AMD Navi

Sry nisam se ja žalio na svoj hw a vi i dalje usporedujete pišljive 7900/90xx s teskim high endom od nvidie

Sry nisam se ja žalio na svoj hw a vi i dalje usporedujete pišljive 7900/90xx s teskim high endom od nvidie
Normalno da nisi kad si beznadni bolesni kultist... Ne brini, pamtim jos uvijek kako si pred 10 god kupio ATI grafu pa su bili hvalospjevi i "boje su tolko ljepse da nikad vise NVIDIA". Tipican i ujedno najgori primjer kojeg znam "moje je uvijek najbolje", od škart Intela i NV preko 60 Hz monitora pa do Grundig TV-a da nije smijesno bilo bi tuzno

Znaš za što forum služi ? Prenošenje vlastith iskustava kako bi drugi korisnici mogli nešto saznati... Tebi da Intel se shebe iz XY razloga ili Nvidia nikada na pamet nebi bilo do podijeliti s drugima jel bi to bilo ispod casti.
Pa nije AMD moj da ne smijem reci di nesto ne valja zar ne ? Također to ne znaci da ce drugima se dogadati isto...
Pa odi na strane forume i sam se uvjeri da Nvidia trenutno za novu seriju grafickih ima puno lošije drivere nego trenutno to AMD ima za 9xxx seriju...
Ego ostaviti po strani jer nema nikakvog smisla. Ja osobno tebe pamtim od prije i osobu koja je bila entuzijast i nisi bio ovakav napor, dapace bio si odlican, je nemam pojma sto to se dogodilo...

Normalno da nisi kad si beznadni bolesni kultist... Ne brini, pamtim jos uvijek kako si pred 10 god kupio ATI grafu pa su bili hvalospjevi i "boje su tolko ljepse da nikad vise NVIDIA". Tipican i ujedno najgori primjer kojeg znam "moje je uvijek najbolje", od škart Intela i NV preko 60 Hz monitora pa do Grundig TV-a da nije smijesno bilo bi tuzno
Lik ima grafu sa 2 venta propelerca, 2 venta na čipove od 1000 eura se stavlja na najgore modele, dno dna ponude. Naravno da je to po njemu najbolji model
Također ima i CPU degradatora. O monitoru bolje ne, komp mu je ujednačen ko četvrt Kozari Bok.

On da želi, mogao bi biti jedan od boljih clanova foruma, ne zezam se nego to iskreno mislim.
Njegovo znanje bar prije koliko ja to pamtim u vezi OC-a itd.. je bilo poprilicno veliko a tada se nije mogao OC procesor u dva klika...

Ja apsolutno sve djelim na forumu, bilo loše ili dobro sve je crno na bijelo piše sve po temam, to kaj su s crvenima apsolutno uvijek neke gluposti nije moj problem
Evo i tebi sam rekao kako da probas mozda rijesiti problem da vidis dali je do novog gpu-a reko si da ti se neda..

Sad kloka kao framchasers, prvih 2 dana sve stabilno a onda pocinje bsod. Nis cudno, on kad slika fps slucajno mu se potrkade i freq procesora i grafe koji su daleko od onoga sto on govori.

Ja apsolutno sve djelim na forumu, bilo loše ili dobro sve je crno na bijelo piše sve po temam, to kaj su s crvenima apsolutno uvijek neke gluposti nije moj problem
Ja se ne slažem da to radiš na normalan način.. Sve radiš kroz nekakvo namjerno provociranje, sarkazam i slicno, ulaziš u sukob konstantno. Pa nemoguce je da je 100 korisnika u qurcu a ti jedino pravedan i dobar...
AMD, Intel i Nvidia imaju svoje mušice, za neke se šuti a o nekima se govori.
Nije u redu da braniš Nvidiu s obzirom s kakvim sranjima su izašli van, jednostavno ne vjerujem da to radiš.
Dal je 5070ti bolja kartica od 9070XT, mislim da svi ovdje kod AMD-a i cak fanatici AMD-a ce reci da je bolja kartica, no međutim dal to opravdava Nvidiu da radi ovakve pizdarije okolo i ako ih napravi doslovno prolazi nekaznjeno?
AMD je daleko od ovakvih pizdarije kakve to trenutno radi Nvidia...
Eto ja u kuci trenutno imam 3 racunala dva su kombinacija Intel + Nvidia i ovaj moj je AMD + AMD.. Sva racunala rade u skladu s ocekivanjima...
Ako Nvidia izda dobar proizvod bez ikakvih vech problema ja cu ih podrzati isto vrijedi i za Intel...
edit: naravno da je GPU-a jer s 7900XT toga nije bilo, samo ne znam dal je direktno iskljucivo GPU krivac ili je ipak i do MBO, graficka je nova, tko zna kako je inicijalizacija podešena.

Sad kloka kao framchasers, prvih 2 dana sve stabilno a onda pocinje bsod. Nis cudno, on kad slika fps slucajno mu se potrkade i freq procesora i grafe koji su daleko od onoga sto on govori.
Nedavno je stavio SS, toxic mislim ubrao, taktovi ni grafe ni CPUa nemaju veze s ovim šta drži u potpisu. Fejker kao i taj uzor/klošar Framechasers.

Nedavno je stavio SS, toxic mislim ubrao, taktovi ni grafe ni CPUa nemaju veze s ovim šta drži u potpisu. Fejker kao i taj uzor/klošar Framechasers.
Evo tu su ti fejk taktovi u temama pa si pogledaj, nemoj se prepasti slobodno odvrtis nesto od toga za usporedbu pa baci koji ss

Ti benchevi ne znace k, djabe ti najveci single na svijetu kad te 9800x3d sa manje single cors podere u gamingu za 40%. Uostalom, to kad si bio slikao temperature (kao intel je hladan) tu smo vidjeli na kolko ga drzis... 6ghz za bencheve a u igrama spustis za 500mhz

Ti benchevi ne znace k, djabe ti najveci single na svijetu kad te 9800x3d sa manje single cors podere u gamingu za 40%. Uostalom, to kad si bio slikao temperature (kao intel je hladan) tu smo vidjeli na kolko ga drzis... 6ghz za bencheve a u igrama spustis za 500mhz
Pa ok pokazi neku igru s 4070ti super i 9800x3d pa odvrtimo te prazne price me ne zanimaju, vrtili smo nedavno tu na forumu 9800x3d + 4070ti S pa je pao ko kruskagg
Wukong 1080p sve off i low, dlss on, 1080p, 100% rez. to je jos s starim 12700kf

Nedavno si mi govorio da uzmem 5700x3d koji je prakticki isti kao i 14600, jel to hoces rec da je 5700x3d=9800x3d u gamingu ? Nisam znao, znaci ovi benchevi sa jucjuba su svi fejk ?

Nedavno si mi govorio da uzmem 5700x3d koji je prakticki isti kao i 14600, jel to hoces rec da je 5700x3d=9800x3d u gamingu ? Nisam znao, znaci ovi benchevi sa jucjuba su svi fejk ?
Pa da to su slicni procesori, kako koji scenario, za 220€ je taj cpu nobrainer kao i 14600kf sto se tice nekog upgradea sto novo tako i nadogradnja s nekog starijeg Ryzena. To sto se Intel moze napucati u nebesa a Ryzen ne je drugi par rukava.

Evo ja sam otvoren za sve igre koje imaju ingame benchmark..
9800X3d na default 5.2ghz, 9070XT default bez ikakvih taktova itd..
Dakle bez DLSS-a ili FSR-a bez RT i idemo vrtit testove... ako je to toliko vazno, bit ce zabavno ako nista drugo

Prakticki isti proc, znaci na 400 fpsa sa max oc dobijes 20 fpsa, znaci ako bi imao 100 u nekoj igri to je zapravo onda 105. Umjesto da ga UV da ne rikne, ti njega klokas do maxa da dobijes 5 fpsa na 60 hz monitoru. Bravo stjepko

Dakle bez DLSS-a ili FSR-a bez RT i idemo vrtit testove... ako je to toliko vazno, bit ce zabavno ako nista drugo
Napokon nešto korisno i uzbudljivo. Pa makar i igre, samo bench...

wukong je free

wukong je free
okey s time da racunaj da nemam 4k rezu vec super ultra wide screen pa bih rekao da mozemo testirati 1440p, odaberi zeljene postavke u lupi score ovdje.. Inace imam full igru ali nemam instaliranu pa sam stavio sada skidati benchmark tool

wukong je free
okey s time da racunaj da nemam 4k rezu vec super ultra wide screen pa bih rekao da mozemo testirati 1440p, odaberi zeljene postavke u lupi score ovdje.. Inace imam full igru ali nemam instaliranu pa sam stavio sada skidati benchmark tool
pa gore su postavke, isli smo testirati cpu, ti umjesto dsll upali fsr mislim da su tu negdje, ili napravi test bez toga

Eto, jel to dovoljno ili idemo dalje ?
Evo i pokraj default takta graficke, i malko undervoltana grafa..
S time da ja mogu jos dodatno boostat ove perofmanse tako da ocam CPU na 5.4 do 5.6ghz ovisi

Totalno niste van teme, anyways...
Ova ponuda od 830-890 EUR, mi se i dalje čini previše s obzirom da je msrp 600 USD koji je pao naspram EUR-a u zadnjih mjesec dana. Ja isto čekam nvidiju, ali ako kažete ima u protisa ~850 eura, odličan deal, po meni previše iskreno.
Po današnjem exchange rate-u je MSRP OD 600 USD = 549,33 EUR. što je cca +300 eura na cijenu. Koliko je to 35-40% veća cijena?

Ova ponuda od 830-890 EUR, mi se i dalje čini previše s obzirom da je msrp 600 USD koji je pao naspram EUR-a u zadnjih mjesec dana. Ja isto čekam nvidiju, ali ako kažete ima u protisa ~850 eura, odličan deal, po meni previše iskreno.
Po današnjem exchange rate-u je MSRP OD 600 USD = 549,33 EUR. što je cca +300 eura na cijenu. Koliko je to 35-40% veća cijena?
Koliko puta treba ponoviti da je MSRP bez PDVa (engleski VAT)....
Znači grafa kod nas ako košta 750 EUR je sa 0% marže (zarade) trgovca.

Al treba ponoviti i da 3rd party selleri dobijaju grafe sa *ebačkim rabatom, a ne po MSRPu.
Upravo je to najveća smećarska fora od AMD-a. Kolko čitam - neki selleri su dobili dobre dealove čak i s drugim batchom dok neki nisu, zato cijene tako osciliraju.
Manipuliraju s cijenama isto ko Nvidia.
Sad imate na Amazonu MSI Shadow 5070ti za 1000e. Do jučer je nije bilo ni za lijek.

S time da ja mogu jos dodatno boostat ove perofmanse tako da ocam CPU na 5.4 do 5.6ghz ovisi
Evo i moj, naravno sve je undervoltano s dignutim taktovima. S ovim presetima bez RT je taj gpu brzi i to je ok!
Dlss mi je nesto brzi no ovdje izgleda dosta gore nego fsr barem s ovim postavkama!
toxic da ali 12700kf vs 9800x3d 220€ vs 600
cpu iz davne 2021godine, sad je 2025

Evo i moj, naravno sve je undervoltano s dignutim taktovima. S ovim presetima bez RT je taj gpu brzi i to je ok!
Dlss mi je nesto brzi no ovdje izgleda dosta gore nego fsr barem s ovim postavkama!
Rasprava o grafičkim karticama (Grafičke kartice) @ Bug.hr Forum skrolaj na dno
pa ovdje je Mauro s istom tvojom grafickom postigao bolji rezultat nego ti s tim Intelom, dakle zakljucak je vrlo jasan

Dakle evo ovo za price hike.
Vrlo neugodna praksa.

Da ponovimo po 101. puta
Njlakše cijenu grafa izračunati MSRP1$=10 kn, uvijek je bilo tako, barem zadnjih dvdeset godina. MSRP je veleprodajna preporućena cijena
600USD= 6000 kn ili cc 830 eura+/- tečaj i cijena po modelu od proizvođača, marža itd ali tu negdje.

toxic da ali 12700kf vs 9800x3d 220€ vs 600
cpu iz davne 2021godine, sad je 2025
Pa nismo se mi busili s testovima vec ti.. Nasao si test gdje si mislio da imas ikakve šanse a realno nemaš.
Dakle ti s ovim svojem novim procesorom jedva dobio par frejmova AVG u odnosu na taj svoj stari iz 2021.
Dodatno ovdje se vidi kako te šijem s mojim kombom u odnosu na tvoj, mislim ja ovo nisam tražio vec ti. Meni je ovo jasno jos kad sam imao 4070TI super i prodao je u odnosu na 7900XT... RT perfomanse su ionako uzaludne na svim grafama ispod 5080 a i to je upitno
Da jos jedna uzasno iritantna musica kod AMD-a, meni je samo gasenje integrirane u device manageru na 7800x3d cpu pokazivao da gori na 100°c, ocigledno neka teska bagčina
Hm, svaki puta kada se spomene neko "losije iskustva" ti se javis no međutim s druge strane braniš Nvidiu ili Intel kao da su tvoji... Ili si zapravo jedan od onih "moj tata je jaci od tvojeg"
Npr gore vise si dao link od onog njemca koji kaze da je 9070XT losa za klasican overclock a s druge strane ti je okey kada platis karticu 3000+ eura i bucna je kao turbina aviona:
I expected more from this - RTX 5090 Astral BIOS Update
Daj odrasti vise...