DukeOs čet 20.3.2025 13:01
neznalica90 kaže...
Taraba kaže...

Bilo bi to ok, ali ja ti zbog oleda lockam fps na 80fps kako bih izbjegao flickering, jer ako pustiš da fps leta gore dole, onda je to jako loše na ovom mom oledu, tak da ono raw performance su dovoljne, eventulno (kako bi rekla moja mala necakinja) dlss da smanjim jos koji wat dolje, ali ova kartica sa u/v je na 100w u igrama sa dlss. Jeboter pa wow igram a ona niti 50w da povuče na 144fps.

p.s I da, ne dirati u MSI afterburneru core voltage jer kad sam ga dirnuo, prepolovio mi se core clock, ništa nije pomoglo nego sve isključiti iz struje na 15 minuta i nakon tog se vratilo u normalu...

Nedavno sam bas htio upgrejdat sa lg 34 inca ultrawide na 39" lg oled i sasvim slucajno naletim na rtings video koji pokazuje navedeni problem flickeringa ( davno sam taj VRR flickering iskusio na jednom VA monitoru i nebi takav monitor đabe, a kamoli platio za njega ) i ekipa je kao "nema veze, iskljucio sam g-sync nije tako strasno bla bla"..

Ljudi moji da dam 1200 eura za monitor i onda moram iskljucit gsync da mi ne bljeska ekran.. pa jel se oni drogiraju ili sta.. dok ne izade neka verzija oleda u kojoj je to fixano ostat ce IPS na stolu.

https://www.youtube.com/watch?v=1_ZMmMWi_yA

Moja oba monitora nemaju nikakve probleme , ako zelis ultrawide 2k oled Alienware aw3423dwf ( ili bez f ako imas amd gpu) ili po meni najbolja opcija je  4k oled 42" c4 lg .

DukeOs čet 20.3.2025 13:14
Luka123 kaže...
janiq kaže...
DarthMarkus kaže...
janiq kaže...

Jučer su na cyberport.at cijelo popodne 5080 TUF OC stajale nesto ispod 1500eur, dostava u HR 50-60 eur.

Bio sam u checkoutu i sve, jer je to model koji sam prvotno i htio. Neckao sam se i na kraju odustao jer mi sutra stiže Inspire 3x OC sa Amazona (free shipping i još niža cijena) pa da se dodatno ne zezam sa povratima, prodajama... Ubacim, undervolt i prst u uho...

Pajdo, Cyberport sad dostavlja za Hrvatsku ? Znam da sam prije Slovensku adresu radio i mjenjao poslje.

Da, cyberport.at.

Luka123 kaže...
janiq kaže...

Jučer su na cyberport.at cijelo popodne 5080 TUF OC stajale nesto ispod 1500eur, dostava u HR 50-60 eur.

Bio sam u checkoutu i sve, jer je to model koji sam prvotno i htio. Neckao sam se i na kraju odustao jer mi sutra stiže Inspire 3x OC sa Amazona (free shipping i još niža cijena) pa da se dodatno ne zezam sa povratima, prodajama... Ubacim, undervolt i prst u uho...

Mogu samo pitati koliko si čekao sa Amazona narudžbu? Meni dođe da je otkažem, majke mi nisu normalni...

Naručio sam 10.3. avionom stigla pošiljka danas u HR, sutra mi stiže. UPS vjerojatno. Iako je pri narudžbi stajalo da ce stići tamo negdje prvi tjedan u 4.om mjesecu. I to je Amazon, ne oni reselleri.

Inače naručujem dosta često sa Amazona, naručio sam nešto 14.3. došlo je jučer 18.3. Šta imaju na lageru u prosjeku dođe za 4 dana. Znalo je i za 2-3. Imam samo dobra iskustva s njima.

Ja sam evo:

Order placed
16 March 2025

Direktno od MSI na amazon de, naravno nije reseller, na računu mi stoje rezervirana sredstva, znači uplata kao da nije prošla sve sam ispunio, ali neznam... možda je navala bila velika?
Zato sam pitao.
Ali ok 4 dana je prošlo, još ću pričekati... neznam što da kažem :/

To je bila ova kartica:
https://www.amazon.de/dp/B0DZD6QV9L

Posalji im mejl sa upitom koji si po redu cekanja. Posto je potraznja veca od ponude normalno je da se na kartice zelenog tabora ceka mjesec i kusur dana.

Minneyar čet 20.3.2025 14:36
DarthMarkus kaže...
Minneyar kaže...
water1126 kaže...

https://de-store.msi.com/products/geforce-rtx-5070-ti-16g-shadow-3x-oc

879e, neznam dostupnost ni dostavlja li se u hr ali ako nekom znaci da ugrabi

Ovo je vec solidna cijena ako je legit

Narucio. Ako zbilja stigne, po toj cijeni, eto me nazad u zelenom taboru 

How ?

Ne znam, bilo ih je za naruciti. Kad sam ja svoju check outao su nestale, moguce da sam uzeo zadnju. Zasad mi je stigla potvrda narudzbe, vidjet cemo dal ce i kartica. 879 EUR sa besplatnim slanjem do mailboxde, znaci 5 eur vise nego sto sam dao za 9070 XT... + jos 15-20 za dostavu s mailboxa, al svejedno.

Jedino sto mislim da je taj model skart, najglasniji i najtopliji od svih, al svejedno. Cijena > ostali faktori

EDIT 14:39: Dostupne opet za naruciti

EDIT 14:40: rasprodano XD

dery čet 20.3.2025 14:44
Minneyar kaže...

Jedino sto mislim da je taj model skart, najglasniji i najtopliji od svih, al svejedno. Cijena > ostali faktori

To je največi otpad od msi, ne bi to u komp da mi poklone.

DukeOs čet 20.3.2025 14:49
Minneyar kaže...

I pop se u dobrom drustvu ozenio

edit: navodno dosta bucan model , mozda fan curve i undervolt u afterburneru pomogne . 

Rhodin čet 20.3.2025 14:57
Minneyar kaže...
DarthMarkus kaže...
Minneyar kaže...
water1126 kaže...

https://de-store.msi.com/products/geforce-rtx-5070-ti-16g-shadow-3x-oc

879e, neznam dostupnost ni dostavlja li se u hr ali ako nekom znaci da ugrabi

Ovo je vec solidna cijena ako je legit

How ?

Ne znam, bilo ih je za naruciti. Kad sam ja svoju check outao su nestale, moguce da sam uzeo zadnju. Zasad mi je stigla potvrda narudzbe, vidjet cemo dal ce i kartica. 879 EUR sa besplatnim slanjem do mailboxde, znaci 5 eur vise nego sto sam dao za 9070 XT... + jos 15-20 za dostavu s mailboxa, al svejedno.

EDIT 14:39: Dostupne opet za naruciti

EDIT 14:40: rasprodano XD

Jeftiniji od 9070xt što sam naručio... to bi već bio posao, svaka čast alo stigne, ne može biti "toliko" loša.

Svaka čast i sretno!

Minneyar čet 20.3.2025 15:04

Ak stigne bas cu imat side by side usporedbu s 9070 XT Hellhound. Ona mi je s undervoltom onako 52 stupnja u 100% loada i 62 stupnja hotspot, memorija do 80 s tim da je OC-ana na 2800. Necujna potpuno. Bas me zanima kolko bi ova bila MSI Shadow bila gora po tim kriterijima. U svakom slucaju i jednu i drugu mogu prodat bar za kolko sam platio, ak ne i vise :)

DukeOs čet 20.3.2025 15:24

Reko da uslikam svoju debeljucu kad ono lubanja taman iznad naponskog kabla . Poceo psovati.. pa zar i ti hoces krepati.. skinem stranicu , mozda je prasina ..

Tek na koncu skuzim da je refleksija od kamere na mobitelu , ffs... 

Uzrok : nesanica nakon visednevnog nespavanja

Luka123 čet 20.3.2025 15:46
dery kaže...
Minneyar kaže...

Mogu li pitati gdje si to vidio, jer ja ne mogu nikakve benchmark ove naći?

A zanima me, jer sam je naručio s Amazona... Ako ima neki defekt takav što si rekao, ukinuti ću narudžbu.

Minneyar čet 20.3.2025 15:50
Luka123 kaže...
dery kaže...
Minneyar kaže...

A zanima me, jer sam je naručio s Amazona... Ako ima neki defekt takav što si rekao, ukinuti ću narudžbu.

Nema defekt nego je to izgleda MSI x3 Ventus samo crne boje, a to je najlosiji cooler valjda od svih. jedno 5-7 db glasniji od ostalih, i topliji. Al sad dal je bas toliko los da ima ikakvog smisla placati 300 eur vise za bolju izvedbu... cisto sumnjam

ibme74 čet 20.3.2025 15:57

Ako je to samo prefarbana ventuska onda i nisu to tako loši rezultati, pogotovo za tu lovu.

Da se to još poštimat sa MSI Afterburnerom što se tiče buke i temperature tako da je to dobra kupnja ( osim ako joj ne fale ROPs-i  ).

Minneyar čet 20.3.2025 16:07
ibme74 kaže...

Ako je to samo prefarbana ventuska onda i nisu to tako loši rezultati, pogotovo za tu lovu.

Da se to još poštimat sa MSI Afterburnerom što se tiče buke i temperature tako da je to dobra kupnja ( osim ako joj ne fale ROPs-i  ).

Pa da, nije sad bas tolko tragicno, al opet, najtoplija i istovremeno najbucnija. U odnosu na 9070 XT Hellhound, vruca kao pakao i glasna kao mlaznjak :P a isti TDP...

dery čet 20.3.2025 17:02
Luka123 kaže...
dery kaže...
Minneyar kaže...

To je rang ispod ventusa koja je dvoslotna na 2500rpm 41db , znači ova još gora. Uzmi probaj preprodaj ako ti ne odgovara.Čak je plastika backplate te tri heat pipe, ventus ima 4 i metal backplate.

Luka123 čet 20.3.2025 18:29
dery kaže...
Luka123 kaže...
dery kaže...
Minneyar kaže...

To je rang ispod ventusa koja je dvoslotna na 2500rpm 41db , znači ova još gora. Uzmi probaj preprodaj ako ti ne odgovara.Čak je plastika backplate te tri heat pipe, ventus ima 4 i metal backplate.

Gledao sam reddit, google i ostale recenzije, i najzadnje Ventus 3x OC sada na youtube-u, pa kartica se čuje ko avion... kliknuo cancel order... ionako nije poteglo novce bilo.