Modding projekti

Projekt "The White Knight Z9"

Almin94 sri 8.8.2012 15:38
dombak1608 kaže...

Jučer malo posjetio Zagreb.
Prodao staru mbo, cpu, ram.

Nakon toga bio u ADM-u.

Kupio nove komponente(čiko je bio malo dosadan sa objašnjavanjem kako se stavlja procesor u matičnu, ali nema veze-to mu je posao):
MSI Z77A-G43

Intel i5-3570K

Corsair Vengeance 8gb(2x4gb) 1600MHz

Sad se konačno slažu boje.

Grafa će biti na redu za mijenjanje za nekakvih 6 mjeseci(nadam se), pa ću onda i napajanje novo maznit. Nemam novaca, nažalost, ne mogu prije.

Samo još grafa bode u oči. Ostalo sve 5+ . :D

donator_bubrega sri 8.8.2012 15:53
VALVE kaže...

Pa jel postoji, uopće grafa sa plavim hladjakom, ja nisam ništa našao, jedino da kupiš neku geforce, pa da obojaš zeleno u plavo, (asusovu)

Koliko znam ne postoji grafa sa plavim coolerom, ali tu bi se odlično uklopila neka GiGa WindForce X2/X3 sa plavim PCB-om.

Edit: HiS je proizvodio modele sa svjetlo-plavim coolerima, više ih ne proizvodi.

eagle05 sri 8.8.2012 16:06
dombak1608 pon 13.8.2012 15:40
Haf932 kaže...

Majstore , svaka ti dala {#}

Hvala, majstore!

Almin94 kaže...

Samo još grafa bode u oči. Ostalo sve 5+ . :D

Bit će i grafe, samo dok se skupe novci.

VALVE kaže...

Pa jel postoji, uopće grafa sa plavim hladjakom, ja nisam ništa našao, jedino da kupiš neku geforce, pa da obojaš zeleno u plavo, (asusovu)

Postoji. LINK, ali svejedno planiram grafu metat pod vodu, pa mi boja hladnjaka nije bitna.

donator_bubrega kaže...

Koliko znam ne postoji grafa sa plavim coolerom, ali tu bi se odlično uklopila neka GiGa WindForce X2/X3 sa plavim PCB-om.

Edit: HiS je proizvodio modele sa svjetlo-plavim coolerima, više ih ne proizvodi.

Gore navedeno.

Hvala i svima ostalima...

Danas sam se malo poigrao sa 24pin extension-om.

Povadio sve žice iz konektora. (Prije tjedan dana naručio alat, ali nisam mogao čekati)

Prvu žicu nisam toliko pazio kad sam vadio pa mi se izvukla bez konektora.(kinezi nisu lemili žice za konektore)

A ostale žice sam onda pažljivo izvlačio pa je sve bilo super.

Sad moram čekati(još) sleeve i heatshrink od irumore.

Evo slike

dombak1608 pon 13.8.2012 15:48
nul-3 kaže...

Stvarno pravi posao, lijepo izgleda, ništa ne bode u oči. Možda grafa ali vidim da su to svi napisali i da si objasnio situaciju.

Odličan posao.

BTW. koliko te izašao šoping?

Hvala, 3.084,00kn :)

Htio sam si uzeti još i ventove, ali nisam imao vremena da proučavam u trgovini koje da uzmem...

nul-3 pon 13.8.2012 16:12
dombak1608 kaže...
nul-3 kaže...

Stvarno pravi posao, lijepo izgleda, ništa ne bode u oči. Možda grafa ali vidim da su to svi napisali i da si objasnio situaciju.

Odličan posao.

BTW. koliko te izašao šoping?

Hvala, 3.084,00kn :)

Htio sam si uzeti još i ventove, ali nisam imao vremena da proučavam u trgovini koje da uzmem...

Kupuj tako šta ne eBayu, jeftinije ćeš proči.

dombak1608 sub 18.8.2012 16:32

Jedan mali update.

Ofarbao PCI limiće i držač bloka ovaj put kako treba.

Imam jedno pitanje. Dali gubim garanciju, ako ofarbam i/o shield od matične?

Sad mi je još ostalo čekati mdpc-x sleeve i heatshrink.

24pin extension ću sleevati u plavo sa crnim heatshrinkom.

Slijedeći tjedan bi trebao doći XFX 550W iz portia {#}.(Na popustu)

Susjed kupovao nekakve dijelove za novu konfu u portiu pa sam se malo ubacio.

Također sam si uzeo i 2 arctic cooling F12 TC da vidim kako će se ponašati na hladnjaku.

duma.ivan sub 18.8.2012 16:56
dombak1608 kaže...
Haf932 kaže...

Mozda je onda cak i bolje da ga ne farbas ! Ionako ne gledas previse kuciste straga , zar ne !

Neću, osim, ako mi netko potvrdi da neću izgubiti garanciju.

Volim paziti na detalje. :)

Pa kolko znam, nikad nisam nosio limiće na servis, samo matičnu. xD

AbeDomeNuS pon 20.8.2012 17:02
dombak1608 kaže...
HDesignz kaže...

reci mi molim te s kojom to bojom bojaš?

imam kod kuće air brush mogu li stime?

OVIME, ne znam ni što je to.

Neznaš što je airbrush il taj sprej? XD

Taj sprej je akrilna lakirna boja, koja služi kod farbanja auta više manje, a airbrush ti je mali kompresor sa tankim malim pištoljčićem za bojanje, s njim se rade slike po autima itd... :)

dombak1608 pon 20.8.2012 17:18
AbeDomeNuS kaže...

Neznaš što je airbrush il taj sprej? XD

Taj sprej je akrilna lakirna boja, koja služi kod farbanja auta više manje, a airbrush ti je mali kompresor sa tankim malim pištoljčićem za bojanje, s njim se rade slike po autima itd... :)

Pa naravno da znam za sprej, farbao sam njime.

Nisam znao za airbrush

dombak1608 uto 21.8.2012 10:41
Pranja kaže...
dombak1608 kaže...
Work in progress. Objasnim sve kasnije...

Vidim primer-bojaš stranice u bijelo?

Stranicu*, lijevu na kojoj je bio asus rog logo, pokušavao ga očistiti, ali nisam uspio. Stari mi je rekao da se to urezalo i da jedino pomaźe ponovno farbanje cijelog dijela. Odlučio sam bijelo da unesem još malo kontrasta, jer crnu nebih mogao pogoditi kako treba...
dombak1608 uto 21.8.2012 22:08

Update

Akcija u portiu. XFX 550W LINK

Nekako sam skupio novce, frend uzimao također sebi dio nove konfe, pa smo prošli bez poštarine. {#}

Također sam si uzeo i 2 venta za hladnjak gore. LINK

Morat ću im produžit kablove i sleevati, ako netko zna kako da im isključim taj termometar bilo bi dobro.

Napajanje mi ima previše kablova, neznam kuda bih s njima(ako ih stavim ispod plexija, pumpa mi ne stane, ako ih stavim ispod harda, vide se).

Stranicu sam ofarbao, ali treba samo rub još malkoc popraviti i ti će biti to(što se stranice tiće).

mate960 uto 21.8.2012 22:48
dombak1608 kaže...

Ja imam identicne ventove, i proba sam improvizirati tako sto sam otkinua taj senzor i kratkospojia crne žice. Vent se onda vrti stalno na visokim okretajima, i nije extra tih ali sto je tu je {#}

dombak1608 uto 21.8.2012 23:04
mate960 kaže...

Ja imam identicne ventove, i proba sam improvizirati tako sto sam otkinua taj senzor i kratkospojia crne žice. Vent se onda vrti stalno na visokim okretajima, i nije extra tih ali sto je tu je {#}

To i hoću, imam potenciometar. {#}

Hvala!

dombak1608 sri 22.8.2012 13:34
Haf932 kaže...

Ova bocna stranica ti je odlicno ispala !

Da, je. Hvala. Jedino sam farbanjem mogao ono riješiti. Pa sam unio još malo kontrasta.

Ako netko ima ispravan punjač od laptopa, a da mu ne treba.

Molim da mi se javi u PP. Primam na dar, ili placam. Hvala {#}

Treba mi za jedan projekt na bilijaru. {#}

EDIT: Napona 12v, snage >50w.