Internet

PayPal u Hrvatskoj?

infinityzg uto 15.12.2009 10:30
Danny_HR kaže...
A šta ti to vrijedi ako trgovac ne prima novac preko moneybookersa?

Ja imam i moneybooker i paypal. Paypalom placam svugdje. A kada trebam primiti novce, e onda mi treba moneybookers. Puuuno jeftinije je tako novce prebacivati nego preko banke.

infinityzg uto 15.12.2009 10:56
tnakir kaže...

Da ti budem iskreni nisam znao da je MB toliko popularan...

Odmah iz paypala... svi ostali servisi su mi sumnjivi... On i PayPal su mi najozbiljniji. Moneybookers suradjuje u Hrvatskoj sa Erste bankom..

Elles D. uto 15.12.2009 11:52
Danny_HR kaže...

Mislim da ne dolazi zbog našeg deviznog zakona po kojemu samo vlasnik deviznog računa može uplatiti lovu na taj račun.

Da, to mi je rakla i žena iz ZaBe kad sam ju pitao zašto ne mogu online prebaciti eure iz jedne banke u drugu (s jednog deviznog na drugi, oba su moja), nego moram osobno podignuti u jednoj i uplatiti u drugoj. Čak mi je citirala zakon prilikom odgovora.

John_Doe_11 uto 15.12.2009 12:04
nCh! kaže...

Ja svoj paypal imam vezan sa PBZ-ovu visu electron i sve radi savršeno. Ostavim si taman para za ono što želim kupit +10-15 kn više i to je to.

Tak ću i ja sad, dok dobim karticu za tjedan-dva :D Napoooookon! :)

John_Doe_11 uto 15.12.2009 12:09
Tvrdy kaže...
John_Doe_11 kaže...
underdog kaže...

To ova nova kartica koju su svi (skoro svi) klijenti dobili? A ne kuzim onda poantu deviznog... Znači, dovoljno mi je samo imati sredstva na računu i to je to? Imam kune, a prilikom transakcije se automatski konvertira u $, tj. € ?

Ako imaš devizni, ne gubiš na konverziji. Banka si uvijek obračuna po najpovoljnijem tečaju. Jedino je problem ako si lijen kupiti povoljno devize pa staviti na devizni u banci već ideš kupovati preko internet bankarstva (Kn->€), onda ti dođe na isto.

EDIT: Inače, jedna stvar koja mene jako smeta a ne vidim da ju je moguće izbjeći, je konverzija valuta. Bez obzira u kojoj valuti kupovao i koliko valuta imaš na računu, banka uvijek obračuna u eure, naravno uz za njih povoljnu konverziju. Npr. ja sam imao na računu dolare i eure i kupim nešto u dolarima, a oni mi otfikare sa eura uz konverziju. I u Zabi i u PBZ isto.

Jesam lijen, ali što se tiče kupnje povoljnijih deviza, za to nisam lijen ;) Čak sam išao par puta u nadi da si mogu sa ZABA-om prištekat na PayPal, a kad ono... :)

Uglavnom će meni samo euri i "igrat ulogu" jer mi trebaju samo za produžetak PayPal-a, a eventualno dolari za poneku stvarčicu preko e-bay-a

toxic uto 15.12.2009 15:00

Ovako još jedno pitanje, kolko treba paypalu da mi vertificira karticu kreditnu??

nabavio sam kreditnu karticu master card i paypal je prihvatio karticu. i sada posto imam na mobu da dolazi mi poruka kada se izvrsi neka transakcija putem master karda..

lijepo sam iso napravit vertifikaciju i doslo mi naplatu nekih 15kn. no jos mi kartica nema status ta je provjerena i neznam zasto

moze pomoc u vezi toga?

John_Doe_11 pon 21.12.2009 22:23

Evo sada kako čekam da mi dođu kartice od PBZ-a, trebao bih odg na jedno pitanje :D

Kao glavnu valutu na deviznom sam odredio euro. I sada kada ću si prebacivat sa deviznog računa na PayPal račun, gubim na konverziji euro - dolar? A onda nakon što si prebacim određeni iznos, u slučaju produžetka Rapidshare premium accounta, ja opet gubim, jel? Tj. opet mi dolazi do konverzije dolar - euro?

Jesam dobro shvatio ili sam pobrkao stvari?

torrente pon 21.12.2009 23:36

ništa ti nećeš prebacivat na paypal. tamo će ti pisat balans 0$.

to ignoriraj.

čim stisneš 54€ za godinu dana rs-a, nestaje sa tekućeg

ta lova u eurima,jer su ti oni primarna valuta.

kad budu dolari sve kalkulacije će ti paypal pokazati,

čak ti se vidi računica kunskog tečaja i koliko si u kunama u stvari platio

tih 54€.

sve je jednostavno,jedan klik i plaćeno i oduzeto sa (rezervirano) deviznog računa.

samo uživaj.

u prosjeku te malverzacije klepnu 3 ili 4 € na iznos kupnje od 100€.

Tvrdy uto 22.12.2009 09:30

Glede konverzija, upravo sam saznao jednu "divotu". Dakle, na deviznom računu PBZ-a možeš držati više valuta ali ti se internet plaćanja uvijek naplaćuju u primarnoj valuti. Ako si kupio nešto za dolare a kartica je na eure, dolazi do konverzije.

Pitam ja mogu li otvoriti drugu karticu na dolare, kažu e ne može. I jedini način kojim mogu spriječiti konverziju je da žena otvori devizni na dolare i da mi punomoć da mogu gledati preko internet bankarstva.

Jednom riječju, kokošari.

daseparo uto 22.12.2009 09:51
tnakir kaže...

:)

Ja sam svoj paypal spojio na American... tako da me nije briga konvertira li ili ne... kad vec trosim tisuce kuna preko toga, dvadesetak kuna vise nece me ubit ;)

me too. Čak su mi jedanput iz hong konga preko paypala refundirali neka sredstva i American mi je uredno smanjio račun sljedeći mjesec za isnos koliko su mi refundirali...

Zato me još više ljuti što se ne može primat novac, a može ga se refundirati!!!!

tnakir uto 22.12.2009 09:56

Ja nisam imao problema tako da mi nikad nisu refundirali, ali samo spajanje amexa na paypay se radi tako da ti njima uplatis lovu a onda je oni tebi vrate. Tako da je uplata moguca, problem je birokratske naravi.

Tvrdy uto 22.12.2009 10:26
tnakir kaže...

Ja sam svoj paypal spojio na American... tako da me nije briga konvertira li ili ne... kad vec trosim tisuce kuna preko toga, dvadesetak kuna vise nece me ubit ;)

Većinu ljudi nije briga i zato njima tako dobro ide. Meni te konverzije, naknade za ovo ono idu na živce jer oni lijepo profitiraju i od same činjenice da kod njih držim lovu, a ovo im je samo ekstra profit. Zašto ne bih mogao imati dvije valute na deviznom i ovisno o vrsti troška, da mi skine pripadajuću valutu? To se softverski da lako riješiti, a onemogućeno je samo zato da te mogu u sitno pljačkati.

infinityzg uto 22.12.2009 10:40
Tvrdy kaže...
tnakir kaže...

Većinu ljudi nije briga i zato njima tako dobro ide. Meni te konverzije, naknade za ovo ono idu na živce jer oni lijepo profitiraju i od same činjenice da kod njih držim lovu, a ovo im je samo ekstra profit. Zašto ne bih mogao imati dvije valute na deviznom i ovisno o vrsti troška, da mi skine pripadajuću valutu? To se softverski da lako riješiti, a onemogućeno je samo zato da te mogu u sitno pljačkati.

Kak je s ostalim bankama? Meni je devizni u PBZu primarna valuta EURO, ali imam jos CHF, USD i GBP. Otvorilo se samo od sebe.. kad sam primao uplate u tim valutama... ali do konverzije uvijek dodje :)

torrente uto 22.12.2009 12:57

još jedna zanimljivost za pbz.

primarna valuta €,

a sad,ako imaš još nekih valuta na kartici, recimo $,

kada dođe godišnja naplata onih gluposti, vođenje računa ili kako već...

vidiš naplate se od $.

Tvrdy uto 22.12.2009 14:03
infinityzg kaže...

Kak je s ostalim bankama? Meni je devizni u PBZu primarna valuta EURO, ali imam jos CHF, USD i GBP. Otvorilo se samo od sebe.. kad sam primao uplate u tim valutama... ali do konverzije uvijek dodje :)

Ista stvar je bila sa Mastercardom u Zabi. Dvije valute, skidaju uvijek s eura i konvertiraju. Kod konverzije se naravno ne bira direktni tečaj dolar-euro sa svjetskih lista nego ide iz dolara u kune pa iz kuna u euro. Dvostruka provizija. Ma majstori.

infinityzg uto 22.12.2009 17:26
Tvrdy kaže...
infinityzg kaže...

Ista stvar je bila sa Mastercardom u Zabi. Dvije valute, skidaju uvijek s eura i konvertiraju. Kod konverzije se naravno ne bira direktni tečaj dolar-euro sa svjetskih lista nego ide iz dolara u kune pa iz kuna u euro. Dvostruka provizija. Ma majstori.

A da ih prijavimo nekoj udruzi? :D

buco74 uto 29.12.2009 10:49
Razerlake kaže...

Ja isto nisam 100% siguran, ali kako znam iz iskustva ne dode ti ni lipe na PayPal acc. Zbog toga ko fol oni nama ne "vjeruju" mislim da je to besmisleno,ali sta je tu je. U jednom od BUG-ova imas kao Temu broja pod naslovom: PayPal i eBay. Ako si vjerni čitatelj vjerovatno se sjecas, a ako ne potrazi. cheers Smijeh

Koji je to bug? Možda netko zna?

Nevals sri 30.12.2009 20:15
Lockerzboy kaže...
e imam pitanje, jel mi neko iz amerike moze poslat pare na paypal ako mi je na acc hrvatska.

Nije ti se baš dalo čitati postove a?

Aj da ti pomognem... Nema primanja novaca ako ti je acc hrvatska

NeonXray čet 7.1.2010 13:15

Sistem sa otvaranjem PayPal racuna na sloveniju radi, uredno sam dobio lovu na taj racun i jos urednije sam to potrosio na E-bayu. Danas mi je stigao prvi paket iz Amerike. Stvar sljaka 100% i ja sretan!!!!!

infinityzg sub 9.1.2010 02:13
NeonXray kaže...

Sistem sa otvaranjem PayPal racuna na sloveniju radi, uredno sam dobio lovu na taj racun i jos urednije sam to potrosio na E-bayu. Danas mi je stigao prvi paket iz Amerike. Stvar sljaka 100% i ja sretan!!!!!

Mislim da brkas stvari. Jesi ti te novce primio na svoj bankovni racun i da si otisao u banku, mogao bi podici te novce? Ili si ti te novce dobio na paypal racun? Dvije bitne razlike :)

AA-d00d sub 9.1.2010 02:21
NeonXray kaže...

infinityzg kaže...
NeonXray kaže...

Mislim da brkas stvari. Jesi ti te novce primio na svoj bankovni racun i da si otisao u banku, mogao bi podici te novce? Ili si ti te novce dobio na paypal racun? Dvije bitne razlike :)

Da, razlika je velika. Mogu i ja dobiti novce na paypal racun ali ih ne mogu dici iz banke/bankomata nego ih mogu samo potrositi

NeonXray ned 10.1.2010 00:36
AA-d00d kaže...
NeonXray kaže...

infinityzg kaže...
NeonXray kaže...

Da, razlika je velika. Mogu i ja dobiti novce na paypal racun ali ih ne mogu dici iz banke/bankomata nego ih mogu samo potrositi

LJUDI, JEL VI CITATE STO SAM JA NAPISAO!!!!!

Nitko nije spominjao primanje novaca na bankovni racun ili podizanje novaca!!!!! Nego da sam uredno primio uplatu na PayPal racun koji je otvoren na Sloveniju i da sam taj novac potrosio na E-bayu!!!! I sve je uredno doslo u Hrvatsku.