denis88 čet 17.4.2008 20:52
the_tux kaže...
naxeem kaže...

Heh, ima tu istine, ali nisu ti zahtjevi tako strašni. Osim toga, nudi se neke stvari za to. I za Compiz trebaš 3D karticu.

Koja je grafička kartica  minimalne  snage potrebna  za  Compiz,  a  koja  za  Aero? Osmijeh

Potpisujem! Za Compiz ti je potrebna grafička, da li bilo koja ja Compiz na svojem laptopu sa integriranom Intelovom  grafičkom pokrenem bez pol frke...dok vista je već druga priča
naxeem pet 25.4.2008 00:28
denis88 kaže...
the_tux kaže...
naxeem kaže...

Heh, ima tu istine, ali nisu ti zahtjevi tako strašni. Osim toga, nudi se neke stvari za to. I za Compiz trebaš 3D karticu.

Koja je grafička kartica  minimalne  snage potrebna  za  Compiz,  a  koja  za  Aero? Osmijeh

Potpisujem! Za Compiz ti je potrebna grafička, da li bilo koja ja Compiz na svojem laptopu sa integriranom Intelovom  grafičkom pokrenem bez pol frke...dok vista je već druga priča
 Za Compiz ti treba blo koja grafička s OpenGL-om, a za Aero bilo koja grafička s DirectX-om 9. Oboje uključuje kartice mlađe od 7 godina (dakle bilo koju).
Aero također radi bez ikakvih problema i na integriranim grafičkim sistemima unatrag 6 godina.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
zeko86 sri 21.5.2008 18:10

SP3 za XP je posljednji SP, nema ih više. A što se tiće windowsa 7, 7 je sretan broj pa nadajmo se da da budemo te sreće pa uspiju napravit nešto kvalitetniji windows. Iako svatko tko malo razmisli o tzv. "baby boomu" hardveraja, koji je zadnjih par godina stvarno velik i sve je veći i veći, shvaća da nije jednostavno napravit OS za toliku masu hardvera za koji se zna da nije uvjek prema standardima, a zna se da je tu najveći problem Viste što nema dobru podršku za dosta hardvera, al kažem nije tu samo MS kriv, krivi su i proizvođači hardvera. Nikad više tako stabilnog sutava kao XP, jer ruku na srce on se morao borit sa mnogo manjim opsegom hardvera. Istina da XP radi i na današnjem hardveru, samo treba znati razliku između onoga što radi XP a što Vista sa tim istim hardverom i kako. Eto pa nadajmo se da će nas win 7 iznenaditi ...

D.I. [demos iz Mreža]
Assassin sri 21.5.2008 20:04
darkswordwarrior kaže...

A,inače čuo sam da je jednom tipu tražilo drivere za grafičku pa nije mogao imat aero...

Ako nije mogao instalirat drivere od graficke onda nije mogao imat puuuuuuuuno vise od aera!! Aero mu je tada sigurno bio najmanji problem!! 

Nothing is true, everything is permitted...
HappyD sub 24.5.2008 19:35

Čuo sam da će u Winzima 7 biti jako poboljšan i dorađen Speech Recognition pa će biti mnogo lakše upravljati računalom preko govora. Također će donijeti podršku za više jezika nego dosad. Nadam se da će biti i hrvatski!! Smijeh

HappyD sub 24.5.2008 19:37
Assassin kaže...
darkswordwarrior kaže...

A,inače čuo sam da je jednom tipu tražilo drivere za grafičku pa nije mogao imat aero...

Ako nije mogao instalirat drivere od graficke onda nije mogao imat puuuuuuuuno vise od aera!! Aero mu je tada sigurno bio najmanji problem!! 

To se i meni dogodilo, nije prepoznavao karticu pa ni količinu RAM-a i rekao je da imam manje od 64 MB RAM-a (ili koliko već). Instalirao sam drivere, restartao i sve super.
(Naravno, pričamo o Visti, ne?Izlanuo se)
Geek pon 26.5.2008 14:58

Mislim da bi novi windowsi trebali biti samo 64-bitni.

A što se viste tiče meni je dobra, a ljudi mogu sami odlučit dali će preći na novi OS ili neće, a onda kad microsoft vidi da ljudi neće htjet kupovat svake tri god OS s hrpom pogreški, onda će se potrudit izdat neki kvalitetan OS.

A što se tiče DX11 to bi bilo sasvim glupo, jer je puno ljudi još na DX9, a današnje igre ni neiskorištavaju puni potencijal DX10.

Dado_ZG78 pon 26.5.2008 21:41
Geek kaže...

A što se tiče DX11 to bi bilo sasvim glupo, jer je puno ljudi još na DX9, a današnje igre ni neiskorištavaju puni potencijal DX10.

Ma ljudi dx10 ne samo da nije iskorišten, nego je 'poluproizvod' tj 'polustandard' koji za sada više šteti nego koristi. Na dx9 se još uvijek mogu dobiti 95% efekti od dx10 scene (dobro, uz kompromise i neke trikove), a sa puno manjim hardverskim zahtjevima. Šitanje je kad će stiči na tržište neka dx10 ONLY igra, jer za to bi trebale doći neke grafičke cca 3x jače od današnjih, a dobitak ne bi bio baš značajan, pa mi se sve čini kako će dx11 tek biti sljedeći komercijalni dx koji će nuditi kvalitetne karakteristike uz prihvatljive performanse Osmijeh
naxeem uto 27.5.2008 23:15
Dado_ZG78 kaže...
Geek kaže...

Ma ljudi dx10 ne samo da nije iskorišten, nego je 'poluproizvod' tj 'polustandard' koji za sada više šteti nego koristi. Na dx9 se još uvijek mogu dobiti 95% efekti od dx10 scene (dobro, uz kompromise i neke trikove), a sa puno manjim hardverskim zahtjevima. Šitanje je kad će stiči na tržište neka dx10 ONLY igra, jer za to bi trebale doći neke grafičke cca 3x jače od današnjih, a dobitak ne bi bio baš značajan, pa mi se sve čini kako će dx11 tek biti sljedeći komercijalni dx koji će nuditi kvalitetne karakteristike uz prihvatljive performanse Osmijeh
 Radije nemoj pisati nego pisati gluposti.
drradic pon 22.12.2008 20:11

Ponukan svim komentarima na ovu temu,

u vecini s pozitivnima, odlucio sam se instalirati ovaj OS za probu.

Moram priznati da sam se zaprepastio kada je nakon instalcije

ostao u 'Device Manager' jedan jedini upitnik za staru 3Com mreznu karticu,

koju je istina XP uredno prepoznavao.

Cak za staru Hauppauge TV karticu 'WinTV-PVR-150' instaliran je odgovarajuci driver i kartica je uredno radila!

Moja iskustva su pozitivna i sve mi se cini jako dobro.

Radi brzo i stabilno sto nisam ocekivao.

Kada izadje sluzbena verzija instalirati cu legalni uradak.

Do tada ostajem na XP i za probu i ucenje koristim se 'sedmicom' na VPC.

Moj mali uradak o tome je na:

http://www.informatika.buzdo.com/s730.htm

Nadam se da nema puno gresaka i da ce navedeni opisi zainteresiranima pomoci.

Svaka sugestija je dobro dosla.

Nego, zna li tko kako moze li se u njemu izraditi extended particija u koju se mogu 'uvaliti' logicki diskovi?

Nigdje nisam nasao da se nudi ova mogucnost.

Pozdrav

--------------------------------------------

Zaboravio sam i provjeriti jeli podrzano UDF zapisivanje?

yaro pon 22.12.2008 22:02

Skinuo 7 sa www.downarchive.com i imam osječaj da je to samo vista 2.0 nema nikakvih zanimljivih stvari samo je malo ispeglano i malo brže se vrti (ako vam se ćini da je velićina od 280 MB rar-archive mala onda se grdo varate to se rastepe na punu instalacijski DVD)

evo direktnog linka:

http://rapidshare.com/files/165362788/keosoft90.W7.N6801.PR_downarchive.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/165365026/keosoft90.W7.N6801.PR_downarchive.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/165366785/keosoft90.W7.N6801.PR_downarchive.part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/165368161/keosoft90.W7.N6801.PR_downarchive.part4.rar.html

drradic čet 29.1.2009 10:14

Jeli ovo tocno?

[$Recycle.Bin] - Imenik izbrisanih sadržaja

[Boot] - Imenik u kojem su podaci za BOOT_MANAGER operativnog sustava

[PerfLogs] - Imeniku kojem akcije bilježi korisnik 'Administrator'

[Program Files] - Sva instalirana programska potpora

[ProgramData] - Sadržaji zajednički za sve korisnike

[Recovery] - Izvršive datoteke potrebne za povrat sustava s 'Recovery CD'

[System Volume Information] - Podaci važni za postupak restauracije

[Users] - Profili svih korisnika

[Users\Public] - datoteke za razmjenu u kućnoj mreži

[Windows] - Cjelokupni operativni sustav

AUTOEXEC.BAT - Datoteka koja sadrži slijedno zadane komande koje se pri uključivanju računala moraju izvršiti

BOOTMGR - Nadzorni sustav dohvata OS pri uključivanju računala

CONFIG.SYS - Datoteka koja sadrži uređaje koji se moraju pokrenuti i više je u svrhu kompatibilnosti s prethodnim verzijama

PAGEFILE.SYS - Datoteka koja predstavlja virtualnu memoriju sustava

Naime, to je u sadrzaju strance

http://www.informatika.buzdo.com/s737.htm

Ako vec pokusavam nesto napisat iz cega bi ljudi ucili neka je bar priblizno tocno?

Pozdrav