Stiže nova "Simpa" od T-Mobilea
Vezano uz: Stiže nova "Simpa" od T-Mobilea

Kod mene u Austriji je 10 eura = 1000 minuta, 1000 sms-a i 1000 MB. Sad je akcija 8.88 ili 8.99eura za ovo kaj sam gore napisal.
Orange ima npr. malo OT za 5€ flat internet prek sticka. Uglavnom place u hr su recimo 3x manje ali je telefon i internet duplo skuplji. Supac

Skoro. Ipak su napravljene minimalne izmjene. "i" u imnu više nije slovo nego u obliku usklicnika i malo su promjenjene boje. Eto i slika.
Meni je bila draža prošla verzija.
Što se mene tice, najisplativija pretplata za mlade (18-28 godina) je u T-mobileu Extra total S koja je u tom slucaju 50% jeftinija, dakle 50kn.
U to je ukljuceno:
150min prema svim mrežama
50 SMS-ova prema svim mrežama (+30 putem weba - Moj T-mobile)
512Mb prometa pa najvecoj dostupnoj brzini + neogranicen promet nakon toga na nižoj brzini
Ok, tomato nudi za 2x vecu cijenu dodatnih 350min i 420 poruka, ali i 500mb prometa koje nebi smio preci.
Uz Viber, iMessages, Skype i FB broj poruka mu je manje važan, uz FaceTime, Viber i Skype i obicni razgovori su mi se smanjili
pa mi je sve veci naglasak na internet prometu.
Također Tomato nudi lošiju pokrivenost, ne nudi dodatne T-club bodove (koji mi rastu sa potrošnjom i omogucuju da kupim
kasnije povoljnije novi mob ili ih zamjenim za iznos na racunu, Simpa bon, dr.sitnice..) a i uspostavu naplacuju više (29 naspram 25lipa)
što iako zvuci mizerno razlicito, na mnogo poziva se nakupi.
Da ne spominjemo da na tu pretplatu dobijem prilicno jeftiniji bilo koji mob, a i vecu mogucnost dodatnih usluga.
(npr.ako su nekom važne poruke za 25kn doplate dobije se dodatnih 300poruka).
Tako da sve na kraju zavisi o tome koliko ljudima cega treba.
Meni je osobno 50kn mjesecno taman, kao i sve ukljuceno u tu tarifu, dok mi je 95kn davat možda i previše,
a sumnjam da bih sve od tog ukljucenog i potrošio.
Sve ovisi o navikama korisnika

Jel vi razumijete da je skoro najveci trosak u USPOSTAVI POZIVA ,ja recimo imam 18 god. i obavim dnevno 15 poziva, nekad manje,nekad vise (zamislite onda nekog biznismena koji obavi puno vise poziva), i sad da mi uzme 20 lipa za svaki poziv ispalo bi me 15x20x30= 90 KN svaki mjesec na USPOSTAVU i sad vi recite koji je razlog NE prec na BonBon i placat minutu 36 lipa (ili jeftinije,ovisno o tarifili) i imat obracunsku 1 sek. ??

na bozic uzimam bonbon

Bonbon je definitivno najisplativiji, ne znam sto se tu neki bune.
Ja osobno svakih par mjeseci skacem sa jednog operatera na drugog, ovisno o tome koji je jeftiniji, i normalno, sada sam na bonbonu.
Ovako to izgleda:
100 kn
60 kn pozivi - 200 minuta prema svim mrezana (cak i fiksnim), 300 min prema bonbon mrezi.
30 kn - 300 MB internet prometa
10 kn - 60 SMS poruka
Napomena!
Uspostava poziva se ne naplacuje, tj. ne naplacuje se nista osim paketa, ostalo su sve minute. Imam 500 minuta poziva i upravo toliko mogu zvat, niti manje niti vise.
Prvi put u zivotu mogu sa bonom od 100 kuna izdrzati cijeli mjesec! Jedino sto potrosim od ovog svega je internet, a i to se ne desi uvijek.

I sad kako im se ovo isplati ?? meni nije jasno :(
Da su ukinuli famoznu uspostavu poziva i vratili obračunsku jedinicu na 15 sekundi, ponuda bi bila prihvatljiva.
Ovako u osnovnoj tarifi prvu minutu plaćaš 0,95 kn + 0,29 kn za punih 60 sekundi, a to je debelo preskupo za 2011.
Iskreno, već sam umoran od uspoređivanja tarifa pretplata i bonova. Još je nejpošteniji tomato, koji ne forsira neke ultra nadoplate za razgovore po 0,45 kn (+ uspostava). Za normalne ljude.

naravno dovuces sve sa kojima se cujes u bonbon
I ljudi samo tako prelaze na bonbon na tvoj nagovor?

Mislim da ovdje nije problem u eventualnom prepiranju, nego činjenici da su do sada tarife za mobitele trebale biti puno povoljnije, a one postaju sve skupljima zbog uspostave poziva i obračunske jedinice od 60 sekundi (katastrofa za kratke razgovore). Da to dvoje barem ukinu, odnosno, vrate na kraći ciklus 1-15 sekundi, dobar dio tarifa na tržištu bi bio ok. Ovako odjednom na prepaidu moraš plaćati 100 kuna mjesečno, što je za mene sasvim solidan iznos za pretplatu, a prevelik za bonove.

Orange ima npr. malo OT za 5€ flat internet prek sticka. Uglavnom place u hr su recimo 3x manje ali je telefon i internet duplo skuplji. Supac
Kad ljudi plaćaju. Pogotovo klinci. Kad nešto ne ide na tržištu, spustiš cijene. Dok ide, zašto spuštati cijenu?

Tako je! Dole svi koji misle drugačije!!!!!!! :)
A sad ozbiljno. Što odgovara jednom, ne odgovara nužno nekom drugom. Tako da svatko može iznijeti svoje poglede na apsolutno sve tarife koje postoje, ali na kraju svatko ostaje sam i mora odlučiti što je NJEMU povoljno.

A sad ozbiljno. Što odgovara jednom, ne odgovara nužno nekom drugom. Tako da svatko može iznijeti svoje poglede na apsolutno sve tarife koje postoje, ali na kraju svatko ostaje sam i mora odlučiti što je NJEMU povoljno.
Platis 60 kuna, a dobijes 500 minuta razgovora.
Oprosti ali ja ne vidim kako to moze nekome ne odgovarati.
Nadi mi bolju ponudu.

"Cijene uključuju PDV. MMS poruke naplaćuju se 1,99 kn/MMS. Na sve pozive primjenjuje se naknada za uspostavu poziva 0,29 kn."
Opet uspostava, znači ostajem na najboljem-> BonBon!

Nadi mi bolju ponudu.
Neki ljudi ne žele imati posla s bonovima i žele biti isključivo na pretplati.
Neki ljudi pričaju više od 200 minuta izvan mreže i 300 u mreži.
Neki ljudi imaju problema sa signalom T-Mobilea.
Neki ljudi žele imati kvalitetniju komunikaciju sa SZK od nepreglednih stranica na Facebooku i foruma na kojima klinci pametuju jer nemaju drugog posla.
Neki ljudi žele imati bolju kontrolu nad opcijama korištenja mreže od žicanja klinaca koji rade u podršci bonbona na Facebooku da im promijene paket razgovora / poruka / prijenosa podataka iz malog u srednji ili veliki i sl.
Neki ljudi vole trajnost ponude, a to im nudi pretplata (samo jednom sam doživio ukidanje pretplate i automatsko prebacivanje korisnika na novu pretplatu bez pitanja korisnika), a ne žele ovisiti o promjenjivim ponudama na prepaidu koje imaju ograničen vijek trajanja.
Zato svatko za sebe i prema svojim potrebama mora odlučiti što će uzeti i nitko mu ne može nametnuti "Nadi mi bolju ponudu.".

pa dobro ne svi, ali uzi krug ljudi (obitelj, prijatelji iz drustva sa kojima si svaki drugi ili treci dan) da..jer kako je men jeftinije tako i njima

pa dobro ne svi, ali uzi krug ljudi (obitelj, prijatelji iz drustva sa kojima si svaki drugi ili treci dan) da..jer kako je men jeftinije tako i njima
Pitao sam te to zato jer sam i sam svojedobno pokušao nešto slično i nisam naišao na oduševljenje na prijedlog kojega sam dao. Ljudi su ostali na svojim starim mrežama, na kojima su i danas. Maloprije sam naveo niz razloga zašto je tako.
Osim toga, ako se nekome ne svidi nova mreža, ti koje si nagovorio da se prebace, neće te milo gledati. :)

ma dajte ljudi! o cemu vi to stvarno vas ne razumem,na takvo sto nasjedaju samo naivni nemam nista protiv bilo kojeg korisnika, svi smo razliciti i imamo razne
ukuse svi smo se svugdje opekli,u svim paketama od t-coma,do bombona i vipa,zelim rec bio sam na svim preplatama na svim mrezama,i shvatio jedno,da svaka reklama,kao bonbon,tomato,
varaju jer sve tarife u bilo kojoj mrezi oni to sebi naplate,tako da vam to znaju i male bebe,evo recimo uzmimo u obzir,jedan tomato,koji se reklamira kao naj jeftinije i .,
a recimo probajte nazvat broj za korisnike, to vam naplacuju,recimo uspostavu poziva.itd,isto vam je kod svih,ali sam presao na tele 2 bonove i vjerujte ispalati se i to kak,
krenimo redom,uzmite simpa,bonbon,tomato,vip,tele dva za usporedbu uzmite bon od recimo 50 kn,nazovite i mogu vam rec naj duze pricam s tele 2 ,prema svim pozivima,dok tomato i ostale korisnike u pet minuta razgovora
svuda potrosim malte ne bon ostane mi jedva za poruku dok mi na tele 2 ostane jos za minimum 3 poziva,i iz moga testiran je tele zakon samo zbog obracuna jedinicama sekuni u razgovoru po munuti su puno jeftiniji i drgcije ih obracunavaju, od svih ostali
i zato je tele zakon,a na vama je ljudi da sami presudite ja hvala bogu jesam, i nemam problema,ne treba mi pretplata znam sto je to,a znam i sto su bonovi,za tele2 surfaj ili pricaj brzinom bez kocenja,nadam se da mi ne zamjerate.
ali sam isprobao i meni svaka vama, odgovara.ovce i novce i.

Nadi mi bolju ponudu.
Neki ljudi imaju problema sa signalom T-Mobilea.
Neki ljudi žele imati kvalitetniju komunikaciju sa SZK od nepreglednih stranica na Facebooku i foruma na kojima klinci pametuju jer nemaju drugog posla.
Neki ljudi žele imati bolju kontrolu nad opcijama korištenja mreže od žicanja klinaca koji rade u podršci bonbona na Facebooku da im promijene paket razgovora / poruka / prijenosa podataka iz malog u srednji ili veliki i sl.
Neki ljudi vole trajnost ponude, a to im nudi pretplata (samo jednom sam doživio ukidanje pretplate i automatsko prebacivanje korisnika na novu pretplatu bez pitanja korisnika), a ne žele ovisiti o promjenjivim ponudama na prepaidu koje imaju ograničen vijek trajanja.
Zato svatko za sebe i prema svojim potrebama mora odlučiti što će uzeti i nitko mu ne može nametnuti "Nadi mi bolju ponudu.".
A neki ljudi bi trebali razmisliti prije nego pocnu pisati postove.
Sve sto si napisao su gluposti, ali imam osjecaj da ako dalje povucem ovu "diskusiju" da necu nista postici.
Sretno s forum ratom providera!

ja sam isprobo isto skoro sve i zadržo se na bonbon-u obračunsak jedina 1 sekunda pozivi prema svima isto koštaju, 1000 min besplatno prema bonbon korisnicima, a večinu sam nagovorio tako da odlično, internet odličan... tele2 sam imo i s njima nikako na granu s cijenom i s pokrivenošču, kod mene osobno ima signala ali čim makenm prema granici amen ode u roming.. e pa to nevalja.. t-mobile ima najkvlaitetniju mrežu od svih operatera u hr ... a bonbon je samo virtualni operater t-ht-a

svi smo razliciti i imamo razne
ukuse
Ovo je jedini razuman zaključak.

Sve sto si napisao su gluposti
Samo ti uživaj na svojoj mobilnoj mrežici uz društvo s Facebooka.

ja sam isprobo isto skoro sve
Ima nas dosta koji smo isprobali sve tri mreže i sve ili gotovo sve njihove proizvode. Zadržali smo se tamo gdje nam je dobro, prema svojim vlastitim kriterijima.
Danas je to mreža X, sutra mreža Y. Bitno je da postoji mogućnost izbora.

Svi kažu bonbon podrška na facebooku, e pa nije... imaju oni broj pa ih nazoveš isto ko i sve druge....

Svi kažu bonbon podrška na facebooku, e pa nije... imaju oni broj pa ih nazoveš isto ko i sve druge....
Imaju podršku 10/10!

Imaju podršku 10/10!
je odlična je... sve riješe u roku odma...

(...)
Dodao bi na taj popis:
Nekima su svi clanovi i (gotovo svi) prijatelji u nekoj mreži. Meni konkretno u T-mobile
Neki dobivaju dodatne prednosti jer su vec dugo u određenoj mreži.
Neki žele kupiti mobitel na pretplatu koji se možda kod nekog konkurentnog operatera ne nalazi.
I na kraju krajeva vecina firmi traži ozbiljnija rješenja za ogroman broj korisnika, VPN i koješta drugoga što im ni tomato ni bonbon ne nude.
A ipak poslovni mobiteli možda generiraju i najviše prihoda.
U svakom slucaju ne postoji idealna mreža, ali ako cemo realno, koliko je meni vidljivo, bonbon je možda i najidealniji i cjenovno najpristupacniji operater.
Da nisam na pretplati i da još nema nekih drugih okolnosti zbog kojih mi više paše T-mobile, vjerojatno bi prešao na bonbon...
Simp je dobar pokušaj, ali nije mi jasno cemu, nije li bonbon mogao biti Simpa?
Cemu T-mobile ima 3 branda. Ok da imaju 2 (1 za skuplju i kvalitetniju uslugu i 1 za jeftinije), ali ovako mi baš i nema nekog smisla

Gle, nije to filozofija da svatko može imati mišljenje. Uzmeš nečije potrebe i presiječeš ih s ponudama operatera i dođeš do zaključka da je u većini slučajeva BB najpovoljniji. Ukoliko imaš potrebu zvati različite operatere (kao što većina danas ima), tada je definitivno BB najpovoljniji.

Gle, nije to filozofija da svatko može imati mišljenje. Uzmeš nečije potrebe i presiječeš ih s ponudama operatera i dođeš do zaključka da je u većini slučajeva BB najpovoljniji. Ukoliko imaš potrebu zvati različite operatere (kao što većina danas ima), tada je definitivno BB najpovoljniji. normalno da nije jer je ni nema ali iskreno nebum bas puno vise o tome,iskreno svi su operatori govna ,ali tele je za tvoj bb puno bolje i nadam se da cete to jednom shvatit kad tad jer ostali operateri su samo ostatak mrlja na ovom linku,i govna

stvarn nema nista dobroga u ovoj temi osim prepucavanaj,kao sto je rekao lik ,na samom pocetku svi su ovdje jos pod pelenema,a ja bih jos dodao,
na boci s dudicom mljeka i bebypapa,cokolino,ode ja s ovih glupih tema i onak bas nist pametno na njima.

Točno, imaju oni i broj za kojega ih korisnici pitaju na Facebooku.
Svjestan sam činjenice da mnogi od vas ovdje prisutni još pelene među nogama nosite, ali svejedno isto tako svjestan sam da mnogi od vas niste platežno sposobni ugovarati pretplatu, ali shvatite da je "Prepaid" u svim varijantama daleko skuplji od tarifa u pretplati. To važi za sve operatere, a osobno smo se pošteno opekli i naplačali kuna i kuna za par razgovora na "Tomato" mreži. Ti razgovori su ispadali strašno skupi, a iz razloga što se nije puno razgovaralo i nije se puno račun mjesečno nadoplačivao, maximum 2x po 50Kn, dakle ukupno cca. max 100Kn mjesečno. Dugo smo trpili taj teror od "Tomata" i istovremeno se zgražali nad njihovim reklamama na televiziji za reklamiranu cijenu od 0,07Kn/min. Da ne duljim, raskinuo sam sve odnose sa njima i ugovorio kod dobrog, starog nam T-mobile-a tarifu "Ekstra priča S" pretplatnu tarifu bez uključenog data prometa za 50Kn mjesečno i naravno preporodili se pošto ni taj iznos ponekad nismo u stanju ispucat, ali neusporedivo bolje i povoljnije od ostalih "Gulikoža" na prepaid-u !!
Na pretplati sam bio 10 godina (Vip, T-mobile) sada na bonbon-u i držim da je tvoja konstatacija pogrešna, evo ajde da ti usporedim sa bonbonom tvoju pretplatu
Extra priča S - 97,5 kn
150 min razgovora
50 SMS
T-mobile 50 kn (150 min po obračunskoj jedinici 60 s + 50 SMS - pretplata) + 37,5 kn (uspostava poziva za 150 razgovora do 60 s) + 10 kn (radijska frekvencija)= 97,5 kn
vs
bonbon - 70 kn
200 min + 300 min
60 SMS
bonbon 60 kn (200 min prema svim mrežama po 1s OJ + 300 prema bonbon - paket veliki razgovori) + 10 kn (60 SMS - mali SMS paket) = 70 kn.
Možeš li argumentirano dokazati da je pretplata u tvome slučaju povoljnija od bonbon prepaid?