the_dammed pet 31.12.2010 11:15

Dali se i vama mijenja format slike? Naime, imam LG koji ima custom namješten zoom, kako nebi imao baš jako izduženu sliku. I sada se dešava sljedeće: u sred filma, promijeni mi taj zoom! Prvo sam mislio da ne valja TV, ali imam doma dva ista EVa, i na oboje se to dešava.

Onda kad prebacim kanal, i vratim nazad, više nije pobrkan taj custom zoom.

mind_challenge pet 31.12.2010 11:19
the_dammed kaže...

Dali se i vama mijenja format slike? Naime, imam LG koji ima custom namješten zoom, kako nebi imao baš jako izduženu sliku. I sada se dešava sljedeće: u sred filma, promijeni mi taj zoom! Prvo sam mislio da ne valja TV, ali imam doma dva ista EVa, i na oboje se to dešava.

Meni na ovom Quadru kada prebacim na ove 4:3 programe bude u 4:3 pa moram odabrati onaj zoom da razvuće preko cijelog ekrana, a kada prebacim na ove ''nove'' programe koji su u 16:9 onda je sve kako treba

frekson pet 31.12.2010 15:52

Ja hvatam signal s Psunja i dosada sam imao rtl,nova tv,hrt1i2 a sada su nestali a pojavio se hrt3i4.doma i trl2 koji su na 39 kanalu a ove nemogu da nađem.al sam čitao na forumima da su na 23 kanalu ja pokušao da ih lovim ali bezuspješno pa me interesuje šta je u pitanju ako neko zna da mi odgovori.Ja živim u okolini Tuzle u Bosni.hvala

rambox pet 31.12.2010 16:13
Marko :D kaže...
mind_challenge kaže...

Upravo je se sad RTL emitira u 16:9

Da, još da hoće i ostali

Od 1.1.2011 svi kanali će se poćet emitirat u 16:9 :)

Tocno tak je receno, ali receno je i da plin nece poskupit a oce sigurno pa kad zbrojiš jedno i drugo nema problema.{#}{#}

Mitch pet 31.12.2010 16:13
mind_challenge kaže...

Upravo je se sad RTL emitira u 16:9

Da, još da hoće i ostali

Od 1.1.2011 svi kanali će se poćet emitirat u 16:9 :)

Nije još službeno ;)

Mitch pet 31.12.2010 17:31

Nakon tri dana zvanja HRT-ovog info centra napokon sam dobio "agenta". Pošteno smo se napričali (oko 15 minuta) i rekao mi je da još nezna od 16:9 prijenosu no da on i njegovi kolege smatraju da neće, pola informatičke produkcije je na godišnjem odmoru i jednostavno nemaju dovoljan broj ljudi da se to brzo i korektno napravi, no ima vrlo male šanse s kojima bi mogli malo smanjiti kvalitetu slike no taj 16:9 će biti tu, pošten prijenos bi trebao biti sredinom 1. mjeseca.

Jedino što zna jest da će HRT 3 i 4 odmah biti u 16:9 te da novi MUX-evi će imati podršku za MPEG 4 i 16:9.

Dobro, to me uistinu i nije baš zanimalo pa sam ga pitao za AC3 2.1, a on je rekao da nema pojma šta je to ni kada će to biti. Toliko o HRT-ovoj stručnoj "spremi" i radnicima.

mind_challenge pet 31.12.2010 20:13
bubbach kaže...
Mitch kaže...

Jedino što zna jest da će HRT 3 i 4 odmah biti u 16:9 te da novi MUX-evi će imati podršku za MPEG 4 i 16:9.

a je li znao kad počinje emitiranje hrta 3 i 4 ?

počelo je, a to su zapravo 1 i 2, samo u  16:9

mind_challenge sub 1.1.2011 03:24
bubbach kaže...

ciljao sam na nove programe hrt3 i hrt4, ne na bilo-šta šta se vrti na tim kanalima dok ne počne "pravi" program..  {#}

koliko sam ja čuo, neće biti ništa novo na tim programima, niti će to biti novi programi

Kora sub 1.1.2011 05:21
bubbach kaže...

ciljao sam na nove programe hrt3 i hrt4, ne na bilo-šta šta se vrti na tim kanalima dok ne počne "pravi" program.. {#}

covjece NE POSTOJI niti ce postojati Hrt 3 i Hrt 4 u iducih pa minimum 5 godina! Pa sportski kanal najavljuju vec 10 godina!!!! To su samo rezervirana mjesta, nista drugo....
Marko :D sub 1.1.2011 11:20

hrt 3 i 4 su trenuto hrt 1 i hrt 2 zbog toga sto su se ljudi žalili da nemogu gledati preko muxa A i sad su pustitli da ovi kaj nemogu gledat mux A kuzis...I to s malom napomenom Da antene i digi prijaminke moraju namjestiti do 28.veljače.2011.Evo više Klik!:)

nadimak888 sub 1.1.2011 11:27
mind_challenge kaže...
bubbach kaže...
Mitch kaže...

a je li znao kad počinje emitiranje hrta 3 i 4 ?

počelo je, a to su zapravo 1 i 2, samo u  16:9

rtl isto emitira u 16:9, od danas.

moram se opet priviknut na sliku, svi su mi nekako mršavi a i titlovi su manji  ( naviknut sam na rastegnutu 4:3 sliku) {#}

LittleNicky sub 1.1.2011 12:59
blacko kaže...

Na rtl-u su film u 4:3 razvukli na 16:9 (Space Jam)

Jedini rezultat je taj da ili ćeš si naštimati sliku ili titlove, nikad samo jedno.

Tako je barem na maxtv-u.

Tukci jedni...{#}

i ja primijetih, ono što nije nativno 16:9 ili odrežu ili rastegnu, a to znači 90% sadržaja sa defektnim prikazom slike, biseri...

fakEEE sub 1.1.2011 14:29

pozdrav..evo ja trazio i nasao sljedece programe - HRT 1 , 2, rtl, nova, rtl, rtl2, doma tv, jabuka tv, z1, kapital net i net , te jos jednom rtl i novu (istu kao i ove prije )

problem je sto na hrt1, hrt2, novoj i rtlu imam sve super sliku, a na rtl2 i doma tv mi slika preskace i zaustavlja se a da idem antenu stavljat tako da njima odg, gubim ova prva 4 :S

a jabuku,z1 i net imam al sve crno,isto se problem rjesava micanjem antene ali opet se drugi programi mjesaju.. jel moguce onda nekako to popravit? alternativa il kupnja neceg?

p.s. i da..kako obrisem programe kao sto su mi duplikati rtl-a i nove tv?

soz4{#}, ali da ne otvaram novu temu :)