Mitch pon 27.12.2010 13:54

Pozdrav, išao sam skenirati tunerom i našao sam dva zanimljiva programa :

HRT 3

HRT 4

Ništa se ne prikazuje, no za jednog se čini da je u MPEG 4, a drugi u MPEG 2.

Hrt HD nije sigurno jer ih imam na drugoj frekvenciji.

jameshook pon 27.12.2010 14:23

Evo ja naša Hrt 3 Hrt 4 ,Rtl2 i Doma tv....rtl 2 i doma tv su u 16:9 piše mi na tv-u. Puno ti hvala što si ovo napisa....ti si kraljina i po. ps meni za hrt 3 i hrt 4 piše 576i.ima lg-evu 32ld350 lcd televiziju sa mpeg 4 tunerom i hvatam signal s biokova(živim između knina i šibenika)

rambox pon 27.12.2010 14:34
al zagorec kaže...

tu će jednog dana krenuti hrt 3 i 4,zasad je samo rezervirano

Moš si mislit kakav ce bit program, na tim novim HTV kanalima s obzirom na kvalitetu i raskoš koju gledamo sad na HTV1 i 2.{#} Ak se uzme u obzir da na HTV 3 reklame po novom zakonu nisu dozvoljene uopce pa nema lovice s te strane nikakve.{#}{#}

Arnold Šrafncinger pon 27.12.2010 15:03

Na Hrt-ovoj stranici pise: Ukoliko je na Vašem području moguć prijam odašiljača  digitalne mreže MUX B predlažemo Vam da u dogovoru s predstavnikom stanara, što prije dopunite ZAS na Vašoj zgradi uređajima za distribuciju programa iz digitalne mreže MUX B, kako bi  uskoro mogli  pratiti specijalizirane programe HRT-a i ostalih televizija.

Potpuno mi je nejasno sta predstavnici stanara imaju s bilo čim,pa ja imam dvb uredaj i ako sam do sad primao mux b onda cu i dalje moc nastavit

xDinichx pon 27.12.2010 15:11

Eto našlo mi Rtl2 i Doma TV :)

E sada pitanje... imam vani riblju kost koja, koliko ja znam, nema nikakav pojačivač i iako je antena uperena direktno prema odašiljaču (Učka) i dalje trza malo i pojavljuju se kvadratići... da li postoji kakvu pojačalo za takvu vrstu antene... od nje mi ide samo jedan antenski kabel :)

al zagorec pon 27.12.2010 15:14
xDinichx kaže...

E sada pitanje... imam vani riblju kost koja, koliko ja znam, nema nikakav pojačivač i iako je antena uperena direktno prema odašiljaču (Učka) i dalje trza malo i pojavljuju se kvadratići... da li postoji kakvu pojačalo za takvu vrstu antene... od nje mi ide samo jedan antenski kabel :)

ima,al neznam jel bi ti to puno pomoglo

xDinichx pon 27.12.2010 15:15
al zagorec kaže...
xDinichx kaže...

ima,al neznam jel bi ti to puno pomoglo

pa jel ima koje adekvatno rješenje onda za mene :)

bubbach pon 27.12.2010 15:19
Arnold Šrafncinger kaže...

Potpuno mi je nejasno sta predstavnici stanara imaju s bilo čim,pa ja imam dvb uredaj i ako sam do sad primao mux b onda cu i dalje moc nastavit 

nisam siguran, dapace volio bih da me netko ispravi ako grijesim, zakljucujem na temelju vlastitog primjera.. gdje-gdje u zagrebu je bolji signal hrt1 i hrt2 bio na multiplexu B, a kako su na njemu bili svi vazniji kanali, prijam kanala iz multiplexa A (zbog jacine, distribucije na velikom broju stanova, zaista ne znam zbog cega) bio je onemogucen. sada se na zgradnim antenama to opet mora omoguciti jer na multiplexu B vise nema hrt-a nove i rtla.

konkretno meni u novom zgu od danas se sve posemerilo, dakle auto-tunning i sve iz pocetka.. hrt1, hrt2, novu i rtl mi je pronasao jednom i to na novim frenkvencijama. pretpostavljam muxA. prije ljeta mi ih je nalazio na dva mjesta (pretpostavljam muxA i muxB), a od kad je iskljucen analogni signal samo na frekvencijama na kojima su bili do danas (muxB?).

volio bih znati kako to "šaltanje" iz A u B tocno funcionira u praksi, ali zahvata na zgradnim antenama zbog ovog ponegdje ocito ima.

bubbach pon 27.12.2010 15:55

znaci otprlike isto. ajd bar da znam da nisam jedini.

mislim meni sad hvata oba multiplexa skroz ok, ali do neki dan A uopce nisam imao. zasto i kako su to izveli (okretanjem antene, nekim hardwareom uz antenu..) ne bih znao :S

viskovic pon 27.12.2010 16:02

Evo vijest sa www.oiv.hr
Tijekom 27. prosinca doći će do kratkotrajnih prekida u prijamu MUX-a B. Planiramo da će do popodnevnih sati biti dovršeni svi radovi i da će prijam ponovno biti stabilan. Na većini prijamnika potrebno će biti ponovno pretražiti kanale.