Koju seriju trenutno pratite?

Koliko pamtim, lik koji je napisao scenarij je bio novinar koji je godinama izvještavao o kriminalu u Baltimoreu. Tako da je taj dio sigurno odrađen top. I još se potrefila apsolutno genijalna glumačka postava. Ta serija baš ima ono nešto posebno kroz svih pet sezona.
Ako si još u tom điru, imaš Homicide: Life on the street koji prati Baltimore Homicide department. Nije rang The Wire, ali isto ima nekoliko genijalnih epizoda, a glumačka postava je isto vrhunska.

Ako si još u tom điru, imaš Homicide: Life on the street koji prati Baltimore Homicide department. Nije rang The Wire, ali isto ima nekoliko genijalnih epizoda, a glumačka postava je isto vrhunska.
Solidna ja i We Own This City iako je to miniserija, ustvari.

Konačno sam pogledao famoznu Žicu, zapravo sam počeo prije par godina i pogledao prvu sezonu, ali sam se tada taman ženio pa onda prestao gledati i tako vrijeme prošlo. Brak sjebe život.
Serija je čista umjetnost od samog početka pa do kraja, stara škola HBO-a, ako nešto rade onda to rade kako spada. Ovo se baš vidi da su nevjerojatno dobro istražili teme o kojima će snimati. Nikad nisam vidio ni SAD, a kamoli Baltimore, ali bi se nakon gledanja ove serije dao kladiti da je sve prikazano vrlo blisko realnosti. Samo se možemo nadati da će se opet nekad snimati serije baš ovakve razine, ovakve kvalitete.
Vjerujem da većina ekipe ovdje zna da radnja serije prati scenu dilera drogom u Baltimoreu, jednom od najopasnijih gradova SAD-a. Serija je hvaljena radi realističnog prikaza tog života, ali teško je shvatiti takvu pohvalu dok se to zaista ne vidi. Dok gledaš seriju imaš osjećaj da si zaista tamo s njima, a likovi su nevjerojatno dobri. Kao da su ih pokupili direktno sa ulica i rekli im da samo rade ono što inače rade. Serija jako dobro prikazuje "dobre dečke" odnosno policiju kako vrlo često znaju zajebati koješta, a opet znaju prikazati nekoga iz kriminalnog miljea kako zna biti human i dobar. Nitko zapravo u seriji nije glavni lik, tu su glavni likovi grad Baltimore i Igra. Pratimo čitav dijapazon persona, od najnižih narkića pa sve do samog gradonačelnika. Inače serija ima prvo fokus na policiju i dilere, pa na luku u Baltimoreu, pa na gradonačelnika i izbore, pa sve do školstva i novinarstva, ali sve je to i međusobno isprepleteno tako da redovito viđamo iste likove.
Vrlo je izražen taj surovi, nemilosrdni američki sustav, odnosno društvo, koje uvijek pregazi najslabije, a najmoćniji uvijek nekako isplivaju. Uvjerljivo je najgore gledati tu jadnu djecu, hrpa ih nema roditelje, hrpi su roditelji narkići ili u zatvoru, nemaju nikakvu zaštitu, sustav ih samo ubacuje u nekakve domove, a tamo je užas. I tako djeca koja su zapravo dobra postaju nasilnici, dileri i narkomani u vrlo mladoj dobi, a onaj koji doživi 25 godina je starac.
I taj krug se stalno ponavlja, opet će njihova djeca postati isto što i oni, ovi veći dileri će kad tad pasti i doći će novi, a droga će se stalno prodavati, a Igra će se igrati. I kada sam gledao zadnju epizodu baš sam razmišljao kako se zapravo ne osjeća nekakav kraj, kao što to većinom bude u serijama, ovdje je osjećaj da je zapravo sve isto, kako je počelo tako i završava.
Ova mi serija ide uz sam bok najboljima, a to su mi Sopranosi, Breaking Bad i sada Wire, top 3 serije svih vremena.
Prava je greška propustiti ovu seriju, tko god nije zaista treba pogledati.
Odgledao nekoliko puta i opet cu sigurno. Meni se najvise svidja sto nije crno bijelo. Niko nije čist. Brutalno dobra serija....

pa baš sam čitao maloprije na wikipediji da je jedan od kreatora bio novinar kao što kažeš, a jedan je bio policajac u Baltimoreu 20 godina pa poslije toga nastavnik u školi. Tak da su definitivno kompetentni za temu
Vidio sam da ima i svojevrsna preteča Wireu, miniserija od 6 epizoda The Corner, dosta ekipe iz Wire koja tu glumi

Već duže vremena mi se mota po nekim sugestijama i listama pa sam napokon odlučio pogledati prvu sezonu
Ni sam nisam siguran što bih mislio, serija je definitivno jako dobra, čak štoviše bolno blizu da bude vrhunska, ali na svim razinama ima neki omanji feler zbog kojeg ipak nije na toj top razini. Kreće jako, jako dobro. Vizualno jedna od najboljih serija u dugo vremena - nešto između Blade Runnera i Cyberpunka, i sjajno balansira između prikaza svijeta, detalja, golotinje, nasilja i same priče. Dugo me nešto nije tako oduševilo.
Radnja odmah u startu postavlja odlične premise i kroz prvih 3-4 epizode pomalo, svakom novom epizodom otvara gotovo filozofske teme. Kao odlične epizode Black Mirrora. I tu se stvar počinje lomiti; umjesto da zadrže i prodube fokus na tome, serija odlazi u smjeru blage patetike sa romantikom i klišejima. Kako odmiče prema kraju likovi su sve plošniji i površniji, njihovi izbori sve naivniji, a radnja više manje predvidljivija. Neke scene su zbrzane, a neke mrvu preduge i pri kraju se gubi taj specifični cyberpunk detektivski štih, a serija počinje izgledati kao tipična holivudska zaokružena cjelina.
Ono što je nedorečeno je sam tip naracije, jer u dosta navrata serija ima detektivski neo-noir narativ iz prvog lica što jako paše obzirom na vizualni stil i radnju, ali se i dosta puta to gubi i definitivno nije dovoljno iskorišteno obzirom na specifičnu temu podjeljene ličnosti koju obrađuje.
I jedna velika zamjerka su gluma i likovi. Neki su sjajni kao Kinnaman i Purefoy, neki solidni i mogu proći, a neki su kao iz Krv nije voda - bezlično i plitko, samo čekaš da scene s njima završe (likovi Reileen, Lizzie, prvi Takeshi i ona patetična Quellcrist).
Sve u svemu veliki potencijal, djelomično ispunjen, i obzirom da je druga sezona slabije ocijenjena mislim da ju preskačem.
Za prvu sezonu preporuka za gledanje za ljubitelje scifi-ja i cyberpunka.

Konačno sam pogledao famoznu Žicu, zapravo sam počeo prije par godina i pogledao prvu sezonu, ali sam se tada taman ženio pa onda prestao gledati i tako vrijeme prošlo. Brak sjebe život.
Serija je čista umjetnost od samog početka pa do kraja, stara škola HBO-a, ako nešto rade onda to rade kako spada. Ovo se baš vidi da su nevjerojatno dobro istražili teme o kojima će snimati. Nikad nisam vidio ni SAD, a kamoli Baltimore, ali bi se nakon gledanja ove serije dao kladiti da je sve prikazano vrlo blisko realnosti. Samo se možemo nadati da će se opet nekad snimati serije baš ovakve razine, ovakve kvalitete.
Vjerujem da većina ekipe ovdje zna da radnja serije prati scenu dilera drogom u Baltimoreu, jednom od najopasnijih gradova SAD-a. Serija je hvaljena radi realističnog prikaza tog života, ali teško je shvatiti takvu pohvalu dok se to zaista ne vidi. Dok gledaš seriju imaš osjećaj da si zaista tamo s njima, a likovi su nevjerojatno dobri. Kao da su ih pokupili direktno sa ulica i rekli im da samo rade ono što inače rade. Serija jako dobro prikazuje "dobre dečke" odnosno policiju kako vrlo često znaju zajebati koješta, a opet znaju prikazati nekoga iz kriminalnog miljea kako zna biti human i dobar. Nitko zapravo u seriji nije glavni lik, tu su glavni likovi grad Baltimore i Igra. Pratimo čitav dijapazon persona, od najnižih narkića pa sve do samog gradonačelnika. Inače serija ima prvo fokus na policiju i dilere, pa na luku u Baltimoreu, pa na gradonačelnika i izbore, pa sve do školstva i novinarstva, ali sve je to i međusobno isprepleteno tako da redovito viđamo iste likove.
Vrlo je izražen taj surovi, nemilosrdni američki sustav, odnosno društvo, koje uvijek pregazi najslabije, a najmoćniji uvijek nekako isplivaju. Uvjerljivo je najgore gledati tu jadnu djecu, hrpa ih nema roditelje, hrpi su roditelji narkići ili u zatvoru, nemaju nikakvu zaštitu, sustav ih samo ubacuje u nekakve domove, a tamo je užas. I tako djeca koja su zapravo dobra postaju nasilnici, dileri i narkomani u vrlo mladoj dobi, a onaj koji doživi 25 godina je starac.
I taj krug se stalno ponavlja, opet će njihova djeca postati isto što i oni, ovi veći dileri će kad tad pasti i doći će novi, a droga će se stalno prodavati, a Igra će se igrati. I kada sam gledao zadnju epizodu baš sam razmišljao kako se zapravo ne osjeća nekakav kraj, kao što to većinom bude u serijama, ovdje je osjećaj da je zapravo sve isto, kako je počelo tako i završava.
Ova mi serija ide uz sam bok najboljima, a to su mi Sopranosi, Breaking Bad i sada Wire, top 3 serije svih vremena.
Znači u top 3 serije imaš isti izbor kao i ja
Kraj Wirea i onu pjesmu od Pougesa imam u glavi uvijek, McNulty legenda u baru, pijan na trotoaru, ide kraj serije i suze...

Black mirror nova sezona je jedna od najboljih. Uvik je to malo "mekanije" (ne mekše, ne ta riječ, to je preoštra riječ za njih), "light", netflix & chill, znači nije hardcore, stvarno dark, oštro - ali daj, svaka epizoda za sebe, SF/tech/bliska budućnost - ne možeš odolit, ajme. Kao i love death and robots, na isti kalup, iako nije nešto, ono moglo je miljardu puta bolje - ali jednostavno ne mozes odolit. Ono, "preslatko". Da sam opet mora pogledat.
...
I the clone wars, star wars crtić (ali ovo nije samo za dicu), na 3. sezoni sam - pa ko je ono radia... šta zna. Pa ovo je hrana. (za ljubitelje SW-a). Točno ono što jedan SW fan želi :). Snajperska preciznost. Genijalci. Dizniju treba javit da se može platit IMDB profesional i onda se nađe cast & crew ovog crtića pa se može kontaktirat kreatore pa ih angažirat - i ostvarit profit. Prosto ko pasulj. Jedva cekam taj kraj koji su svi spominjali da je top iako ce mi bit za sta je gotovo.
...
Malo politike za kraj? :)
Malo mi je pocelo ic na jetru to guranje žena u prvi plan (i omalovažavanje muškaraca, jel. Kao da prije niji bilo glavnih ženski uloga). Ali samo zato što sam primjetio da neke žene to shvaćaju zaozbiljno (borami moga, zapravo, ono, gledam, ne mogu vjerovat) :). Evo neki dan, recimo gledam neki meme video klip, žena oda prema liku, kao da će ga razbit, 100% sigurna u svoju nadmoć, ali kad ju je ovi gurnia jednom, kad je ova osjetila snagu (jbg, genetika), otišla ća (i vidile se suze). Aj, jaj, jaj...
Ali bas je gušt gledat glavne zenske uloge, daj. Pusti politiku ;;;
Jeste vidili monster hunter na netflixu. Cili film pogledao samo zbog Mille...
hvala puno na info o Black Mirror, pojma nisam imao, taj usrani netflixov algoritam mi izbacuje samo sranja koja me ne zanimaju, a ovo što sam pogledao sve epizode i označio sa "I love it", toga nema
Hvala ti lipa prijatelju, vidimo se

Last of us S2 je vani

Last of us S2 je vani
Abby ne sliči na sebe iz igre. Što se dogodilo?
EDIT:
Pomalo je smiješno što bi Ellie u 2. sezoni prema priči trebala imati 19 godina, a glumi ju mlada djevojka koja izgleda kao da je jučer napunila 12 godina, a ustvari ima 21 godinu.
Prva epizoda je neloša. Tek je to lagano krenulo. Jedino mi na živce ide cijela ta girl powah spika, ali što ćeš.

da, i meni se gadi taj forsirani wokesheet
uz to ne volim kad je sve tako sporo, uspijem drugu seriju odgledati u paraleli i ništa ne propustiti

Samo neka je vani, generalno odluka oko castinga gotovo cijele serije je tragikomična, više tragi nego komična. Abbie najednom manekenka, e moj Neil Cockmann.

Jel još netko nemože naći Black Mirror na netflixu?

The Studio
https://www.imdb.com/title/tt23649128/?ref_=ext_shr
Seth Rogen I hrpa poznate ekipe i cameo uloga. Zabavno!

ja mogu, ali nešto sa black mirrorom nije ok. Inače Netflix kao aplikacija funkcionira prilično dobro, ali s Black Mirrorom sam više puta imao problema. Eto npr tu seriju sam gledao relativno nedavno, tipa unazad nekoliko mjeseci, a sada mi uopće nije izbacilo da je stigla nova sezona, nego sam saznao ovdje na forumu. Redovito mi nije zapamtio dobro gdje sam stao, a svaki put na kraju sezone sam morao ručno odabrati da mi krene sa novom sezonom. Moj brat, koji ima svoj acc, je odabrao da mu nastavi sad novu sezonu i počeo mu je na četvrtoj epizodi, on pojma nije imao, nego je kod mene navratio pa smo slučajno skužili kad smo komentirali. Ne znam jel serija ukleta ili je to možda feature koji dolazi uz Black Mirror.

Znate koja vam je dobra. Pantheon. Ima je na netflixu a nije netflixova, ozbiljni crtić, za "odrasle", k tome i za tehnički potkovane ljude. Tko voli "hakerske/dev/kompljuteraške" spike - obavezno. Jako dobro. I iako nije drama emocionalno je jako snažan crtić na trenutke. Puno oštrije od mekanog netflixa i njegovom black mirrora, puno bolje. 2 sezone su, obe na netflixu dostupne, koliko vidim na imdb neće bit treće ali neke glasine kruže netom o nekakvoj trećoj sezoni. Ali mislim da su obuhvatili sve što ta ideja donosi. Ostalo nam je finale/zadnja epizoda vcrs. Dobar. Dobar crtić.

Već duže vremena mi se mota po nekim sugestijama i listama pa sam napokon odlučio pogledati prvu sezonu
Ni sam nisam siguran što bih mislio, serija je definitivno jako dobra, čak štoviše bolno blizu da bude vrhunska, ali na svim razinama ima neki omanji feler zbog kojeg ipak nije na toj top razini. Kreće jako, jako dobro. Vizualno jedna od najboljih serija u dugo vremena - nešto između Blade Runnera i Cyberpunka, i sjajno balansira između prikaza svijeta, detalja, golotinje, nasilja i same priče. Dugo me nešto nije tako oduševilo.
Radnja odmah u startu postavlja odlične premise i kroz prvih 3-4 epizode pomalo, svakom novom epizodom otvara gotovo filozofske teme. Kao odlične epizode Black Mirrora. I tu se stvar počinje lomiti; umjesto da zadrže i prodube fokus na tome, serija odlazi u smjeru blage patetike sa romantikom i klišejima. Kako odmiče prema kraju likovi su sve plošniji i površniji, njihovi izbori sve naivniji, a radnja više manje predvidljivija. Neke scene su zbrzane, a neke mrvu preduge i pri kraju se gubi taj specifični cyberpunk detektivski štih, a serija počinje izgledati kao tipična holivudska zaokružena cjelina.
Ono što je nedorečeno je sam tip naracije, jer u dosta navrata serija ima detektivski neo-noir narativ iz prvog lica što jako paše obzirom na vizualni stil i radnju, ali se i dosta puta to gubi i definitivno nije dovoljno iskorišteno obzirom na specifičnu temu podjeljene ličnosti koju obrađuje.
I jedna velika zamjerka su gluma i likovi. Neki su sjajni kao Kinnaman i Purefoy, neki solidni i mogu proći, a neki su kao iz Krv nije voda - bezlično i plitko, samo čekaš da scene s njima završe (likovi Reileen, Lizzie, prvi Takeshi i ona patetična Quellcrist).
Sve u svemu veliki potencijal, djelomično ispunjen, i obzirom da je druga sezona slabije ocijenjena mislim da ju preskačem.
Za prvu sezonu preporuka za gledanje za ljubitelje scifi-ja i cyberpunka.
Ovo ti je bolje od obe sezone zajedno, mozda i od prve knjige, crtani film ali ovo ne propuštaj. Ajme...

Znate koja vam je dobra. Pantheon. Ima je na netflixu a nije netflixova, ozbiljni crtić, za "odrasle", k tome i za tehnički potkovane ljude. Tko voli "hakerske/dev/kompljuteraške" spike - obavezno. Jako dobro. I iako nije drama emocionalno je jako snažan crtić na trenutke. Puno oštrije od mekanog netflixa i njegovom black mirrora, puno bolje. 2 sezone su, obe na netflixu dostupne, koliko vidim na imdb neće bit treće ali neke glasine kruže netom o nekakvoj trećoj sezoni. Ali mislim da su obuhvatili sve što ta ideja donosi. Ostalo nam je finale/zadnja epizoda vcrs. Dobar. Dobar crtić.
zadnja ep totalno sve mjenja, malo zbrzano. Epski zavrsetak.

Upravo pogleda ovu seriju,malo baca na Supernatural,meni je zanimljiva i dobra jedino što je prebrzo završila...jednostavno za ovakvu seriju kojoj epizoda traje malo manje od pola sata je 8 epizoda premalo...od 16 do 20 epizoda format bi za ovakvu seriju bija najbolji.
Uglavnom pogledajte ako volite Evil dead,supernatural i takve serije
8/10

Upravo sam pogledao zadnju epizodu. Fantasticna tema koja potice na filozofsko-eticko promisljanje (osobito u ranijim epizodama koje su nam blize). Epski kraj. Nije moguce zamisliti bolji.
Nadam se da nece biti trece sezone jer je cijela stvar savrseno zaokruzena (pun intended)

Upravo pogleda ovu seriju,malo baca na Supernatural,meni je zanimljiva i dobra jedino što je prebrzo završila...jednostavno za ovakvu seriju kojoj epizoda traje malo manje od pola sata je 8 epizoda premalo...od 16 do 20 epizoda format bi za ovakvu seriju bija najbolji.
Uglavnom pogledajte ako volite Evil dead,supernatural i takve serije
8/10
Obecavala u prve dvije epizode, a nakon toga kao da su vec ostali bez ideja. Nema bas nekakve slicnosti s Supernaturalom. Mozda malo vuce na Evil Dead i to je to. Nije mi zao vremena, jer su epizode duge po 30ak minuta, ali nedaj Boze druge sezone. Nisam odgledao zadnje tri epizode, jer sve su na isti kalup - lovi i ubi nekoga kome svjetle oci. Mada koliko sam citao nije isljuceno da i ona izadje. Ja ne znam kako je to naguralo 7 ocjenu na imdbu. Vjerojatno zbog Kevina Bacona, da je neki drugi glumac ne bi preslo vjerojatno 5.

The Bondsman
U osnovi se slazem s prethodim postom, serija je imala daleko veci potencijal, realizacija je osrednja.
Pocetak odlican, ideja interesantna, nazalost sve se razvodnilo u neku obiteljsku dramu, bivsa zena, novi jebac, stari problemi, a ono sto bi trebala biti osnova serije - lov na demone, svelo se na doslovce 3 minute "uvoda - evo stize demon", i 3 minute neke borbe s ciljem upokojenja istoga.
Kako je format sitcomovski, 30 minuta po epizodi, lako je pogoditi da tih 20 minuta "medjuljudskih" odnosa i nije pretjerano napeto, mogli su to sve provuci s daleko manjom minutazom, a vise paznje posvetiti tom "supernatural" dijelu price, ovako, sve se svodi na - stize fax, u kojem tocno pise koji demon, kakav, tocna lokacija, idi, ubij.
Nema tu nekog istrazivanja, nema tu nekog lorea o demonu, nakon prvog, ustvari vise ni ne znas, nije te ni briga.
Ocekivao sam vise kombinaciju supernatural, evil dead, RIPD - znaci neka doza humora i zajebancije, neki background cijeloj prici i ideji, bilo je tu daleko vise potencijala, ovako, osrednja serija koju izvlaci poznati glumac, i umjereno dobra country glazba. Sve ostalo je srednja zalost.
Neka ocjena, 2.4.....

Jel gledao netko prve tri ep. Andora ? Mišljenja ?
Meni je radnja krenula sporo, dosadnjikavo i nisam gledao recap pa mi je trebalo malo da povežem nazad sve.

Stiže Eternaut. Nadam se da su je napravili kako treba i kako legendarni strip to zaslužuje. Ricardo Darin u glavnoj ulozi, to mi ulijeva povjerenje.
Čekam srijedu.

Završio Billions (7 sezona, svaka 12 epizoda)
Moj dojam je da je ovo zasad jedina serija uz Peaky Blinders koju bih mogao opet pogledati da imam vremena. Ali opet nisam dosta dobrih serija pogledao pa će se vjerojatno naći još koja na listi. Puna prevrata, zamki, neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. 6-ta i 7-ma sezona su malo slabije, jer drugi glumac nije iamo karizmu kao prvi ali je meni bio je*eno pametan, 5 koraka ispred ostalih. Na kraju nije uspio predvidjeti ishod. I da, s ovom serijom sam shvatio da neću nikad biti bogat . Ipak ne bih nešto onako nekome učiniti, a par ih je bilo bezrazložno samo zato što žele biti prvi i hraniti svoj ego.

Presumed Innocent - bingali za vikend, super serija.
https://www.imdb.com/title/tt17677860/
Bad sisters S02 - vidi se pad kvalitete u odnosu na prvu sezonu koja je stvarno bila dobra, ovo je samo ok.
The Wire