AMD Phenom II x3 720 BE

pametno LAKI LUK

kolko ide super pi?

Drakon mozes lijepo otic znas dobro gdje.. kartu ti ja platim :D
ja uzimam E8400 i OC na 4.0 :D

hh.. samo dodji do zagreba =)
ONTOPIC : x3 720 be ti je dobar izbog i lock ovo vise

I ja sam vec par dana vlasnik dotičnog proca,sad se samo moram za ladnjak odlucit pa cemo vidit sta se da. Inaceploca je Biostar 790.

zar nije to am3 procesor

zar nije to am3 procesor

zar nije to am3 procesor

zna li tko dal se moze kupiti gdje u VŽ-u???

Cini se da sam dobio loš primjerak ili je do maticne, ali pogledajte ovog lika sa pceksperta šta uradi. ima dfi 790gx - cca 1000kn maticna
http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=1283668&postcount=52
Eh da u overdrive-u mogu sniziti/povećati frekvenciju pojedine jezgre. Npr. prvu jezgru dignem na 3,8GHz a drugu na 3,0GHz i treću na minimum 800MHz. Mislim da se sa ACC moze potpuno iskljuciti pojedina jezgra??? COOL

Cini se da sam dobio loš primjerak ili je do maticne, ali pogledajte ovog lika sa pceksperta šta uradi. ima dfi 790gx - cca 1000kn maticna
Eh da u overdrive-u mogu sniziti/povećati frekvenciju pojedine jezgre.

Eh da u overdrive-u mogu sniziti/povećati frekvenciju pojedine jezgre.

1,45V na 3,6GHz full stabilan 1h u occt. Probat cu smanjit voltazu do 1,4V ili niže.
OFFTOPIC: starwarseri koji nisu igrali force unleashed pogledajte na youtube-u cut scenes. Ima 6 dijelova po 10min svaki. Priča je odlična, svakako pogledati, ima puno toga tome sta se dešava izmedu 3. i 4. djela! Da bar naprave za comp tu igricu.
Evo linka od part I - LINK sa strane ce pisati part II pa samo klik na to kad pogledate prvi part.

OFFTOPIC: starwarseri koji nisu igrali force unleashed pogledajte na youtube-u cut scenes. Ima 6 dijelova po 10min svaki. Priča je odlična, svakako pogledati, ima puno toga tome sta se dešava izmedu 3. i 4. djela! Da bar naprave za comp tu igricu.
Evo linka od part I - LINK sa strane ce pisati part II pa samo klik na to kad pogledate prvi part.

Evo 3,6GHz uz 1,425V i przi se vec 30min u occt-u nema errora.
1,45V @3,6GHz full stabilan 1h occt i igre
1,375V @3,6GHz - resetira se nakon 15sec occt-a
1,4V 36GHz - resetira se nakon 2min occt-a
1,425V - stabilan preko pola sata occt-a
Ukupna temperatura cpu-a je 45C , a jezgri 39C vec pola sata u occt-u, ako bude full stabilan tako ga i ostavljam.
OFFTOPIC: da bar naprave film o tom apprentice-u tj. radnji izmedu 3. i 4. djela koja je po meni najzanimljivija.

Evo resetirao se nakon 40min occt-aPlač, ipak ce biti 1,45V @ 3.6GHz
Naišao sam na nešto zanimljivo, ili smo dobili isti primjerak ili je do tvrtke proizvođača matične u ovom slučaju gigabyte-a???
Hardware used for the Phenom II X3 720 Black Edition & X4 810:
* Phenom II X3 720 Black Edition Processor
* Phenom II X4 810 Processor
* Gigabyte MA790GP DS4H Motherboard
* VisionTek Radeon HD 4870 video card
* Noctua NH-U 12 heatsink with two 12cm fans
* Seagate Barracuda 7200.9 SATA2 drive
* Corsair HX620W Modular power supply
* Corsair PC2-8500 memory
Overclocking
The Phenom II X3 720 Black Edition is multiplier unlocked - and as such, overclocking it is much easier than the locked processors.
It was pretty easy getting it up to about 3.4GHz - I just had to increase the multiplier to 17 - but it took a bit of Vcore tweaking to reach the maximum clock speed of 3.7GHz that I achieved with air cooling.
Don't get me wrong, it was far easier than what I had to go through to reach 3.51GHz with the Phenom II X4 810 in my last review.
In order to reach 3.7GHz, I had to:
* bump the Vcore to 1.536V
* bump the multiplier to 18.5
Mozda nisam probao na 3,7GHz, ali mi se čini da bih isto trebao stavit voltazu na 1,525V i overvoltalo bi se samo na 1,536V.
Ako je gigabyte u pitanju, onda ubuduće idem na bilokoju drugu tvrtku npr. dfi,biostar,asus.
LINK od stranice

evo i 4GHz
Naravno nije stabilno. 100% bih sa boljom maticnom primjera dfi 790gx dosao stabilno do 4GHz sa manjim naponom npr. 1,6V, ali neda mi se kupovat i 3,6GHz na 1,45V je dobro ,vise mi netreba.
Razmišljam o novom kućištu i ovaj put tower da se napajanje odmakne od procesorovog coolera jer uvlaci u sebe topal zrak pa se grije...

Fino fino.
Bilo bi dobro da okaciš sliku od CPU-z .
Koje su ti temperature?

evo i 4GHz
Naravno nije stabilno. 100% bih sa boljom maticnom primjera dfi 790gx dosao stabilno do 4GHz sa manjim naponom npr. 1,6V, ali neda mi se kupovat i 3,6GHz na 1,45V je dobro ,vise mi netreba.
Razmišljam o novom kućištu i ovaj put tower da se napajanje odmakne od procesorovog coolera jer uvlaci u sebe topal zrak pa se grije...

neznam koje su na 4GHz jer bi odmah se resetirao/freezo..
Na 3,6GHz sa 1,45V su relativno niske u idle 25C jezgre a cijeli proc 30C, a u loadu jezgre 39C, a cijeli cpu 45C. Grije se jednako kao athlon x2 na 3GHz.
Ma stavio sam u overdrive-u max napon i samo napravio screenshot cpu-a. Maticna je koma za vise frekve od 3,6Ghz, a s obzirom da sam ju platio 460kn(sada kosta 509), ovo je i vise nego što sam očekivao!

Na kolko preporucas oc sa stock coolerom (kad dobim proc probat cu prvo sam clockat iako me strah jel nisam bas 100% siguran u sebe).

Na kolko preporucas oc sa stock coolerom (kad dobim proc probat cu prvo sam clockat iako me strah jel nisam bas 100% siguran u sebe).

sve je relativno :D
nisu svi isti, al dobro ovi phenomi mogu valjda trpit malo više struje... tj. do kolko je njemu nekakav max v, a da se ne zagrije previse?
kolko se ovim novima može davat struje?
EDIT: sad sam vidio par postova iznad.
Heh sad sam se napokon odlucio kupujem x3 720 pa sta bude bude sam se nadam da se vise necu predomisljat xD