne grije, al ni sam ne kužim što znači target speed i target temperature?
Sad radi tiho i ne grije, al me brine ako se jednom počne grijat da neće hladit zbog krivih postavki.
Nadam se da uspio sve dobro objasnit :)

pa koje su ti opcije ponudene kad stisnes na cpu fan 1$2 settings? trebao bi imati nesto tipa low, normal, turbo...

Ima 1. Full on, 2. Automatic i 3. Manual
Al kažem, kad stavim na automatic to bruji ko tvornica neka.

Ima 1. Full on, 2. Automatic i 3. Manual
Al kažem, kad stavim na automatic to bruji ko tvornica neka.
Target Temp ti je temperatura na kojoj će vent imati maks dozvoljeni RPM
A Target speed ti je maks dozvoljeni RPM ali izražen od Level 1-9, a ne u RPM.
Pa tako npr Target Temp 45°C i za isti vent određen Level 3, znači da će ventu maks brzina biti na Level 3 od maksimalnih 9 kada temperatura dođe do 45°C
I sad se tu igraš sa tim postavkama Levela svakog venta.
Probaš pa vidiš kako ti odgovara.
AKO ne OCaš onda možeš npr postavit Level na npr 5, pa probat, radi što inače radiš i prati malo temperature i buku, pa onda kreneš od tu i optimiziraš si postavke kako ti paše.

Super, hvala :) Cpu mi je ovak kad ništa posebno ne zahtjevam od njega na 39 stupnjeva, jel to oke?
I pitanje koje baš nema veze s mojim problemom, vodeno hlađenje je tiše il jednako glasno kao zračno? I koliko je pouzdano i sigurno rukovanje (za osobu koja te uči o tome) postavljanje vode u kućište?

Ok je to, ali ti ta brojka ništa ne govori, 39 je u redu, ako je to stvarna brojka, ali jednostavno ništa ne govori, bitno je koliko je u nekim krajnjim uvjetima za tvoj konkretan primjer.
Dakle kad je u sobi najtoplije što mođže bit i kad ga tjeraš najviše što ćeš ga tjerat, pa kad je u tim uvjetima kojih sat vremena...tad vidiš koja je temperatura i to je ona koja je bitna da bude ok.
Što se tiče vodenih...ne mogu ti baš pomoći previše...glasno može biti i više i manje od zračnog, ovisi od modela do modela i jednog i drugog. A pouzdano i sigurno...relativno je pouzdano i sigurno, iako i dalje ima slučajeva da tekućina završi izvan sustava ( kako i kod onih već gotovih, tako i kod onih koje si korisnik sam slaže) i iako je tkućna iz vodenog neprovodljiva...svejedno se dogodi da napravi kuršlus u kompu.
Ja osobno nisam pobornik vodenih jer sam i sam na svoje oči vidio nekoliko takvih slučajeva, sve kod ovih kupljenih gotovih modela vodenog hlađenja, iako treba reći da to objektivno se dogodi prilično rijetko, ali se dogodi.

Hvala ti na detaljno objašnjenu. Evo, što se riče procesora, vrtio sam jučer Heaven benchmark sat vremena i temperatura se nije dizala preko 47 stupnjeva, obzirom da sad na ljeto mogu naravno očekivat koji stupanj više, a i ventilatori su radili samo na nekih 40% snage.
Što se tiče vodenih, nekako sam i imao takav osjećaj, rađe se držim sigurnih stvari jer je tih nekoliko slučajeva i više nego dosta da ne razmišljam o vodenom hlađenju, pogotovo ako nije tiho, odnosno tiše od zračnog.

Hvala ti na detaljno objašnjenu. Evo, što se riče procesora, vrtio sam jučer Heaven benchmark sat vremena i temperatura se nije dizala preko 47 stupnjeva, obzirom da sad na ljeto mogu naravno očekivat koji stupanj više, a i ventilatori su radili samo na nekih 40% snage.
Što se tiče vodenih, nekako sam i imao takav osjećaj, rađe se držim sigurnih stvari jer je tih nekoliko slučajeva i više nego dosta da ne razmišljam o vodenom hlađenju, pogotovo ako nije tiho, odnosno tiše od zračnog.
Heaven je GPU benchmark, CPU ti je skoro pa spavao za vrime testa.
Opiči ti njega s Prime95 pa da vidimo ili s OCCT-om.

Hah, mislio sam da je povezano, to jest, da opterecuje i procesor. Nije neka zahtjevna igra, al 45-48 mi bude i dog igram F1 2013.
Što se tiče Prime-a, jednom sam ga pokrenuo i zablokirao mi je kompjutor. Jel to dio procesa, il?

Hah, mislio sam da je povezano, to jest, da opterecuje i procesor. Nije neka zahtjevna igra, al 45-48 mi bude i dog igram F1 2013.
Što se tiče Prime-a, jednom sam ga pokrenuo i zablokirao mi je kompjutor. Jel to dio procesa, il?
Ako ti je Prime zablokira komp to znači da ti komp ne valja ili si ga previše kloknuo ili je neka komponenta neispravna pa se ruši pod opterečenjem.

ima neka mogučnost da ga staviš van sobe i pojačaš ventilatore na 100%

Posto prodajem ASRock i sutra uzimam novu plocu (ako dobijem neke povratne info) i novi CPU hladnjak, molim za savjet oko kupovine SPU hladnjaka koji ce ok ohladiti novu MBO.
Vise o plocama i cijeloj drami mozete proctiati na ovom linku sapunici:
http://www.bug.hr/forum/post/procesori-mbo/amd-fx-club/5063916.aspx
Izbor sam suzio na sljedece:
Noctua NH-D14
Noctua NH-D15S
Noctua NH-C14S
be quiet! Dark Rock TF
Scythe Kama Cross 3
Ako treba ici i dalje na top down, kao sto treba za ASRock jer i sami to navode na svojoj stranici (i na novim am3+ plocama i pod supportom za Vishere), onda bi uzeo top down...ako ne treba, uzeo bi npr. NH-D15S ili neki drugi?
Samo bi htio imati MBO i CPU hladnjak koji ce ohladiti normalno AMD FX 8320 te da ne moram kemijati s nekim DIY rijesenjima na novoj ploci i s npr. 80 mm ventovima koji pusu po VRM-ovima (to bi volio izbjeci)
Ne treba mi hladnjak za neke sirove clockove, za cca 4 GHz i da radi relativno tiho i da hladi kako treba.

Asrock izbjegavaj za am3+ socket jer su zeznuli tu seriju. Po meni u obzir i uzmi arctic liquid 240 koji ti je oko 680kn.
Ako ipak želiš zračno, noctua nh d14 jer nije neka velika razlika u performansama, a u cijeni je.
O kojim vezicama ili zakačkama pričate i di se mogu nabaviti? Ne znam na sto mislite
Jel ti uopće znaš kako ti je vent pričvšćen za hladnjak?!!?
E tako isto možeš bilo koji 120 vent prčvrstit, što znači netribaš ništa kemijat.