Igraće konzole

PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

Igor pon 27.5.2013 12:07
maligad kaže...

Evo ovako, shvatio sam jailbreak, što i kako, ako bude potrebno neće biti problem napraviti.

Sad me zanimaju druge stvari:

1. Treba li mi neka "posebna" ladica da spojim hdd sa ps3 ili se može koristiti ova normalna?

2a. Da li na vanjskom hdd igre i filmovi moraju biti u folderima ili to nije važno, jer kako vidim na usb moraju biti u rootu.

2b. Da li na internom ps3 hdd igre i filmovi moraju biti u folderima?

3. Recimo da imam igru na vanjskom hdd, i ona ima 2 pkg fajla(pkg,crk.pkg), E sad, trebam li ja staviti originalu igru odmah(koliko sam shvatio nije bitno koja je igra , već samo da je original) ili tek nakon instalacije kada pokrećem igru?

4. Ako igru instaliram preko vanjskog hdd, da li se ona instalira direktno na vanjski hdd ili ja imam izbor?Ono šta ja mislim je napuniti 90% internalnog ps3 hdd, te vanjski hdd natrpati igrama i filmovima. To pitam jer što se dogodi sa .pkg fajlovima. Npr. .pkg mi ima 20GB i na vanjskome je hdd. Ja pokrenem instalaciju na vanjskom hdd(ako je to moguće) te mi sad zauzima 40GB(instalirana igra + .pkg). Brišem li ja ove .pkg i crk.pkg ili i oni moraju ostati ili ostaje samo crk.pkg?

Jer ako je nemoguće instalirati na vanjski hdd, onda punim vanjski hdd sa .pkg fajlovima i instaliram ih po potrebi.

5. Ako igru prebacivam direktno sa PC na ps3 internal hdd, ima li tu opcija za mjesto instalacije i brišu li se od tu ta 2 fajla. Npr. Imam .pkg fajlove na internalnom ps3 hdd, ali igra nije instalirana, i tada ja poželim jednog dana instalirati tu igru ali na vanjski hdd. Je li to moguće?

6. Je li itko igrao ps2 igre i da li njih samo spržim na dvd i ubacim u player kao i na ps2 ili postoji neki poseban sistem.

7.Ps3 i internet. Neće se koristiti većinu vremena, ali me zanima na što treba paziti da mi se ne updejta ili je to nemoguće i namam brige. Pitam samo kada je spojen na net(Zbog prebacivanja sa kompjutera, ako ikada bude potrebno)

8. Da li su ovi brejkani updejti česti i trebam li ih ja raditi ili igre več dugo vremena drže ovi jailbreak

9. Igranje preko neta me ne zanima, ali me zanimaju ovi PSN naslovi koje možete naći na "tamo, tamo daleko "stranicama, da li se i oni instaliraju na isti način ili ne? I šta su to uopće PSN igre. Je su li to neki dodaci ili šta?

10. Deinstalacija igara. Ima li neki poseban sistem za dinstalaciju ili ima opcija deinstal ili je uopće nema već se samo izbriše igra.

11. Save fajlovi. Ako se igra deinstalira , mogu li se i kako sačuvati save fajlovi.

12. Mogu li se sa ps3 prenositi fajlovi na PC ?

Čisto ako ikad bude potrebno

1. Kako se surfa na ps3. Imaju li samo aplikacije ili postoji preglednik?

2. Mogu li se koristiti tipkovnica + miš za igre i mogu li se koristiti uopće?

Nešto me zanima,našao sam izjavu nekog lika ovdje na forumu http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/ps3-pitanja-odgovori/53029.aspx?page=104.("sumnjam,vise nemozes igrat nove igre makar imas modificirani ps3...")

Pa da li je to istina. Ove nove igre mogu li se igrati ili ne?

Mogu se igrati nove igre. Može se jedino dogoditi da nova igra zahtjeva više verziju fw-a nego što ima ps3 pa onda jedno vrijeme ne radi, dok ne izađe novi cfw, onda ga instaliraš i opet igraš nove.

dart_tom pon 27.5.2013 18:33
maligad kaže...

Evo ovako, shvatio sam jailbreak, što i kako, ako bude potrebno neće biti problem napraviti.-da si shvatio sve onda nebi pitao ovakva pitanja

Sad me zanimaju druge stvari:

1. Treba li mi neka "posebna" ladica da spojim hdd sa ps3 ili se može koristiti ova normalna?-najnormalniji externi disk

2a. Da li na vanjskom hdd igre i filmovi moraju biti u folderima ili to nije važno, jer kako vidim na usb moraju biti u rootu.moraju biti u posebnom folderu"GAMEZ" inaće ih ps3 ne vidi

2b. Da li na internom ps3 hdd igre i filmovi moraju biti u folderima?-naravno

3. Recimo da imam igru na vanjskom hdd, i ona ima 2 pkg fajla(pkg,crk.pkg), E sad, trebam li ja staviti originalu igru odmah(koliko sam shvatio nije bitno koja je igra , već samo da je original) ili tek nakon instalacije kada pokrećem igru?pkg. fajlovi se moraju instalirati prvo a onda tek igra radi,takve igre se pokrecu direkt iz xbm a ne sa multimanom,i za poneke igre je važno da bude u ladici orginal bilo koja igra za ps3

4. Ako igru instaliram preko vanjskog hdd, da li se ona instalira direktno na vanjski hdd ili ja imam izbor?Ono šta ja mislim je napuniti 90% internalnog ps3 hdd, te vanjski hdd natrpati igrama i filmovima. To pitam jer što se dogodi sa .pkg fajlovima. Npr. .pkg mi ima 20GB i na vanjskome je hdd. Ja pokrenem instalaciju na vanjskom hdd(ako je to moguće) te mi sad zauzima 40GB(instalirana igra + .pkg). Brišem li ja ove .pkg i crk.pkg ili i oni moraju ostati ili ostaje samo crk.pkg?totalno si sve krivo shvatio,ovo ti nije pc i njegov sistem instalacije,kada raspakujes igru dobije š folder tipa BLUS1234 u vecini slucajeva on radi direkt sa externog diska,neke igre imaju jos dio koji instaliraju na unutarnji ali rijetko kada vise od 3-4gb

Jer ako je nemoguće instalirati na vanjski hdd, onda punim vanjski hdd sa .pkg fajlovima i instaliram ih po potrebi. kao što rekoh,sve si krivo shvatio

5. Ako igru prebacivam direktno sa PC na ps3 internal hdd, ima li tu opcija za mjesto instalacije i brišu li se od tu ta 2 fajla. Npr. Imam .pkg fajlove na internalnom ps3 hdd, ali igra nije instalirana, i tada ja poželim jednog dana instalirati tu igru ali na vanjski hdd. Je li to moguće? rijedje ces imati psn igre koje se instaliraju kao pkg fajlovi a vecinom ce ti igre biti u folderu koji obicno samo ostavis na ex disku i koji ce multiman vidjeti,naravno igre ti skroz moraju biti na ex disku

6. Je li itko igrao ps2 igre i da li njih samo spržim na dvd i ubacim u player kao i na ps2 ili postoji neki poseban sistem. nisam igrao ali moze se,naravno ne pržis ih na dvd vec isto sa externog diska(nek me neko ispravi ako tu grijesim ali me to nije nikad previše zanimalo)

7.Ps3 i internet. Neće se koristiti većinu vremena, ali me zanima na što treba paziti da mi se ne updejta ili je to nemoguće i namam brige. Pitam samo kada je spojen na net(Zbog prebacivanja sa kompjutera, ako ikada bude potrebno)ako si pametan i ne stiskaš sve a da ne ćitaš nećes ga updejtat,stavljaju se spooferi koji ti konzolu prijavljuju da ima zadnji firmwer i tada ona ne traži nadogradnju

8. Da li su ovi brejkani updejti česti i trebam li ih ja raditi ili igre več dugo vremena drže ovi jailbreak-sve zavisi,ja naprimjer drzim još 3.55kmewe jer ne igram onlin i neidem na net sa njom,malo se ceka obicno eboot za 3.55 ali je bar meni još 3.55 kmewe najstabilniji i nikada nikakvih problema a vozim ga od kada je prvi put izbacen

9. Igranje preko neta me ne zanima, ali me zanimaju ovi PSN naslovi koje možete naći na "tamo, tamo daleko "stranicama, da li se i oni instaliraju na isti način ili ne? I šta su to uopće PSN igre. Je su li to neki dodaci ili šta? e to su obicno pkg fajlovi koji se instaliraju preko "instal pkg file"

10. Deinstalacija igara. Ima li neki poseban sistem za dinstalaciju ili ima opcija deinstal ili je uopće nema već se samo izbriše igra.samo obrises sa harda,i u gamedata obrises fajl od igre

11. Save fajlovi. Ako se igra deinstalira , mogu li se i kako sačuvati save fajlovi.mogu ti ostati na ps3 ili ih kopiras na externi hard(s vremena na vrijeme to uradi jer se zna coruptat fajl pa pusing)

12. Mogu li se sa ps3 prenositi fajlovi na PC ?naravno

Čisto ako ikad bude potrebno

1. Kako se surfa na ps3. Imaju li samo aplikacije ili postoji preglednik?-ima svoj preglednik

2. Mogu li se koristiti tipkovnica + miš za igre i mogu li se koristiti uopće?mogu za surfanje,a za igre zašto pobogu(igraj na pc onda)

Nešto me zanima,našao sam izjavu nekog lika ovdje na forumu http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/ps3-pitanja-odgovori/53029.aspx?page=104.("sumnjam,vise nemozes igrat nove igre makar imas modificirani ps3...")

Pa da li je to istina. Ove nove igre mogu li se igrati ili ne?upravo igram Metro Last Light i fuse

sve još jednom dobro proćitaj

maligad pon 27.5.2013 19:09

E to je već nešto{#}

Mislim da sam uglavnom shvatio općenito sistem, naravno najbolje će se razumijeti kada se kupi i proba.

Da, stekao sam dojam da se to instalira kao na pc.

Hvala Igore i Wontay.

btw, možda bi bilo dobro da Igorov post Wontay umetne na prvu stranicu pod FAQ ili tako nešto, čisto da ljudi ne postavljaju isti pitanja u budućnosti.

tico uto 28.5.2013 17:12

imam pitanje koje je vjerovatno glupo, ali ja sam tek poceo sa flashovanom ps3 pa se jos snalazim. da bi igrao call of juarez gunslinger trebam :

(ok vec sam instalirao neke igre sa usba na ovaj nacin preko pgk. fileova i sve ok, ali ovo pod 2. mi je nepoznato). kako? gdje? bio bih zahvalan ako bi mi ovo
objasnili iskusniji clanovi ovde

1) Install the game. Pkg  

2) Put. Edat in: dev_hdd0/home/0000000? / exdata / If you don't have exdata dir create it

unchosen one uto 28.5.2013 18:50
tico kaže...

2) Put. Edat in: dev_hdd0/home/0000000? / exdata / If you don't have exdata dir create it

preko nekog ftp klijenta (ja koristim filezillu) prebaciš edat datoteku u folder dev_hdd0/home/0000000? / exdata.  ako nema tog foldera, napraviš ga.

tico uto 28.5.2013 19:23
unchosen one kaže...
tico kaže...

preko nekog ftp klijenta (ja koristim filezillu) prebaciš edat datoteku u folder dev_hdd0/home/0000000? / exdata.  ako nema tog foldera, napraviš ga.

hvala,  znaci to se prebaciva preko ftp klijenta, jer ali imao sam problem kada sam pokusavao prebaciti neku  igru na hdd, jer tada nisam mogao napraviti novi folder, bilo mi onemoguceno.

jos jedno glupo pitanje, ali sta cu.... ima ovde napisano kako prebacivati preko kabela ( ja sam do sada radio na sporiji nacin), znaci spojim lan kabel sa laptopm i ps3 i onda preko nekog ftp klijenta prebacim, ili treba ici preko rootera. mislim moze li se bez internet konekcije na neki nacin posto sam to mislio na vikendici prebacit a tamo nemam net....pa...

Pero 7777 čet 6.6.2013 18:36

kolko košta popravak pogona za ps3 fat 40 giga otprilike.

instaliro sam kimewa 3.55 i pojvile su mi se 2 nove ikone u game folderu app_home/PS3_GAME i Instal Package Files

i kad kliknem na app_home/PS3_GAME napise mi An error occured during the start operaton.(80028f14)

sta to znači.

Dali je ps3 jalbreakan dobro il ne.

UNAPRED HVALA.

Dali su multiman i rogero istibackup menađeri?

unchosen one čet 6.6.2013 19:34
tico kaže...
unchosen one kaže...
tico kaže...

hvala,  znaci to se prebaciva preko ftp klijenta, jer ali imao sam problem kada sam pokusavao prebaciti neku  igru na hdd, jer tada nisam mogao napraviti novi folder, bilo mi onemoguceno.

jos jedno glupo pitanje, ali sta cu.... ima ovde napisano kako prebacivati preko kabela ( ja sam do sada radio na sporiji nacin), znaci spojim lan kabel sa laptopm i ps3 i onda preko nekog ftp klijenta prebacim, ili treba ici preko rootera. mislim moze li se bez internet konekcije na neki nacin posto sam to mislio na vikendici prebacit a tamo nemam net....pa...

Sorry malo kasnije odgovaram, nadam se da si riješio problem do sada. ako nisi, odgovor je da. može se bez internet konekcije. tako i ja prebacujem. spojiš ps3 na komp običnim LAN kablom, veća brzina nego preko routera. upute

marcus1950 ned 9.6.2013 21:26

Pozdrav{#} Kolega su kupio ps3 od 12gb i pita me za neki čip da li postoji za trojku{#} Ja evo čitam ovu temu i kažem mu da ima naćina, al da ja to ništa ne kužim. Tip je legenda, uskoro će napuniti 50 god. ratni veteran u penziji sa nažalost malom mirovinom, a velikom ljubavi prema igranju. Ja bi ga rado počastio sa tim jailbrekom pa ako ima tko iz Istre platio bi da se to uradi. Igrice ionako ne igra nove več nabavi neke stare. Eto ako netko zna gdje se to može uraditi u Rijeci,Istri neka se javi.

dart_tom ned 9.6.2013 21:56
Wontay kaže...

Sve što radi na 3.55 CFW radi i na 4.30 CFW

pa mislim i ne baš,recimo za novije igre su stavljani custum ebootovi pa bi morao za sve te igre naci orginal ebootove da bi radile na rogeru

hummer0 ned 9.6.2013 23:29
marcus1950 kaže...

Pozdrav{#} Kolega su kupio ps3 od 12gb i pita me za neki čip da li postoji za trojku{#} Ja evo čitam ovu temu i kažem mu da ima naćina, al da ja to ništa ne kužim. Tip je legenda, uskoro će napuniti 50 god. ratni veteran u penziji sa nažalost malom mirovinom, a velikom ljubavi prema igranju. Ja bi ga rado počastio sa tim jailbrekom pa ako ima tko iz Istre platio bi da se to uradi. Igrice ionako ne igra nove več nabavi neke stare. Eto ako netko zna gdje se to može uraditi u Rijeci,Istri neka se javi.

Koliko ja znam ta se ne može jailbreakat nažalost.

Marko008 čet 13.6.2013 22:13

Evo, rastavio PS3 Phat, stavio novu pastu ( Arctic MX-4), ubacio novi HDD ( WD Scorpio Blue 320 GB),

Instalirao Rogero 4.40 V1.03,  Multiman 4.40 i PS3 Fan Control Utility v1.7.

Nakon 3 sata neprekidnog igranja The Last of Us, temperatura i grafe i proca ne prelazi 60 stupnjeva.

To se cijeni

maliivo84 pet 14.6.2013 17:56

pozz..instalirao bi zadnji rogero,ali me zanima sta je sa igrama koje su mi na 3.55 cfw,,na externom i internom hdd,dali ih mogu i dalje igrat,sa instaliranim novim cfw rogera ili moram vracat na 3.55,,malo sam skeptican oko toga jer imam dosta igara,a i jedanput sam nesto zajebo,,pa nebi htio opet,,pa bi mi trebao pravi savjet,!??
hvala!!

dart_tom pet 14.6.2013 19:47
maliivo84 kaže...
pozz..instalirao bi zadnji rogero,ali me zanima sta je sa igrama koje su mi na 3.55 cfw,,na externom i internom hdd,dali ih mogu i dalje igrat,sa instaliranim novim cfw rogera ili moram vracat na 3.55,,malo sam skeptican oko toga jer imam dosta igara,a i jedanput sam nesto zajebo,,pa nebi htio opet,,pa bi mi trebao pravi savjet,!??
hvala!!

iskreno to i mene zanima,par strana prije je netko rekao da sve ostane isto mada sam i ja malo skeptićan jer na ove novije smo stavljali modane par.sfo  i modane ebootove pa mislim da bi morali

samo staviti orginal ebootove

bpodnar sub 15.6.2013 14:20

Imam pitanje oko jailbreaka. Kupio jučer ps3 12gb ultra slim i imam externi hard od 320gb. Na konzoli je  firmware v4.25, da li se to može brejkati ili moram raditi downgrade na 3.55 ili šta već? Našao jesam neke tutorijale na youtube i ovdje sam čitao dosta ali još mi je to mutno sve. Ne bih htio da nešto zeznem jer to sam sinu kupio kao poklon. Nadam se da ne zamaram sa njuberskim pitanjima.

dart_tom sub 15.6.2013 15:03
bpodnar kaže...

Imam pitanje oko jailbreaka. Kupio jučer ps3 12gb ultra slim i imam externi hard od 320gb. Na konzoli je  firmware v4.25, da li se to može brejkati ili moram raditi downgrade na 3.55 ili šta već? Našao jesam neke tutorijale na youtube i ovdje sam čitao dosta ali još mi je to mutno sve. Ne bih htio da nešto zeznem jer to sam sinu kupio kao poklon. Nadam se da ne zamaram sa njuberskim pitanjima.

ne možeš

idi na psn+ to ti je najpovoljnije,naravno morat ces ubaciti veći disk u ps3 jer ovih 12gb nije dosta ni za slikice

bpodnar sub 15.6.2013 15:09

Čekaj, taj PSN+ je playstation store? Misliš da kupujem od tamo igre? Probao sam ići u taj dućan no traži da nadogradim firmware, prije toga ništa. Što se tiče HDD-a. zar ne mogu koristiti eksterni disk za igre?

dart_tom sub 15.6.2013 18:03
bpodnar kaže...

Čekaj, taj PSN+ je playstation store? Misliš da kupujem od tamo igre? Probao sam ići u taj dućan no traži da nadogradim firmware, prije toga ništa. Što se tiče HDD-a. zar ne mogu koristiti eksterni disk za igre?

ne možeš koristiti externi hard za  igre!!!!!!!!!!!

ne možeš ga jeilbrekat za igrati pirate!!!!!!!!!!!!

moras nadograditi softwer i onda regat se na psn store i tada tek psn+,on ti se plaća i tada dobijas 4 igre svaki mijesc i imaš popust na kupovanje novih igri

i da,12gb ti je debelo premalo za takve akcije!!!!!!!!

i da,možeš ubaciti u ps3 drugi veći hard 2.5",ali osim hard moras kupiti i adapter za to(breket)!!!!!!!!!

malo prodji forum,sve ti piše,i koja je cijena psn+ i ostale stvari