4 GHz club

Pogledaj prvo koji si napon dao u biosu, pa ocitaj napon u windowsu. Ako ima razlike, promijeni lcc level, sad koji treba staviti to ces sam vidjeti jer moras probat koji mu najbolje pase, s kojim mu najmanje dropa napon. Mozes i pll overvoltage cak no spustiti, podigni malo i nb napon za 0.1, moras vidjeti kako ploca dise da dobijes cim nizi napon i temp a da bude stabilno.

Evo i mojeg starkelje : http://valid.x86.fr/nu31lm

Ljudi jedno blic pitanje . postavio sam adaptive mode na 1.316 V i u testiranjima stabilnosti sam vidio da dok je bio LLC 5 probijao je do 1.328 V, i promjena na 4 je dosta uravnotezila stanje . sad u loadu dobivam 1.312 max. sa povremenim dropovima na 1.296 . jel trebam ici na negativan offset i jel ima neka bolja vrijednost napona za preporuciti ili postavke opcenito da probam? STabilan je ali ako bi mogao slucajno manji napon ne bi se ljutio haha :)
evo i stanje (prime95 1344 test full load ) .
Svi savjeti i sugestije dobrodosli , hvala unaprijed :)

Nadam se da me prihvaćate u klub jer mi jako malo fali do 4 Ghz ali iznenađujuće je što sam taj rezultat postigao na stock voltaži na h81 ploči

Nadam se da me prihvaćate u klub jer mi jako malo fali do 4 Ghz ali iznenađujuće je što sam taj rezultat postigao na stock voltaži na h81 ploči
Nemaš 4,0 ili više, znači... crta
Budem ga probao još malo iscjediti

RYZEN 7 1700 @ 4GHz
Sa trenutnim hlađenjem 24/7 je oko 3.8.
Evo da se opet malo pojavim u klubu.

Solidan je to primjerak ako je stabilan na tom naponu za 4ghz.

Za tu polu validaciju je bilo potrebno skoro 1.5V tako da nije bas bajan primjerak. Ali...

Došo drugi proc u komp, odma otišo na 4 GHz... mogu ga vritit i na 4.2 ali mu bude mrvu vrućije pa mi se ne sviđa to.

Evo mojeg, half-arsed pokušaja.
Samo sam digao množitelj i morao sam ugasiti CPU Smart Protection u BIOS-u. Sve ostalo je na defaultnim postavkama.
Nisam isprobavao dalje od ovoga.
Ploča je MSI 970 Gaming, RAM je Corsair XMS3 DDR3 @1600MHz (4 modula), hladnjak je Zalman CNPS10X-Optima. Temperatura je jamačno krivo očitana, za barem 20°C. Ako mi idle pokazuje °10, a dok je sobna 22, tu onda nešto definitivno nije u redu. Mada, CPU i hladnjak su u najgorem slučaju mlaki na opip.
Bolja slika na linku: https://image.ibb.co/bHQPBL/FX6300-4-3-GHz.png

Sad prime 95 i vidi jel stabilan small fft od idle neces nista znati upalis igru puf blue screen

Pustio sam ga par sati da vrti Valley Benchmark - sve štima.

Lagani update - bit će da mu niti 4.5 GHz nije problem (uz povišenje napona od nekih 0.08V)

https://valid.x86.fr/ues0y2
Naravno ne radi stabilno, baca errore u OCCT ali ne bluescreena... dok mi recimo moj everyday 6700K ode u bluescreen prije nego digne windowse na 4.7GHz...

Na kojem naponu ti radi 6700k pa baca blue screen

Evo i mene
mada kaže CTR da moze i vise uz malo dizanje voltaze (slika dolje)

Evo i jedan Ryzen 5 1600 af overclock.
1.375v
@Ipak crasha u cinebenchu.Vratio na 1.35 i 4.1ghz.Zasad stabilno u Aidi64 i cinebenchu.Jel previsok napon za 24/7?Cooler je Lc 120 i temperatura u Prime 95 je max 80 stupnjeva

Ne vrijedi forisrat OC , jedino golden sample vrijedi i to uz dobar hladnjak kao scythe mugen i slicno.
Moj 3600 isto nece preko 4.2ghz ccx1=4200 ccx2=4150 to je max sta ide u r23 sam tako natukao nesto sitno ispod 9600 score.

Ne vrijedi forisrat OC , jedino golden sample vrijedi i to uz dobar hladnjak kao scythe mugen i slicno.
Moj 3600 isto nece preko 4.2ghz ccx1=4200 ccx2=4150 to je max sta ide u r23 sam tako natukao nesto sitno ispod 9600 score.
Drzat cu ga na 4.1ghz i 1.3v.Tu je prosao cinebench.Prime 95 40 min i Aida64 pola h.

GPU je
Ja još imam R9 270x toxic verziju. Radi, al 2GB VRAMa je premalo.

r9 380x oc 4gb more jos dosta kolko vidim. Cpu ju koci dosta u zahtjevnim igricama. Ali odlucio sam da ide starac jos višlje. samo moram sve skopat s kucista
Nudi se 5 levela, koji da stavim?
Probao sam level3 i sad mi je minimum koji izdrži 1.200v