propuhmajstor čet 27.10.2011 10:24
Zvjerkan kaže...
Diplomat kaže...
Zvjerkan kaže...

Svi kažu bonbon podrška na facebooku, e pa nije... imaju oni broj pa ih nazoveš isto ko i sve druge.... 

Imaju podršku 10/10!

je odlična je... sve riješe u roku odma... 

Imaju oni podršku za one koji imaju beskonačno puno vremena i imaju volje i vremena kopati po odgovorima na Facebooku u potrazi za rješenjem svojeg problema. Forum im je isto koma, klinčadija koja bi se samo prepucavala.

Pogledaj kako oni rješavaju problem na Facebooku:

Korisnik (dalje K): jel mozete ukljucit gb prometa po 30 kn na br 0977xxxx
Bonbon (dalje B): sorry na čekanju tvoj post nam je bio pod skrivenim postovima pa nismo odma vidjeli :D trebamo još puk da bi ti mogli aktivirat paket.
K: Nezz puk al tek sam nadoplatio 40 kn!!!
B: stanje računa ? I kad je bila nadoplata prije ove od 40 kn i od kolko ?
K: Nezz mozda cca 80 kn zaboravio sam prije 2,3 tjedna
K: Ili 2 bona da bude 60 kn prije 2 tjedna
B: onbon oke.. ali ti nemaš pravo na popust. Ako se nadoplatiš bonom od 80 ili 160kn dobivaš pravo na aktivaicju 1 paketa u pola cjene. s tom nadoplatom od 80 kn si ostvario pravo na popust i iskoristio si ga. A nadoplatom od 40 kn ne ostvaruješ pravo na popust.

K: A ako nadoplatim jos jedan bon onda 40 kn?
K: Od 40 kn
B: moram biti u komadu od 80 ili 160 kn
K: Od koliko je gb prometa. 60 kn ajd onda cu sada nadoplatiti!!!!
B: kad se nadoplatiš javi nam se da ti aktiviramo paket.

I tako zapravo nisu ništa riješili.

A tebe molim da mi na Webu bonbon pronađeš gdje se spominje 50% popusta na pakete nakon što svoj račun doplatiš bonovima od 80 ili 160 kuna. Ja to nisam uspio pronaći (nisam se posebno ni trudio).

propuhmajstor čet 27.10.2011 10:26
RaNzO kaže...

Gle, nije to filozofija da svatko može imati mišljenje. Uzmeš nečije potrebe i presiječeš ih s ponudama operatera i dođeš do zaključka da je u većini slučajeva BB najpovoljniji. Ukoliko imaš potrebu zvati različite operatere (kao što većina danas ima), tada je definitivno BB najpovoljniji.

"Gle, nije to filozofija da svatko može imati mišljenje". Na ovo sam se dobro nasmijao.

majkell čet 27.10.2011 10:33

OT: Evo jedna pohvala od mene za korisničku službu bonbon-a

Izgubio mobitel, poslao mail, oni rekli pošalji puk i poslali poštom novu karticu sa starim brojem koja je stigla za 2-3 dana i to besplatno.

Cura izgubila broj na t-mobilu neki dan, poslala mail i dobila da ode u najbliži T-Centar.

Pa sad... svakom svoje...

goranbm čet 27.10.2011 11:43
propuhmajstor kaže...
Zvjerkan kaže...
Diplomat kaže...
Zvjerkan kaže...

Svi kažu bonbon podrška na facebooku, e pa nije... imaju oni broj pa ih nazoveš isto ko i sve druge.... 

Imaju podršku 10/10!

je odlična je... sve riješe u roku odma... 

Imaju oni podršku za one koji imaju beskonačno puno vremena i imaju volje i vremena kopati po odgovorima na Facebooku u potrazi za rješenjem svojeg problema. Forum im je isto koma, klinčadija koja bi se samo prepucavala.

Pogledaj kako oni rješavaju problem na Facebooku:

Korisnik (dalje K): jel mozete ukljucit gb prometa po 30 kn na br 0977xxxx
Bonbon (dalje B): sorry na čekanju tvoj post nam je bio pod skrivenim postovima pa nismo odma vidjeli :D trebamo još puk da bi ti mogli aktivirat paket.
K: Nezz puk al tek sam nadoplatio 40 kn!!!
B: stanje računa ? I kad je bila nadoplata prije ove od 40 kn i od kolko ?
K: Nezz mozda cca 80 kn zaboravio sam prije 2,3 tjedna
K: Ili 2 bona da bude 60 kn prije 2 tjedna
B: onbon oke.. ali ti nemaš pravo na popust. Ako se nadoplatiš bonom od 80 ili 160kn dobivaš pravo na aktivaicju 1 paketa u pola cjene. s tom nadoplatom od 80 kn si ostvario pravo na popust i iskoristio si ga. A nadoplatom od 40 kn ne ostvaruješ pravo na popust.

K: A ako nadoplatim jos jedan bon onda 40 kn?
K: Od 40 kn
B: moram biti u komadu od 80 ili 160 kn
K: Od koliko je gb prometa. 60 kn ajd onda cu sada nadoplatiti!!!!
B: kad se nadoplatiš javi nam se da ti aktiviramo paket.

I tako zapravo nisu ništa riješili.

A tebe molim da mi na Webu bonbon pronađeš gdje se spominje 50% popusta na pakete nakon što svoj račun doplatiš bonovima od 80 ili 160 kuna. Ja to nisam uspio pronaći (nisam se posebno ni trudio).

A u čem je zapravo problem, ako nadoplatiš 80kn ili više u komadu, dobiješ jedan paket po 50% nižoj cijeni, onaj koji prvi aktiviraš, i onda dalje svi idu normalnom cijenom. Nisi ostvario to i  možeš aktivirati samo po normalnoj ciojeni. Ako nisi imao 60kn na računu kako su ti mogli pomoći ??

propuhmajstor čet 27.10.2011 11:54
goranbm kaže...

A u čem je zapravo problem, ako nadoplatiš 80kn ili više u komadu, dobiješ jedan paket po 50% nižoj cijeni, onaj koji prvi aktiviraš, i onda dalje svi idu normalnom cijenom. Nisi ostvario to i  možeš aktivirati samo po normalnoj ciojeni. Ako nisi imao 60kn na računu kako su ti mogli pomoći ??

Problem je u šumi beskorisnih postova koja nekomu tko nema vremena češljati silne ekrane takvog sadržaja u potrazi za korisnom informacijom - smeta.

Gdje stoji službena obavijest o tom popustu na Webu Bonbona?

propuhmajstor čet 27.10.2011 11:56
majkell kaže...

Izgubio mobitel, poslao mail, oni rekli pošalji puk i poslali poštom novu karticu sa starim brojem koja je stigla za 2-3 dana i to besplatno.

Cura izgubila broj na t-mobilu neki dan, poslala mail i dobila da ode u najbliži T-Centar.

Super. Cura je mogla dobiti zamjensku karticu odmah isti dan, a ti su ju dobio nakon 2-3 dana. Gdje je tu prednost, osobito ako ti je mobitel svakodnevno potreban?

goranbm čet 27.10.2011 11:57
propuhmajstor kaže...
goranbm kaže...

Problem je u šumi beskorisnih postova koja nekomu tko nema vremena češljati silne ekrane takvog sadržaja u potrazi za korisnom informacijom - smeta.

Gdje stoji službena obavijest o tom popustu na Webu Bonbona?

https://www.bonbon.com.hr/ponuda/cjenik-usluga

5. Promotivna ponuda Paketi u pola cijene

• Svi bonbon korisnici koji u periodu od 1. listopada 2011. do 31. siječnja 2012. godine nadoplate svoj račun bonom od 80 ili 160 kn, ostvarit će popust od 50 % na iduću aktivaciju/reaktivaciju odabranog mjesečnog paketa. Pravo na aktivaciju/reaktivaciju paketa u pola cijene korisnik ostvaruje sa svakom nadoplatom računa od 80 ili 160 kn, a nakon primitka SMS poruke o mogućnosti aktivacije paketa u pola cijene. SMS poruka stiže u roku od 24 sata od nadoplate.
  • Zadnji datum za aktivaciju paketa u pola cijene je 29. veljače 2012. godine.
  • U Promotivnoj ponudi Paketi u pola cijene mogu sudjelovati svi bonbon korisnici osim korisnika bonbon Internet tarife.
goranbm čet 27.10.2011 12:00
propuhmajstor kaže...
majkell kaže...

Super. Cura je mogla dobiti zamjensku karticu odmah isti dan, a ti su ju dobio nakon 2-3 dana. Gdje je tu prednost, osobito ako ti je mobitel svakodnevno potreban?

Pa prednost je u tome, ako se nalažiš negdje, gdje ti je recimo najbliži T-centar udaljen  nekih 50km i nemaš baš mogućnost doći do njega :(

Diplomat čet 27.10.2011 12:08
propuhmajstor kaže...

BonBon hejter, u TM dobiješ karticu isti dan ali za 50 kuna + put do njega! {#}{#}

Psiho246 čet 27.10.2011 13:10
propuhmajstor kaže...
majkell kaže...

Ja ne mogu vjerovat.

Propuh nije valjda da ti...mrzis bonbon mrezu? Izgleda da osim sto ti je propuh u nicku, propuh ti je i u glavi.

Osim sto si dolje dobio link, svaki bonbon korisnik je dobio poruku gdje je objasnjena ova promotivna akcija.

Iz nekog razloga, tebi je to lose.

Meh, opet se kacim sa djecom preko foruma...

fight čet 27.10.2011 13:40

ej ljudi moram vam rec koliko pisete gluposti da mi je se komp zaledio od svih vasih nezdreli komentiranja i kako da kazem,

prosera, itd{#}.i imali ovdje ko da napise nekaj pametnoga, osim ovih bonbona,ako vam se toliko svidaju poslat cu vam ja

svima besplatno po par vrecica,moze onih bronho lakse se dise,ili jos bolje slatka tajna..{#}

propuhmajstor čet 27.10.2011 18:45
goranbm kaže...

https://www.bonbon.com.hr/ponuda/cjenik-usluga

5. Promotivna ponuda Paketi u pola cijene

• Svi bonbon korisnici koji u periodu od 1. listopada 2011. do 31. siječnja 2012. godine nadoplate svoj račun bonom od 80 ili 160 kn, ostvarit će popust od 50 % na iduću aktivaciju/reaktivaciju odabranog mjesečnog paketa. Pravo na aktivaciju/reaktivaciju paketa u pola cijene korisnik ostvaruje sa svakom nadoplatom računa od 80 ili 160 kn, a nakon primitka SMS poruke o mogućnosti aktivacije paketa u pola cijene. SMS poruka stiže u roku od 24 sata od nadoplate.
  • Zadnji datum za aktivaciju paketa u pola cijene je 29. veljače 2012. godine.
  • U Promotivnoj ponudi Paketi u pola cijene mogu sudjelovati svi bonbon korisnici osim korisnika bonbon Internet tarife.

Hvala!

Ja to nisam uspio pronaći, niti sam imao vremena detaljno tražiti.

Sada je barem jasno da je to privremeno.

Zato sam jučer u 19:21 napisao:

"Neki ljudi vole trajnost ponude, a to im nudi pretplata (samo jednom sam doživio ukidanje pretplate i automatsko prebacivanje korisnika na novu pretplatu bez pitanja korisnika), a ne žele ovisiti o promjenjivim ponudama na prepaidu koje imaju ograničen vijek trajanja."

Zamjerio to meni netko ili ne.

propuhmajstor čet 27.10.2011 18:46
goranbm kaže...

Pa prednost je u tome, ako se nalažiš negdje, gdje ti je recimo najbliži T-centar udaljen  nekih 50km i nemaš baš mogućnost doći do njega :(

Prihvaćam argument. Ni meni T-Centar nije pred nosom ali za ozbiljnije intervencije ipak idem tamo. Neke stvari možeš riješiti i kod firmi koje su partneri T-Coma.

propuhmajstor čet 27.10.2011 18:48
Diplomat kaže...

BonBon hejter, u TM dobiješ karticu isti dan ali za 50 kuna + put do njega! {#}{#}

Ja sam korisnik Bonbona gotovo od prvoga dana. Vjerovao ti meni ili ne. Tako da nisi u pravu da sam hejter. Napisao sam što mi se ne sviđa.

Promjena kartice: nekoliko puta sam ju mijenjao (doduše, nikada zbog gubitka kartice) i nikada mi nisu ništa naplatili.

propuhmajstor čet 27.10.2011 18:53
Psiho246 kaže...

Ja ne mogu vjerovat.

Propuh nije valjda da ti...mrzis bonbon mrezu? Izgleda da osim sto ti je propuh u nicku, propuh ti je i u glavi.

Osim sto si dolje dobio link, svaki bonbon korisnik je dobio poruku gdje je objasnjena ova promotivna akcija.

Meni se čini da ti ne čitaš napisano s razumijevanjem. Ne mrzim Bonbon, i korisnik sam te mreže gotovo od prvoga dana. To ne znači da mi se nekritički mora sviđati sve što nude.

Nisam dobio nikakvu poruku o promotivnoj akciji.

Loše je jer će potrajati samo još samo par mjeseci. Taman se navikneš na to, i onda to ukinu. Volim znati što koristim i ne volim kada mi to naprasno ukinu, ako je riječ o povoljnoj opciji.

Ovdje ima dosta klinaca i bilo bi super da se suzdrže komentiranja o nečemu što ionako nikada nisu isprobali.

propuhmajstor čet 27.10.2011 18:54
Psiho246 kaže...

Ja ne mogu vjerovat.

Ja samo korisnik Bonbon mreže. To ne znači da moram nekritički prohvaćati sve što mi se ponudi u nekoj reklami.

Uvredljiv komentar ne želim komentirati.

Nisam dobio nikakvu poruku o promotivnoj akciji.

Klinaca ovdje ima i previše.

propuhmajstor čet 27.10.2011 18:57
fight kaže...

ej ljudi moram vam rec koliko pisete gluposti da mi je se komp zaledio od svih vasih nezdreli komentiranja i kako da kazem,

prosera, itd{#}.i imali ovdje ko da napise nekaj pametnoga, osim ovih bonbona,ako vam se toliko svidaju poslat cu vam ja

svima besplatno po par vrecica,moze onih bronho lakse se dise,ili jos bolje slatka tajna..{#}

Fenomenalno je kako ljudi olako vrijeđaju druge kad su anonimni. Trebalo bi i kod nas uvesti prijavu imenom i prezimenom, pa se sramoti ako već želiš.

Komentari nisu nezreli, nego su potrošači nezreli. Da nisu, ne bi imali toliko problema i ne bi svako malo na televiziji gledali kako se netko doveo do ovrhe zbog neznanja pri potpisivanju ugovora.

Zvjerkan čet 27.10.2011 21:45

Ja ti imam t-mobile na pretplatu i tarifu extra total s i ok je što se tiče neta i onog dok je u pretplati no sve iznad je skupo + uspostava poziva pa ti vidi, imam na 2. mobu bonbon i odlično mi je... pa sad planiram raskinuti trajno ugovor s t-mobileom i otiči na bonbon.... 

tele 2 sam probao u par navrata i svaki puta su me sje**** i više nikad kod  njih.... 

Vip pretplatu mi ima sestra .. njoj je ok.. no nije baš nešto... pa eto... tako da ne pričate da neki neznaju što je što i kako...

fight pet 28.10.2011 17:40

posebno za prupuh majstora,kao prvo nisam anomina i da nisu svi anomini, recao bih to svima vama u brk,i nikoga olako ne vredam

samo mi smeta koliko su ti ljudi iskreno glupi jer nikako da shvate stvari koliko su izigrani,pa nam zato i je ljepo tako u nasoj maloj,

nije li to malo zalosno za pojedince,koliko vidim ovdje spasa nema samo smrek...........i ma glupost{#}

propuhmajstor sub 29.10.2011 18:52
fight kaže...

posebno za prupuh majstora,kao prvo nisam anomina i da nisu svi anomini, recao bih to svima vama u brk,i nikoga olako ne vredam

samo mi smeta koliko su ti ljudi iskreno glupi jer nikako da shvate stvari koliko su izigrani,pa nam zato i je ljepo tako u nasoj maloj,

nije li to malo zalosno za pojedince,koliko vidim ovdje spasa nema samo smrek...........i ma glupost{#}

Svi smo anonimni jer smo predstavljeni nadimcima. To pojedincima na forumu daje hrabrosti da ovdje napišu nešto što inače ne bi napisali punim imenom i prezimenom, a još manje bi se usudili nekome to reći u lice. Prečesto se ovdje ljude naziva glupanima, a njihove poruke glupostima (najčešće bez argumenata). Osobno bi svakome tko vrijeđa drugoga naplatio 50 kuna svako spominjanje glupana, kretena, idiota i taj novac uplatio na račun djece bez roditelja za njihovo školovanje. Toliko o tome.

Nitko nikoga ne prisiljava da bude korisnikom bilo koje mreže. Cijene su takve kakvima ih je tržište oblikovalo. Uzmi ili ostavi. Izbor je moguć. To je bitno.

Tako je i ova nova Simpa namijenjena onima za koje je T-HT procijenio da ih može privući svojom ponudom. I dio ljudi će odabrati baš Simpu, premda im drugi viču da su baš njihova mreža i njihova tarifa najpovoljnije. Nije bilo dobro kada smo imali samo jednu mrežu do 1999., nije dobro kada imamo tri mreže s nizom ponuda na tržištu. Nikad nije dobro.

RaNzO ned 30.10.2011 19:07
propuhmajstor kaže...

Hvala!

Ja to nisam uspio pronaći, niti sam imao vremena detaljno tražiti.

Sada je barem jasno da je to privremeno.

Zato sam jučer u 19:21 napisao:

"Neki ljudi vole trajnost ponude, a to im nudi pretplata (samo jednom sam doživio ukidanje pretplate i automatsko prebacivanje korisnika na novu pretplatu bez pitanja korisnika), a ne žele ovisiti o promjenjivim ponudama na prepaidu koje imaju ograničen vijek trajanja."

Zamjerio to meni netko ili ne.

Ponuda je trajna - za 60 kn dobiješ, npr. veliki paket razgovora, tj. 200 min van BB mreže, 300 min u BB mreži. S obzirom da je sad promotivno razdoblje, dobiješ slj. par mj. bilo koji paket u pola cijene ako nadoplatiš bon od 80, ili 160 kn (bonus, nikako nedostatak), te 1000 min u BB mreži svaki mj. koji nadoplatiš min. 40 kn do 2020 god.

Ako uzmeš u obzir samo ovih 200 min van mreže, već je BB za mnoge najpovoljniji, a kad sve ostalo ubaciš u paket, ispada daleko najbolji izbor za moje potrebe, isto kao i za veliku većinu korisnika.

Ne znam čemu prepiranje, to je čista matematika (egzaktna znanost), nabacite par primjera potrošnje i usporedite koliko bi to platili na različitim mrežama.

propuhmajstor ned 30.10.2011 20:46
RaNzO kaže...

Ponuda je trajna - za 60 kn dobiješ, npr. veliki paket razgovora, tj. 200 min van BB mreže, 300 min u BB mreži. S obzirom da je sad promotivno razdoblje, dobiješ slj. par mj. bilo koji paket u pola cijene ako nadoplatiš bon od 80, ili 160 kn (bonus, nikako nedostatak), te 1000 min u BB mreži svaki mj. koji nadoplatiš min. 40 kn do 2020 god.

Ako uzmeš u obzir samo ovih 200 min van mreže, već je BB za mnoge najpovoljniji, a kad sve ostalo ubaciš u paket, ispada daleko najbolji izbor za moje potrebe, isto kao i za veliku većinu korisnika.

Ne znam čemu prepiranje, to je čista matematika (egzaktna znanost), nabacite par primjera potrošnje i usporedite koliko bi to platili na različitim mrežama.

1.) Ponuda nije trajna tj. nepromjenjiva, nego je privremena do pojave nove ponude. Niti jedna mreža nije u nedogled predugo zadržala neku tarifu ili opciju. Prije ili kasnije se tarife mijenjaju, ipak, moj je dojam kako na pretplati one znaju trajati duže nego na prepaidu.

Primjer 1: slučaj starih tarifa trend, classic, active, pro na T-Mobileu koje su ukinute, a korisnici su nakon nekog vremena automatski prebačeni na nove tarife. O tome postoji i trag na Web stranicama T-Mobilea:

"Zbog malog broja korisnika, 1. veljače 2008. ukinuti  su tarifni modeli Trend, Classic, Acrive i Pro. Ukoliko do 1.2.2008. nisu promijenili tarifu, korisnici tarifnih modela Trend i Classic automatski su postali korisnici Flexa 60, a korisnici tarifnog modela Active i Pro - Flexa 150." (http://www.t-mobile.hr/2/20-10-10-00-00.asp)

Primjer 2: Na Bonbonu je maknuta opcija 300 MB za 3 kune dnevno za obične SIM kartice i tu je opciju sada moguće dobiti samo za internet SIM karticu. Eto, to je kratko trajalo.

Primjer 3: "Rat" reklamama Tele2 i Tomata oko najjeftinije minute razgovora. Sjeti samo koliko puta su mijenjali tarife.

Tako da ništa nije u potpunosti nepromjenjivo.

2.) Drago mi je da je Bonbon tebi povoljan, jer je T-Mobile očito dobro složio opcije koje ti odgovaraju.

Međutim, kvalifikacija "za veliku većinu korisnika" je diskutabilna.

Zašto?

Bonbon ima samo 100 000 korisnika ("Bonbon, pak, stoji u izvješću, ima više od 100.000 korisnika" - http://www.vecernji.hr/biznis/zabrinjavajuci-rezultati-ht-u-prihodi-pali-golemih-7-6-posto-clanak-341335), pretplatnika T-Mobilea je 2,5 milijuna ("gotovo 2,5 milijuna pretplatnika u pokretnoj mreži" - - http://www.vecernji.hr/biznis/zabrinjavajuci-rezultati-ht-u-prihodi-pali-golemih-7-6-posto-clanak-341335), a kad tome dodaš da i VIP ima otprilike isti broj pretplatnika kao i T-Mobile (a prepaid uopće ne spominjem), dok Tele2 ima oko 800 000 korisnika, Bonbonovih 100 000 je jako malo.

3.) Ja sam za sebe izračunao koliko trošim i znam što tražim od mobilne mreže. I opet, ponavljam, što odgovara meni, ne treba odgovarati tebi i obratno.

Ja svoj izbor nikome ne namećem. Proučim tarifu i opcije i odlučim što je meni povoljno. Vrlo je teško dati odgovor na pitanje: koja je najpovoljnija mreža odnosno tarifa u njoj, baš zato jer se ljudi razlikuju, kao i njihove potrebe.

Pitao samo kolegicu zašto se odlučila za Tele2? Kaže, njen dečko ne voli T-Mobile (kao tvrtku), pa se je i ona prebacila na Tele2. Gdje je tu matematika?

RaNzO ned 30.10.2011 21:58
propuhmajstor kaže...

1.) Ponuda nije trajna tj. nepromjenjiva, nego je privremena do pojave nove ponude. Niti jedna mreža nije u nedogled predugo zadržala neku tarifu ili opciju. Prije ili kasnije se tarife mijenjaju, ipak, moj je dojam kako na pretplati one znaju trajati duže nego na prepaidu.

Primjer 1: slučaj starih tarifa trend, classic, active, pro na T-Mobileu koje su ukinute, a korisnici su nakon nekog vremena automatski prebačeni na nove tarife. O tome postoji i trag na Web stranicama T-Mobilea:

"Zbog malog broja korisnika, 1. veljače 2008. ukinuti  su tarifni modeli Trend, Classic, Acrive i Pro. Ukoliko do 1.2.2008. nisu promijenili tarifu, korisnici tarifnih modela Trend i Classic automatski su postali korisnici Flexa 60, a korisnici tarifnog modela Active i Pro - Flexa 150." (http://www.t-mobile.hr/2/20-10-10-00-00.asp)

Primjer 2: Na Bonbonu je maknuta opcija 300 MB za 3 kune dnevno za obične SIM kartice i tu je opciju sada moguće dobiti samo za internet SIM karticu. Eto, to je kratko trajalo.

Primjer 3: "Rat" reklamama Tele2 i Tomata oko najjeftinije minute razgovora. Sjeti samo koliko puta su mijenjali tarife.

Tako da ništa nije u potpunosti nepromjenjivo.

2.) Drago mi je da je Bonbon tebi povoljan, jer je T-Mobile očito dobro složio opcije koje ti odgovaraju.

Međutim, kvalifikacija "za veliku većinu korisnika" je diskutabilna.

Zašto?

Bonbon ima samo 100 000 korisnika ("Bonbon, pak, stoji u izvješću, ima više od 100.000 korisnika" - http://www.vecernji.hr/biznis/zabrinjavajuci-rezultati-ht-u-prihodi-pali-golemih-7-6-posto-clanak-341335), pretplatnika T-Mobilea je 2,5 milijuna ("gotovo 2,5 milijuna pretplatnika u pokretnoj mreži" - - http://www.vecernji.hr/biznis/zabrinjavajuci-rezultati-ht-u-prihodi-pali-golemih-7-6-posto-clanak-341335), a kad tome dodaš da i VIP ima otprilike isti broj pretplatnika kao i T-Mobile (a prepaid uopće ne spominjem), dok Tele2 ima oko 800 000 korisnika, Bonbonovih 100 000 je jako malo.

3.) Ja sam za sebe izračunao koliko trošim i znam što tražim od mobilne mreže. I opet, ponavljam, što odgovara meni, ne treba odgovarati tebi i obratno.

Ja svoj izbor nikome ne namećem. Proučim tarifu i opcije i odlučim što je meni povoljno. Vrlo je teško dati odgovor na pitanje: koja je najpovoljnija mreža odnosno tarifa u njoj, baš zato jer se ljudi razlikuju, kao i njihove potrebe.

Pitao samo kolegicu zašto se odlučila za Tele2? Kaže, njen dečko ne voli T-Mobile (kao tvrtku), pa se je i ona prebacila na Tele2. Gdje je tu matematika?

1.) Ako se neka tarifa makne iz ponude, a ti si ju aktivirao, obično ju možeš nastaviti koristiti i nakon što više nije u ponudi novim korisnicima. Tarifu običnu zamjenjuje slična, ali još povoljnija.

Pretplata ti ne garantira nepromjenjivost i to ne može biti argument, jer imaš u općim uvjetima bilo koje mreže klauzulu da kuća može promjeniti cijene, a ako su na tvoju štetu, tada možeš raskinuti ugovor bez penala (u određenom roku, a ako to ne napraviš, gubiš i to pravo).

2.) BB postoji daleko najmanje od svih ostalih mreža, vidjet ćeš da će uskoro biti u samom vrhu. Nikad nisam doživio do sad da su frendovi/poznanici toliko masovno uzimali neku mrežu/opciju/tarifu, kao što to sada rade s BB-om.

Da se razumijemo, ja ne pričam o opcijama kupnje mobitela, ili nešto slično, već o cijeni razgovora/sms-a. Pod "veliku većinu" smatram prosječnog korisnika koji treba zvati brojeve u različitim mrežama. Ako računamo da za 60 kn (bez popusta 50%) dobiješ samo 200 min razgovora prema drugim mrežama i ništa više, tada te cijena kad potrošiš svih 200 min ispadne 30 lp/min, daj mi nađi neku tarifu kod bilo kojeg operatora gdje te ispadne manje (kao što rekoh, ajmo računati, a ne se prepirati).

3.) Slažem se u potpunosti, recimo ako imaš potrebu zvati samo VIP, sada je promotivno razdoblje u kojem "tarifu bez limita 50" plaćaš 25kn/mj uz ugovor na 24 mj.

Ali...

- hoćeš li sljedeće 2 god imati potrebu zvati samo VIP, ili će ostali prijeći na druge mreže?

- što ako ćeš odjednom morati početi zvati ostale mreže?

Pa očito najviše komuniciraju međusobno, a s ostalima malo, pa su si uzeli opciju besplatnih razgovora između sebe, čista matematika...

fight ned 30.10.2011 22:46

ma daj o cemu se ovdje prica! o novoj simpi i cronet lopova,nije mi jasno ljudi kako mogu trpjeti ta lopovska govna,bez uvrede

i njihova sranja od reklama i dali netko od tih korisnika uopce zna, kolika jim je velika korupcija i varanje ljudi, i zasto ti isti ljudi nasjedaju na

njihova prazna obecanja i punu vrecu smeca s reklamama.{#}

zasto nigdje u svijetu, nije kao kod nas , s telekomunikacijima,ljepo odes van,ako nekoga imas vani dobijes recimo ipad,besplatno ako koristis njihovu mrezu,

umjesto za 4000kn,kod nas plus pretplata obavezna najmana 400kn,na 24mjececa + razgovori.itd da vise ne pricam,dostami je vise vipa t coma bonbona i ostali karamela i yvakaci guma{#}

propuhmajstor pon 31.10.2011 09:18
RaNzO kaže...

1.) Ako se neka tarifa makne iz ponude, a ti si ju aktivirao, obično ju možeš nastaviti koristiti i nakon što više nije u ponudi novim korisnicima. Tarifu običnu zamjenjuje slična, ali još povoljnija.

Pretplata ti ne garantira nepromjenjivost i to ne može biti argument, jer imaš u općim uvjetima bilo koje mreže klauzulu da kuća može promjeniti cijene, a ako su na tvoju štetu, tada možeš raskinuti ugovor bez penala (u određenom roku, a ako to ne napraviš, gubiš i to pravo).

2.) BB postoji daleko najmanje od svih ostalih mreža, vidjet ćeš da će uskoro biti u samom vrhu. Nikad nisam doživio do sad da su frendovi/poznanici toliko masovno uzimali neku mrežu/opciju/tarifu, kao što to sada rade s BB-om.

Da se razumijemo, ja ne pričam o opcijama kupnje mobitela, ili nešto slično, već o cijeni razgovora/sms-a. Pod "veliku većinu" smatram prosječnog korisnika koji treba zvati brojeve u različitim mrežama. Ako računamo da za 60 kn (bez popusta 50%) dobiješ samo 200 min razgovora prema drugim mrežama i ništa više, tada te cijena kad potrošiš svih 200 min ispadne 30 lp/min, daj mi nađi neku tarifu kod bilo kojeg operatora gdje te ispadne manje (kao što rekoh, ajmo računati, a ne se prepirati).

3.) Slažem se u potpunosti, recimo ako imaš potrebu zvati samo VIP, sada je promotivno razdoblje u kojem "tarifu bez limita 50" plaćaš 25kn/mj uz ugovor na 24 mj.

Ali...

- hoćeš li sljedeće 2 god imati potrebu zvati samo VIP, ili će ostali prijeći na druge mreže?

- što ako ćeš odjednom morati početi zvati ostale mreže?

Pa očito najviše komuniciraju međusobno, a s ostalima malo, pa su si uzeli opciju besplatnih razgovora između sebe, čista matematika...

1.) Pretplata ne garantira nepromjenjivost, ali su tarife trajnije nego na prepaidu, barem je do sada tako bilo. Kao primjer ti opet skrećem pažnju na prepucavanje Tele2 i Tomata oko najjeftinijeg razgovora. Korištenje tarife ovisi isključivo o provideru i dao sam ti primjer T-Mobilea koji je korisnike automatski prebacio na novu tarifu. Meni su nedavno ukinuli opciju uz pretplatu koja mi je bila korisna. Nekada su puštali da ljudi koriste opcije i tarife koje su imali aktivirane, međutim, sada to više nije tako, ponajviše u slučaju opcija koje vrlo, vrlo često imaju ograničen rok trajanja, a u uvjetima korištenja jasno piše da će biti automatski ukinute svima.

2.) Govorimo isključivo o razgovorim / porukama / prijenosu podataka bez kupnje novog mobitela. Pripazite samo da se ne iznenadite neugodno prilikom sljedeće promjene tarifa ili opcija na Bonbonu. Osobno ne vjerujem da će Bonbon biti na vrhu, jer je prepaid bio jači po broju korisnika od pretplate prije 10-11 godina pojavom VIP-a, kada je broj VIPme i Simpa korisnika na Cronetu bio veći od broja pretplatnika.

Broj minuta / cijena: ne možeš na to gledati tako jer, ponavljam, potrebe ljudi su različite i ne odgovara svaka ponuda svima. Za par kuna više dobiješ jeftinije razgovore i na drugim mrežama (Tele2/Tomato).

U mojoj okolini nitko nije prešao na Bonbon. Izvan toga kruga znam za par kombinacija mama / kćer, muž / žena zbog 1000 minuta razgovora u mreži. Vidjet ćemo koliko dugo će biti zadovoljni.

3.) Pa to je ono o čemu ja pišem cijelo vrijeme, a ti i još neki to svjesno i uporno ignorirate: potrebe ljudi se razlikuju i ne možeš strpati sve ljude u istu košaru. "Što ako" spika ovisi o svakome ponaosob. Ja sam u godinama kada mi ne pada na pamet trčati za ekipom iz razreda ili kafića na neku drugu mrežu, zato jer je to sad u modi. Da sam u osnovnoj ili srednjoj školi, još bih razmislio, ovako pažljivije biram mrežu i usluge, jer mi se potrebe ne mijenjaju tako radikalno. I ne pričam putem mobitela satima o nečemu što licem u lice mogu riješiti u puno kraćem vremenu.

Operateri već godinama računaju na umjetno stvorenu vjernost mreži tj. da navučeš što više ljudi na istu mrežu i tu daju popuste, jer financijski gledano, tu imaju najmanje gubitka zbog davanja ustupaka.

P.S. Ja bih zaključio ovu temu. Oko ničega se nećemo sporazumijeti, samo ćemo izgubiti vrijeme.

propuhmajstor pon 31.10.2011 09:25
fight kaže...

ma daj o cemu se ovdje prica! o novoj simpi i cronet lopova,nije mi jasno ljudi kako mogu trpjeti ta lopovska govna,bez uvrede

i njihova sranja od reklama i dali netko od tih korisnika uopce zna, kolika jim je velika korupcija i varanje ljudi, i zasto ti isti ljudi nasjedaju na

zasto nigdje u svijetu, nije kao kod nas , s telekomunikacijima,ljepo odes van,ako nekoga imas vani dobijes recimo ipad,besplatno ako koristis njihovu mrezu,

umjesto za 4000kn,kod nas plus pretplata obavezna najmana 400kn,na 24mjececa + razgovori.itd da vise ne pricam,dostami je vise vipa t coma bonbona i ostali karamela i yvakaci guma{#}

Mobitel nije životna potreba. Bez njega se može jako lijepo i mirno živjeti. Prema tome, tko te tjera da ga koristiš?

Jako idealiziraš stanje "vani". Tek tamo ne dobiješ ništa besplatno (kao ni kod nas). Tamo "vani" (na zapadu) je tržište razvijenije od našeg, pa nude povoljnije proizvode i usluge. Tako da moraš jako dobro poznavati situaciju oko sebe da bi mogao / mogla donijeti zaključak o tome kako je kod nas i "vani".

fight pet 4.11.2011 00:37
propuhmajstor kaže...
fight kaže...

Mobitel nije životna potreba. Bez njega se može jako lijepo i mirno živjeti. Prema tome, tko te tjera da ga koristiš?

Jako idealiziraš stanje "vani". Tek tamo ne dobiješ ništa besplatno (kao ni kod nas). Tamo "vani" (na zapadu) je tržište razvijenije od našeg, pa nude povoljnije proizvode i usluge. Tako da moraš jako dobro poznavati situaciju oko sebe da bi mogao / mogla donijeti zaključak o tome kako je kod nas i "vani".          i mogu ti rec da dobro poznam vansku cituaciju inace ovako sta nebih ni komentirao, mene ne tjera nitko a tebe.normalno da ideliziram stanje vani, i tibi da si normalan i nasa bih drzava, bila razvijena ko svaka zapadna zemlja da nema HDZ lopova.sto se tice vani dobijes moj legos besplatno da jer kod njih je bitno da koristis njihovu mrezu i oni se podmiriju od razgovora a ne od mjesecnih tarifa, tako da toga nema tamo kao kod nas,evo pogledaj njemacku recimo udes u t com, vidis htc recimo koji je kod nas 4500kn,kod njih dobijes besplatno ali je bitno da koristis njihovu mrezu,ako nesto seru samo kazes idem dalj ne odmah ti nude, a ne kod nas recimo udes u t com, vidis mobitel recimo ipod4s 7000kn + tarifa 800kn na 24 mj+potrosnja razgovora pa si izracunaj tu cifru na primjer,a ja na crno za tu lovu kupim bar 6 ipona s4 na crnjaka i preprodam i zaradim i to jos idu na svu mrezu,e tako se kod nas radi i jos varaju ljude na reklamama, i ti sad meni ides pricat koja kakava srnja{#},legos nemas pojma to ti je samo kod nas tako jer su na zapadu vidjeli kako se kod nas lako lapa pa je stigao vip T-com,tele,paradajz, bonboni,jos treba zvakaca,slag i secer na kraju i drzava nabaci jos vecu bananu,jer se dozvoli i nasima i strancima lap,lap,lap,i sto naj gore sve na nasim se ledima lomi{#}

partwish pet 4.11.2011 09:56

Prešao s T-Mobile na Bonbon i ne idem više nigdje. besplatno unutar mreže, 30kn 80min van mreže, nema naknade za uspostavu poziva, obračunska jednica sekunda! ALO LJUDI SEKUNDA! paket 200sms 30 kn, ako ubodeš bon od 80kn imaš 50% popusta na jedan paket, što znači d za npr 300kn dobiješ ili 200min izvan mreže + dodatnih 300 unutar, ili 500sms ili 1GB surfanja! Uvjerljivo najmanja provizija za plaćanje parkinga putem smsa (0.20kn), služba za korisnike vrhunska, pokrivenost isto. Dok tomato top tarifa ima veliki za..b s uspostavom poziva od 0.29kn. ako imaš prosječno 6 poziva dnevno, to je preko 50 dodatnih kuna mjesečno. Simpa je ok za one koji ne pričaju puno dok ostali.... ma daaaaaj!