Procesori i MBO

Koji CPU cooler kupiti?

tumba ned 15.5.2016 20:54
Lucidius kaže...

Scythe Mugen MAX, Scythe Ninja 4, Coolink Corator DS, Raijintek Ereboss, ovo su ti top izbori u rangu od 300kn

Koji bi mi preporucio? Kloknuo bih i5 6400 na nekoj od z170 ploci

Puls3 ned 15.5.2016 22:04
Lucidius kaže...

Ja bi osobno isao na Coratora ali vidim da ga nema vise kod nas, nakon njega bi uzeo Scythe Mugen MAX jer su performanse svima njima podjednake a najljepse mi izgleda.

Možeš probati Corator DS nabaviti kod opric-informatika  imaju ga na cjeniku za 250 kuna. Svaka preporuka jer za te novce ne možeš naći bolje. Hladi moj I7-4790K bez problema.

tumba mislim da kolega miki1981 radi u opric-informatika pa ga možeš kontaktirati i tu na forumu.

miki1981 pon 16.5.2016 10:55
Puls3 kaže...
Lucidius kaže...

Ja bi osobno isao na Coratora ali vidim da ga nema vise kod nas, nakon njega bi uzeo Scythe Mugen MAX jer su performanse svima njima podjednake a najljepse mi izgleda.

Možeš probati Corator DS nabaviti kod opric-informatika  imaju ga na cijeniku za 250 kuna. Svaka preporuka jer za te novce ne možeš naći bolje. Hladi moj I7-4790K bez problema.

tumba mislim da kolega miki1981 radi u opric-informatika pa ga možeš kontaktirati i tu na forumu.

Ispirke svima, nema toga više u ponudi. Jednostavno više nisu dobavljivi...

Ispravim to na cjeniku danas.

Glavas_ZG pon 16.5.2016 12:54
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

Apsolutno se slazem sa Stjepkom 

Primjera radi, i5 4690K kad bi se kurio na 85°C u primeu i dalje bi radiator bio hladan.

5820K kad je par minuta na 70°C radiator se dobro ugrije. 

Ma naletio na taj test pa ono imam taj cooler 

Jel moguce da se slazes sa stjepanom, bit ce problema sa stabilnoscu foruma, jer si narusio ravnotezu

Evo da citiram samog sebe, obzirom da se Ansha složio sa Stjepanjem u nečemu najvio sam nestabilnost u radu foruma i evo dogodilo se:

Nvidia GTX 680 ned 5.6.2016 07:52

Napokon skupio novce za vodeno imam 900kn jel za tu svotu najbolje uzet Corsair Hydro Series H80i v2 ili bi ipak neko preporucio nekaj drugo?Dosta mi je bitan estetski izgled i tišina vodenog da nije jako glasno kad gejmam Hvala

3n3m1 ned 5.6.2016 11:35

Bolji je freizer svakako po pitanju hlađenja ipak drastično ne može biti bolji jer navedeni H80i V2 nikako nije "obični" 120mm AiO zbog prije svega osjetno debljeg radiator,dva vrhunska ventilatora,snažnija pumpa kao i dulja deblja crijeva i naravno estetski privlačniji.

ansha ned 5.6.2016 13:52
Stjepanj kaže...
H80 je vrh...1-2 stupnja topliji od h110!lp

Vrh?  Je klincima kojima je Corsair zvucno ime, onako mocno americki hihihi.

Freezer 120 je duplo jeftiniji a bolji od H80, al kad ti volis sponzorirat cool americke brandove, samo izvoli.

Stjepanj ned 5.6.2016 18:20
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
H80 je vrh...1-2 stupnja topliji od h110!lp

Vrh?  Je klincima kojima je Corsair zvucno ime, onako mocno americki hihihi.

Freezer 120 je duplo jeftiniji a bolji od H80, al kad ti volis sponzorirat cool americke brandove, samo izvoli.

vec smo konstatirali sta je Corsair u svijetu hladenja, ti se vrati s tim svojim klincima u skolu da ponovis...

Inace tvoje je da normalnim tonom i razgovorom covjeku ukazes da za 50% manje novaca moze imati slicne/iste ili bolje perfomanse no na štetu izgleda i ostalih cudesa koje nudi Corsair za razliku od jeftinog Freezera, no svi znamo da ti to nisi u stanju...pa evo preporuka od mene za h80i koji je hladio i7 2600k@5ghz 0-24, trenutno hladi obicni 4770, ako zeli premium kvalitetu, perfomanse, 5g garancije itd itd drugo nema kaj trazit!lp

ansha ned 5.6.2016 18:52

Corsair ime u svijetu hladjenja? Hahahah... Corsair ne proizvodi coolere nego pakira Asetek i slicna govanca u sareni celofan, al i to je normalno vise nego dovoljno za prodat nekome tipa ti Stjepko.

3n3m1 ned 5.6.2016 19:05

Corsair H80i GT i Arctic Liquid Freezer 120 su gotovo slični proizvod jer koriste istu Asetek platformu odnosnu radiator i pumpu.Dok Artick dolazi sa prosječnim ventilatorima i spartanskim izgledom Corsair se potrudio staviti kvalitetnije ventilatore,opletena crijeva dodaju extra estetiku kao i ostali detalji,LED poklopac sa kontrolom iz samog OS-a naravno i veča garancija od 5 god,naspram Artick 3 god.Sve u svemu podjednaki su po pitanju hlađenja samo kupac treba odrediti prioritete što želi i što mu se više isplati kupiti.

nicky.sl pon 6.6.2016 16:20
KKristijan kaže...

Crknuo mi je ventilator na hyper EVO 212.. Kako da ga zamjenim, jer vecina ovih 120mm ventilatora koji se prodaju zasebno nema kukice koje bi se zakacile na isti nacin kao ovaj ventilator?

Kakve kukice bi triba imat ventilator?

Na CM hyper 212 evo ide svaki najobičniji ventilator bilo da se kači onim žicama kao stari model il da se stavljaju one plastične zakačke.