null pon 16.12.2013 23:56
kign kaže...
Unix kaže...
  1. Ovo nije mod igre već je samostalna igra na bazi Arma 3 enginea.
  2. Cijena je namjerno visoka. To je učinjeno kako bi se ograničio broj ljudi koji će igrati igru u ovom prealpha stadiju. Igra je u prealphi i nije baš za široku uporabu. Rocket je ovo izjavio nekoliko puta.

Zašto whineate tu umjesto da pričekate punu verziju igre ili bar neku betu. Kvragu, u ovom stadiju nema niti vozila.

1. Koliko ja znam igra je na bazi arma 2.5 engine-a(engine iz onog nastavka operation nest),a ima samo neke dijelove skripte iz arma 3 engine-a.

2. Isto su tako onda mogli jednostavno pozvati nekoliko ljudi da testiraju igru,bez placanja. Al,cuj od sad se po novome i prealpha testiranje placa.

Cekam betu naravno,ali trenutno BreakingPoint mod u Armi III jede dayz za dorucak,rucak i veceru.

beta neće biti barem jednu godinu.

We estimate that reaching Beta version with all key features present will take more than one year from current stage.

Vash uto 17.12.2013 08:32

Pretpostavljam da je cijena takva kakva je jer želi spriječiti da hrpa dječurlije i onih koji nisu "hard core" igrači pokupuje igru i onda plaće da je puna bugova. Ovako je veća šansa da će stvoriti kvalitetniju testnu okolinu, u vidu zajednice igrača koji su voljni posvetiti svoje vrijeme i input za daljnji razvoj igre.

Sa druge strane si je i pucao u nogu sa ovim potezom jer je ta cijena kako god okreneš stvarno pretjerana.

Teško je bit i pošten i heben.

alscaul uto 17.12.2013 08:33
Casper127 kaže...
Sta je sa onim pricama da ce igraci dobit popust, ako su prije igrali dayz mod?

ništa...

igra je ok ali mislim da se ne isplati još kupovati, FPS je daleko gori nego NPR. u DayZero i ima jako malo sadržaja. Ništa posebno ne propuštate... o da i kao i u modu, mentalitet daleke večine igrača je KOS, ubio sam ih oko 7 i jedanput umro kad sam mjenjao grafičke postavke u marketu u elektru {#} i dobio metak u glavu

jako lako je naći melee oružje a teško vatreno. Loota i zombija je daleko manje nego u modu

Dragone uto 17.12.2013 10:31

Par utisaka cca sat vremena sam igrao sinoć i jutros :grafika malo bolja nego u Armi,neoptimiziranost skoro pa ista a imam dobar pc,samo dva zombija sam sreo i jednog igrača koji nije imao ništa dao sam mu limenku i pustio da ide dalje.Mapa je ista kao i u prvom dayz bugova ima solidno od nestajanja ruku kad mijenjas rukavice do prozirnog igrača kod ulaska u kuću to je bilo sinoć po mraku.Ona baterija jr užas svjetli malo i skroz u stranu....vidjet ću idućih dana kako će ići za sad je skoro pa ista stvar kao i prvi dayz do čitanja pozz.

fila2208 uto 17.12.2013 12:38

Bez obzira na cijenu koja bi kao trebala spriječiti dječurliju i noobove...previsoka je.

Dječurlija i njubovi nose profit a nisam čuo za niti jedan studio ili izdavača koji ne voli novac..tako da.

Sve je to fora da se digne para a može pričat koliko hoće o tome da je cijena takva da izbaci vajnere iz alfe.

AmonZero uto 17.12.2013 13:04

Tek sam danas vidio da je igra izašla (bio sam zauzet s nekim stvarima jučer navečer pa nisam vidio). Cijena je kakva je. Jeftinije od ovog neće bit (možda tamo za 2-3 godine na steam sale-u) tako da je bolje sad uzet dok je jeftinije. Navečer dolazim s faksa pa si budem uzeo igru i isprobao. Malo da vidim tu "novu" mapu i sve te stvarčice koje su ubacili.

Igru uzmite preko službene stranice i budete uštedili koji euro. 

fila2208 uto 17.12.2013 13:22
AmonZero kaže...

Alfa je. Šta si ti očekivo ?

Očekivao sam alfu romeo 159 karavana, 2.4jtd....

Znaš ono kad pogledaš trailer sa ekipom i onda svi, a ono, meh, a nije baš nešto. Kad te prvi trailer ne impresionira nije nikako dobro.

Ja sam complete noob dakle i trebao bi biti blown away, ali nisam.

Ne očekujem full game, ali sam očekivao da će bit neznam, malo više atmosferičnije, ako takva riječ psotoji.

Jack Sparrow uto 17.12.2013 13:31

Gledao neki stream jučer pa skoro pa i nema zombija, svi isto tako pucaju na prvi pogleda kao i u warZ.

20€ mi se ćini previše za igru koja nije baš daleko od moda i ni neznaš kad će izaći full, ali opet s druge strane ljudi to žele i nije im problem platiti pa im nek bude.

Mene je  malo prošla želja za igrom, kupio bi je da je izašla prije godinu dana kad ju je i najavio, ali sad se sav taj hype ohladio. Možda i zato što sam čekajući dayz igrao warz pa sam se navolio takve vrste igre.

alscaul uto 17.12.2013 14:20

puno novih stvari mi se sviđa, nova odječa i kako đepovi dodaju ekstra slotove, sunce i kako smeta igračima koji gledaju prema njemu, 90% zgrada se može uči mada neke zgrade još nemaju podešene loote poput farma i onih drvenih kuča, puno novih melee weapona , možeš imati pušku i melee weapon na leđima i istovremeno držati još jedno oružje u ruci, municija i oružja su jako rijetka i još nisam vidio oružje da se spawnalo sa ili oko municije, možeš mjenjati oružja i equipmet u hodu, daleko si brži ako ne držiš oružje u ruci i možeš spustiti i dići ruke i td...

danas sam slučajno naišao na military bazu u šumi iznad kamenke uglavnom alfa ko alfa, ali vidi se da igra ima potencijala i da će biti daleko bolje od moda i serveri se čine stabilni

zlimagus uto 17.12.2013 15:07

Evo da i ja pridonesem temi,
počeo sam igrati dayz mod za armu na krekanim serverima i jako me se dojmilo pa sam kupio preko steama armu i krenuo na official servere.
Igra mi se jako svidjela baš iz razloga što je arma II ratna simulacija pa je mod unatoč puno bugova bio pravi doživljaj igrati pogotovo sa par prijatelja.
Ono što mi se ne sviđa kod standalonea što počinje vući na RPG, pod time mislim da se igra u razvoju počela stapati sa ostalim sličnim naslovima te kategorije,
do sada nisu baš pokazali puno sličnosti u gameplayu sa modom a ipak mislim da je taj početni hype bio od strane igrača dayz moda koji su htjeli istu igru samo
bez bugova i loše optimizacije dok bi sama jezgra ostala ista. Odgađanje igre često zna biti pod krinkom "kad bude gotovo bit će gotovo" u smislu da developer neće
bacati u prodaju poluproizvod no ovo mi se čini kao nedostatak love i/ili gubitak glavne ideje developera. U svakom slučaju nadam se da sam u krivu ili bar da nemam
puno istomišljenika pa da igra napreduje kroz patcheve.

PS nadam se da neće biti lopovskog modela sa content patchevima koji koštaju po 10-20€

alscaul uto 17.12.2013 16:40

Inventory system je odličan i igra sve više i više vuče na survival game

novi health system je daleko širi i trebaš koristiti desinfekcijske tablete za vodu i iteme da makneš šanse inficiranja i td.

Što se hrane tiče, opisano je u sljedečem članku:

DayZ standalone introduces much more complicated hunger and thirst mechanics compared to the mod. Instead of your hunger and thirst being satisfied as soon as you eat or drink anything, each type of food and drink restores varying amounts of energy and can add or remove water. Additionally, your stomach can only hold a limited amount of food and water.

Examples

When you eat a box of cereal, it restores around 1000 energy, and drains 250 water. Eating sardines only restores 333 energy, but adds close to 100 water. Drinking a can of soda restores a bit less than 150 energy and adds over 300 water, while drinking from a canteen doesn't give any energy, but adds 1000 water.

Effects

When you have less than 100 energy, you start losing health and blood. However, when you have a ton of energy and plenty of water (3500 and 3000 respectively), you start regenerating blood. Once your blood is refilled, you regenerate health instead.

Dehydration is much more dangerous than starvation: you lose five times as much health and twice as much blood. Once you accumulate a water deficit, it can be difficult to recover from it if you wait too long.

Status Messages

While they don't tell you exactly what's going on with your character, the status messages that pop up can still help you figure out what you need to get yourself healthy again. Keep in mind that there are other effects that share some of the same messages, so this is by no means a conclusive way of diagnosing yourself.

Hunger

When you're hungry, you see the following messages: 

"I feel tired", "I feel run-down", "I feel worn-out", "I feel like taking a nap", "My stomach grumbles", "I'm feeling hungry", "I want to eat something", "I feel hungry"

When you're very hungry or starving, you see these messages:

"I'm extremely hungry", "My stomach grumbled violently", "I'm starving","I feel exhausted", "I feel extremely tired", "My head pounds", "My head throbs", "My head hurts", "I feel dizzy", "I feel light-headed", "I feel faint", "I feel unsteady", "My stomach grumbles", "I'm feeling hungry", "I want to eat something", "I feel hungry"

Thirst

When you're thirsty, you see these messages:

"I feel tired", "I feel run-down", "I feel worn-out", "I feel like taking a nap", "My mouth feels dry", "I feel thirsty", "I'm thirsty", "I need a drink", "I feel like having a drink", "I want to drink something"

When you're dehydrated, you see these messages:

"My mouth feels dry", "My head pounds", "My head throbs", "My head hurts", "I feel dizzy", "I feel light-headed", "I feel faint", "I feel unsteady", "I feel exhausted", "I feel extremely tired", "I feel thirsty", "I'm thirsty", "I need a drink", "I feel like having a drink", "I want to drink something"

Being Stuffed

You can also eat and drink too much and overfill your stomach. Once you see these messages, if you keep eating or drinking, you're probably going to end up vomiting.

My stomach feels absolutely stuffed

I feel over-fed

My stomach feels much more full then it's normal

I am close to vomiting

I think I'm going to vomit...

I'm going to vomit...

antevaros99 uto 17.12.2013 18:16

Evo razmišljam da kupim ovu igru al se bojim da nece radit cuo sam da dosta ljudi ima problema s fps-om.

Moja specifikacija.

CPU:intel pentium dual core e5400

GPU:radeon hd 5450

RAM:4gb

Pa ako mi mozete reci jel ovo uopce mogu igrat i na kojoj rezoluciji

alscaul uto 17.12.2013 18:51
antevaros99 kaže...

Evo razmišljam da kupim ovu igru al se bojim da nece radit cuo sam da dosta ljudi ima problema s fps-om.

Moja specifikacija.

Uf ne preporučujem ti

lotar1919 uto 17.12.2013 18:55
alscaul kaže...
antevaros99 kaže...

Moja specifikacija.

Uf ne preporučujem ti

Ja imam malo lošiji procesor od toga E5300, isto rama, ali bolju grafu i dayz mod mi je išao na max 20fps-a, a u gradu 7-10 lol

Firefox72 uto 17.12.2013 18:59
Scarfaceee kaže...

20evra {#}

Za igru gdje dobiješ alphu, betu i punu verziju igre. Ne zaboravi da če se sa vremenom poboljšavati jer sada ima cjeli development team, dobivati novi content. A tu su i modovi kojih če sigurno biti puno. Naravno i sa novim custom mapama.

Vrijedno 20€.

Inače igrao sada 30 minuta, pronašao puno knjiga, puno majica različitih boja, wrench i jedan backpack. Za sada nisam primjetio KOS, svi kojem sam sreo su imali mikrofon i nisu me napali. Istina da nitko od njih nije imalo vatreno oružje nego sjekiru, crowbar ili wrench.

thechosenfreak uto 17.12.2013 18:59
antevaros99 kaže...

Moja specifikacija.

Nemoj kupovati još. Na svojoj konfiguraciji imam problema sa fps, zna mi padati prestrašno, a imam dosta solidan pc. Sačekaj još jedno vrjeme pa onda možda. Ovo sad će ti vjerovatno biti neigrivo.