Windows 10 - problemi

ništa se ne gubi samo tako.. tj ako greškom obrišeš pogrešnu particiju ili je kvar.. ali sam install ništa ne pobriše, ništa ne gubiš. Greške su nešto drugo i moguće su.

Kada gasim laptop, displej se ugasi ali ne i laptop, ima li itko slican problem ? To mi se samo nekad desava.
Hvala.

Kada gasim laptop, displej se ugasi ali ne i laptop, ima li itko slican problem ? To mi se samo nekad desava.
Hvala.
Isključi Fast Startup.

Zadnjih tjedan dana, cini mi se od zadnjeg update-a cpu fan radi konstantno na max speed, iako je cpu usage max 5% i temperatura jako niska.
Zna li netko kako popraviti, nasao sam na internetu jako puno threadova ljudi sa istim problemima ali nisam pronasao rjesenje.
Također imam problema sa sppsvc.exe (software protection platforme service), koji mi ponekad diže cpu na 30%

Meni jednostavno nesto ne valja sa mikrofonom ili windowsima.. svaki put kad ujutro dodjem na ts, frendovi mi kazu da se slabo cujem i mikrofon mi nekak malo zuji. Odem sound>recording>microphone>levels. Stavim Microphone na 100% i boost na 0.0dB. No, nesto se nakon 2-3 sata pobrka i opet se vrati u normalu, tj. 50% microphone i +10.0dB. Mikrofon je od HyperX Cloud Core (novi headset, kupljen prije 3 dana). Takodjer se desavalo isto i na proslom headsetu. Jel ima tu kakav tweak ili nesta ?

Hvala.
Isključi Fast Startup.
Hvala na pomoci, ali nista :/

Hvala.
Kako si zaključio da ti se samo ekran ugasi?

Hvala.
Kako si zaključio da ti se samo ekran ugasi?
Koju god tipku stinem ne pali se, a na laptopu mi ostanu svijetlit diode.
Ne znam u cemu je problem.

Ako koristis opciju shutdown to se ne bi trebalo događat... probaj preko cmd:
-shutdown -s -f

Meni jednostavno nesto ne valja sa mikrofonom ili windowsima.. svaki put kad ujutro dodjem na ts, frendovi mi kazu da se slabo cujem i mikrofon mi nekak malo zuji. Odem sound>recording>microphone>levels. Stavim Microphone na 100% i boost na 0.0dB. No, nesto se nakon 2-3 sata pobrka i opet se vrati u normalu, tj. 50% microphone i +10.0dB. Mikrofon je od HyperX Cloud Core (novi headset, kupljen prije 3 dana). Takodjer se desavalo isto i na proslom headsetu. Jel ima tu kakav tweak ili nesta ?
.

Sound -> Communications -> Do nothing

probaj postelati u postavkama ts-a. ja sam imao problem sto mi skoro god dana nije htjelo recordati zvuk pa sam morao korristiti push to talk, jednostavno me nitko nebi cuo, a sluske rade na skype recimo. i onda jedan dan slucajno ponovno prebacim na automatski i radi. zasto se mrdaju postavke nebi znao.

ja se standardno javljam pa i opet radi system interrupt a sad imam problem i s svchost.exe Service Host: Local System (Network Restricted), ponekad gura hdd u 100%. ima li nacina da se rijesi to? sad su mi tipa aktivna 3 takva procesa sa ukupno 20 'podprocesa'

Kako resetirati Reliability Monitor u W10?

Jel ti ovo može pomoć ?
http://www.thewindowsclub.com/reset-reliability-monitor-windows

Hvala na brzom odgovoru. Isprobano je to na W7 i 8 ali na W10 ne radi.

Hvala.
I dalje imam isti problem, u vecini slucajeva ostane upaljen i dalje.
Ako itko ima ideju sto bi moglo biti....

Jel ti ovo može pomoć ?
Itko?!

Jel ti ovo može pomoć ?
Itko?!
To iz clanka kod mene radi sasvim OK.
Jesi sigurno sve dobro napravio (pokrenuo kao Admin)?
BTW: zasto ti je to tako bitno napraviti uopce?
To je jako korisna stvar.

Favoriti se ne žele sinkornizirati nakon ponovne instalacije Windowsa. Edge je u pitanju. U pitanje dolaze i zaporke, i sve ostalo.
Tako mi je i prošli put bilo.
Također, sad kad sam ubo USB, ne može ga očitati, no prije instalacije Windowsa je mogao(ne pričam o USB-u s kojeg sam instalirao Windows).

Ma nije hitno, a ni posebno bitno. Radi se o tome da mi se ovaj program ponekad sruši, ali više me muči to što mi to rušenje pobriše sve evente. Nakon toga u grafu Reliability Monitora
bilježe se samo Application failures. Idem pokušati još jednom sa Reset-Reliability-Monitor.bat, ali to mi na W10 ne radi.

Da li je itko imao ovaj problem kao na slici ispod i kako to riješiti?
Promjenom teme se situacija donekle popravila, no kad pokazivačem dođem na stavku umjesto strelice se opet pojavi crni kvadratić.

Pa di je kolega ihush? Nije mu se valjda komp smrznuo!?

Da li je itko imao ovaj problem kao na slici ispod i kako to riješiti?
Promjenom teme se situacija donekle popravila, no kad pokazivačem dođem na stavku umjesto strelice se opet pojavi crni kvadratić.
Ovo bi moglo biti do drivera od grafičke. Probaj u safe modu da li imaš isti problem.

vga driver/vram .. smeće u vramu. Moguće zbog pregrijavanja i sl. Drugi uzrok, soft-smeće i modifikacije. Velik dio sys dijelova se keširaju kao ikone.. ako dođe do greške tako se iscrtavaju.
sve je povezano kroz aero.
prvi sumnjivac je vga, drugi sam win-sys-.. (loader?) ..

Pozdrav
Jucer napravio ponovni clean install win10 i sve radilo, danas upalim laptop radi sve 5min i pukne mi veza -wifi. Probam se ponovno spojiit medutim spoji se pa ponovno pukne odmah. U device menageru kaze da je instaliran najnoviji driver i maknuo sam kvacicu sa power save. Trenutno nisam u mogucnosti spojiti se preko zice pa me zanima dal je do softvera ili mi je krepala mrezna. Ako iko ima kakvih saznanja sto jos mogu probati..?
Laptop je dell inspirion 15
edit: preko zice radi sve ok

Imam jedan program za VPN koji koristi TAP ali ga ne mogu instalirati.
Da li treba pogledat nesto u Windowsima (servis ili win komponenta) koja treba biti omogucena?

Da vec nemas kakav TAP driver? Mozda se kolje sa ovim. Pogledaj pod Protocols u network adapteru i u Network u Device Manageru.
Recimo neki drugi VPN ili winpcap bi mogao napravit problem.

Recimo neki drugi VPN ili winpcap bi mogao napravit problem.
Nemam nista.
Evo slike Device Manager (ovo oznaceno je od tog TAP)
Ovo "Protocols u network adapter" to je ovo sa slike ili?
Imam stavljen Simple DNS Crypt aplikaciju, da nije do nje mozda?
Hvala ti na odgovoru.
Novu instalaciju sam pokretao iz razloga sto sam htio malo osvjeziti laptop. Samo pokretanje reinstalacije Windowsa sa te skrivene particije nije bio problem. Problem je sto sam ju prekinuo i sada ju ne mogu ponovno pokrenuti. Ne bi htio ubaciti cd s instalacijom windowsa jer cu na taj nacin izgubiti ovu koju sam dobio s laptopom.