Procesori i MBO

AMD Phenom II x3 720 BE

Rino pet 27.2.2009 16:16
troublemaker kaže...

Hvala drug..... a sad jedno tricky:

oce to stat u Anteca 300?

Pa Mugen je još viši od Mugen 2 za par mm...možda bi mogao imati problema ako imaš vent na bočnoj stranici (lako ga skineš)...uglavnom stat će!!
Hyperion sub 21.3.2009 16:22

Tek u utorak cu probat jer trenutacno nemam ram-e, a kupit cu si kingmax 1066MHz. Ja sam vec napisao da mi vjerovatno nece radit zato što je napravljen u 2008-oj godini, a ne u 2009.-oj.

Pišem s laptopa...

zeryx pet 2.6.2017 11:53

znam da je starija tema. 

no nedavno sam nasao povoljno navedeni proc. i volio bi sloziti neku konfu. cisto zbog dosade. imam laptop koji stalno koristim ali bi volio imati neki pc doma.

citao sam da se taj proc da dobro clockati ako imam sreće i mozda otkljucati 4 jezgra. zanima me koja matična bi odgovarala?

te koji rang graficke? da moze iskoristiti taj proc.

skorvy pet 2.6.2017 12:09
zeryx kaže...

znam da je starija tema. 

no nedavno sam nasao povoljno navedeni proc. i volio bi sloziti neku konfu. cisto zbog dosade. imam laptop koji stalno koristim ali bi volio imati neki pc doma.

citao sam da se taj proc da dobro clockati ako imam sreće i mozda otkljucati 4 jezgra. zanima me koja matična bi odgovarala?

te koji rang graficke? da moze iskoristiti taj proc.

Bilo koja sa AM3/+ socketom(osim GB, malo se grije). I ako češ klokati gledaj matičnu s 8pin fazom.

skorvy pet 2.6.2017 13:19

Da, ali imaš od Asusa recimo MSI itd,

GB dosta grije VRM, i senzori su u banani, ništa ne pokazuju kako treba. Dok recimo frend ima Asus -990, koja se puno manje grije i nema problema s time. 

Evo ali je skuplja [ klick ] nešto

Ali kad već sastavljaš nešto za sitne novce, možda bolje da ideš na noviju platformu recimo:

Pentium G4560 i MSI B250M pro-vdh = ~1000kn

zeryx pet 2.6.2017 13:28

asus:

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/prodajem-maticnu-plocu-asus-sabertooth-990fx-r2.0-oglas-19169424

ili 

asrock:

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asrock-990fx-extreme3-oglas-22678673

asrock je 100 kn jefitnija. nije da štedim ali ako je mala razlika onda je okej.

drugo da kupujem novi komp, ali ovako...

edit: taman sam valjda postao kad si ti editao.

imam vec procesor phenom. pa prema tome bi slozio nesto jeftino. ne igra mi ulogu novije/starije.

Patrick_cro pet 2.6.2017 14:05

Neznam koliko ti je pametno ulagati u staru platformu. Jos moras i maticnu i rame kupiti. Bolje se rijesi tog procesora i sastavi platformu na g4560, novija,manje trosi mozes nadograditi u buducnosti. taj proc ne vrijedi ni 100kn jer je ipc katastrofa

zeryx pet 2.6.2017 15:57
skorvy kaže...

Nešto u ovom rangu, slabašan je to proc [ klick ]

Patrick_cro to sam ja napisao ovdje [ klick ] al ako hoce ovo neka sta.

ma i to ce poslužiti.

Patrick_cro kaže...
Neznam koliko ti je pametno ulagati u staru platformu. Jos moras i maticnu i rame kupiti. Bolje se rijesi tog procesora i sastavi platformu na g4560, novija,manje trosi mozes nadograditi u buducnosti. taj proc ne vrijedi ni 100kn jer je ipc katastrofa

ja sam od onih tipova koji kad kupe jedan komp imaju ga dok nešto ne crkne. i tek onda prelazim na novije. trenutno imam laptop koji mi služi za posao ali i poneki lol i cod2. 

i nebi puno ulagao ako cu odigrati par puta tjedno nešto ili ako ce komp sluziti za surfanje ili gledanje filmova.

znam. ali ovako mi treba maticna 400 kn, rame 8 gb 300kn (mogu i manje), graficka je 375, 

kuciste, hard i napajanje imam.  

uz to sve nabrojano koji je bolji? taj ili ovaj iz "moj pc"?

skorvy pet 2.6.2017 16:44

Kad već hočeš da imaš dok ne crkne, bar onda uzmi kako treba. Znači MBO + CPU koji sam ti naveo je ~1000kn. Memorija ide DDR4 i malo je skuplja(isplati se). Sveukupno ~1400-500kn. Malo više nego što bi dao za staro, a imaš novu platformu s garancijom(koja je prilično jača). Isto tako, ta grafička što imaš je dosta jača od te koju sam ti naveo za 375kn i lijepo će se uklopiti s time.

Ovaj pod Moj PC, sve je jače osim CPU, slabiji je od Phenoma X3 25-30%

zeryx pet 2.6.2017 16:51

a to je istina. ako promijenim posao i budem više doma onda cu investirati u pošten pc.

a ovako... :D

zabavlja me od starih krševa slagati kompove. "peči" grafičke u pečnici samo da prorade :D

a ako su ta 2 pc podjednaka onda nemam brige.