Luka123 jučer 16:04
DarthMarkus kaže...

Al treba ponoviti i da 3rd party selleri dobijaju grafe sa *ebačkim rabatom, a ne po MSRPu.

Upravo je to najveća smećarska fora od AMD-a.  Kolko čitam - neki selleri su dobili dobre dealove čak i s drugim batchom dok neki nisu, zato cijene tako osciliraju.

Manipuliraju s cijenama isto ko Nvidia.

Sad imate na Amazonu MSI Shadow 5070ti za 1000e. Do jučer je nije bilo ni za lijek.

Naručena! Imaš pivu  

Edit: zahvaljujem isto kolegama na objašnjenju msrp, stvarno sam mislio da je to nabavna cijena, da nema nikakvih poreza etc. zato sam odmah i zgrabio shadow 3x OC, evo i da nadodam narudžba prošla, stigao mail. 

Boris grozni jučer 16:11
toxic kaže...
Boris grozni kaže...
toxic kaže...

Eto, jel to dovoljno ili idemo dalje ?

Evo i pokraj default takta graficke, i malko undervoltana grafa..

S time da ja mogu jos dodatno boostat ove perofmanse tako da ocam CPU na 5.4 do 5.6ghz ovisi

Evo i moj, naravno sve je undervoltano s dignutim taktovima. S ovim presetima bez RT je taj gpu brzi i to je ok!
Dlss mi je nesto brzi no ovdje izgleda dosta gore nego fsr barem s ovim postavkama!
toxic da ali 12700kf vs 9800x3d 220€ vs 600 cpu iz davne 2021godine, sad je 2025

Pa nismo se mi busili s testovima vec ti.. Nasao si test gdje si mislio da imas ikakve šanse a realno nemaš.

Dakle ti s ovim svojem novim procesorom jedva dobio par frejmova AVG u odnosu na taj svoj stari iz 2021.

Dodatno ovdje se vidi kako te šijem s mojim kombom u odnosu na tvoj, mislim ja ovo nisam tražio vec ti. Meni je ovo jasno jos kad sam imao 4070TI super i prodao je u odnosu na 7900XT... RT perfomanse su ionako uzaludne na svim grafama ispod 5080 a i to je upitno

Našao? ništa ja nisam mislio vec je ovo je RT test ja sam ga napravio bez cisto da bude fer i jer je free jer ako upalim RT i Dlss onda zeleni odlaze u nebo
A i usporedba je glupa jer i5 je samo 220€ koji god da uzmes i na to piknes 9070xt pa gdje smo onda. Vama je sve izgleda uzaludno, najbolje da se vratimo na voodoo 2
tx na usporedbi sve je jasno koliko sta vrijedi i daje za svoj novac!

toxic jučer 16:17
Boris grozni kaže...
toxic kaže...
Boris grozni kaže...
toxic kaže...

Eto, jel to dovoljno ili idemo dalje ?

Evo i pokraj default takta graficke, i malko undervoltana grafa..

S time da ja mogu jos dodatno boostat ove perofmanse tako da ocam CPU na 5.4 do 5.6ghz ovisi

Evo i moj, naravno sve je undervoltano s dignutim taktovima. S ovim presetima bez RT je taj gpu brzi i to je ok!
Dlss mi je nesto brzi no ovdje izgleda dosta gore nego fsr barem s ovim postavkama!
toxic da ali 12700kf vs 9800x3d 220€ vs 600 cpu iz davne 2021godine, sad je 2025

Pa nismo se mi busili s testovima vec ti.. Nasao si test gdje si mislio da imas ikakve šanse a realno nemaš.

Dakle ti s ovim svojem novim procesorom jedva dobio par frejmova AVG u odnosu na taj svoj stari iz 2021.

Dodatno ovdje se vidi kako te šijem s mojim kombom u odnosu na tvoj, mislim ja ovo nisam tražio vec ti. Meni je ovo jasno jos kad sam imao 4070TI super i prodao je u odnosu na 7900XT... RT perfomanse su ionako uzaludne na svim grafama ispod 5080 a i to je upitno

Našao? ništa ja nisam mislio vec je ovo je RT test ja sam ga napravio bez cisto da bude fer i jer je free jer ako upalim RT i Dlss onda zeleni odlaze u nebo
A i usporedba je glupa jer i5 je samo 220€ koji god da uzmes i na to piknes 9070xt pa gdje smo onda. Vama je sve izgleda uzaludno, najbolje da se vratimo na voodoo 2
tx na usporedbi sve je jasno koliko sta vrijedi i daje za svoj novac!

Sad ides na perfomanse per dollar...Dakle RT perfomanse su apsolutno nebitne, ako ti to nije jasno ja ne znam sto da ti kazem... Ja ne igram niti mislim igrat igre koji mi daju ispod 60 frejmova. A FSR4 je bolji od klasicnog DLSS3 ili u najmanju ruku jednak...

toxic jučer 16:34
Boris grozni kaže...

Ne nego je gore usporedba procesora starog 4 godine i gpu iz skoro 2023 godine rezultati su tu gledaj to kako hoces, zeleni imaju dlss i rt itd itd toliko je i cijena viša.

i kaj hoces reci da igras Wukong na full raytracing s cinematic postavkama na 4k ?

Ajde molim te prestani jbte...opet ti ne pase. Htio si testove, dobio si testove, poražen si i to je to. Kraj price..

ibme74 jučer 16:35
toxic kaže...
Boris grozni kaže...

Ne nego je gore usporedba procesora starog 4 godine i gpu iz skoro 2023 godine rezultati su tu gledaj to kako hoces, zeleni imaju dlss i rt itd itd toliko je i cijena viša.

i kaj hoces reci da igras Wukong na full raytracing s cinematic postavkama na 4k ?

Ajde molim te prestani jbte...opet ti ne pase. Htio si testove, dobio si testove, poražen si i to je to. Kraj price..

forumaš jučer 16:41
Boris grozni kaže...

na rtx 4090 ta igra pada ispod 60 fpsa uz 40% 4k rezolucije. Hebeš takav RT 

Boris grozni jučer 16:53

U toj igri je razlika izmedu najbrze Amd kartice i srednje žalosti od zelenih 4070ti super 220% u korist zelenih na 4k+rt  nema smisla usporedivati s icim kamoli s 5090! Dlss i rt je danas u svakoj igri, odabralo 90% trzista

forumaš jučer 16:56
Boris grozni kaže...

U toj igri je razlika izmedu najbrze Amd kartice i srednje žalosti od zelenih 4070ti super 220% u korist zelenih na 4k+rt  nema smisla usporedivati! Dlss i rt je danas u svakoj igri

Neigrivo na bilo kojoj kartici sa slike, čak i rtx 4090...večina bu ugasila rt i igrala na 120 fpsa umjesto dropova na 45

tak da svejedno koje su razlike.

MewCore jučer 17:01

Ulupao sam jucer i danas neka 4h u KCD2 nakon reinstalla windowsa i nisam imao rušenja tako da eto kucam po stolu - čini se stabilno.

Na staroj instalaciji windowsa na kojoj je ostalo NV drivera sam smatrao da je problem u undervoltu pa sam ga prekrižio, no pošto vidim da nije imao veze sa nastabilnošću probao sam opet malo.

-50mv UV i ograničavanje power limita je donijelo pad potršnje sa 304W na 212W.

U benckmarku za BO6 sam nakon toga izgubio nekih 5-6 FPSa što mi je krajnje zanemarivno s obzirom da je grafa sad i pod max opterećenjem nečujna.

Nek nastavi bit stabilna i neka podebljaju sa FSR4 podrškom i ja sam jako zadovoljan.

toxic jučer 17:04
Boris grozni kaže...

U toj igri je razlika izmedu najbrze Amd kartice i srednje žalosti od zelenih 4070ti super 220% u korist zelenih na 4k+rt  nema smisla usporedivati s icim kamoli s 5090! Dlss i rt je danas u svakoj igri, odabralo 90% trzista

moze biti i 2000% kada je neigrivo... odi igrat s 40 frejmova wukong :)

Boris grozni jučer 17:07
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...

U toj igri je razlika izmedu najbrze Amd kartice i srednje žalosti od zelenih 4070ti super 220% u korist zelenih na 4k+rt  nema smisla usporedivati! Dlss i rt je danas u svakoj igri

Neigrivo na bilo kojoj kartici sa slike, čak i rtx 4090...večina bu ugasila rt i igrala na 120 fpsa umjesto dropova na 45

Ne nego je neigrivo na AMD kartici od 1300€ i 24gb koje dizete u nebesa

forumaš jučer 17:08
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...

to su AMD drlozi, isto kao i nvidija drlozi. Ljudi koji se igraju ni ne gledaju na RT, nego se igraju na daleko jeftinijem hardveru. RT je sprdačina na AMDu i Nvidiji.

A posebno na Nvidiji koja gura to govno za ljude koji puše taj marketing.

https://www.youtube.com/watch?v=DBNH0NyN8K8

toxic jučer 17:12
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...

7900XTX je jaca kartica.. Tvoja gubi u svim naslovima bez RT-a a kada se ukljuci RT ti takoder kao i oni s 7900XTX nisu zadovoljni, ne igras tako i to su cinjenice.

Zapravo gubi i 5070TI i 4080 a skoro i 4080S

MewCore jučer 17:14
forumaš kaže...

ja uvijek izbršem windowse i instaliram na novo kad mijenjam iz nvidije u amd i obrnuto. Instalacija novih windowsa je 20 minuta posla.

Ha samih windowsa je, al desetaka programa koje treba instalirat nakon toga i sve postavit ne baš tako da ne radim to baš ako nije nužda. Nakon ovog iskustva će mi preć u praksu.

dery jučer 17:36

Nevidija je za full RT također za kuac. To nevidija sama kaže kako je preporučena grafa npr. za rtx-Half Life gpu RTX 5000 ali samo radi multi frame gen. Znači RTX 4090 od 2000€ nema tu šta tražit.

Eto nek pokrene na full detaljima ako može sa svojom prejakim setupom pa nek se hvali da vidimo.

hahhaajaads jučer 17:43

Lik govori o nekakvim stvarima i "sta je trziste odabralo", i onda stavlja RT.. RT nitko nije odbrao, samo odes na steam charts i vidis top 10 igara... (monster hunter wilds ne brojim, ta igra ce past na 20k igraca za mjesec dana)

A sto se tice 14600k, evo gdje se on nalazi na listi... https://www.youtube.com/watch?v=4XscfA1dT60 

Zanimljivo mi je ovo trolanje gdje ce netko naletit i stvarno mislit da je 14600k slican u gamingu kao i 9800x3d u popularnijim igrama (steam charts, top 10). 

https://www.youtube.com/watch?v=GyTN24Nhi68&t=23s

Ovdje je tipa dovoljno vidjet kak 9800x3d zapravo ubija i to na 4k gdje proc nije toliko bitan 

DarthMarkus jučer 20:21

Dečki, malo niste fer. 

RT kao nije bitan (ista priča je bila za dlss), a cijeli selling point 9070 je generacijski bolji RT i FSR4.

Kolko bi se 9070 prodalo da nema ova dva plusa ? Mislim perf između 7900xt i xtx već imamo.

forumaš jučer 20:37

Za DLSS se to pričalo na 1.0, nikad poslije toga. od 2.0 to je navažniji benefit ikada, tak da FS4 i DLSS us samo veliki plus.

Trebale bi biti besplatne performanse dok je RT suprotno, u nekim igrama donosi dobar vizualni upgrade, u nekima nikakav dok u nekima i nagrđuje igru ali uvijek krši performanse.

Sve u svemu nama koje RT ne zanima upscale koji ga je pratio donio je samo dobroga, i boli nas uvo :D

RTX 3060 Ti sam korstio tri godine ko mutav, i dalje bi da ju nije zaklalo 8 gb varam, sad kad imam 16 boli me uho za RT i pičim to dokle god ide uz upscaling.

A ide, ko po špagi. Tu je frejmegen i AFMF 2.1

Zajebali su sami sebe :D

Gemmy jučer 20:41

mislim da je najbitnije cijena i fsr4

meni je takoder bitno sta su puno hladnije nego prosla serija

za Rt me nije briga atm, ako se moze iskljuciti u igrama

sve novije igre sta sam igrao s RT cak i na 3080 sam gasio RT, jer bi radije igrao u 90+fpsa, nego 60 s RT

picajzla0707 jučer 21:16
toxic kaže...

moze biti i 2000% kada je neigrivo... odi igrat s 40 frejmova wukong :)

samo što na pc postoji jedna prednost u odnosu na ps, a to je da s minimalno truda i minimalno utjecaja na vizualije možeš postići dosta viši fps

pa se tako malo potrudiš, smanjiš sitno neke detalje sa ultra na v.high - ne nužno rt, i od 40fps dobiješ 60+, što je za takav tip igre više nego igrivo

sa radeonkom se mo'š hebat, koliko god podešavao, bez isključivanja rt, od 14 fps nemereše napraviti 60+

boris je teška fanbojčina, ali bogme i suprotna strana zna lupetati samo lupetanja radi 

MasterOfDisaster danas 07:24
MewCore kaže...

Ovo su moje muke po AMDu.

Prije par dana nabavio XFX 9070XT Quicksilver Gaming White iz ADMa.

Prije toga sam imao rtx 3070 nakon čijeg sam vađenja provrtio DDU i uklinio sve tragove od NV.

XT je radio dobro neko vrijeme no vrlo brzo su počela rušenja u igrama i errori od drivera za gafu.

Ispostavilo se da su se klali igpu od 9800x3d i grafička te se nakon gašenja igpua u biosu situacija poboljšala.

Uopče mi nije palo na pamet gasiti igpu pošto u kombi sa NV nije bilo baš nikakvih problema, jednostavno sam imao dva dispaly adaptera u cpanelu i nikome ništa.

Dok s druge strane AMDov igpu i AMDov diskretni gpu izgleda ne rade zajedno. Bizarno.

Rušenja su se jako prorijedila no svejedno su nastavila pa sam popizdio i informirao se u ADMu za zamjenu za 5070ti, no prije toga sam odlučio reinstalirati windowse i vidjeti kako se grafa ponaša.

Evo da kucnem o drvo za sad je sve stabilno, no moram priznati da sam razočaran što u Kingdom Come Deliverance 2 nema podrške za FSR4 iako AMD na svom siteu Laže da je ima.

Nema je čak niti zadnjeg patcha koji su izdali jučer tako da sam osuđen na FSR 3.1 koji nije loš, ali nije ni blizu DLSSu 4.

Opčenito je FSR 4 podrška na launchu očajna dok sa NV jednostavno treba forsati zadnju verziju DLSSa u driverima i radi sa bilo kojom igrom koja podržava upscaling.

Tolko od mene za sad.

Moje iskustvo je da obavezno kada mjenjaš tabor grafe znači sa Nvidia na AMD ili obrnuto ne pomaže DDU i ništa drugo nego jednostavno čista instalacija novih windowsa ili ćeš imati konstantno neke greške i općenitu nestabilnost sistema.

vrinho danas 07:58

Prešao sam u 9.mjesecu s Nvidie na AMD, razmišljao sam da napravim reinstalaciju Windowsa ali sam probao sve počistiti s DDU-om da vidim kako će se ponašati sustav i evo 6 mjeseci poslije nema nikakih problema. Sve je očito od sustava do sustava.