DarthMarkus jučer 15:11
hahhaajaads kaže...

Ja cu svoju Mercury pokusat otkazat (nije jos u dispatchu tak da bi trebalo proc), vise mi nije zurba tak da budem cekao OC model za 809€... Ali stvarno supacki od XFXa, znaci potpuno krivi marketing, prvo je bila 3x8 pin i vaper chamber a na kraju je ispalo 2x8 pin bez vapor chambera. Nije da je neka razlika u temperaturi i performansama ali opet, supacki s obzirom koliko su vremena imali da to posloze.

Mislim - stavili su 2x8 pin na sajtu.

https://www.xfxforce.com/shop/xfx-mercury-amd-radeon-rx-9070xt-gaming-edition

Sad si i meni bacio bubu.

hahhaajaads jučer 15:12
DarthMarkus kaže...
hahhaajaads kaže...

Ja cu svoju Mercury pokusat otkazat (nije jos u dispatchu tak da bi trebalo proc), vise mi nije zurba tak da budem cekao OC model za 809€... Ali stvarno supacki od XFXa, znaci potpuno krivi marketing, prvo je bila 3x8 pin i vaper chamber a na kraju je ispalo 2x8 pin bez vapor chambera. Nije da je neka razlika u temperaturi i performansama ali opet, supacki s obzirom koliko su vremena imali da to posloze.

To su tek jucer stavili navecer, prije toga je bilo 3x8. Cak i na kutiji koju ces dobit ce ti pisat 3x8. 

DarthMarkus jučer 15:14
hahhaajaads kaže...
DarthMarkus kaže...
hahhaajaads kaže...

To su tek jucer stavili navecer, prije toga je bilo 3x8. Cak i na kutiji koju ces dobit ce ti pisat 3x8. 

Ma da...Nek se jebu...

I ja ću probat cancel - samo zato što su srali.

Ako i ne prođe, dobro - ako prođe opet dobro, samo onda opet čekat ko idiot.

Ne mogu vjerovat koji mućak. Sad jel to rade namjerno ili je baš greška u proizvodnji.

hahhaajaads jučer 15:21
DarthMarkus kaže...
hahhaajaads kaže...
DarthMarkus kaže...
hahhaajaads kaže...

Ma da...Nek se jebu...

I ja sam to isto rekao, ako cancel prođe dobro, ako ne prođe ono.. ajd, temperature su u svakom slucaju super. Ali trebalo bi proc posto ne da grafa nije poslana od strane UPSa prema meni, nego ju ovi nisu nit poslali jos k UPSu, to je taman ovo sta je rekao covjek da ima treba par dana dok prodje dispach (+ vikend je).

dani00 jučer 15:43
toxic kaže...

Ekipa, ovo pišem cisto da se ne uplašite ako se i vama dogodi, no meni se dogodilo kod ubacivanja grafe prvi puta u kejs, i jutros kada sam ponovo kompletno komp preko noci isteko iz struje radi loseg vremena.

Naime graficka kartica ne prikazuje sliku preko display porta iz nekog razloga, no cim ustekam HDMI port slika proradi i odmah mogu vratiti na display port i sve radi... Dakle ovo ce mi se ocito dogadati svaki puta kada istekam komp kompletno iz struje.

Nadam se da ce nekome pomoci ako ce imati isti ili slican problem.

Nakon sto skuzi display port i sve dok ne istekate komp iz struje radi sve kako treba. Nema problema kod shutdowna, restarta itd...

Jel itko ikada imao slicnih problema?

ovo se i meni dogodilo prije 2 mjeseca no ne nakon promjene graficke nego nakon kupovine novog monitora. Ustekao ga preko display porta i nista. Mrdao kablima, ustekavao, istekavao i samo mi pokazivalo da nema signala....vec bio u brigi da je monitor u defektu. Reko idem probat hdmi, i radi.Ustekam nazad preko display porta, i proradilo. No nije se vise ponovilo bez obzira sto sam i sam par puta bio istekao iz struje. Graficka je 5600xt a razlog tom problemu nebi znao jbg

hahhaajaads jučer 15:48
toxic kaže...

Kako vam se da zahebavat za par eura  ili par stupnjeva kako god hocete..

Dakle s onom 3 x 8 pin necete nista vise dobit...

Đe je zajebancija, nikad lakse cancel nisam stisnuo  Dok kod Instara moras 5 dana cekat dok ti uopce odgovore 

DarthMarkus jučer 15:54
toxic kaže...

Ma da, al ono ne želim nagrađivat false marketing i fušarenje.

Mislim zvono je bilo 10e razlika osnovnog i premium modela.

Biti ću zadovoljan i ako mi dođe, ali opet - treba bit oštar kod takvih stvari jer im to može preć u naviku.

Još ono ako ju idem prodat moram cijeli esej ispričat čovjeku koji kupuje.

hahhaajaads javi ako ti oc iskoči.

toxic jučer 16:07
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

Biti ću zadovoljan i ako mi dođe, ali opet - treba bit oštar kod takvih stvari jer im to može preć u naviku.

u ovoj seriji je sve to isto...

Why does the SAME GPU cost SO MUCH MORE?!? Should you just buy the cheapest one?

Dakle pogledaj... najslabiji tdp vs najbolji model... manul tune i prakticki su jednake..

Nema smisla se uopce zamarati koju uzimas na kraju...

Eventualno onda gledajte "buku"

Ivorko jučer 16:09

Ja sam uzeo FX Mercury AMD Radeon RX 9070XT OC White Magnetic Air Edition koja je stigla nekidan i ima 3x8 ali svakako sam je spustio na 304w i undervolta. Temperature smijesne a razlike u performansama gotovo da i nema. Boosta 3220 mhz svakako. Undervolt na -120 radi dobro.

Boris grozni jučer 17:09
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...

u ovoj seriji je sve to isto...

Why does the SAME GPU cost SO MUCH MORE?!? Should you just buy the cheapest one?

Dakle pogledaj... najslabiji tdp vs najbolji model... manul tune i prakticki su jednake..

Nema smisla se uopce zamarati koju uzimas na kraju...

Eventualno onda gledajte "buku"

Ocigledno da nije ako se pita Derbauera, kartice su skrsene i ocigledno imaju neki defekt, zamisli kako tek radi ova s 2x8pin
https://youtu.be/BtQ8jF3I0Zw?si=YO-6xQLU_Wec_JHp

water1126 jučer 20:00

Jos je u dispatch stateu, a za tjedan dva idem na jedan lijepi kirurski zahvat, pa kad budem slaga/otpakira kroz mjesec javim sta mi je dida mraz posla 

Neznam koliko mi se da zajebavat sa povratom i bit opet bez kompa na neki period, ako radi i sve korektno zadrzat cu, isto malo glupo od xfxa, štaš

Mozda bude neki kolektorski primjerak, missprint, ko tcg karte  jebemti

Al barem je cijela kartica za razliku od nvidije, samo fali tu neki rashladivac, provjerim ROPove svakako 

Boris grozni jučer 20:12
DarthMarkus kaže...
Boris grozni kaže...
DarthMarkus kaže...
hahhaajaads kaže...
DarthMarkus kaže...
hahhaajaads kaže...

Ma da...Nek se jebu...

Ne mogu vjerovat koji mućak. Sad jel to rade namjerno ili je baš greška u proizvodnji.

Znaci uzmes Radeona i po stoti put kurčina

A j ga...

Da ima Nvidije po normalnim cijenama uzeo bih njih.

Al nema...

Kako nema? pa 4070ti Super ti je 50€ vise a tu se yebes s tim poluproizvodima s milijon problema i bugova pa kako ti se da.

DarthMarkus jučer 20:20
Boris grozni kaže...
DarthMarkus kaže...
Boris grozni kaže...
DarthMarkus kaže...
hahhaajaads kaže...
DarthMarkus kaže...
hahhaajaads kaže...

Ma da...Nek se jebu...

Znaci uzmes Radeona i po stoti put kurčina

A j ga...

Da ima Nvidije po normalnim cijenama uzeo bih njih.

Al nema...

Kako nema? pa 4070ti Super ti je 50€ vise a tu se yebes s tim poluproizvodima s milijon problema i bugova pa kako ti se da.

A gle, ako bi išao - onda bi na 5xxx, ali ove cijene su bolesne. Zanima me iskreno ova Radeonka baš. 

Ovo je baš XFX s kojima sam već imao zezancije. Kad se samo sjetim onih DD turbina hehe.

Budemo vidjeli. Ako se pojavi OC verzija sutra prekosutra nju ću piknut i ovu vratiti. Čak i 5070ti povremeno bljesne za 950e, ali ju pokupe u 3 sekunde.

ibme74 jučer 20:30
Minneyar jučer 23:45

Ne znam cemu tolko drame; i ta "krnja" Mercury je sigurno hladna i tiha, pa nije to NVIDIA. A 2x8-pin je dovoljno cak i ako dignes PL za +10%, sto nema nikakvog smisla raditi, vec undervoltati. I opet, normalan, standardni konektor a ne NVIDIJIN za izazivanje pozara. Dobili ste ju po 10 EUR vise od Quicksilver verzije, sad je jasno i zasto, taman tolko vise i vrijedi, ali u svakom slucaju je odlicna kupnja po toj cijeni.

MewCore danas 10:19

Ovo su moje muke po AMDu.

Prije par dana nabavio XFX 9070XT Quicksilver Gaming White iz ADMa.

Prije toga sam imao rtx 3070 nakon čijeg sam vađenja provrtio DDU i uklinio sve tragove od NV.

XT je radio dobro neko vrijeme no vrlo brzo su počela rušenja u igrama i errori od drivera za gafu.

Ispostavilo se da su se klali igpu od 9800x3d i grafička te se nakon gašenja igpua u biosu situacija poboljšala.

Uopče mi nije palo na pamet gasiti igpu pošto u kombi sa NV nije bilo baš nikakvih problema, jednostavno sam imao dva dispaly adaptera u cpanelu i nikome ništa.

Dok s druge strane AMDov igpu i AMDov diskretni gpu izgleda ne rade zajedno. Bizarno.

Rušenja su se jako prorijedila no svejedno su nastavila pa sam popizdio i informirao se u ADMu za zamjenu za 5070ti, no prije toga sam odlučio reinstalirati windowse i vidjeti kako se grafa ponaša.

Evo da kucnem o drvo za sad je sve stabilno, no moram priznati da sam razočaran što u Kingdom Come Deliverance 2 nema podrške za FSR4 iako AMD na svom siteu Laže da je ima.

Nema je čak niti zadnjeg patcha koji su izdali jučer tako da sam osuđen na FSR 3.1 koji nije loš, ali nije ni blizu DLSSu 4.

Opčenito je FSR 4 podrška na launchu očajna dok sa NV jednostavno treba forsati zadnju verziju DLSSa u driverima i radi sa bilo kojom igrom koja podržava upscaling.

Tolko od mene za sad.

Minneyar danas 10:24
MewCore kaže...

Prije toga sam imao rtx 3070 nakon čijeg sam vađenja provrtio DDU i uklinio sve tragove od NV.

XT je radio dobro neko vrijeme no vrlo brzo su počela rušenja u igrama i errori od drivera za gafu.

Ispostavilo se da su se klali igpu od 9800x3d i grafička te se nakon gašenja igpua u biosu situacija poboljšala.

Uopče mi nije palo na pamet gasiti igpu pošto u kombi sa NV nije bilo baš nikakvih problema, jednostavno sam imao dva dispaly adaptera u cpanelu i nikome ništa.

Dok s druge strane AMDov igpu i AMDov diskretni gpu izgleda ne rade zajedno. Bizarno.

Rušenja su se jako prorijedila no svejedno su nastavila pa sam popizdio i informirao se u ADMu za zamjenu za 5070ti, no prije toga sam odlučio reinstalirati windowse i vidjeti kako se grafa ponaša.

Evo da kucnem o drvo za sad je sve stabilno, no moram priznati da sam razočaran što u Kingdom Come Deliverance 2 nema podrške za FSR4 iako AMD na svom siteu Laže da je ima.

Nema je čak niti zadnjeg patcha koji su izdali jučer tako da sam osuđen na FSR 3.1 koji nije loš, ali nije ni blizu DLSSu 4.

Opčenito je FSR 4 podrška na launchu očajna dok sa NV jednostavno treba forsati zadnju verziju DLSSa u driverima i radi sa bilo kojom igrom koja podržava upscaling.

Tolko od mene za sad.

Vjerojatno ti je Windows tu sjebao stvar, tako sam i ja DDU u Safe modeu, pa iskopcao internet i offline instalirao najnoviji AMD driver, al cim sam se spojio na net jebeni Windows ga je nekako downgrejdao na stariju verziju i time sjebao posebice KCD2. Trebalo mi je neko vrijeme da skuzim, pa opet DDU i gasenje Windows updatea i rucna instalacija novog drivera i sad je ok.

Za KCD2 je sranje, da, pise support na launchu, al u najnovijoj verziji drivera se ne da ukljuciti u Adrenalinu. Međutim, mozes dobiti FSR4 s Optiscalerom koji podrzava u KCD2, isprobano i izgleda odlicno.

MewCore danas 10:29
Minneyar kaže...

Vjerojatno ti je Windows tu sjebao stvar, tako sam i ja DDU u Safe modeu, pa iskopcao internet i offline instalirao najnoviji AMD driver, al cim sam se spojio na net jebeni Windows ga je nekako downgrejdao na stariju verziju i time sjebao posebice KCD2. Trebalo mi je neko vrijeme da skuzim, pa opet DDU i gasenje Windows updatea i rucna instalacija novog drivera i sad je ok.

Za KCD2 je sranje, da, pise support na launchu, al u najnovijoj verziji drivera se ne da ukljuciti u Adrenalinu. Međutim, mozes dobiti FSR4 s Optiscalerom koji podrzava u KCD2, isprobano i izgleda odlicno.

Koristio sam optiscaler prije reinstalacije wina sa KDC2, no nisam siguran da li je možda unio nestabilnost pa sam sad eto....suzdržan.

FSR4 zaista izvrsno izgleda, na performance modu bolje nego FSR3.1 na quallity pa ne kužim što nisu malo ažurniji sa nadogradnjama.

Trebaju pogledat kako to opsticaler radi i izvest da se u driverima globalno može upalit podrška za sve igre koje imaju podršku za upscaler, to bi bilo milina.

Boris grozni danas 10:41
Minneyar kaže...

Ne znam cemu tolko drame; i ta "krnja" Mercury je sigurno hladna i tiha, pa nije to NVIDIA. A 2x8-pin je dovoljno cak i ako dignes PL za +10%, sto nema nikakvog smisla raditi, vec undervoltati. I opet, normalan, standardni konektor a ne NVIDIJIN za izazivanje pozara. Dobili ste ju po 10 EUR vise od Quicksilver verzije, sad je jasno i zasto, taman tolko vise i vrijedi, ali u svakom slucaju je odlicna kupnja po toj cijeni.

Joj i ti ides uporedivati power delivery jedne 9070 i 5090

MewCore kaže...

Tolko od mene za sad.

Da jos jedna uzasno iritantna musica kod AMD-a, meni je samo gasenje integrirane u device manageru na 7800x3d cpu pokazivao da gori na 100°c, ocigledno neka teska bagčina