BinHex ned 5.5.2013 18:59

vrti se. Bio sam ugasio PC na pol sata. Sad vec radi nekih pola sata i temp je 60° Fan speed 50% Vidit cu sta ce biti za 2 sata, hoce li doci do 100

Inace, da nebi bilo zabune i netko ,mislio da sam tek sad provjeravao vrtili se kad je temp 60, vrtio je se i kad je bila 100.

EDIT: Evo ga, zacu se ventilator, ja pogleda temp, ona se samo penje, dok nije dosla do 100°. :)

BinHex pon 6.5.2013 01:45

Ako mislis pod ocisti, samo usisati prašinu, to sam prvo uradio. Kad se komp ugasio, najprije ga usisao pa tek onda mijerio temp. Tko ce znati kolika je bila kad se gasio.

Otkrio sam koji mi proces opterecuje grafu. Radi se o svchost.exe*32  ujedno je bio i najveci potrosac memorije oko 45.000K, kad upalim racunalo uvijek mi se pokrece taj proces, zna mozda netko rjesenje?

EDIT:

Za sad izgleda da je problem rjesen, proces je aktivirao neki ActiveX, malo sam proguglao to je nekaj valjda u vezi Internet Explorera, ja sam jedonostavno pobrisao taj cijeli folder ActiveX. I za sad niti se proces pokrece, niti je grafa preopterecena.

Hvala svima ;)

Inace sad je temp na 55-56°C i Fan speed na 52%

ibme74 pon 6.5.2013 11:58
BinHex kaže...

Ako mislis pod ocisti, samo usisati prašinu, to sam prvo uradio. Kad se komp ugasio, najprije ga usisao pa tek onda mijerio temp. Tko ce znati kolika je bila kad se gasio.

Otkrio sam koji mi proces opterecuje grafu. Radi se o svchost.exe*32  ujedno je bio i najveci potrosac memorije oko 45.000K, kad upalim racunalo uvijek mi se pokrece taj proces, zna mozda netko rjesenje?

EDIT:

Za sad izgleda da je problem rjesen, proces je aktivirao neki ActiveX, malo sam proguglao to je nekaj valjda u vezi Internet Explorera, ja sam jedonostavno pobrisao taj cijeli folder ActiveX. I za sad niti se proces pokrece, niti je grafa preopterecena.

Hvala svima ;)

Ako imaš kompresor fino uzmeš cijelu kantu i ispušeš ju sa njime, to ja radim svakih mjesec dana, bude kućište unutra kao novo nakon "kompresor terapije" {#}

Kamikaza1600vti pet 17.5.2013 13:50
ibme74 kaže...
BinHex kaže...

EDIT:

Hvala svima ;)

Ako imaš kompresor fino uzmeš cijelu kantu i ispušeš ju sa njime, to ja radim svakih mjesec dana, bude kućište unutra kao novo nakon "kompresor terapije" {#}

usisavanje nepomaže pretjerano, samo kompresor ili skidanje i rastavljanje coolera pa usisat cooler

picajzla0707 pet 17.5.2013 14:41

...evo da prijavim rješenje za svoje probleme s temperaturom grafičke

dakle, radi se o gainward gtx550ti gs koja je na testovima za 10-15 sekundi prelazila 86 stupnjeva i automatski gasila test, sa očišćenim hladnjakom, pa čak i sa otvorenom bočnom stranicom

...rješenje je ispalo vrlo jednostavno, uz monitor na grafu imam spojen i hd televizor, a kad odspojim hdmi kabel temperatura grafe padne za skoro 20 stupnjeva i na testu se drži do prihvatljivih 76-77 stupnjeva, a na idle na 34-36

kako bilo, ja zadovoljan jer ipak nije neki faulty primjerak

ono što mi ipak nije jasno, iz kojeg razloga tv toliko opterećuje karticu i to neprestano iako većinu vremena na tv ne šalje ništa osim slike pozadine na desktopu?

Rizi uto 4.6.2013 03:54

Sta mislite ako stavim novu pastu na hd 6770 da li ce se temp smanjiti bas dosta ili ? Prilikom igranja far cry 3 je isla do 80-85 max, ali je VTX radeon hd 6770 ... I to se malo popela temp za koji stepen vise otkako sam stavio zvucnu novu i blizu je grafe ...I da li ce u daljem radu stetiti mojoj grafickoj ili nece ? 

Antonio uto 4.6.2013 05:04
Rizi kaže...

Sta mislite ako stavim novu pastu na hd 6770 da li ce se temp smanjiti bas dosta ili ? Prilikom igranja far cry 3 je isla do 80-85 max, ali je VTX radeon hd 6770 ... I to se malo popela temp za koji stepen vise otkako sam stavio zvucnu novu i blizu je grafe ...I da li ce u daljem radu stetiti mojoj grafickoj ili nece ? 

Ja nikad u zivotu nisam imao potrebe stavljat novu pastu na GPU, a prosjecan sam korisnik kao i ti vjerojatno. Ako mozes zvucnu stavi bar jedan PCI slot niže tako da ventilator od grafe nije zablokiran. Probaj ju ocistit od prasine, najnovije drivere gore naravno, a ako ni to nije dosta otvoris bočnu stranu kompa i riješen ti je problem.{#} Šalim se, kupi si ventilator koji bi puhao sa prednje strane kucista prema strani di je graficka, ali opet u razini graficke.. Nadam se da će ti se riješit problem grijanja. :)

P.S. Neznam dali ta temperatura ima neke dugoročne posljedicee za GPU. 

ticar uto 4.6.2013 06:39

U mene graficka kad igram igru ide do 87 stupanja...Ali cim izidijem iz igre smanji se na 65..I uvjek kad upalim racunar graficka je bila 60-65 stupnjeva..

Ali sam je sada promjenio sa gt430..

Antonio uto 4.6.2013 14:57
ticar kaže...

U mene graficka kad igram igru ide do 87 stupanja...Ali cim izidijem iz igre smanji se na 65..I uvjek kad upalim racunar graficka je bila 60-65 stupnjeva..

Ali sam je sada promjenio sa gt430..

To mi se čini dosta.. Mislim gpu može čak grijat  na oko 100°, ali naravno ne na duže vrijeme.

Neka 'prirodna' temp mi se čini oko 75°-80° max.

Rizi uto 4.6.2013 17:08
Antonio kaže...
Rizi kaže...

Ja nikad u zivotu nisam imao potrebe stavljat novu pastu na GPU, a prosjecan sam korisnik kao i ti vjerojatno. Ako mozes zvucnu stavi bar jedan PCI slot niže tako da ventilator od grafe nije zablokiran. Probaj ju ocistit od prasine, najnovije drivere gore naravno, a ako ni to nije dosta otvoris bočnu stranu kompa i riješen ti je problem.{#} Šalim se, kupi si ventilator koji bi puhao sa prednje strane kucista prema strani di je graficka, ali opet u razini graficke.. Nadam se da će ti se riješit problem grijanja. :)

P.S. Neznam dali ta temperatura ima neke dugoročne posljedicee za GPU. 

A dosta sam igrao igrice znaci ono to je bolest ... Samo dosta mi njih je reklo stavi pastu pa vidjecu nece nista skoditi da stavim .. Da imam jedan ventilator sa strane ubacio sam bio i to je odlicno dok je u idleu 29-30 al meni komp bude upaljen po citav dan ... Imam prostora za jos jedan ventilator malo manji od onog sa strane ne znam da li bi on mogao sta pomoci dodje tacno iznad procesora ..

ibme74 čet 13.6.2013 23:59

Pozz dečki ( i dame ofc ako ima koje {#} ), imam pitanje,sada sam bio kod prijatelja i kad sam sjeo za nejgov komp skužio sam da se vent unutra vrti kao lud iako je komp bio u stanju mirovanja, dakle nista nije bilo pokrenuto (osim ofc antivirusnog i lsični progračića u pozadini), instalirao sam mu GPU-Z i temeprature je bila od 98-100c a fan speed je bio na 96%... Dakle radi se o grafičkoj Sapphire HD4850 512mb, monitor je LG 22' 1152x864, e sad konstanto je u nju ukopčan dvi to hadmi kabel spojen sa tv-om od 108cm, iako ga ne korsiti stalno uključenog nego samo prebaci na nejga akda gleda film...

ibme74 pet 14.6.2013 00:40
Haf932 kaže...

Uh , stara serija grafe ! Ako nije dugo ciscena od prasine , nista cudno ako su takve temp. ! Mislim da to sto je spojena s tv-om nebi smjelo imat takav utjecaj na grafu po pitanju temp. !

Ma i predpostavio sam, ima on taj komp već dosta dugo, nekih sigurno 4-5 godina i on njemu služi samo za surfanje i eto da pogleda neki film, a i niakd ga nije čistio pa sam mu rekao kad idući puta bude doalzio do mene da ga ponese i pa ću ga otvoriti i ispuhati kompresorom pa ako ni odna na padnu drastično temperature promjenit ću i termalnu pastu, samo mi nije jasno kada mu je taj lik u trgovini sklapo komp zašto mu je ubacio tako moćnu grafu pošto mu je on rekao kada je uzimao za što će komp služiti... Ugl hvala na odgovoru, predpostavljao sam i ja da je to problem a i znam da se te grafe punu griju s obzirom na godine ali volim čuti i druga mišljenja {#}

vrinho sub 15.6.2013 21:38
Cyborg 11 kaže...

Pozdrav svima!!!!

Trenutno imam graficku karticu Gigabyte Radeon HD 6750 GV-R6750-1GI  http://ba.gigabyte.com/products/page/vga/gv-r675oc-1gi/

i temperatura u stanju mirovanja je od 42 do 44 stepena celzijusa, a u igrama (Far Cry 3, Crash Time 4 Ultra settings) od 59 do 68, pa neznam da li je to normalno jer kad sam dobijo graficku njena temperatura je bila (u stanju mirovanja) 38-39 stepeni a to je bilo prosle jeseni.

Normalno da je povišena u idleu kad su vani ljetne temperature a u loadu ako je max 68 ništ se ne brini i igraj :)

ibme74 ned 16.6.2013 14:54
Haf932 kaže...

Uh , stara serija grafe ! Ako nije dugo ciscena od prasine , nista cudno ako su takve temp. ! Mislim da to sto je spojena s tv-om nebi smjelo imat takav utjecaj na grafu po pitanju temp. !

Evo samo da javim, donio on kućište kod mene da mu očistim, ja otvorio kućište unutra ne da ima prašine nego je vjerojatno bilo i nekih mutiranih bakterija {#} , ugl. očisito sam cijelo kućište, grafu sam dobro ispuhao i još vatiranim štapićima prolazio ispod ventialtora i okolo uz ventilator, crnilo sa na njima kao da sam po ugljenu prolazio, počistio sam, spojio sve pustio da malo odradi, malo čačko po netu otvorio koji film i provjerio onda temperaturu bila je 53c i fan speed 31% što je odlično za razliku od 98-100c i fan speed 96% {#}

TonyKTM čet 20.6.2013 11:19
ibme74 kaže...
TonyKTM kaže...

Referentna 7970 ( stock cooler) danas je išla na 86 stupnjeva u Skyrimu.  Dal se moram brinuti ili je to ok?

Pa malo i jeste vruće, koje kućište imaš? Gdje ga držiš?

Coolermaster HAF X. Kučište je na stolu. Pokušao sam si nabaviti Accelero extreme 7970, ali ga u Hrvatskoj više nema.

Kamikaza1600vti čet 20.6.2013 11:25
TonyKTM kaže...
ibme74 kaže...
TonyKTM kaže...

Referentna 7970 ( stock cooler) danas je išla na 86 stupnjeva u Skyrimu.  Dal se moram brinuti ili je to ok?

Coolermaster HAF X. Kučište je na stolu. Pokušao sam si nabaviti Accelero extreme 7970, ali ga u Hrvatskoj više nema.

pa nema više Accelero Xtreme 7970 ali zato ima Accelero Xtreme PLUS II koji ide na sve iz 7xxx serije

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050909187

ibme74 čet 20.6.2013 11:34
TonyKTM kaže...
ibme74 kaže...
TonyKTM kaže...

A jesi kako čistio grafičku od prašine? 

TonyKTM čet 20.6.2013 16:14
Kamikaza1600vti kaže...
TonyKTM kaže...
ibme74 kaže...
TonyKTM kaže...

pa nema više Accelero Xtreme 7970 ali zato ima Accelero Xtreme PLUS II koji ide na sve iz 7xxx serije

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050909187

Ja mislim da ima neke razlike u udaljenosti rupa na samoj grafičkoj ploči ili broj onih malih hladnjaka za ram je drugačiji.  Piše da ide na and generacije 7000 ali pod time na 7870 i 7850. Čak i na službenoj stranici piše.

ibme74 kaže...
TonyKTM kaže...
ibme74 kaže...
TonyKTM kaže...

Nisam ništa čistio. Imam naljepnice garancije na šarafima, pa nisam otvarao.

ibme74 čet 20.6.2013 16:22
ibme74 kaže...
TonyKTM kaže...
ibme74 kaže...
TonyKTM kaže...

Nisam ništa čistio. Imam naljepnice garancije na šarafima, pa nisam otvarao.

Ma ne moraš ju otvarati, samo je izvadi iz kompa dobro ispušio sa kompresorom i ako ima prašine na ventu malo počisti sa vatiranim štapićima, moje frend donio svoju HD4850 koja mu u idle bila 98c ja ju fino ispuhao, očisti vatiranim štapićem vent i oko venta i sad u idle bude 52c...