AMD FX Club

Koliko para imate za CPU + MBO i jel gaming u planu ili face youtube i to ?
Samo za igre ?
Dolazi zima pa da se čovik ima sa čime zabavljati.
Pa tako, za proc i ploču oko 1900kn

Onda FX 8320 + neka UD-3 ili možda neki najjeftiniji i5 Haswell + povoljna ploča.

Šibni mu AM3+ Gigabyte 990-XA-UD3 sa FX 8320 koji je oko1200 kuna ili neki FX6 koji je malo jeftiniji, ali oba jedu Bf4 na par ekrana... i uvik je prvi na A... :)

Šibni mu AM3+ Gigabyte 990-XA-UD3 sa FX 8320 koji je oko1200 kuna ili neki FX6 koji je malo jeftiniji, ali oba jedu Bf4 na par ekrana... i uvik je prvi na A... :)
E to je najbitnije. Biti prvi na A .
Hvala dečki. Idemo onda na AM3+

A jel može neka povoljnija ploča od UD3?

Jel kupujete za keš ili na rate ??

Jel kupujete za keš ili na rate ??
Kupuje na rete. U tome i je problem.
On nebi htio imati preveliku mjesečnu ratu.

970A DS3P, 970A-UD3P, 990XA UD3, 78LMT-USB3

970A DS3P, 970A-UD3P, 990XA UD3, 78LMT-USB3
970A DS3P sam mu mislio staviti.
Thx

Imaš u Portio shopu FX 8320 i GIGABYTE GA-970A-DS3P (ako nećeš nešto posebno clockat onda je ploča dobra) za oko 1800 kn a u Portiu ti je isto za keš i kartice i preko milje ti je dostava gratis.

Da li mogu stavit FX 8320E na GA 78LMT SA2P ? "Revision" matične je 5.0

Prema cpu suport listi moze fx8320e http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4125

Prema cpu suport listi moze fx8320e http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4125
Hvala na odgovoru. Gledao sam tu support listu, međutim negdje sam čitao da su ljudi imali problema sa fx8350 na ovoj ploči. Možel to bit do toga da ti procesori troše 125 wata?

Ploca NE podrzava FX8350 kao i niti jedan cpu sta ima 125w tdp a ti si pitao za FX8320E i njega podrzava.

Evo danas malo pc sredjivao i tako da sam svu prasinu iz njega izbacio pokusao klokati i zasad sam ga nasao stabilnog na ovom kloku http://valid.x86.fr/wc6hec.Kad bih imao veci radijator sigurno bi moga i vise.Da jos nadodam kako sam promjenio napajanje uspio sam ga izvuci stabilnog na ovom kloku, a llc mi stoji na extream i napon +0.075v od nazivne nb je na normal.

Pozdrav, imam jedno pitanje u vezi kupovine novog procesora
Trenutno sam na Phenom ii 955 be a planiram uzimati novi proc. Sad zelio bih uzeti 8320 ali vidim da je X6 6300 jeftiniji za oko 200 tinjak kuna. Grafa uz njega trenutno ce ici 7870 ali cu je brzo zamjeniti sa r9 280x.
Zanima me da li se isplati tih 200 kuna davati i koliko bih dugo mogao biti miran sa sest jezgri ?

Trenutno sam na Phenom ii 955 be a planiram uzimati novi proc. Sad zelio bih uzeti 8320 ali vidim da je X6 6300 jeftiniji za oko 200 tinjak kuna. Grafa uz njega trenutno ce ici 7870 ali cu je brzo zamjeniti sa r9 280x.
Zanima me da li se isplati tih 200 kuna davati i koliko bih dugo mogao biti miran sa sest jezgri ?
Ako je samo za igre onda trenutno neces profitirat od 8 umjesto 6 jezgri. Radje za razliku u cijeni uzmes cooler i dignes proc na 4,5ghz. 6300 i trosi manje i grije se manje a i lakse ga je clockat na jeftinijim plocama.

Ako je samo za igre onda trenutno neces profitirat od 8 umjesto 6 jezgri. Radje za razliku u cijeni uzmes cooler i dignes proc na 4,5ghz. 6300 i trosi manje i grije se manje a i lakse ga je clockat na jeftinijim plocama.
Za igre i studentske svrhe (programiranje,web dizajn ,baze podataka i slicno). PLoca je Asrock 970 pro 3 a coller je scythe samurai zz.
Stvarno neznam :/

Da, 6xxx ti je dovoljan.
Ali... ako rijetko mjenjas komponente, i 200kn ti nije bas takav problem, uzmi 8320 iz dva razloga:
-ako uzmes slabiji kad tad ces se pitati sto bi bilo da sam uzeo jaci. Uvijek je tako :)
-ako ces ga stvarno imati dulje vrijeme, onda ce sigurno vec izaci vec hrpa igara koje ce dosta bolje raditi na vise jezgri.
Ja ti imam yasya cooler, ne znam kakav je prema tvojem. Mozda je moj i slabiji. I bez problema mi drzi 8320 na 4,5 GHz uz prihvatljive temperature u igrama.
P.S. 8320 mi je prejak za gtx 770 (u rangu je s 280x) u procesorski zahtjevnoj igri BF4, tako da je definitivno overkill, ali ako mozes, uzmi :) Imas i lufta za jacu graficku :)

fx 6300 je zvjerka, ako gledas tako da dodas 200 ovdje 200 tu, na kraju ces zavrsiti na 8350.
To je odlican procesor i neces imati problema s njim dugo. Sad FX 8320 je bolji, da sve to stoji ali i skuplji. Hoce li fx 6300 izgurati 280x, hoce tako da ... :)

Evo ti moj jedan savjet pa se ti u tome nadji kako trenutno stvari stoje am3+ socket ce otici u EOL nemaju podrsku za ddr4 rade na starim tehnologijama.AMD je podbacio sa zadnja 3 procesora sto se tice ovog socketa.Moje osobno misljenje je da razmislis o prelasku na intel.A sto se tice koji proc da sad stavis je amd fx 8350.

Evo ti moj jedan savjet pa se ti u tome nadji kako trenutno stvari stoje am3+ socket ce otici u EOL nemaju podrsku za ddr4 rade na starim tehnologijama.AMD je podbacio sa zadnja 3 procesora sto se tice ovog socketa.Moje osobno misljenje je da razmislis o prelasku na intel.A sto se tice koji proc da sad stavis je amd fx 8350.
Tako nekako :)
Samo, 8320 i 8350 su isti. Zasto ne 8320 + novi hladnjak pa mozda dobije i vise frekvencije?

Pa nitko tko išta zna o procesorima ne bi trebao uzeti FX 8350 pored FX 8320 jer je to potpuno besmisleno kad se radi o istim chipovima koji se (ako baš to ciljate) ionako slično clockaju. Jedino gdje treba ići na FX 8350 je situacija ako te baš briga za pare i za to kakav je koji i baš želiš imati naclockani FX pa uzmeš FX 8350 koji se možda bolje clocka.

Kad bih ja uzimao AMD-ov procesor (tj. novo računalo) uzeo bi FX 8350, Raijintek Ereboss hladnjak i Gigabyte GA-990FXA-UD3 matičnu ploču (kažu da je odlična). Iz razloga što ne bih htio odmah OC-ati (ali opet, želim što brži procesor), no u neko buduće vrijeme (u narednih 1-2 godine) ipak bih s obzirom na kvalitetnu matičnu ploču i kvalitetan i tih hladnjak. A i htio bih se okušati u tome... Pa da uzmem i FX 8320, opet bi matična i hladnjak bili isti.

- Ja kazem svoje misljenje posto u vrijeme kad sam ja uzimao cpu cijena fx 8350 bila je oko 2000kn a ja sam ga dobio za 1300kn pa vi meni recite tko je tu bacao novce.Evo sad sam pogledao kad sam ga uzeo 15.06.2013 god pa vi pogledajte koliko je u to doba bio fx 8350 ili fx8320.

Uf sad sam dobio puuno prijedloga od prelaska na I5 do kupovine 8350 i svasta :/
Imam osjecaj da bi prelazak na intel bio preskup jer mi se neda sad odvajati toliko novca.
Posto ne radim upgrejd cesto mislim da ce to biti 8320 ali moram jos odvagati :)

Uf sad sam dobio puuno prijedloga od prelaska na I5 do kupovine 8350 i svasta :/
Imam osjecaj da bi prelazak na intel bio preskup jer mi se neda sad odvajati toliko novca.
Posto ne radim upgrejd cesto mislim da ce to biti 8320 ali moram jos odvagati :)
Gle ako si stvarno kratak s novcima, uzmeš FX 6300. Ako ti 200-300kn više nije problem, uzmeš FX 8320.
EDIT: U normalnoj uporabi i igrama nema pretjerane razlike između navedenih cpu-a. Ako overclockas FX 6300 ( a imati takav procesor i ne overclockati je grijeh ) onda gotovo ni nema razlike između ta dva procesora.

Uf sad sam dobio puuno prijedloga od prelaska na I5 do kupovine 8350 i svasta
Koji je tvoj novcani limit sto bi odvoio za pc.

Uf sad sam dobio puuno prijedloga od prelaska na I5 do kupovine 8350 i svasta
Koji je tvoj novcani limit sto bi odvoio za pc.
Ovako trenutno imam oko 2500-2400
Moram uzeti proc i grafu racunao sam oboje da je po 1100 (8320 i r9 280x) te za ostatak ako budem mogao ubosti jos 4gb rama posto trenutno imam samo 4 gb i planirao sam hd promjeniti posto imam neki stari od 160 gb i SSD od 120 gb.
Pa ono , savjeti sto kako?
Sad cu urediti listu pod moj PC
Koliko para imate za CPU + MBO i jel gaming u planu ili face youtube i to ?