4 GHz club

Bome ga je zapo usran procesor a ploca mu isto vise dropa,pazi meni bios 1.33125,idle-1.280,load-1.236 3ghz stabilno.Stim da ni ja nisam zadovoljan previse sa procom.njegov je GO?

Ma G0 je ali traži napona ko mutav.
Nemreš vjerovat da ima tak loš primjerak.
A i ploca je tu jako puno kriva.

Hehe epic drop, nema šta...
A i 1.33V za 3,0GHz mi se čini dosta puno. Moja na 3,0 je na 1,27V a siguran sam da može i manje ali mi se neda spuštat i tražit, ja i ovako zadovoljan.

Ma je zato i kazem da nisam zadovoljan s tim da je moj B3,ali to je u biosu 1.33.maticna je isto P35 DS3 i uvjeren sam da moze bolje ali ploca nije nesto,meni 1.27bios radi ali u loadu pada na 1.216 sa 1.236 sto je nestabilno,dok na 1.33 load 1.236 cjelo vrijeme

Evo posto skoro svaki forum ima ovu temu napravil sam i je i ja na ovom.
Ja sam doso do sa e8400 na 4.3GHz a tu je i screenshot.
najbolje bi bilo kad bi opisali na kolko vam je fsb, voltaza,ram,cpu.....
moj rezultat:
fsb 478MHz (1912, quad pumped)
cpu 4302MHz(478x9)
voltaza 1.53v
ram 956MHz cl5 2.3v
nadam se da nas ce nas biti puno u ovom clubu.

uf ja sam pokusavao i pokusavao al jeb.. ram jednostavno nece i nece...

Nije stvar u RAM-u...nisam još vidio E6400@4GHz+ bez žešćeg hlađenja...

cuj nemogu ga dignut ni na 3.6 cim je ram overclockiran recimo na 850.. nece da boota.. da nekazem dizanje voltaze i latencija u milijun konbinacija.. (inace nisam pocetnik)

Ja se necu moc pridruzit 4Ghz clubu jer mi treba bolji cooler za 4Ghz...Proc iz singa

cuj nemogu ga dignut ni na 3.6 cim je ram overclockiran recimo na 850.. nece da boota.. da nekazem dizanje voltaze i latencija u milijun konbinacija.. (inace nisam pocetnik)

Meni se cijelo vrjeme ruši q6600 iznad 3.0ghz ( 9x333), ne želi mi 8x400 ni 9x356..
Inače na 3.0 ga držim na 1.31 stabilno.. a temp mi je u loadu 57 C.. Ramu sam dodao još 0.1V.. 4-4-4-10
Šta bi trebo da uradim?

Prvo digni latencije rama, na recimo 5-5-5-15, da to eliminiras, zatim nakon sto ti se fsb priblizi 1600, slobodno mu daj 0.1v, sto se tice quad-a, ako je b3 ko moj ,trebat ce ti izmedju 1.4-1.425 za 3.2, 400x8,1600fsb..ako mislis ici vise, recimo ja mogu dogurat do 3.5, e onda ce ti trebat 1.55v, moja ploca osim sto ima vdroop, ocito je da b3 je dosta "zedniji" od g0 inacica. Ako ti je vec sad na 57c, tesko da mozes puno dalje, cim ces mu dat voltaze, temp ce ti otic gore ko mutave, meni je na freezer-u + b3, oboje polirano, na 3.0 52c max, dok je na 3.2 vec 60c radi voltaze koja je trenutno na 1.425v!

Ja sam na 90% OC i jednostavno nejde više sa e6300....napominjem da je ovakav takt već 2.5g 24/7, proc je mrtav ladan na full load 60 stupnjeva ljeti, 55 zimi...kolegi sam stabilno digao e8400 na 4500MHZ....procesor je extra!
Napominjem ako već šaljete sh onda neka se uhvate i završeni benchmarci pri navedenom taktu, a ne prazne brojke, jer kao što sam vidio samo je jedan to i napravio!

evo i jedne djevojke u club.
necu nista pisati jer svatko moze svasta napisati. slika govori sama za sebe.

Napominjem ako već šaljete sh onda neka se uhvate i završeni benchmarci pri navedenom taktu, a ne prazne brojke, jer kao što sam vidio samo je jedan to i napravio!

khm...

posto su ram i fsb sinkronizirani.. to nije moguce.. bar ne na ovoj ploci.. ako je fsb na 400 ko meni trenutno.. ram je na 800.. ako dignem fsb na 450.. ram je na 900.. e tu sad puca.. na 425 boota al je dosta nestabilan.. na 450 bsod i razne djidje midje.. 1.45v proc- ram 2.2 v... latencije stavim 5.5.5 .12 ali bezuspjesno.. 66614 itd.. itd.. temperatura me nebrine.. nek gori.. ima termal control pa nek ga steka

posto su ram i fsb sinkronizirani.. to nije moguce.. bar ne na ovoj ploci.. ako je fsb na 400 ko meni trenutno.. ram je na 800.. ako dignem fsb na 450.. ram je na 900.. e tu sad puca.. na 425 boota al je dosta nestabilan.. na 450 bsod i razne djidje midje.. 1.45v proc- ram 2.2 v... latencije stavim 5.5.5 .12 ali bezuspjesno.. 66614 itd.. itd.. temperatura me nebrine.. nek gori.. ima termal control pa nek ga steka

validacija
ovo je testirano za 24/7 rad malo vise dana... tako da mi je to max frkvencija koju proc moze izdrzat pod big typhonom vx za 24 sata... nije se rusio niti jednom.. no ne zelim ga radi svoje psihe drzat na toj voltazi dovoljno mi je i 3.85ghz pri 1.448v
a sve iznad 4.0ghz treba puno voltaze dati od 1.55v pa nadalje.. a ja ga nemogu tako bas mucit.. nadam se da ce slijedeci rezultat biti 4.3 stabilno jer prelazim uskoro na vodeno..
stavio sam i temp u idle koje se krecu od 35-40 stupnjeva.. full load orthos zna doci do 72.. a prosjecan rad je oko 55 - 65 stupnjeva.. no proc to sa lakocom podnosi..

Upiknuo si stvarno dobar primjerak!

Svaka cast na rezu Toxic.
Nemože svaki tolko potegnut.

ovo je otislo debelo u OT

Na 3ghz ide stabilno sa 1.4V u biosu.
Pazi sad: u windowsu ima samo 1.33V na raspolaganju.
Ma dropa ko mutava ploca.
Prodat ce ju i proc i uzet nešto drugo.
Proc traži previše + ploca dropa ko mutava=nije dobra kombinacija