PayPal u Hrvatskoj?

Ljudi jednostavno pitanje.
Da li se može sa bankovnog računa prebacit novac na pay pal, ne posjedujem kreditnu karticu.. cisto bi preko netbankinga uplatio novac na pay pal i preko pay pala kupovo stravi koje mi trebaju..

hitno je ljudi pls pomoc

"Add funds" opcija?

"Add funds" opcija?
da pokušavam to ali me traži bank account i ja bi ga napravio ali imam jednu jedinu opciju i to je da mi nudi državu US ništa drugo
PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.
kada odem na add bank account onda mi samo izabere opicju US naravno to mi ne odgovara..

To možeš samo ako imaš devizni račun, inače ne.

znaci ne pomaze samo tekuci racun??
moram otvorit i devizni znaci..
koja je to hebada...
nis bolje mi onda amex nabavit

Ma bože dragi , NEMOŽE iz Hrvatske makar imau u sve ijednoj banci koja postoji u Hrvatskoj , imati otvoren devizni račun, primiti novce. Ja se sječam starih dana kada sam za PLAČANJE imao otvoren račun u Švedskoj preko kuma, ali mi je po IP u vidio da sam u HR i nije htio izvrsiti transakcije, isto sada i za isplatu.
I stvarno , nemojte širiti dezinformacije ako čovjek kaže da mu se o glavi radi.
Najednostavnije, nađši nekoga tko hoče nešto recimo sada za Božić naručiti izvana, plati PayPalom , on tebi cash i to je to . Ili Kupi neznam Cd keyeve za neke ultra popularne igre kao recimo naprimjer CoD6 i prodaj več unaprijed poznatom kupcu, ili kao što sam rekao WoW zlato/prepaidove i slično. Dodje čovjek kod tebe, ti platiš, on tebi cash , on čeka da mu paket stigne ti imas cash u djepu.
Drugačije neznam kako bih ti pomogao.
Cro

Ma bože dragi , NEMOŽE iz Hrvatske makar imau u sve ijednoj banci koja postoji u Hrvatskoj , imati otvoren devizni račun, primiti novce. Ja se sječam starih dana kada sam za PLAČANJE imao otvoren račun u Švedskoj preko kuma, ali mi je po IP u vidio da sam u HR i nije htio izvrsiti transakcije, isto sada i za isplatu.
I stvarno , nemojte širiti dezinformacije ako čovjek kaže da mu se o glavi radi.
Najednostavnije, nađši nekoga tko hoče nešto recimo sada za Božić naručiti izvana, plati PayPalom , on tebi cash i to je to . Ili Kupi neznam Cd keyeve za neke ultra popularne igre kao recimo naprimjer CoD6 i prodaj več unaprijed poznatom kupcu, ili kao što sam rekao WoW zlato/prepaidove i slično. Dodje čovjek kod tebe, ti platiš, on tebi cash , on čeka da mu paket stigne ti imas cash u djepu.
Drugačije neznam kako bih ti pomogao.
Cro
mozda nisi shvatio
ja bi sam sebi uplatio novce na pay pal na svoj account.. i iz paypala bi kupovo kuzis??
postoji opcija zvao sam erste banku..
ali nemoze mi nitko drugi placat na moj pay pal account pare dok ja sa svojim pay palom mogu kupovat i slati si pare sa svojeg racuna na svoj pay pal acc. isto tako nemogu sa pay pala slati na svoj racun u banci

Dakle kao što sam rekao, otvori devizni račun i poveži ga sa paypalom.
Tako ćeš moći kupovati bez problema koristeći karticu deviznog računa kao da je kreditna. Potrebe za samim prebacivanjem novca sa takvog računa na paypal nema.
Crotiger, pročitaj post prije nego odgovaraš, mislim da bi bilo u redu prema ostalima.

Dakle kao što sam rekao, otvori devizni račun i poveži ga sa paypalom.
Tako ćeš moći kupovati bez problema koristeći karticu deviznog računa kao da je kreditna. Potrebe za samim prebacivanjem novca sa takvog računa na paypal nema.
Crotiger, pročitaj post prije nego odgovaraš, mislim da bi bilo u redu prema ostalima.
hm jbte.. tutlek sam bas sta se tice tih racuna i tih sranja.. a vec 3 godine dobivam placu na tekuci i imam kredit :D
ali nemam pojma koji je k devizni racun, znam da je to slicno tekucem racunu.
e sad problem je ako otvorim devizni racun to jednostavno mogu prebacit novce sa tekuceg na devizni racun?

Ime ti samo govori, devizni račun - račun za devize odnosno strane valute.
Dakle otvori taj račun, dobiti ćeš karticu za taj račun. Na taj račun lovu prebaciš sa tekućeg internet bankarstvom u par klikova.
Nakon toga, i nakon što povežeš taj račun sa paypalom možeš kupovati sve što trebaš samo je bitno da na deviznom imaš toliko love koliko to košta.

Ako nije problem, ja bih se umiješao u ovu temu :D
Ja kao student imam otvoren studentski paket ZABE (tekući, žiro, pa mi stigla nova kartica kunskog žiroračuna, devizni i mislim da je to to..) i dosad nisam mogao povezat svoj PayPal sa svojim deviznim u ZABA-i (zbog onog sigurnosnog koda). Već duže vrijeme sam u procesu prelaska na PBZ prvenstveno zato što u studentskom paketu mi ne uzimaju 2-5kn mjesečno za vođenje pi*darija (kao ZABA), ali i zato što bih htio povezat PayPal sa svojim računom u banci da si sam mogu produžit Rapidshare account da ne moram moljakat okolo ljude :)
ALI :D
netko je napisao 10ak postova iznad da je sad po novome moguće povezat ZABA-in sa PayPal-om??! Ako su dezinformacije, slobodno me obavijestite da ne pokušavam ić izvodit gluposti :D nego da sutra ujutro odem do PBZ-a i otvorim sve što mi treba, tj. dobijem u studentskom paketu.

Prije neki dan prijatelju sam povezao ZABA devizni sa PayPalom, tako da sam 100% siguran da se ovo može.

A jel ima kakve veze to kaj sam ja u studentskom paketu i dobih onu običnu VISA Electron? Mislim, pokušao sam davno nekoliko puta i nisam uspio, dok nisam saznao da ne mogu :))

Ne znam ima li veze. On ima običan račun, ali ne vidim razloga zašto bi studentski račun bio problem.

Kao što rekoh, ne mogu :((
Evo c/p:
"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."
Očito je da moram u PBZ :-/

Ja imam Zaba VISA electron karticu od kunskog ziro racuna i bez problema sam je povezao sa paypalom i kupujem preko ebaya s tim. Pa ako je ovo nekom pomoglo...

Ja imam Zaba VISA electron karticu od kunskog ziro racuna i bez problema sam je povezao sa paypalom i kupujem preko ebaya s tim. Pa ako je ovo nekom pomoglo...
To ova nova kartica koju su svi (skoro svi) klijenti dobili? A ne kuzim onda poantu deviznog... Znači, dovoljno mi je samo imati sredstva na računu i to je to? Imam kune, a prilikom transakcije se automatski konvertira u $, tj. € ?

Upravo tako. Mislim i da ti nakon transakcije treba ostati minimalno nekih 40-tak kn na računu ali za to ti nisam siguran.

Upravo tako. Mislim i da ti nakon transakcije treba ostati minimalno nekih 40-tak kn na računu ali za to ti nisam siguran.
A čemu pak sad tih 40kn (ako je to točno)? :)
Ja sam planirao samo stavit točan iznos koji mi treba + 1-2€ reda-radi, ali... :)

Na ovo ti neznam nista sa sigurnoscu reci. Jos nisam probao sa tocnim iznosom nesto kupovati, ali sam prilicno siguran da sam za ovih 40kn procitao na ovom forumu.

A da ja vama ponudim moneybookers? :D Rjesava sve vase probleme.. oko isplate... oko uplate na bankovne racune U HRVATSKOJ, itd. :D

Moneybookers nije toliko rasprostranjen kao PayPal... dosta sellera na ebayu ne primaju novce od moneybookersa vec samo od paypala :(

Ja uredno radim sa moneybookersom. Super sam zadovoljan i imam dosta veliki limit (preko 150000 kn)
Velika mana moneybookersa je sto amerikanci ne mogu slati pare na njega i to me ubija...
Nadam se da ce napokon PayPal proraditi kako treba i za HRV.

Moneybookers nije toliko rasprostranjen kao PayPal... dosta sellera na ebayu ne primaju novce od moneybookersa vec samo od paypala :(
Da to je istina.. ali je autoriziran od strane eBaya kao jedan od sluzbenih "alata" za razmjenu novaca.

A šta ti to vrijedi ako trgovac ne prima novac preko moneybookersa?

Koliko sam ja upucen, PayPal ne dolazi u RH jedino radi banaka koje ga serkaju. Vani je normalno primati novce preko paypala. Mislim, normalno je da ce ljudi radije placati preko takvog servisa (koji po meni ima i prerigorozne mjere opreza jer mi je vec 3x stavilo limit na racun jer sam placao na valjda njima neconfirmanom prodajnom mjestu, pa kao, dok ne dokazem da sam to ja ne mogu placati dalje) nego davati brojeve kreditne svakoj budali... Ali dobro, to je RH...

To ova nova kartica koju su svi (skoro svi) klijenti dobili? A ne kuzim onda poantu deviznog... Znači, dovoljno mi je samo imati sredstva na računu i to je to? Imam kune, a prilikom transakcije se automatski konvertira u $, tj. € ?
Ako imaš devizni, ne gubiš na konverziji. Banka si uvijek obračuna po najpovoljnijem tečaju. Jedino je problem ako si lijen kupiti povoljno devize pa staviti na devizni u banci već ideš kupovati preko internet bankarstva (Kn->€), onda ti dođe na isto.
EDIT: Inače, jedna stvar koja mene jako smeta a ne vidim da ju je moguće izbjeći, je konverzija valuta. Bez obzira u kojoj valuti kupovao i koliko valuta imaš na računu, banka uvijek obračuna u eure, naravno uz za njih povoljnu konverziju. Npr. ja sam imao na računu dolare i eure i kupim nešto u dolarima, a oni mi otfikare sa eura uz konverziju. I u Zabi i u PBZ isto.

Koliko sam ja upucen, PayPal ne dolazi u RH jedino radi banaka koje ga serkaju. Vani je normalno primati novce preko paypala. Mislim, normalno je da ce ljudi radije placati preko takvog servisa (koji po meni ima i prerigorozne mjere opreza jer mi je vec 3x stavilo limit na racun jer sam placao na valjda njima neconfirmanom prodajnom mjestu, pa kao, dok ne dokazem da sam to ja ne mogu placati dalje) nego davati brojeve kreditne svakoj budali... Ali dobro, to je RH...
Mislim da ne dolazi zbog našeg deviznog zakona po kojemu samo vlasnik deviznog računa može uplatiti lovu na taj račun. Kada se taj zakon promijeni, odnosno najkasnije kada uđemo u EU moći ćemo najnormalnije raditi sa PayPalom.
eto ,ti radiš u banci pa si nas prosvijetlio
Zapravo i radim, ali znam ovo zato što sam pitao službu za korisnike što stavka "rezervirana sredstva" zapravo znači. Nemam nikakvih problema podijeliti to s ljudima koji su pokušali doći do odgovora, ali ga nisu uspjeli dobiti ili su ga pogrešno razumjeli. Ti ne spadaš u tu grupu tako da se za odgovor obrati svojoj banci.