PC igre

The Elder Scrolls: Online

cropunk čet 24.7.2014 09:25

Evo nabavio i ja,pa poceo polako 7 lvl, za sad sam zadovoljan vidjet sta bu dalje....

btw koristite li koji addon tj imate preporuku kojeg? ja sam si stavio ova  dva :

Foundry Tactical Combat

Wykkyds Framework

Mquany pet 25.7.2014 12:12

Igra me sve vise i vise odusevljava. Kao netko tko je igrao Tes 3, 4 i 5 stvarno uzivam u ovoj igri. Prije nego cu poceti igrati bio sam siguran da cu igrati kao orc dragon knight u Daggerfallu, ali sam onda procitao jedan zanimljiv post na forumu u kome je netko napisao da ce igrati s high elfovima da vidi malo svjet kroz njihove oci, svidila mi se ideja pa sam napravio Khajiit nightblade. I stvarno je zanimljiva ova strana di su high elfovi koji su prije uvjek bili glavni krivci, ili barem imali neke veze sa svime losime sto se desavalo zapravo u buducnosti Tamriela, a sada vec vidim da su zapravo sasvim ok, iako malo ufurani. Pogled na komad armora ili gradjevinu u igri kada prepoznas kome propada je bas nekako dobar osjecaj, kada prepoznas nesto u fantaziskom svjetu.

Igra je vec sada dosta ispolirana, sve u igri stima kako treba, lvl 20 sam i do sada sam susreo samo jedan bug kada mi na mjestu gdje trebao biti lik kome trebam predati quest nije bilo, relog od 10 sekunda je to rjesio. Interface mi je extra, minimalisticki napravljen, inventar koji mi se nikad nije svidjao u oblivionu i skyrimu ovdje radi odlicno, brzo i pregledno. Jedna stvar u kojoj uzivam je lvlanje, a to mi se dugo nije desilo u jednom mmou, razvoj lika je jednostavno pregenijalan, kerenuo sam kao dualwield nighblade koji nosi midium armor, a na lvl15 sam uzeo par skilova za bow, tako da imam i ranged opciju. Nakon prvih dungena shvatim da nema puno tenkova u igri i skupim si nesto heavy armora, stvaim par skilova u heavy armor i 1hand i shield i eto ga, postao sam tank :D, genijalno.

Interakcija s drugim igracijma mi se isto svidja, zna se cak desiti da igraca zamjenite za npca sto je bas fora ili obrunoto, to mi se pravo svijda, nekako nije nametljiva interakcija s ljudima, ali postoji, kod ubijanja mini bosseva na mapi i tako, dobro uradjeno. Questanje mi je pravo osvjezenje u usporedbi sa drugim mmos, nema grindanja {#}, to je stvarno stvarno dobra stvar. Nakon nekog vremena ce te shvatit da postoje podrucija na kojima uopce nema npca sto mi je isto extra u odnosu na druge mmos, nenako daje svijetu neku dozu uvjerljivosti.

Community u ovoj igri je prica za sebe, ljudi su iznenadjujuce normali i spremni pomoci ili savjetom ili pomoci na nekom mini bossu ili istanci. Zone caht nema spama i nema debila, vec se uglacnom razmjenjuju korisne informacije vezane uz craftanje, trgovinu, razovj lika itd... Sve pohvale i stvarno iznenadjene za mene jer sam navikao na nenormalno ponasanje ljudi u mmos.

Dobar je ovaj eso, bolji nego sam mislio, razvoj lika i skilovi su posebna prica i pravi dragulj, community je odlican, nema grindanja {#}, odlican vrhunski zvuk, puno puno puno dobrih stvari...

weco75 pet 25.7.2014 12:33
Mquany kaže...

Igra me sve vise i vise odusevljava. Kao netko tko je igrao Tes 3, 4 i 5 stvarno uzivam u ovoj igri. Prije nego cu poceti igrati bio sam siguran da cu igrati kao orc dragon knight u Daggerfallu, ali sam onda procitao jedan zanimljiv post na forumu u kome je netko napisao da ce igrati s high elfovima da vidi malo svjet kroz njihove oci, svidila mi se ideja pa sam napravio Khajiit nightblade. I stvarno je zanimljiva ova strana di su high elfovi koji su prije uvjek bili glavni krivci, ili barem imali neke veze sa svime losime sto se desavalo zapravo u buducnosti Tamriela, a sada vec vidim da su zapravo sasvim ok, iako malo ufurani. Pogled na komad armora ili gradjevinu u igri kada prepoznas kome propada je bas nekako dobar osjecaj, kada prepoznas nesto u fantaziskom svjetu.

Igra je vec sada dosta ispolirana, sve u igri stima kako treba, lvl 20 sam i do sada sam susreo samo jedan bug kada mi na mjestu gdje trebao biti lik kome trebam predati quest nije bilo, relog od 10 sekunda je to rjesio. Interface mi je extra, minimalisticki napravljen, inventar koji mi se nikad nije svidjao u oblivionu i skyrimu ovdje radi odlicno, brzo i pregledno. Jedna stvar u kojoj uzivam je lvlanje, a to mi se dugo nije desilo u jednom mmou, razvoj lika je jednostavno pregenijalan, kerenuo sam kao dualwield nighblade koji nosi midium armor, a na lvl15 sam uzeo par skilova za bow, tako da imam i ranged opciju. Nakon prvih dungena shvatim da nema puno tenkova u igri i skupim si nesto heavy armora, stvaim par skilova u heavy armor i 1hand i shield i eto ga, postao sam tank :D, genijalno.

Interakcija s drugim igracijma mi se isto svidja, zna se cak desiti da igraca zamjenite za npca sto je bas fora ili obrunoto, to mi se pravo svijda, nekako nije nametljiva interakcija s ljudima, ali postoji, kod ubijanja mini bosseva na mapi i tako, dobro uradjeno. Questanje mi je pravo osvjezenje u usporedbi sa drugim mmos, nema grindanja {#}, to je stvarno stvarno dobra stvar. Nakon nekog vremena ce te shvatit da postoje podrucija na kojima uopce nema npca sto mi je isto extra u odnosu na druge mmos, nenako daje svijetu neku dozu uvjerljivosti.

Community u ovoj igri je prica za sebe, ljudi su iznenadjujuce normali i spremni pomoci ili savjetom ili pomoci na nekom mini bossu ili istanci. Zone caht nema spama i nema debila, vec se uglacnom razmjenjuju korisne informacije vezane uz craftanje, trgovinu, razovj lika itd... Sve pohvale i stvarno iznenadjene za mene jer sam navikao na nenormalno ponasanje ljudi u mmos.

Dobar je ovaj eso, bolji nego sam mislio, razvoj lika i skilovi su posebna prica i pravi dragulj, community je odlican, nema grindanja {#}, puno puno puno dobrih stvari... 

Da nisam igrao , još bi čovjek povjerovao u ono što pišeš....

Mquany pet 25.7.2014 23:21
DarkoKwon kaže...

Decki hocu da kupim igru, ali imam slabiji komp (moj pc), da li bi mogao igrati normalno igru ako bi stavio sve na low ? Da li je igra optimizovana ?

Jedna od najoptimiziranijih igara u zdanje vrijeme, ako mozes pokrenuti na low neke AAA igre koje su izasle u zadnje dvije godine moci ces i eso.

Nexus66 pon 28.7.2014 17:42
weco75 kaže...
Mquany kaže...

Super si mi ti , onak TI si igrao ( vjerovatno samo betu) i mi drugi smo svi kreteni i neznamo kaj pričamo kad kažemo da nam je igra super jer se TEBI igra ne svidja iz nekog vjerovatno debilnog razloga.

Čovjek je napisao da uživa u igri i ti si se pametan našao kenjat , koga boli p3nis kaj ti misliš ? Odi igraj neki Free to play i uživaj ... I šta uopće radiš u temi o igri koju ne igraš i mrziš i ujedno mrziš nas koji igramo istu?

Virty pon 28.7.2014 19:55
Nexus66 kaže...
weco75 kaže...
Mquany kaže...

Super si mi ti , onak TI si igrao ( vjerovatno samo betu) i mi drugi smo svi kreteni i neznamo kaj pričamo kad kažemo da nam je igra super jer se TEBI igra ne svidja iz nekog vjerovatno debilnog razloga.

Čovjek je napisao da uživa u igri i ti si se pametan našao kenjat , koga boli p3nis kaj ti misliš ? Odi igraj neki Free to play i uživaj ... I šta uopće radiš u temi o igri koju ne igraš i mrziš i ujedno mrziš nas koji igramo istu?

{#}

weco75 uto 29.7.2014 08:53
Nexus66 kaže...
weco75 kaže...
Mquany kaže...

Može tebi igra bit super, u to ne sumnjam. Samo upozoravam ljude koji je nikad nisu igrali da je igra popriličan fail.. jedan od većih u ovoj godini. Zato me boli kiki što ti i par ljudi izmišljate priče kako je igra predobra, ovo ili ono. .... Nauči se prvo što je kvalitetna igra a onda mi se možeš obratit. Do tada o d j e b a u z e n.....

Virty uto 29.7.2014 09:05
weco75 kaže...
Nexus66 kaže...
weco75 kaže...

Može tebi igra bit super, u to ne sumnjam. Samo upozoravam ljude koji je nikad nisu igrali da je igra popriličan fail.. jedan od većih u ovoj godini. Zato me boli kiki što ti i par ljudi izmišljate priče kako je igra predobra, ovo ili ono. .... Nauči se prvo što je kvalitetna igra a onda mi se možeš obratit. Do tada o d j e b a u z e n.....

{#}

Imperator01 uto 29.7.2014 10:59

Neka weco,pusti da ovi hardcore igrači igraju i plaćaju pretplatu.

Što prije hc igrači otplate troškove koje je Bethesda uložila u igru,prije će igra postati F2P.

A kad bude free,bit će i dobra igra,jer kad je džaba i sirće je slatko{#}

smiglcro uto 29.7.2014 12:15

Igra je jako dobra, ima puno novine u mmo žanru. Priča i questovi su najbolji koje sam vidio do sada. Ima par mušica koje se peglaju. U globalu je ovo jako kvalitetan proizvod, najviše mi je drago što nema razmažene balavudrije jer nemaju love da plaćaju pretplatu pa sjede u kutu i plaču i bitchaju od muke.

Svako od nas individualno doživi igre, pljuvanje po nečijem doživljaju odaje tvoju zrelost, ustvari bojim se da nečeš razumjeti što ti želim reći pa ću napisati tvoju nezrelost! :)

Da li trenutno postoji bolji mmo na tržištu? Stvar ukusa... Nekima je wildstar vrhunski, meni nije pa ne idem na ws temu pljuvati po igri.

I oprostite molim vas što ja imam svoje mišljenje koje mi je važnije od vašeg. Biti će da je do toga što sam igrao mmo dok vas većina ovdje nije ni bila u planu!

Stoga ukoliko vam se nešto ne sviđa, na što apsolutno imate pravo, ostavite ovu temu na miru za nas fanove, da se mi možemo lijepo i mirno družiti ovdje.

Virty uto 29.7.2014 12:22
smiglcro kaže...

Stoga ukoliko vam se nešto ne sviđa, na što apsolutno imate pravo, ostavite ovu temu na miru za nas fanove, da se mi možemo lijepo i mirno družiti ovdje.

Neko se ne može pomiriti s tim, da se neko ne slaže s njegovim razmišljanjem pa ima potrebu svako malo prosvjetljavat druge :)

Ako taj ili ti drugi nisu uopće igrali dotičnu igru, e to je dno dna :)

weco75 uto 29.7.2014 12:54
Virty kaže...
smiglcro kaže...

Neko se ne može pomiriti s tim, da se neko ne slaže s njegovim razmišljanjem pa ima potrebu svako malo prosvjetljavat druge :)

Ako taj ili ti drugi nisu uopće igrali dotičnu igru, e to je dno dna :)

Ali jedino neznam odkud tebi zaključak da nekom ( meni ) kome se igra ne sviđa nije igrao igru. Kao prvo osvrnuo sam se na post forumaša Mquany-a koji je rekao da je na lvl 20. Ja sam bio na lvl 35. Opisao je igru naprosto bajkovito , kaže lik : igra je već sad dosta ispolirana... pa pobogu , izašla je prije 3 mjeseca... Priča o communityu da je presavršen...  ono sasvim normalni ljudi, naravno da nije ovo lol pa da imaš flame svake 2 sekunde... Kaže lik questovi nisu grind , ali zato po 100 puta ulaziš u selo i čistiš od ovakvih ili onakvih utvara , zombija - što li već ...  Isključivo sam reagirao zbog njegovih postova o Wildstaru u kojima nemilice pljuje po kao outdated igri ili neznam što sve ne , da bi ovdje pisao bajke o ESO. Neznam gdje vi vidite revoluciju u MMO žanru u ESO da bi bili toliko očarani igrom. Uostalom Virty , tvoji postovi su dno dna funboya koji ne želi priznati da se nekome igra ne sviđa... Uostalom igraj i dalje , briga me za tebe i tebi slične... I za kraj Imperator , na žalost ovdje se ne radi o f2p ili nekom drugom obliku , igra jednostavno ne vrijedi da se uloži vrijeme u nju. Drži prvih 2 - 3 tjedna i to je apsolutno sve...
DarkoKwon uto 29.7.2014 13:27
weco75 kaže.
Uostalom Virty , tvoji postovi su dno dna funboya koji ne želi priznati da se nekome igra ne sviđa... Uostalom igraj i dalje , briga me za tebe i tebi slične... I za kraj Imperator , na žalost ovdje se ne radi o f2p ili nekom drugom obliku , igra jednostavno ne vrijedi da se uloži vrijeme u nju. Drži prvih 2 - 3 tjedna i to je apsolutno sve...

Aj ti nauči da vodiš raspravu, znači ako se momku sviđa nemoraš ti njemu dokazivati da se njemu ne sviđa igra jer se i tebi ne sviđa, znači nisu svi ljudi isti, svakom nešto drugo odgovara i pomiri se sa tim.

ON TOPIC

Što se tiče TESO igre planiram je kupiti, jer gledajući gameplay na youtube primjetio sam da je igra dosta slična prijašnjim TES serijalima, što se meni mnogo sviđa. TESO je pokupio mnogo loših kritika, jer mnogima ne odgovara TES način igranja. Tako da TESO privlači uglavnom one ljude koji su obožavali igrati Skyrim, Oblivion, Morrowind itd. To je moja neka perspektiva kako ja to vidim, a igru još nisam igrao. Bio sam u mogućnosti da igram BETU prije nekoliko mjeseci, međutim, bila je BETA i igra tada nije radila, sigurno su do sada uklonili taj bug.

anarchyST uto 29.7.2014 13:36

Mislim da je vec svima jasno da se ESO voli ili ne voli, i da je sve stvar osobnih preferenci. Meni osobno je ovo najbolji MMO koji sam igrao, fan sam TES serijala pa to i nije neko cudo.

Ali ne razumjem ove autoritativne izjave poput "igra jednostavno ne vrijedi da se uloži vrijeme u nju"... ok, tebi se igra ne svidja - ajmo sad svi prestat igrat!

I da se ponovim: "I used to be an ESO player, then i went to BUG forum..." {#}  Yeah right! 

weco75 uto 29.7.2014 14:00
anarchyST kaže...

Mislim da je vec svima jasno da se ESO voli ili ne voli, i da je sve stvar osobnih preferenci. Meni osobno je ovo najbolji MMO koji sam igrao, fan sam TES serijala pa to i nije neko cudo.

Ali ne razumjem ove autoritativne izjave poput "igra jednostavno ne vrijedi da se uloži vrijeme u nju"... ok, tebi se igra ne svidja - ajmo sad svi prestat igrat!

I da se ponovim: "I used to be an ESO player, then i went to BUG forum..." {#}  Yeah right! 

Obe igre ce imati svoju publiku, Wildstar prilagodjen sirim masama i onima koji se zele makniti sa WoWa bez veceg šoka, dok ESO cilja na Elder Scroll fanove i hardcore igrace.

Ovo vidim je tvoja izjava od nedavno. Toliko o tvom poznavanju MMO igara... Oprostite , više ne spammam temu...

anarchyST uto 29.7.2014 14:48
DarkoKwon kaže...

Što se tiče TESO igre planiram je kupiti, jer gledajući gameplay na youtube primjetio sam da je igra dosta slična prijašnjim TES serijalima, što se meni mnogo sviđa. TESO je pokupio mnogo loših kritika, jer mnogima ne odgovara TES način igranja. Tako da TESO privlači uglavnom one ljude koji su obožavali igrati Skyrim, Oblivion, Morrowind itd. To je moja neka perspektiva kako ja to vidim, a igru još nisam igrao. Bio sam u mogućnosti da igram BETU prije nekoliko mjeseci, međutim, bila je BETA i igra tada nije radila, sigurno su do sada uklonili taj bug.

Ma popravljeno je masu bugova u odnosu na betu... ako volis TES serijal, kupi i uzivaj!

DeniZg kaže...

Jesu li popravili što combat ili je ostao isti kakav je bio pri izlasku igre?

Hvala.

Neznam na sto tocno mislis, ali ako mislis na lag - on je jos prisutan... Al covik se navikne. :)

weco75 kaže...

Ovo vidim je tvoja izjava od nedavno. Toliko o tvom poznavanju MMO igara... Oprostite , više ne spammam temu...

Slazem se! {#}

DeniZg uto 29.7.2014 15:00
smiglcro kaže...
DeniZg kaže...

Jesu li popravili što combat ili je ostao isti kakav je bio pri izlasku igre?

Hvala.

Na što točno misliš?

Jel' još uvijek melee combat animacije mašu po zraku, 2 dodge-a iscrpe svu staminu,  jel i dalje Destro štap najjači itd.

Mquany uto 29.7.2014 23:52

Sto vise igram ovu igru vise je volim, sjecam se moje reakcije na prvi gameplay videic koji sam vidio za eso, izgledalo je tako jadno i katastrofa da se nisam mogao prestati smijati. Nakon sto sam probao betu na moje cudjenje to uopce nije tako lose kada se igra, sada nakon sto sam proveo neko vrijeme u igri zavolio sam eso. Nije ovo igra za svakoga, nekako mi nije za lol(Ligue of Legends) generaciju, ovo je igra za gust, za uzivanje, igra ima neki fini tempo, ne bombarida igraca contentom*, nekako je sve suptilno. Zavrsio sam TES 3, 4 i 5, iako je glupo reci zavrsio, zapravo uradio 90%+ svih questova u tim igrama i ponekad mi je ESO tako bljed u usporedbi s njima, a ponekad mi je zapravo i nekako puno zivlji i uvjerljiviji, glupo je zapravo usporedjivati ESO i TES igre, jer su to kruske i jabuke, i smjesni su mi ljudi koji su ocekivali multiplay TES, ova igra to nije, ovo je ESO nesto savsim drugo i nesto u cemu ja uzivam.

Puno je stvari koje mi se svidjaju u ovog igri, meni je cjela igra zapravo nekako skladna, nista ne odskace, uvjerljiv mi je ovaj svjet, dobra mi je mehanika za fast travel, dobra mi je mehanika rezanja nakon smrti, odlicna mi je itemizacija, kraftanje je genijalno. Jedna od stvari koja mi je izmamila pozitivni osmjeh na lice je i to sto nakon sto ubijete bossa u dungenu ne da nema svadje oko itema, nego ti ljudi i ponude item koju su oni loot, a nece ga koristiti. Kada se ubije boss svatko ga loota i svakome doopa drugaciji loot, tako da meni moze dropati blue staff koji necu koristiti, kojeg mogu prodati za sicu ili razvaliti za crafting iteme, ili zapravo ga mogu dati magu koji stoji kraj mene, a to ljudi i rade. Community u igri je vrhunski, tako da ce te svako malo dobiti neki koristan savjet, meni je tako neki lik rekao da dok se lvlam ako cu koristiti recimo heavy armor stavim i po jedan komad light i meduim armora na sebe, jer cu ih tako lvlat pa ako se odlucim respec da su mi vec izlevelani.

Mogao bih ja sada ovjdje napisati i roman i usporedjivati ESO sa drugim MMOs i sa TES igrama, ali zapravo necu jer idem igrati {#}, moje misljenje o igri je vrlo vrlo pozitivno, mozda i zato sto nisam imao velika ocekivnja, a o misljenjima se ne raspravlja, svatko moze probati, neki ce i ostati...

weco75 sri 30.7.2014 08:43

Evo vam par postova s drugog foruma. Toliko o vašoj objektivnosti ...

Ja sam isto kupio i platio jedan mesec sa nadom da ce mozda server preci u EU i da ce bar biti manji lag ali nista od toga a i sto rekoste igri jednostavno fali nesto.
Stvarno steta, nikako ne mogu da prezalim naslov i non stop se pitam kako ovako nesto moze da se desi...
Slazem se sa vama u potpunosti. Ja sam igrao mesec dana, svaki dan. Prvo mi je igra veoma zanimljiva, taj prvi utisak koji me drzao 2-3 nedelje. Zatim kako sam prelazio, sve sam vise poceo da kontam koliko je ustvari svasta nesto lose odradjeno te sam imao neke nade u Craglorn patch.
Medjutim, kad sam instalirao patch i upalio igru, slogirao sam se jer nisam igrao mesec dana pre toga. Cyrodiil prazan! Fps mi pao toliko da je neigrivo! Rekoh au sta je ovo, posle 15 minuta aninstal.

Mislim da necu jos dugo da uplacujem sub, vidim da niko nista pozitivno ne prica o igri, jos uvek ima ogroman lag zbog EU servera koji se nalazi u US hahaha, performanse lose i jos svasta nesto.
Dobre vesti! Kontam ako nastave ovako da ce moci da se igra naredne zime bez brljotina. Mada, ko zna, nista im ne verujem koliko nas u*ebali da im placamo beta testiranje.
Ma nema nista, posle *e*anja nema kajanja

Ja se jedino vracam i to mozda ako bude f2p, nema sanse da im placam vise posle zestoke ispale
Jel igra još neko ovo? Stvarno mi je čudno da već nedeljama ama baš nigde ne naletim da iko pominje TESO. Da li je moguće da je tako brzo pukao? o.O
Virty sri 30.7.2014 08:57
weco75 kaže...

Evo vam par postova s drugog foruma. Toliko o vašoj objektivnosti ...

Ja sam isto kupio i platio jedan mesec sa nadom da ce mozda server preci u EU i da ce bar biti manji lag ali nista od toga a i sto rekoste igri jednostavno fali nesto.
Stvarno steta, nikako ne mogu da prezalim naslov i non stop se pitam kako ovako nesto moze da se desi...
Slazem se sa vama u potpunosti. Ja sam igrao mesec dana, svaki dan. Prvo mi je igra veoma zanimljiva, taj prvi utisak koji me drzao 2-3 nedelje. Zatim kako sam prelazio, sve sam vise poceo da kontam koliko je ustvari svasta nesto lose odradjeno te sam imao neke nade u Craglorn patch.
Medjutim, kad sam instalirao patch i upalio igru, slogirao sam se jer nisam igrao mesec dana pre toga. Cyrodiil prazan! Fps mi pao toliko da je neigrivo! Rekoh au sta je ovo, posle 15 minuta aninstal.

Mislim da necu jos dugo da uplacujem sub, vidim da niko nista pozitivno ne prica o igri, jos uvek ima ogroman lag zbog EU servera koji se nalazi u US hahaha, performanse lose i jos svasta nesto.
Dobre vesti! Kontam ako nastave ovako da ce moci da se igra naredne zime bez brljotina. Mada, ko zna, nista im ne verujem koliko nas u*ebali da im placamo beta testiranje.
Ma nema nista, posle *e*anja nema kajanja

Ja se jedino vracam i to mozda ako bude f2p, nema sanse da im placam vise posle zestoke ispale
Jel igra još neko ovo? Stvarno mi je čudno da već nedeljama ama baš nigde ne naletim da iko pominje TESO. Da li je moguće da je tako brzo pukao? o.O

Pretjera si, svaki tvoj post je neko dokazivanje da je igra loša i da nije za tebe, pa možda ni za koga.

OK, mani se igre i ovog topica jer ovo nema smisla. Guštaj u igrama koje te vesele i prihvati činjenicu da ima ljudi koji ne dijele tvoj stav i razmišljanje.

Respect {#}