OMSI - Der Omnibus Simulator

Dali je netko zainteresiran za izradu modela busa HIGER KLQ6840Q u blenderu. Ja ću mu objasniti pomoću preueđenih slika gdje šta ide u busu. Poznajem ga kao svoj džep iako nije baš popularan... Ko je zainteresiran neka se javi u PRivatne poruke...

Bolje stavi Denibus na te autobuse, čujen da autopoduzeće propada i da će ih on kupit.

Kupio ga je Autoherc iz Hercegovine... Bilo je govora da će Globtour kupit ili Makarska Promet ali eto nisu.... Istina je da stanje u firmi nije najbolje ali neka ga ipak je najveća firma u Imotskom koja se bavi autobusima... Ma bit će valjda bolje...

ko ce znat s onim ludim blenderom se sluzit xd

Nemora bit blender. Može i 3d max ili nezz. uglavnom prvo triba napravit 3d model za omsi... poslje dolazi zvuk (najbolje uzet od sličnog busa) i naredbe..... opet kažen sve ću objasnit bi je šta u busu ako neko ima volju napravit ja san proba pa slabo to...

a skripte?

Pa sve triba lipo namisti samo neman takav bus da sniman zvuk pa uzet od drugoga busa (npr otvaranje i zatvaranje vrata od Jelcza L100i slično je samo malo bučnije radi zraka

http://www.youtube.com/watch?v=7a84gv-tDx4
ouujeeeeeeeeeeeeeeeea jedva čekan pogledajte best car for omsi :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Zanimljivo nebi nikada očekivao da vozim auto u omsiju . Hehe zvuk je jako poznat

pa vec ima par modela za omsi auto vozit LOL kasnis :P

Je je ima ona bezvezna Lada s turskin tablicama nemožeš upravljat ničim bezvezna je totalno...Ako ima koje normalno auto daj link...Golf MK1 u srcu 4ever
.....a zvuk je od MAN autobusa. Izlazi u 10/11 mj.

evo posjetite i blog smo napravili :D http://omsibussimulator.net/blog/ :D

Pretpostavljam da vas dosta ima problema sa neprestanim lagganjem i smrzavanjem, čak i neki sa bijesnim konfiguracijama...
Sigurno ste već probavali smanjivat grafiku, pojačavat, više frame-ova, manje frame-ova, jedna jezgra, više jezgri, s retrovizorima, bez retrovizora, po noći, na većim mapama, na manjim mapama i slično, ali i dalje je OMSI štekao...
Ja sam bio u istoj situaciji i čudio se kako igrica od koje Super Mario ima bolju grafiku može toliko zafrkavat.
I tako sam nakon dugo živciranja i surfanja netom sam uspio riješit stvar (za sve buseve, sve mape, sve grafike).
Problem sa OMSI-jem je to što ni uz najveću grafiku svijet nije zaglađen već se rubovi previše ističu i sve djeluje jako kruto. Inače u drugim igrama bi to riješili tako da bi povećali Anti Aliasing, Antistropic Filtering, Mipmapping i slično, ali OMSI u svojim opcijama nema ništa slično...
Rješenje je u tome da otvorite svoje Catalyst Control Center, AMD Vision Control Center, Nvidia Control Panel ili slične softvere za upravljanje postavkama vaše grafičke i tamo pronađete 3D Application Settings ili slično tome, i pronađite Anti Aliasing, Antistropic Filtering, Mipmapping, Vertical Refresh, Triple Buffering... (Ja osobno imam i govorim za Ati) I ako imate opciju Use Application Settings, nemojte ju odabrati ili ako je aktivirana - deaktivirajte ju (jer ako kažete CC-u da koristi potavke OMSI-ja - koji nema postavke za Anti Aliasing, Antistropic Filtering, Mipmapping, Triple Buffering itd. - onda naravno nema istih u igri), i dignite sve na najviše, stisnite Apply/OK i pokušajte otvoriti OMSI i igrati.
U mom slučaju igra tek onda glatko radi, bez ikakvih smrzavanja i lagganja (tu i tamo kada loada segment veće mape zna mrvicu zastajkivati ali sve u granicama normale).
Za druge igre ovakvih problema nema jer čim vi u Control Centru stavite kvačicu na Use Application Settings, možete unutar igre (u postavkama grafike) upravljati Anti Aliasingom i ekipom, dok sa OMSI-jem to nije moguće zato jer on nema postavke za AA...
Evo, nadam se da sam barem nekome pomogao.
Pozdrav, BuRn.

Pretpostavljam da vas dosta ima problema sa neprestanim lagganjem i smrzavanjem, čak i neki sa bijesnim konfiguracijama...
Sigurno ste već probavali smanjivat grafiku, pojačavat, više frame-ova, manje frame-ova, jedna jezgra, više jezgri, s retrovizorima, bez retrovizora, po noći, na većim mapama, na manjim mapama i slično, ali i dalje je OMSI štekao...
Ja sam bio u istoj situaciji i čudio se kako igrica od koje Super Mario ima bolju grafiku može toliko zafrkavat.
I tako sam nakon dugo živciranja i surfanja netom sam uspio riješit stvar (za sve buseve, sve mape, sve grafike).
Problem sa OMSI-jem je to što ni uz najveću grafiku svijet nije zaglađen već se rubovi previše ističu i sve djeluje jako kruto. Inače u drugim igrama bi to riješili tako da bi povećali Anti Aliasing, Antistropic Filtering, Mipmapping i slično, ali OMSI u svojim opcijama nema ništa slično...
Rješenje je u tome da otvorite svoje Catalyst Control Center, AMD Vision Control Center, Nvidia Control Panel ili slične softvere za upravljanje postavkama vaše grafičke i tamo pronađete 3D Application Settings ili slično tome, i pronađite Anti Aliasing, Antistropic Filtering, Mipmapping, Vertical Refresh, Triple Buffering... (Ja osobno imam i govorim za Ati) I ako imate opciju Use Application Settings, nemojte ju odabrati ili ako je aktivirana - deaktivirajte ju (jer ako kažete CC-u da koristi potavke OMSI-ja - koji nema postavke za Anti Aliasing, Antistropic Filtering, Mipmapping, Triple Buffering itd. - onda naravno nema istih u igri), i dignite sve na najviše, stisnite Apply/OK i pokušajte otvoriti OMSI i igrati.
U mom slučaju igra tek onda glatko radi, bez ikakvih smrzavanja i lagganja (tu i tamo kada loada segment veće mape zna mrvicu zastajkivati ali sve u granicama normale).
Za druge igre ovakvih problema nema jer čim vi u Control Centru stavite kvačicu na Use Application Settings, možete unutar igre (u postavkama grafike) upravljati Anti Aliasingom i ekipom, dok sa OMSI-jem to nije moguće zato jer on nema postavke za AA...
Pozdrav, BuRn.
Probat ću svakako jer mi nema ništa mrže od skakanja autobusa po mapi...

Hahaha znam točno kako ti je :D
A nadam se da ćeš riješit to, na ovaj način ili na neki drugi...
I još nešto, drži se ovih buseva koji dolaze s igrom (MAN SD200 i SD202), jer za skinut imaš svakavih neoptimiziranih i loših buseva s kojima bi opet moglo štekat...

Pozdrav, BuRn.
Probat ću svakako jer mi nema ništa mrže od skakanja autobusa po mapi...
i nije bas od koristi ali smanji lag

Vraga nije od koristi, skresa lag za 99%

dobro skresalo ga je ali idalje mi nije jasno da igrice koje su 100 x zahtjevnije bolje rade neg ovaj "super mario"

I još nešto, drži se ovih buseva koji dolaze s igrom (MAN SD200 i SD202), jer za skinut imaš svakavih neoptimiziranih i loših buseva s kojima bi opet moglo štekat...
Doda san samo MAN NL202 i Jelcz L100i. Ona 3 sa vrha stranice i više ništa... Jelcz je pre zakon a još sam napravio skin APZ-Imotski nema šanse da ga izbrišem....

Rade bolje zato jer iza tih igrica stoje pre-alpha, alpha, beta verzije, stoje timovi razvojnih programera i mjeseci kvalitetnog rada i malo je mjesta za pogrešku. I puno se radi na optimizaciji bez smanjivanja kvalitete grafike i povezanosti igre sa grafičkom karticom pa sve radi savršeno (na boljim kompjuterima naravno). A iza OMSI-ja stoji tim polu-profesionalaca bez nekog većeg iskustva u programiranju i kreiranju igara i vjerojatno sa nikakvim budžetom, pa je igra potpuno nepovezana sa grafičkom karticom a mape i autobusi nisu bog zna kako optimizirani.
Tako da nam ne preostaje ništa drugo nego pokušavat smanjit lagove radi kako tako glatkog igranja i ne-živciranja :D

Doda san samo MAN NL202 i Jelcz L100i. Ona 3 sa vrha stranice i više ništa... Jelcz je pre zakon a još sam napravio skin APZ-Imotski nema šanse da ga izbrišem....
Ma nisam mislio da brišeš te druge buseve nego ti samo govorim da je veća vjerojatnost da će ti štekat Jelcz nego da će štekat SD200 recimo...
Javi mi ako ti šteka i nakon šta napraviš ono...

nemogu nać.... aj navedi mi put do toga na hrvatskom j. iman ATI radeon grafičku
.

Postoji li u sklopu blenera blueprint za crtanje (kao ovaj kamion) http://www.youtube.com/watch?v=dWyD2pm9H5Y&feature=player_embedded ? Ako ne može link za to? Plizz :))

Zašto Karosi Axer ne rade nego prve 2 brzine i prekidač za vrata proradi jednom u 100 pokusaja? Nemojte mi reć da neznan šaltat jer san proba i priko "N" i drektno. Neće )

jer je sugava beta verzija

A šteta Baš dobar bus nako izvana. Sa mojim texturama Ima li prava verzija?
Nažalost još nije izašao iz bete, ne znam ni datum... Kada puste punu verziju bit će na http://omsibussimulator.net/forum/index.php i na sličnim OMSI forumima i stranicama 100%, tako da se moraš još malo strpit...

Koji je vaš omiljeni autobus?
Ja mislim da još nitko nema ovakve repainte...

Samo moram stavit imotske tablice na Jelcza i zagrebačke na MANa.