Koju seriju trenutno pratite?

Nakon dugo vremena počeo sam ponovno gledati Spartacusa. Nevjerojatna serija i svaka preporuka Uz Rome i Vikings definitivno mi je omiljena u ovom žanru. Vidim da od sličnih serija postoji i The Last Kingdom koju još nisam gledao, pa mi je ona sljedeća na popisu.
tek sad si počeo spartakusa gledati? preporučam to svima ovdje. počni prvo sa, Spartacus: Gods of the Arena, (to su snimal kad se A. Whitfield razbolio) i onda kreneš 3 glaven sezone.
Ma gledam ga već četvrti put, ali mi je serija toliko dobra da ga želim pogledati opet.

Adolescence - https://www.imdb.com/title/tt31806037/
vrhunski snimljeno, top gluma malog, starog i psihologinje - 9/10

Ma nemoj, baš sam sad o toj seriji razmišljao! I ja ju pratim. Na 4. sam epki.

Ma nemoj, baš sam sad o toj seriji razmišljao! I ja ju pratim. Na 4. sam epki.
mi smo je pogledali sinoć u šutu, ta 4. epizoda je posebno teška

Ja sam naletio na staru Britansku humorističnu "Coupling". Odlična je.

Devil May Cry na Netflixu - daleko je ovo od igara, a iako nakon 4/8 epizoda, solidno.

Ja sam naletio na staru Britansku humorističnu "Coupling". Odlična je.
potpisujem, davno sam je gledao - iako mi je zadnja sezona nešto lošija/dosadnija bila

I ja sam krenuo u ponovo gledanje, ali ne Spartacus (odlična serija) nego francusku seriju Spiral (Engrenages), veliki sam fan francuske kinematografije, nakon Engrenagesa slijedi Braquo. Spiral je sigurno jedna od najboljih krimi serija, a ako ima nekoga tko je nije gledao, ogromna preporuka za taj biser. 9/10

Na kojem izvoru se moze Spiral pogledati? Nigdje ju ne nalazim

Poslat ču ti link u DM.

I ja sam krenuo u ponovo gledanje, ali ne Spartacus (odlična serija) nego francusku seriju Spiral (Engrenages), veliki sam fan francuske kinematografije, nakon Engrenagesa slijedi Braquo. Spiral je sigurno jedna od najboljih krimi serija, a ako ima nekoga tko je nije gledao, ogromna preporuka za taj biser. 9/10
Kolega hvala na preporuci. Baš si me zaintrigirao sa ovim Spiralom, nikada je nisam pogledao. Bome treba naći vremena za sve to, a popis za gledanje je sve veći i veći

The wheel of time. Steta sto The rings of power nije na ovom nivou. Zasad me niti jedna epizoda u 3 sezone nije razocarala.
Reacher. Nadam se da nije zadnja sezona. Meni najbolja do sada. Klasican Reacher.

Ja baš završio treću sezonu Reachera i meni je očajna. Sve djeluje niskobudžetno, a ona detektivka je užasan odabir - loša gluma, neki čudan fejk naglasak, nepostojeća kemija sa Reacherom. Najslabija sezone do sada po meni.

Pozdrav
Ne mogu se sjetiti imena serije
Kina ili Japan, mladic dolazi u vojsku ili je vec u vojsci, pa razne radnje oko toga, sjecam se da je bila kvalitetna serija, mislim na netflixu

Novi Black Mirror odličan! Ima par epizoda koje su zaista izvrsne.

Ne bih ga baš nazvao izvrsnim, neke su epke bile stvarno ok, no neke su me lagano smorile.

malo sam više očekivao od zadnje sezone black mirror, jedino mi je zadnja epizoda bila u skladu s očekivanjem
ali generalno je ok za pogledat

Prema ovim komentarima bi netko mogao zaključiti da smo zasićeni kvalitetnim serijama, a to baš i nije tako. Ali mogu razumjeti ako se nekome sviđa npr. Bondsman ili nešto na drugom spektru, da ovo nekome neće odgovarati.

MobLand - https://www.imdb.com/title/tt31510819/
Počeo gledati, prva epka za sada jako obečava + jako nice glumačka postava!

Je hvala

The wheel of time. Steta sto The rings of power nije na ovom nivou. Zasad me niti jedna epizoda u 3 sezone nije razocarala.
Reacher. Nadam se da nije zadnja sezona. Meni najbolja do sada. Klasican Reacher.
Pogledao sam Reacher-a ostala telka raditi, nastavilo mi je Wheel of time, ne znam koliko sam vidio prve epizode ali taj female supremacy prikazan u prvoj ep me smorio. Čak sam htio ovdje napisati kome se ne gledaju ta sranja modernih agendi na drugi način da ju preskoči.

Wheel of time
Na preporuku ovdje, odgledah 2 sezone, sad cu i trecu.
Korektna serija, nema tu niceg specijalnog, vidi se jak utjecaj lotr-a i slicnih fantasy dijela, tu se nema sto zamjeriti, kao i svaka, ima svoje bolje i svoje losije strane. Prica je na momente cisti filler, razvlaci se s nekim stvarima mozda malo previse i nepotrebno, no hajde.
Glavna zamjerka bi bila sto je cijeli taj setting pomalo sterilan, sve je cisto, sve je top, svaki glumac vise pristaje na naslovnicu nekog teen magazina ili kao clan boy benda, , opcenito mi svaki muski lik djeluje neprimjeren tom nekom "dobu" o kojem serija govori. Sve su to neke feminizirane varijante, mislim, covjek bi u dobu neke magije, maceva, zmajeva i carobnjaka nekako ocekivao da je to sve grublje, sirovije, ovako, svi, pa cak i najveci sinovi njihovih naroda i narodnosti su neke soft varijante, uredno podsisane, fazonirane, lijepih manira, izuzetno osjecajni, u doticaju sa svojom zenskom... ma uglavnom, ne sjeda mi to.
S druge strane, ponekad serija fanaticno forsira taj neki female power, naravno, kuzim, takav je svijet, takav je settings, serija je o snaznim i nabrijanim zenama, ali jebem mu, apsolutno svaki zenski lik koji se pojavi je kombinacija ramba, terminatora i chuck norrisa na steroidima. Cak i oni zenski peasant statisti koji bjeze pred napadom krvolocnih cudovista, ustvari ne bjeze, vec traze neki stapic s kojim bi se goloruke borile pred brojno nadmocnijim neprijateljem.
ne smatram to u osnovi losim, samo smatram pretjerivanjem. Ali ok je, nema masakriranja poznatih likova, sve je to novo, nije copy paste, pa ok, nek zene i budu takve....sto da ne.
Funkcionira korektno, gledljivo je, tako da, nije ni toliko strasno sve to.
Devil May Cry
Nisam fan crtica, ali ovo je sasvim ok, zabavno, sareno, brzo, nema tu neke velike filozofije, idealno za odgledati epizodu dvije prije spavanja

Pogledao sam Reacher-a ostala telka raditi, nastavilo mi je Wheel of time, ne znam koliko sam vidio prve epizode ali taj female supremacy prikazan u prvoj ep me smorio. Čak sam htio ovdje napisati kome se ne gledaju ta sranja modernih agendi na drugi način da ju preskoči.
Zapravo to u Wheel of Time nije moderna agenda, pisac Robert Jordan je počeo izbacivati te knjige prije 35 godina i napravio je žene prilično dominantnim. Bez obzira na to, kreatori serije su uspjeli još malo nadodati i napraviti žene još malo jačim, ali ne previše u usporedbi s onim što je napravio pisac, tako da je tu ipak sve legitimno, prati se predložak knjige. Ali Robert Jordan je bio jedan napaljenko, opisao je sise i guzice od većine žena u knjizi, a ima ih preko sto ženskih likova. Da ne pričamo da glavni lik Rand ima ne jednu, ne dvije, nego tri cure u isto vrijeme i sve su suglasne :D. Tako da su ga znale napadati "feministice" zbog tih odluka, ali u isto vrijeme je dosta vrijeđao muškarce pa su mnogi muški bili revoltirani na njega. Meni osobno nije toliko smetalo, svaki pisac ima neki šus u glavi, nego su mi više dopizdila ta muško-ženska prepucavanja već tamo u četvrtoj-petoj knjizi, a ima ih 14.

Zapravo to u Wheel of Time nije moderna agenda, pisac Robert Jordan je počeo izbacivati te knjige prije 35 godina i napravio je žene prilično dominantnim. Bez obzira na to, kreatori serije su uspjeli još malo nadodati i napraviti žene još malo jačim, ali ne previše u usporedbi s onim što je napravio pisac, tako da je tu ipak sve legitimno, prati se predložak knjige. Ali Robert Jordan je bio jedan napaljenko, opisao je sise i guzice od većine žena u knjizi, a ima ih preko sto ženskih likova. Da ne pričamo da glavni lik Rand ima ne jednu, ne dvije, nego tri cure u isto vrijeme i sve su suglasne :D. Tako da su ga znale napadati "feministice" zbog tih odluka, ali u isto vrijeme je dosta vrijeđao muškarce pa su mnogi muški bili revoltirani na njega. Meni osobno nije toliko smetalo, svaki pisac ima neki šus u glavi, nego su mi više dopizdila ta muško-ženska prepucavanja već tamo u četvrtoj-petoj knjizi, a ima ih 14.
Ne znam nije me nešto dojmila. Jedino što sad čekam je Andor, ali u najavi stoji "final season" u jednu ruku razumijem, u drugu razočaran jer me ništa više ne privlači za pogledati.

Black mirror nova sezona je jedna od najboljih. Uvik je to malo "mekanije" (ne mekše, ne ta riječ, to je preoštra riječ za njih), "light", netflix & chill, znači nije hardcore, stvarno dark, oštro - ali daj, svaka epizoda za sebe, SF/tech/bliska budućnost - ne možeš odolit, ajme. Kao i love death and robots, na isti kalup, iako nije nešto, ono moglo je miljardu puta bolje - ali jednostavno ne mozes odolit. Ono, "preslatko". Da sam opet mora pogledat.
...
I the clone wars, star wars crtić (ali ovo nije samo za dicu), na 3. sezoni sam - pa ko je ono radia... šta zna. Pa ovo je hrana. (za ljubitelje SW-a). Točno ono što jedan SW fan želi :). Snajperska preciznost. Genijalci. Dizniju treba javit da se može platit IMDB profesional i onda se nađe cast & crew ovog crtića pa se može kontaktirat kreatore pa ih angažirat - i ostvarit profit. Prosto ko pasulj. Jedva cekam taj kraj koji su svi spominjali da je top iako ce mi bit za sta je gotovo.
...
Malo politike za kraj? :)
Malo mi je pocelo ic na jetru to guranje žena u prvi plan (i omalovažavanje muškaraca, jel. Kao da prije niji bilo glavnih ženski uloga). Ali samo zato što sam primjetio da neke žene to shvaćaju zaozbiljno (borami moga, zapravo, ono, gledam, ne mogu vjerovat) :). Evo neki dan, recimo gledam neki meme video klip, žena oda prema liku, kao da će ga razbit, 100% sigurna u svoju nadmoć, ali kad ju je ovi gurnia jednom, kad je ova osjetila snagu (jbg, genetika), otišla ća (i vidile se suze). Aj, jaj, jaj...
Ali bas je gušt gledat glavne zenske uloge, daj. Pusti politiku ;;;
Jeste vidili monster hunter na netflixu. Cili film pogledao samo zbog Mille...

..
I the clone wars, star wars crtić (ali ovo nije samo za dicu), na 3. sezoni sam - pa ko je ono radia... šta zna. Pa ovo je hrana. (za ljubitelje SW-a). Točno ono što jedan SW fan želi :). Snajperska preciznost. Genijalci. Dizniju treba javit da se može platit IMDB profesional i onda se nađe cast & crew ovog crtića pa se može kontaktirat kreatore pa ih angažirat - i ostvarit profit. Prosto ko pasulj. Jedva cekam taj kraj koji su svi spominjali da je top iako ce mi bit za sta je gotovo.
Pa ta ekipa je još u Disneyu, Dave Filoni je osim Clone Warsa (i nastavaka Bad Batch, isto super serija) napravio i Mandaloriana. Cijeli taj MandoVerse sa Thrawnom je djelo ekipe koja je i napravila Clone Wars. Uz Andor sve je to miljama bolje od sequel trilogije....

..
Pa ta ekipa je još u Disneyu, Dave Filoni je osim Clone Warsa (i nastavaka Bad Batch, isto super serija) napravio i Mandaloriana. Cijeli taj MandoVerse sa Thrawnom je djelo ekipe koja je i napravila Clone Wars. Uz Andor sve je to miljama bolje od sequel trilogije....
Aha, i Rebels je ista ekipa. Thx.
Bed beć mi nije nesto na kraju koliko su mi ga ishvalili, s tim da je animacija vrhunska. Ali - vidim da je druga sezona vani, pogledat cu je.
I bila je jos neka serija, sad sam zaboravio kako se zove, isto set epizoda, kratkih, svaka za sebe, nepovezane, ne mogu se sjetit kako se zove, isto novo, od Disneya, i bilo je nelose. Edit: Star Wars: Tales of the Jedi, ja mislim da je to ta.
Da, Mandalorian i Andor (odlicna glavna negativka), s tim da mi ni boba fet nije bila losa, meni gledljivo. Kenobi isto. Ustvari, vidim da toga ima tonu sad novoga, za koje nisam ni cua. Mislim muznja na veliko, bokte sta su navalili.
Mislia sam dobit ću pretplatu kad smo bili u Disneylandu (kako je Walt D. ima nosa za biznis, viziju, stvarno je bilo predobro, preporuka) ali nisam valjda kupio karte na pravom mjestu. Gledaju mi se sad opet svi filmovi.

Black mirror nova sezona je jedna od najboljih. Uvik je to malo "mekanije" (ne mekše, ne ta riječ, to je preoštra riječ za njih), "light", netflix & chill, znači nije hardcore, stvarno dark, oštro - ali daj, svaka epizoda za sebe, SF/tech/bliska budućnost - ne možeš odolit, ajme. Kao i love death and robots, na isti kalup, iako nije nešto, ono moglo je miljardu puta bolje - ali jednostavno ne mozes odolit. Ono, "preslatko". Da sam opet mora pogledat.
...
...
Malo politike za kraj? :)
Malo mi je pocelo ic na jetru to guranje žena u prvi plan (i omalovažavanje muškaraca, jel. Kao da prije niji bilo glavnih ženski uloga). Ali samo zato što sam primjetio da neke žene to shvaćaju zaozbiljno (borami moga, zapravo, ono, gledam, ne mogu vjerovat) :). Evo neki dan, recimo gledam neki meme video klip, žena oda prema liku, kao da će ga razbit, 100% sigurna u svoju nadmoć, ali kad ju je ovi gurnia jednom, kad je ova osjetila snagu (jbg, genetika), otišla ća (i vidile se suze). Aj, jaj, jaj...
Ali bas je gušt gledat glavne zenske uloge, daj. Pusti politiku ;;;
Jeste vidili monster hunter na netflixu. Cili film pogledao samo zbog Mille...
hvala puno na info o Black Mirror, pojma nisam imao, taj usrani netflixov algoritam mi izbacuje samo sranja koja me ne zanimaju, a ovo što sam pogledao sve epizode i označio sa "I love it", toga nema
Nakon dugo vremena počeo sam ponovno gledati Spartacusa. Nevjerojatna serija i svaka preporuka
Uz Rome i Vikings definitivno mi je omiljena u ovom žanru. Vidim da od sličnih serija postoji i The Last Kingdom koju još nisam gledao, pa mi je ona sljedeća na popisu.
tek sad si počeo spartakusa gledati? preporučam to svima ovdje. počni prvo sa, Spartacus: Gods of the Arena, (to su snimal kad se A. Whitfield razbolio) i onda kreneš 3 glaven sezone.