Igraće konzole

PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

unchosen one uto 14.5.2013 22:51

@tico: pkg igre ili bilo šta u pkg formatu instaliraš tako da prebaciš datoteku na usb stick ili hard disk i pokreneš preko ps3 izbornika - install pkg files. pkg datoteka mora biti kopirana u root usb-a, ne smije biti u folderu.

tico uto 14.5.2013 22:58
unchosen one kaže...

@tico: pkg igre ili bilo šta u pkg formatu instaliraš tako da prebaciš datoteku na usb stick ili hard disk i pokreneš preko ps3 izbornika - install pkg files. pkg datoteka mora biti kopirana u root usb-a, ne smije biti u folderu.

i kada je instaliram ona je na internom, i nece mi trebti na externom?

Wontay sri 15.5.2013 21:32

napravio si format ili nisi? ako jesi imaš defaultni meni kako je i zamišljen

sada imaš OFW 3.72? - DOWNGRADE NA 3.55 KMEAW FLASHEROM A ZATIM UPDATE NA ROGERO  4.30 v.2.05 -

imaš sve upute na prvoj stranici, napisane da ih shvati dijete od 6 godina, u prvom postu piše da trebaš flasher, kada ti netko flasherom napravi downgrade

vrati se na prvu stranicu i napravi sve što je napisano, a onda uživaj....

unchosen one čet 16.5.2013 14:57
tico kaže...
unchosen one kaže...

i kada je instaliram ona je na internom, i nece mi trebti na externom?

da, neće trebati eksterni više.

Enzo ned 19.5.2013 18:01

Pozdrav. Imam PS3 Slim CECH-2504B 320GB već dvije i kusur godine i sada sam došao na ideju da ga probam jailbrakeati. Nisam se puno bavio ovime, ali s obzirom na prijašnje postove mislim da bi se trebao moći jailbrakeati. Prekopao sam dosta raznih web stranica i na svakoj piše drugačije. Nisam htio koristiti sumnjive tutorijale jer se bojim da ne skršim konzolu.

Dakle, zanima me a) da li ga je moguće jailbrakeati i b) ako da mogu li onda igrati piratske igre i online?

Također, zanima me da li ovaj link išta valja:
http://perfectwebtutorials.com/2011/how-to-hack-ps3-and-play-pirated-games/

Hvala!

dart_tom ned 19.5.2013 20:12
Enzo kaže...

Pozdrav. Imam PS3 Slim CECH-2504B 320GB već dvije i kusur godine i sada sam došao na ideju da ga probam jailbrakeati. Nisam se puno bavio ovime, ali s obzirom na prijašnje postove mislim da bi se trebao moći jailbrakeati. Prekopao sam dosta raznih web stranica i na svakoj piše drugačije. Nisam htio koristiti sumnjive tutorijale jer se bojim da ne skršim konzolu.

Dakle, zanima me a) da li ga je moguće jailbrakeati i b) ako da mogu li onda igrati piratske igre i online?

Također, zanima me da li ovaj link išta valja:
http://perfectwebtutorials.com/2011/how-to-hack-ps3-and-play-pirated-games/

Hvala!

koji je firmwer gore???

ako je manji od 3.55 i taj onda je super jednostavno i mozes sam to uraditi ako je veci raspitaj se tko radi downgrejd-oko 300kn

Enzo ned 19.5.2013 22:21

Tako sam i mislio. Imam 4.41, mislim da je taj najnoviji. U svakom slučaju hvala na odgovoru. Nisam siguran da ću se za to odlučiti jer onda gubim PSN vrlo vjerojatno a to mi je malo prevelik zalogaj.

mikaps3 sub 25.5.2013 15:20

pozzz daj mi molim te napisi postupak za pokretanje igri sa vanjskog harda da to probam jos nisam upoznat s time a vidim da si ti napisao da ti pokreces pa ak nije problem da mi pojasnis postupak...pozzz hvala unaprijed

Wontay sub 25.5.2013 18:19

NTFS DISK U MULTIMANU

Ulovio vremena pa napravio i video tutorijal kako za dvije minute dobitI NTFS disk kojeg čita Multiman

1. Idite na desktop na ikonu My Computer, odaberite Properties, zatim Device Manager.

2. U Device Manageru idite na Disk drives, odaberite vaš externi, desni klik pa Properties i odaberite Details

3. Sada u Property nađite stavku Parent i dobičete nešto kao USB\VID_058F&PID_6387\ONJHIGZO

3. Kada ste skinuli Multiman u mapi se nalazi i fajl USB.CFG, otvorite ga u Notepadu.

Dobili ste ovo: 0x13fd:0x1240:1

U redu ispod sve isto napišite,samo 13fd zamjenite sa VID vašeg diska, u ovom slučaju 058F,
i 1240 zamjenite sa PID vašeg diska, u ovom slučaju 6387, broj na kraju označava koliko particija ima na disku, ako imate tri, stavite broj tri.

Kada ste završili dobili ste:

0x13fd:0x1240:1
0x058f:0x6387:1

Sada spremite taj USB.cfg i kopirajte ga na PS3 u mapu : /dev_hdd0/game/BLES80608/USRDIR

Svaki put kad pokrečete Multiman morate stisnut Start i trokut da vam prepozna USB HDD,

Veselje je brzo splasnulo jer sa tog diska ne možete gledat filmove, sa PS3 ne možete kopirati na taj disk ,
znači služi jedino za prijenos sadržaja na PS3, za što je po meni bolji način mrežom,

Igor ned 26.5.2013 21:51
Wontay kaže...

ZAŠTO?

Zato što sa dva klika mišem prebaciš igru i nastaviš ispijati kavu ili što god , nakon toga odeš do PS3 i pokreneš igru, meni je to jednostavnije od nanašanja diska

A neznam, dosta je to sporo,a i uvijek su neki problemi s konekcijom barem kod mene.

maligad ned 26.5.2013 21:53

potpuni sam noob što se tiče ps3 jailbreaka te ps3 konzole uopće, pa me zanima nekoliko stvari.

Prvo, ja sam razumio to sve ovako:

- postoje 3 vrste ps3: 1. ps3 FAT koji je najstariji model i lako je pokvarljiv(YLOD), ali ga je lako i jailbrejknit

2. ps3 slim kojeg je moguće brejknit i downgrejdat, ovisno o firmwareu

3. ps3 ultra ili super slim, najnovija verzije na kojoj nije moguće apsolutno ništa ni downgrade, upgrade niti e3 flasher

Ja sam po dućanima pregledavao i samo sam nalazio najnovije modele(ultra slim). Ima li igdje još uvijek uopće kupiti NOVI slim model kojeg možeš brejknit samostalno ili je to gotova priča.

Po njuškalu sam pregledavao i ekipa prodaje većinom ove stare modele + par igara, što me uopće ne zanima jer budem sam sebi nabavljao igre. Tako da kupnja preko njuškala ne dolazi u obzir(da barem smaje cijenu i eliminiraju igre možda bih i razmislio, ali ovako pupat cijenu sa igrama ne bum išlo).

E sad ako ja negdje nađem slim model, moram mu pogledati OFW, i ako je OFW 3.55 ili manji , ja mogu sam brejknit ps3 tako da prvo upgrejdam na CFW 3.55 KMEAW, pa onda na CFW 4.30 ROGERO.

Ali što znači ovo:

CFW 3.55

- update na CFW 4.30 ROGERO

- update na OFW bilo koju verziju

Pa prije gore piše isto, samo se ovdje pojavljuje OFW. Ne razumijem zašto bih upgrejdao na OFW, pa onda još dolje se pojavljuje CFW 4.21. Uopće nevidim neku vezu. Mislim ako upalim ps3 koje verzije mi pišu i što upgrejdam na što. Kako može biti 3.55, kojeg staviš na 4.30, pa onda kasnije imaš 4.21. Odakle taj sad{#}. Tek učim , tako da mi nije jasno.

Drugo, imam hdd na kompu od 500GB. Mogu li ja koristit taj disk na ps3 i kako? Mogu li gledati filmove sa njega, kakvi filmovi, mp4,divx,x264, hdripovi,kakvi su titlovi,podržaje li titlove, mogu li se gledati i mountati dvd filmovi, bluray filmovi, čita li iso, mogu li igrati igre sa njega(vanskog diska)? Što tu radi interni ps3 disk?Znači da li prenosim sa vanjskoga na interni, postoji li razlika, što se preporuča ili je svejedno?

Što je sa muzikom, mp3, flac,cd-ovi?

Treba li formatirati taj vanjski disk i u koji format? Kako se igraju igre, treba li originalni disk? Gdje se spremaju save gameovi? Ako imaš 2TB vanjski disk treba li ti uopće velik interni ps3(npr. vidio sam da imaju 12GB ps3 konzole) i isplatili se takve uzimati?

Treba li biti spojen na internet prilikom instalacije? Kako se instaliraju patchevi, fixevi, dlc-ovi, unlockeri. Na što treba paziti ili ne treba uopće prilikom instalacije dotičnih?

Može li se ps3 koristiti i sa crt tv-om i kako?

Također sam pronašao negdje ovo(neću reklamirati firmu):

PS3 120GB slim......2590 kn

PS3 160GB Slim......2690 kn

PS3 250GB slim......2790 kn

PS3 320GB Slim......2890 kn

PS3 500GB Slim......2990 kn

Sve konzole su modificirane!!!!!

> PS3, tanki model (slim)
> 1 Blue Ray Igra (orginal)
> Dual Shock 3 Sixaxis bežični kontroler
> Svi kablovi i oprema
> najnoviji CFW 4.40 ROGERO v1.03
+ Version Spoofer 4.41 za online
> MULTIMAN zadnja verzija
+ program za podešavanje brzine ventilatora
+ kontrole temperature
+ instalacija programa za pokretanje svih PS2 igara sa hdd-a (iso ili bin format)
> Rade sve igre (originali i kopije)
> Instaliran SHOWTIME media centar (mkv, divx, mp3, aplikacije..)
> Instalirana najnovija full verzija Multiman-a
> Učitava PS3 igre i sa internog ili USB HDD-a
> Pokreče i sve PS2 kopije
> Dostupno odmah !
> HR šaljemo poštom (HP express) isti dan.
> Garancija 6mj

Isplati li se? Ima li tko iskustva. Je li to to. Šta su Spooferi, Showtime? Kako može pokretati i ps2 igre{#}.

Namjeravam kupiti ps3, pa se želim upoznati sa svime. ne volim iznenađenja baš

Wontay ned 26.5.2013 23:57
Igor kaže...
Wontay kaže...

ZAŠTO?

Zato što sa dva klika mišem prebaciš igru i nastaviš ispijati kavu ili što god , nakon toga odeš do PS3 i pokreneš igru, meni je to jednostavnije od nanašanja diska

A neznam, dosta je to sporo,a i uvijek su neki problemi s konekcijom barem kod mene.

Koristim na lapu WINSCP, u program samo upišeš IP adresu od PS3 i to je to, i obavezno kablom

PRIJENOS IGRI SA PC-a NA PS3

1. Skinite program WinSCP i instalirajte ga na PC  -  

http://garr.dl.sourceforge.net/project/winscp/WinSCP/5.1.3/winscp513setup.exe

2. Na PS3 pokrenite Multiman  -

http://store.brewology.com/ahomebrew.php?brewid=24

3. Na PC-u pokrenite WinSCP upišite IP adresu vašeg PS3,

(ako neznaš IP adresu vidi u network settings pod status mreže na PS3

4.  odaberite protokol [B]FTP[/B], stavite kvačicu pod opciju [B]anonymous[/B], stisnite enter

Ako je sve u redu direktno ste povezali komp i PS3

Igre stavljate u mapu GAMES koja se nalazi u mapi hdd0 na PS3

VAŽNO:   PS3 I ROUTER SPAJAJTE KABLOM jer prijenos 1GB traje par minuta- bežičnom vezom prijenos 1GB traje sat vremena

Wontay pon 27.5.2013 00:22
maligad kaže...

E sad ako ja negdje nađem slim model, moram mu pogledati OFW, i ako je OFW 3.55 ili manji , ja mogu sam brejknit ps3 tako da prvo upgrejdam na CFW 3.55 KMEAW, pa onda na CFW 4.30 ROGERO.

WONTAY KAŽE:                   TOČNO TAKO

Ali što znači ovo:

CFW 3.55

- update na CFW 4.30 ROGERO

- update na OFW bilo koju verziju

Pa prije gore piše isto, samo se ovdje pojavljuje OFW. Ne razumijem zašto bih upgrejdao na OFW, pa onda još dolje se pojavljuje CFW 4.21.

WONTAY KAŽE:                    TO SU MOGUČNOSTI KOJE IMAŠ NA RASPOLAGANJU A TI BIRAŠŠTO ŽELIŠ

Drugo, imam hdd na kompu od 500GB. Mogu li ja koristit taj disk na ps3 i kako? Mogu li gledati filmove sa njega, kakvi filmovi, mp4,divx,x264, hdripovi,kakvi su titlovi,podržaje li titlove, mogu li se gledati i mountati dvd filmovi, bluray filmovi, čita li iso, mogu li igrati igre sa njega(vanskog diska)? Što tu radi interni ps3 disk?Znači da li prenosim sa vanjskoga na interni, postoji li razlika, što se preporuča ili je svejedno?

WONTAY KAŽE:                INTERNI DISK SLUŽI ISTO KAO I VANJSKI, POKRETANJE IGRI i MULTIMEDIA, - mp3, avi, mkv i ostalo

VANJSKI DISK MORA BITI U FAT32 FORMATU DA BI GLEDAO FILMOVE SA NJEGA

Kako se igraju igre, treba li originalni disk? Gdje se spremaju save gameovi? Ako imaš 2TB vanjski disk treba li ti uopće velik interni ps3(npr. vidio sam da imaju 12GB ps3 konzole) i isplatili se takve uzimati?

WONTAY KAŽE:           Za pokretanje igri i instalaciju dodataka imaš upute na prvoj strani, originalni disk treba biti u konzoli  , na te nove konzole ne ide CFW  

Može li se ps3 koristiti i sa crt tv-om i kako?

WONTAY KAŽE:  naravno da može

MOJA PREPORUKA : KONZOLA SA GARANCIJOM BILO KOJA GDJE TI ODGOVARA CIJENA I NA KOJU MOŽEŠ STAVIT CFW ILI GA VEČ IMA

maligad pon 27.5.2013 02:46

Evo ovako, shvatio sam jailbreak, što i kako, ako bude potrebno neće biti problem napraviti.

Sad me zanimaju druge stvari:

1. Treba li mi neka "posebna" ladica da spojim hdd sa ps3 ili se može koristiti ova normalna?

2a. Da li na vanjskom hdd igre i filmovi moraju biti u folderima ili to nije važno, jer kako vidim na usb moraju biti u rootu.

2b. Da li na internom ps3 hdd igre i filmovi moraju biti u folderima?

3. Recimo da imam igru na vanjskom hdd, i ona ima 2 pkg fajla(pkg,crk.pkg), E sad, trebam li ja staviti originalu igru odmah(koliko sam shvatio nije bitno koja je igra , već samo da je original) ili tek nakon instalacije kada pokrećem igru?

4. Ako igru instaliram preko vanjskog hdd, da li se ona instalira direktno na vanjski hdd ili ja imam izbor?Ono šta ja mislim je napuniti 90% internalnog ps3 hdd, te vanjski hdd natrpati igrama i filmovima. To pitam jer što se dogodi sa .pkg fajlovima. Npr. .pkg mi ima 20GB i na vanjskome je hdd. Ja pokrenem instalaciju na vanjskom hdd(ako je to moguće) te mi sad zauzima 40GB(instalirana igra + .pkg). Brišem li ja ove .pkg i crk.pkg ili i oni moraju ostati ili ostaje samo crk.pkg?

Jer ako je nemoguće instalirati na vanjski hdd, onda punim vanjski hdd sa .pkg fajlovima i instaliram ih po potrebi.

5. Ako igru prebacivam direktno sa PC na ps3 internal hdd, ima li tu opcija za mjesto instalacije i brišu li se od tu ta 2 fajla. Npr. Imam .pkg fajlove na internalnom ps3 hdd, ali igra nije instalirana, i tada ja poželim jednog dana instalirati tu igru ali na vanjski hdd. Je li to moguće?

6. Je li itko igrao ps2 igre i da li njih samo spržim na dvd i ubacim u player kao i na ps2 ili postoji neki poseban sistem.

7.Ps3 i internet. Neće se koristiti većinu vremena, ali me zanima na što treba paziti da mi se ne updejta ili je to nemoguće i namam brige. Pitam samo kada je spojen na net(Zbog prebacivanja sa kompjutera, ako ikada bude potrebno)

8. Da li su ovi brejkani updejti česti i trebam li ih ja raditi ili igre več dugo vremena drže ovi jailbreak

9. Igranje preko neta me ne zanima, ali me zanimaju ovi PSN naslovi koje možete naći na "tamo, tamo daleko "stranicama, da li se i oni instaliraju na isti način ili ne? I šta su to uopće PSN igre. Je su li to neki dodaci ili šta?

10. Deinstalacija igara. Ima li neki poseban sistem za dinstalaciju ili ima opcija deinstal ili je uopće nema već se samo izbriše igra.

11. Save fajlovi. Ako se igra deinstalira , mogu li se i kako sačuvati save fajlovi.

12. Mogu li se sa ps3 prenositi fajlovi na PC ?

Čisto ako ikad bude potrebno

1. Kako se surfa na ps3. Imaju li samo aplikacije ili postoji preglednik?

2. Mogu li se koristiti tipkovnica + miš za igre i mogu li se koristiti uopće?

Nešto me zanima,našao sam izjavu nekog lika ovdje na forumu http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/ps3-pitanja-odgovori/53029.aspx?page=104.("sumnjam,vise nemozes igrat nove igre makar imas modificirani ps3...")

Pa da li je to istina. Ove nove igre mogu li se igrati ili ne?