Internet
Aliexpress - pitanja i odgovori

oversis

Pozdrav,
Trebam naručiti nešto sa Aliexpress.Cijena 5€,nudi mi dvije opcije dostave.
Cainiao Super Economy Global i Cainiao Super Economy .Koju odabrati a da nema dodatnih davanja kad mi uruče paket?

Igox kaže...
Pozdrav,
Trebam naručiti nešto sa Aliexpress.Cijena 5€,nudi mi dvije opcije dostave.
Cainiao Super Economy Global i Cainiao Super Economy .Koju odabrati a da nema dodatnih davanja kad mi uruče paket?
Bilo koju.
-trenutno je veći problem.. kasne i već uhodana rutina za idući dan je pomaknuta na +2.. vidljivo po prolasku kroz budimpeštu pa tko umjesto danas možda sutra dobijem sms-mail ujutro a možda još dan ... što bi za vrijeme božića bilo objašnjivo gužvom, sad je vjerojatno stvar nedovoljno djelatnika ako netko da otkaz ili bolovanje-gripa i sl. ..
-morali bi, trebali bi.. tako je radilo prije godinu dok je sustav započeo, no zbog količine robe i nedostatka ljudi su jednostavno prekinuli lanac-traking i uveli svoj odvojeni s novim tracking brojem koji nemaš dok oni ne pošalju obavijest.. a to rade 'dan kasnije' .. ili sad i više. jer roba koja je prekjučer oko podne otišla iz budima je prekjučer popodne bila u hrvleskovcu-skladištu.. ne može putovati danima nego par sati.. no nema poruke.
edit: + tjedan kasnije druga pošiljka.. novi vozač-dostavljač, znači trenutno imaju problema s radnicima, nema ih ili bolovanje..
+ a sad je vidljivo i na mađarskom-prolaznom terminalu kašnjenje, tj i mađari sad nešto kasne, možda posljedica prekida naftovoda-rat.. no par dana je i kod njih +1 dan za pretovar u odnosu na uobičajenu rutinu koja je išla i pod gužvom-blagdanima relativno ok.. tako da je sad na neki prosjek dodano par dana lokalnih pretovara iz nekog razloga .. a tracking i približno računanje kad bi moglo stići dodati dan, barem dok se zastoj ne riješi ako je privremeni.