HRT 3 i HRT 4 na DVB-T-u

Dali se i vama mijenja format slike? Naime, imam LG koji ima custom namješten zoom, kako nebi imao baš jako izduženu sliku. I sada se dešava sljedeće: u sred filma, promijeni mi taj zoom! Prvo sam mislio da ne valja TV, ali imam doma dva ista EVa, i na oboje se to dešava.
Meni na ovom Quadru kada prebacim na ove 4:3 programe bude u 4:3 pa moram odabrati onaj zoom da razvuće preko cijelog ekrana, a kada prebacim na ove ''nove'' programe koji su u 16:9 onda je sve kako treba

Upravo je se sad RTL emitira u 16:9

Da, još da hoće i ostali

Mislite da je onda to mjenjanje zooma kod mene vazano za njihovo šaltanje 4:3/16:9?
Jer to mi se dešavalo i na Novoj.

Nije istina, stavio sam na auto i pise 4:3 letterbox

Nije istina, stavio sam na auto i pise 4:3 letterbox
nakon onog crtića su vratili na 4:3

Od danas mi se na HRT3 prikazuje program HRT1, a na HRT4 je HRT2. Vjerojatno zato što neki ljudi ne hvataju mux A.

Ja hvatam signal s Psunja i dosada sam imao rtl,nova tv,hrt1i2 a sada su nestali a pojavio se hrt3i4.doma i trl2 koji su na 39 kanalu a ove nemogu da nađem.al sam čitao na forumima da su na 23 kanalu ja pokušao da ih lovim ali bezuspješno pa me interesuje šta je u pitanju ako neko zna da mi odgovori.Ja živim u okolini Tuzle u Bosni.hvala

Da, još da hoće i ostali
Od 1.1.2011 svi kanali će se poćet emitirat u 16:9 :)

Da, još da hoće i ostali
Tocno tak je receno, ali receno je i da plin nece poskupit a oce sigurno pa kad zbrojiš jedno i drugo nema problema.

Da, još da hoće i ostali
Nije još službeno ;)

Mozda nisu imalo na RTL-u vremena testirat 16:9 pa kad je neki cool film to onda rade :))

Nakon tri dana zvanja HRT-ovog info centra napokon sam dobio "agenta". Pošteno smo se napričali (oko 15 minuta) i rekao mi je da još nezna od 16:9 prijenosu no da on i njegovi kolege smatraju da neće, pola informatičke produkcije je na godišnjem odmoru i jednostavno nemaju dovoljan broj ljudi da se to brzo i korektno napravi, no ima vrlo male šanse s kojima bi mogli malo smanjiti kvalitetu slike no taj 16:9 će biti tu, pošten prijenos bi trebao biti sredinom 1. mjeseca.
Jedino što zna jest da će HRT 3 i 4 odmah biti u 16:9 te da novi MUX-evi će imati podršku za MPEG 4 i 16:9.
Dobro, to me uistinu i nije baš zanimalo pa sam ga pitao za AC3 2.1, a on je rekao da nema pojma šta je to ni kada će to biti. Toliko o HRT-ovoj stručnoj "spremi" i radnicima.

Mladi i sposobni ljudi nakon faksa su bez posla, a na čelnim pozicijama "stručnjaci".

Jedino što zna jest da će HRT 3 i 4 odmah biti u 16:9 te da novi MUX-evi će imati podršku za MPEG 4 i 16:9.
a je li znao kad počinje emitiranje hrta 3 i 4 ?

počelo je, a to su zapravo 1 i 2, samo u 16:9

ciljao sam na nove programe hrt3 i hrt4, ne na bilo-šta šta se vrti na tim kanalima dok ne počne "pravi" program..

ciljao sam na nove programe hrt3 i hrt4, ne na bilo-šta šta se vrti na tim kanalima dok ne počne "pravi" program..
koliko sam ja čuo, neće biti ništa novo na tim programima, niti će to biti novi programi

hrt 3 i 4 su trenuto hrt 1 i hrt 2 zbog toga sto su se ljudi žalili da nemogu gledati preko muxa A i sad su pustitli da ovi kaj nemogu gledat mux A kuzis...I to s malom napomenom Da antene i digi prijaminke moraju namjestiti do 28.veljače.2011.Evo više Klik!:)

počelo je, a to su zapravo 1 i 2, samo u 16:9
rtl isto emitira u 16:9, od danas.
moram se opet priviknut na sliku, svi su mi nekako mršavi a i titlovi su manji ( naviknut sam na rastegnutu 4:3 sliku)

Samo da i ostali pocmu u 16:9. Neznam sta Nova TV ceka???

Evo lista:
HRT 1 - 4:3
HRT 2 - 16:9
RTL - 16:9
Nova - 4:3
itd...

Na rtl-u su film u 4:3 razvukli na 16:9 (Space Jam)
Jedini rezultat je taj da ili ćeš si naštimati sliku ili titlove, nikad samo jedno.
Tako je barem na maxtv-u.
Tukci jedni...

Na rtl-u su film u 4:3 razvukli na 16:9 (Space Jam)
Jedini rezultat je taj da ili ćeš si naštimati sliku ili titlove, nikad samo jedno.
Tako je barem na maxtv-u.
Tukci jedni...
i ja primijetih, ono što nije nativno 16:9 ili odrežu ili rastegnu, a to znači 90% sadržaja sa defektnim prikazom slike, biseri...

ja nemam opciju na prijemniku za mux A. sta sad da radim? da kupim novi? stan mi je zemljopisno tako stoji da sam jedva i do sad imao tv signal.

HRT2 je 4:3, ne 16:9. Trenutno.

Da, izgleda da je jedino RTL u 16:9. Mislim da cemo se nacekati dok svi predju na to.

pozdrav..evo ja trazio i nasao sljedece programe - HRT 1 , 2, rtl, nova, rtl, rtl2, doma tv, jabuka tv, z1, kapital net i net , te jos jednom rtl i novu (istu kao i ove prije )
problem je sto na hrt1, hrt2, novoj i rtlu imam sve super sliku, a na rtl2 i doma tv mi slika preskace i zaustavlja se a da idem antenu stavljat tako da njima odg, gubim ova prva 4 :S
a jabuku,z1 i net imam al sve crno,isto se problem rjesava micanjem antene ali opet se drugi programi mjesaju.. jel moguce onda nekako to popravit? alternativa il kupnja neceg?
p.s. i da..kako obrisem programe kao sto su mi duplikati rtl-a i nove tv?
soz4, ali da ne otvaram novu temu :)
Dali se i vama mijenja format slike? Naime, imam LG koji ima custom namješten zoom, kako nebi imao baš jako izduženu sliku. I sada se dešava sljedeće: u sred filma, promijeni mi taj zoom! Prvo sam mislio da ne valja TV, ali imam doma dva ista EVa, i na oboje se to dešava.
Onda kad prebacim kanal, i vratim nazad, više nije pobrkan taj custom zoom.