hahhaajaads pon 24.3.2025 14:00
toxic kaže...

Prije par dana sam odlucio da napravim svoj neki youtube kanal. Razlog je vrlo jednostavan kada na youtube trazim pojam prvenstveno za moju rezoluciju i aspect ratio tesko dolazim do podataka.

Svrha je nekako da kanal bude iskljucivo za super ultrawide pc gaming te da ljudi mogu pronaci i informirati se itd...

Pa ako želite (ne morate)...mozete podržati.

Fora je da prezentiram prakticki video snimam preko AMD softwarea, 9070XT i super ultrawide a gore lijevo se nalazi AMD-ov overlay.. odustao sam od MSI afterburnera. E i da nisu birane scene vec sami gameplay. Odigram po misiju dvije snimim i uploadam.. Cilj je da pokusam 1 video dnevno s cim vise razlicith naslova

Super Ultrawide PC gaming - YouTube

Ako mozes, trunku povecaj overlay jer je tipa na 1440p ono, vidljivo ali teze, na 1080p je vjerovatno i gore.

toxic pon 24.3.2025 14:02
hahhaajaads kaže...
toxic kaže...

Prije par dana sam odlucio da napravim svoj neki youtube kanal. Razlog je vrlo jednostavan kada na youtube trazim pojam prvenstveno za moju rezoluciju i aspect ratio tesko dolazim do podataka.

Svrha je nekako da kanal bude iskljucivo za super ultrawide pc gaming te da ljudi mogu pronaci i informirati se itd...

Pa ako želite (ne morate)...mozete podržati.

Fora je da prezentiram prakticki video snimam preko AMD softwarea, 9070XT i super ultrawide a gore lijevo se nalazi AMD-ov overlay.. odustao sam od MSI afterburnera. E i da nisu birane scene vec sami gameplay. Odigram po misiju dvije snimim i uploadam.. Cilj je da pokusam 1 video dnevno s cim vise razlicith naslova

Super Ultrawide PC gaming - YouTube

Ako mozes, trunku povecaj overlay jer je tipa na 1440p ono, vidljivo ali teze, na 1080p je vjerovatno i gore.

Hvala na feedbacku, budem to odradio.  S obzirom da je super ultrawide logicno je da imas malih problemceka, budem to onda zumirao pa vidio kako to meni izgleda in game...

Ekipa s super ultrawide monitorima ne bi trebala imati problema... btw imam tu i neki volancek pa bih mogao i koju simulaciju odradit...malko mi skuplja prasinu pa sam mozda izaso iz stosa. Automobilista 2 bi mogla pasti uskoro

Boris grozni uto 25.3.2025 18:25
dery kaže...
hahhaajaads kaže...

Stigla 9070XT Mercury OC  

Samo još jedan vent gore ispuh nadodaj.

Prednji strana vrm i čipa tu je gpu najtopliji i najveca koncetracija topline, pored ovog hladnjaka i 0.3l prostora s jednim ispuhom na tome ces moci peci kokice a ne jajanikakav hladnjak tu nemres ubaciti eventualno cijev od mobilne klime.

Minneyar uto 25.3.2025 18:57
Boris grozni kaže...
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...
Kad prokuha to sve unutra😂😂😂
I onda se takvi rugaju drugima?👎

Nije to NVIDIA da prokuha

Ma da tdp sve govori nemoras biti lumen da shvatis

Izvedba coolera isto jako puno znaci, evo moja 3080 i nova 9070 XT imaju isti TDP pa je jedna na 50 stupnjeva u full loadu s necujnim ventilatorima, a druga je bila glasna ko turbina od aviona i na 72 stupnja, pogađaj koja je koja. A isti TDP, isto kuciste, isti uvjeti. Nece mu nista prokuhati.

hahhaajaads uto 25.3.2025 20:49

Upravo odradio 20min race u AC EVO na jakoj kisi sa 10 igraca, tj. jako zahtjevno za grafu i iskoristenost je max. Temperatura GPUa max 57c, memorija 83c i hotspot 76c. S tim da se radi o +10 power limitu i -50mV, 3250mhz, po HWinfo max power 370w i 1500rpma (cuje se ali nista pretjerano, kad udaljim metar od stola ne cujem nista).

U BF2042 mi je nazalost kao sto sam i ocekivao, proc preslab, znaci zakucan je na 100% i grafa je na 80% iskoristenosti ali sa -30 power limitom i -500 freq, fps skace ali vecinom 160-220 (nebi skakao da imam jaci proc), grafa tad chilla na 47c i ventovi na 500rpma

Mad Ant danas 11:37

Ekipa sa 9070 XT, na koliko MHz se uspjeli natjerati OC?

Jer vidim da po netu ima svega, dosta visoko izgledaju te cifre, ali (!) zapravo su sve u sintetici. Ja u igrama ne mogu dobiti više od cca 3250MHz, dok sintetika ide i preko 3400MHz... Neke igre, Wukong recimo, se drzi oko 3000-3100.

Igre su mi jedine bitne, sintetiku ne gledam vec godinama.

Gemmy danas 11:43

mislim oko 3200 u igrama

onaj stres test laze i govori 3400, ali to nikako nisam vidio u igrama

igrao se s time prvih par dana, i nakon toga ugasio fps counter i nije me briga na koliko vrti

vecinom mi radi na -50mv, i -30% power, tj. 220w dok igram starije stvari, a ako mi fali snage prebacim na -50mv,+10 power

za koji dan kada mi stigne novo kuciste cu provjeriti temp kako stoje, trenutno mi se ne svida 65+c kada je na +10 power a da bude tiho(ispod 1500rpm)

Mad Ant danas 11:56

Slicno i ja, UV -100, nisam imao vremena testirati recimo -150... Ali vjerujem da bi svima radilo sa -75.

Onaj test u driverima baca neki specificni load, 3450MHz i 120W...

hahhaajaads danas 12:04
Mad Ant kaže...

Slicno i ja, UV -100, nisam imao vremena testirati recimo -150... Ali vjerujem da bi svima radilo sa -75.

Onaj test u driverima baca neki specificni load, 3450MHz i 120W...

Ja osobno nebi testirao u tome jer to nije realni pokazatelj stabilnosti. Bacis UV, i probas par igara, isto tako bacis test u 3dmarku (steel nomad) i ak nema crasha onda sve radi... Ja sam bas stavio -100 i vidjet cu danas dal bude ikakvih problema.

Ne znam jel isto tko primjerio i dal je to normalno kod AMDa, kad mi je UV nestabilan (dok sam bacao random offset kad sam klokao), ekrani se zacrne na onak 5sec i resetira postavke ali se komp ne resetira, dok na 1660ti svaka nestabilnost je bila restart. Top 

Gemmy danas 12:15

koliko si ti temp kada je gpu fan na 100%? kako ti nije preglasno?

ja sam izludio s noctua 3k rpm fanovima prvi put kada sam ih spojio, dok ih nisam spustio na razumnu buku.

hahhaajaads danas 12:29
Gemmy kaže...

koliko si ti temp kada je gpu fan na 100%? kako ti nije preglasno?

ja sam izludio s noctua 3k rpm fanovima prvi put kada sam ih spojio, dok ih nisam spustio na razumnu buku.

To je max fan speed koji moze postici ako su ogromne temperature, ali ne znam kolke temperature moraju bit da fan speed ide na 100% 

Ovo sto sam igrao i gdje je grafa bila klokana na 100% usagea, bilo mi je ok i puno puno tise nego prijasnja 1660ti (koja se u svakoj igri zavrtila na 2100-2200 rpma i na 70+c).

Ali generalno 90% igara sto sam igrao ventovi su mi bili na 500-1000rpma.

Gemmy danas 12:37

a to je max fan speed, ja mislio da je fiksna

ja sam stavio da je fiksna na oko 40% na nekih 1200 ako je na -30pwr, ili 1400 ako je na +10 power

uglavnom preporod nakon tople i glasne ventus 3080

nego sada me vuce da kako cu mjenjat kuciste i cpu kuler, da odmah i uzmem i 9800x3d pa da sam na miru duze vrijeme, iako mi realno ne treba jer igram na 4k, ali uz upscaling proc radi vise nego kada je raster. bios sam vec updateao tako ja najvec stress prosao

Minneyar danas 12:41
Gemmy kaže...

ja sam stavio da je fiksna na oko 40% na nekih 1200 ako je na -30pwr, ili 1400 ako je na +10 power

nego sada me vuce da kako cu mjenjat kuciste i cpu kuler, da odmah i uzmem i 9800x3d pa da sam na miru duze vrijeme, iako mi realno ne treba jer igram na 4k, ali uz upscaling proc radi vise nego kada je raster. bios sam vec updateao tako ja najvec stress prosao

Realno ti uopce ne treba upgrade procesora osim ako ces ganjati Stjepanj postavke tj 720p all low PUBG 400+ fps na 60 Hz monitoru. Ja cu osobno s obzirom da mi sve radi i bolje od ocekivanja s trenutnim pricekati taman fino AM6/ Witcher 4 i onda ubosti vjerojatno citavu novu konfu ukljucujuci i grafu ako bude ikakvog napretka dotad a ne opet 3% gen over gen 

Gemmy danas 12:49

ma znam da mi ne treba, ali znas kako ide, lagano me vuce :D

par igri gdje mi proc radi na 100%(awowed, starfield)opet imam dobre fpse, i nema nikakvog trzanja, laga. da nisam imao fps counter nebi to ni primjetio

probat cu se suzdrzat jos generaciju/dvije(koliko budu izdavali procesore za am5), i onda ubost najaci proc koji bude isao na ovu plocu

Minneyar danas 12:53
Gemmy kaže...

ma znam da mi ne treba, ali znas kako ide, lagano me vuce :D

par igri gdje mi proc radi na 100%(awowed, starfield)opet imam dobre fpse, i nema nikakvog trzanja, laga. da nisam imao fps counter nebi to ni primjetio

probat cu se suzdrzat jos generaciju/dvije(koliko budu izdavali procesore za am5), i onda ubost najaci proc koji bude isao na ovu plocu

Zanimljivo, meni nigdje nije jos isao do 100%. Max sto sam dozivio je 80% u najnapucenijim dijelovima KCD2. Mozda ipak 2 extra jezgre cine razliku u nekim naslovima. Doduse nisam igrao Avowed ni Starfield niti budem.

hahhaajaads danas 12:57

Dobro ti imas malo vise jezgri/threadova pa je to manji problem. Zato sam se ja dosta neckao oko onog 7600x3d sto je bio u MFu za 279€, tj. 6/12 je danas stvarno premalo i minimala bi neka trebala bit 8/16.

Inochulum danas 13:07
Gemmy kaže...

Igraš na 4k ali na 165hz ako je g7 neo ko što stoji u potpisu.

Definitivno bi ti dobro došao proc koji će iscijedit maximum fpsa. Ali isto ovisi što igraš. Ako su primarno SP igre, i nije neka greda. Doduše meni i SP moraju ići minimum 80.

Minneyar danas 13:17
Inochulum kaže...
Gemmy kaže...

Igraš na 4k ali na 165hz ako je g7 neo ko što stoji u potpisu.

Definitivno bi ti dobro došao proc koji će iscijedit maximum fpsa. Ali isto ovisi što igraš. Ako su primarno SP igre, i nije neka greda. Doduše meni i SP moraju ići minimum 80.

Pa svi su ti procesori sposobni za daleko vise od 80 fps. Sve od i5 10600k nadalje i svi Ryzen 5xxx, 7xxx, 9xxx. Cak i s 9070 XT, ako negdje i padnem na 80-90 fps (vrlo vrlo rijetko), to nije radi proca nego radi grafickih detalja. Kad slusas odredene ljude tu s foruma reklo bi se da se nemoguce igrati na icem ispod 7800X3D, ko da su svi competitive FHD all low igraci kojima treba 500 fps. 

Inochulum danas 13:46
Minneyar kaže...

Pa svi su ti procesori sposobni za daleko vise od 80 fps. Sve od i5 10600k nadalje i svi Ryzen 5xxx, 7xxx, 9xxx. Cak i s 9070 XT, ako negdje i padnem na 80-90 fps (vrlo vrlo rijetko), to nije radi proca nego radi grafickih detalja. Kad slusas odredene ljude tu s foruma reklo bi se da se nemoguce igrati na icem ispod 7800X3D, ko da su svi competitive FHD all low igraci kojima treba 500 fps. 

Imaš pravo nije teško gurat 80fpsa u većini igara, ali kad već imaš hrr monitor, onda je šteta da grafa nije napucana do kraja.