Windows

Windows 10 - problemi

razjaren čet 15.12.2016 11:30

Evo čisto informativno ako nekoga muči isti problem nakon jučerašnje(prekjučer ili kad li već) nadogradnje

Naime uvijek sam onom metodom,( klasičnom, netplwiz i upisao kod računa), .. kako se nabih morao stalno prijavljivati pri pokretanju računala-

S novom nadogradnjom na oba laptopa nije funkcioniralo (bar meni)…. Ukoliko se to nekome desi kao meni…. Treba napraviti još dodatni korak osim gore opisanog

Otvoriti izbornik …. Postavke …. Zatim … račun …… zatim ….mogućnost prijave …. Tad odabrati u izborniku .. traži prijavu …. U tom  izborniku odabrati opciju  ..opciju … nikada ..i raditi će.

Do sad je to uvijek automacki odrađivalo čim se u netplwizu postavila lozinka. Sad eto mali dodatni napor J …  opet naglašavam, bar meni, na dva laptopa

boro112 ned 18.12.2016 17:44
softwaremaniac kaže...
morrisoN kaže...
softwaremaniac kaže...

Pomagajte. Kako ovo maknuti? Skroler, je li?

Provjeri kolika ti je rezolucija desktopa. Podesi je na nativnu rezoluciju monitora.

OK je reza. To sam prvo provjerio.

Probaj explorer.exe restartat. Idi na run pa tskill explorer.exe. Ili u task manageru.

Najbrži uto 20.12.2016 18:31
drakula789 kaže...

http://www.infoworld.com/article/3150003/microsoft-windows/windows-10-1607-patch-kb-3206632-solves-dropped-internet-connection-bug.html

Zovem MS Support Croatia,dobijem zenu iz Vojvodine.

Uz to je prepotentna,bahata i nekulturna.Ovo je common problem i kaze lik iz HT da javlja 4-5 ljudi dnevno da ima problem.

Zvao ja VIP da bi oni meni rekli da nazovem MS HR, kažem da mi samo kažu KB update koji stvara problem da ga obrišem. NE, moram zvati MS-HR. Nazovem i spoje me na žensku iz srbije, objasnio ukratko, dala mi cmd komandu - restart - problem solved. Nije bila takvog ponašanja.

Za one koji trebaju:

Run CMD as admin

netsh winsock reset

Restart PC

bunkermax uto 20.12.2016 19:57

Ms outsourca lokalnu podrsku, i nikad neznas od kuda bu ti se javio support, koliko je opce tip strucan ili je zbog smanjenja troskova s druge strane linije student sa nekom knjigom pripremljenih situacija... Znali su mi se javiti osobe koje uopce nisu znale ni pravilno zaprimiti problem. Ja ispricam jedno, tip samo potvrdjuje, i drugi dan dodje mail sa kakti fixom za sasvim desetu stvar...

Neznam, nekako to sve nejde bas u povoljnom smjeru za krajnje korisnike. Svi smanjuju troskove, i nemonovno da negdje mora pucati po savovima...

ParaNO1d sri 21.12.2016 11:48
drakula789 kaže...

http://www.infoworld.com/article/3150003/microsoft-windows/windows-10-1607-patch-kb-3206632-solves-dropped-internet-connection-bug.html

Zovem MS Support Croatia,dobijem zenu iz Vojvodine.

Uz to je prepotentna,bahata i nekulturna.Ovo je common problem i kaze lik iz HT da javlja 4-5 ljudi dnevno da ima problem.

MS regionalni Support je u Srbiji. Više nemaju ured u Zagrebu kako su prije imali. Sjedište je sad u Beogradu. Zvao sam i ja negdjeprije oko jednog downgradea zbog AD-a. Javila se Marija iz Beograda. Tako jebozovan glas nisam u životu čuo :D

Thunder_Flash sri 21.12.2016 18:31

Pozz svima!

Imam problem u vezi NET. Frameworka 3.5 koji želim instalirati na windows 10.

Dakle, prvo sam pokušao instalirati preko windows updatesa, ali cijelo vrijeme piše "Searching for required files" i nakon sat vremena sam ga ugasio preko task manager.

Nakon toga skinuo sam NET. Framework 3.5 preko Microsoftove stranice i sada dolazi najsmiješniji dio.

Kada pokrenem setup koji sam skinuo prikaže se da windows zahtjeva NET. Framework 3.5.

Nadam se da mi netko može pomoći u vezi ovog problema.

Hvala unaprijed!

Thunder_Flash sri 21.12.2016 19:07
ihush kaže...

.. add/remove .net je dio OSa, defaultno je uključen 4x, 3x trebaš dodati (kvačicu), ostalo će obaviti automatika..

Nisam siguran jesl li odgovorio na moj post ili ne, ali ako jesi možeš možda malo bolje pojasniti.

Sum_of_all_fears sri 21.12.2016 22:53

Probaj ovako. Ako ne proradi prva metoda (preko windows updatea) onda ćeš morati potražiti ISO od Win10 za drugu metodu (offline install).

Ako ni tako neće, e onda imaš "mali" problem. Znači da si skinuo neki KBxxxx update koji označi .Net 3.5 kao instaliran a ustvari nije i zato ga ne možeš instalirati. Jedino rješenje - naći koji je to točno KB i obrisati ga.

ihush sri 21.12.2016 22:58

-ako ti ne prolazi update .. ništa dok to ne fixaš. MSov requirements je internet, provjera licence i tako par sitnica, dok se okolo dešavaju ratovi, serveri padaju.. bezbroj razloga zašto nešto trenutno nije dostupno. Fixaj update, tad nastavi s .net-om... obrnuto ne ide.

odnosno, .. ako imaš problem s win, probaš sfc/scannow.

ihush sri 21.12.2016 23:49

problem s (najčešće) .net 3.5.. je kod juzera koji koriste npr VS, alate.. sys. Redosljed. Ima deinstaller-repairer.. naravno malo prokopati po opskurnim MSovim siteovima i nađe se.

.. sad napamet, čini mi se da ima i MS fixit za tu namjenu..

walter_1 sub 24.12.2016 12:07

Imam problem sa instalacijom desetke... Radi se o Toshiba laptopu, model Satellite L50-B-1KJ.

S kupovinom laptopa sam dobio i windowse i sama i stalacija prvi puta je prosla bez problema. Sada kad sam drugi puta nakon odredjenog vremena pokusao instalirati te windowse sa skrivene particije, pokrenuta je instalacija ali je negdje zapelo, 3 sata mi je instalacija stajala na mjestu i prekinuo sam ju. Sada kad upalim laptop, dolazi mi do poruke koja je na slici... Ima netko neki prijedlog za rjesenje problema? Za ponovno pokretanje instalacije?

ihush sub 24.12.2016 14:10

-sama potreba za novom instalacijom, govori da imaš neki problem... dok problem postoji ne očekuj normalan rad.

problematičan disk, promjenjene postavke uefija, ... pošto je desetka to je još 99% pod garancijom, zovi-pitaj --

ovisno kako je kreiran install (kroz vrijeme se stvari mijenjaju pa i rutine instalacije), npr pobrisati ostale particije (osim install-recovery koja može biti jedna-dvije..) i tad automatski boota s installerske ali to je ćorava koka. Trebao si prvom prilikom napraviti recovery medij (zbog npr kvara diska), još bolje, skini win s MS stranice, njihovim alatom, .. bolje od OEMskog smeća (mada možda trebaš poneki driver-utisl ručno dodati).