lovac82 sub 31.8.2013 17:02
Diplomirani pješak kaže...

Cijeloj ulici grom spalio rutere i sad vidim da su svi susjedi dobili adb router, a ja sam na redu u pon ili uto. Jel taj bolji od tg782 ili samo jeftiniji? 

Sve je bolje od tg 782 i 780 wl(i) routera.... vjeruj mi.

ddarknessfairyy sub 31.8.2013 17:10
Diplomirani pješak kaže...

Cijeloj ulici grom spalio rutere i sad vidim da su svi susjedi dobili adb router, a ja sam na redu u pon ili uto. Jel taj bolji od tg782 ili samo jeftiniji? 

Da nisi iz Zadra možda? {#}

Ne znam dali je Adb bolji ali znam da je tg782 srednja žalost. Ja sam ga imala i nakon mjeseca prepiranja i "nije router kriv nego vaše instalacije" zamjenili su ga s Siemensom sx763. Tak da je Adb vjerojatno bolji...ili su jednostavno prešli na drugi model routera(stalno imaju određene modele)

Kewin sub 31.8.2013 19:33
sidras kaže...

http://www.speedtest.net/result/889272288.png 

Kako je ovo moguce???

Dali ja mogu imat nes ovako?

Kolko sam ja upoznat s takvim brzinama, one se uglavnom koriste kod večih tvrtki ili objekata di ima puno ljudi... 

robimarko sub 31.8.2013 21:20

Meni su probali uvaliti polovan ADB kada mi je riknio TG782i,ali hvala bogu nije htio raditi kako treba tj uopće se prijaviti na ACS,tako da sam dobio potpuno novog i za sada je odličan,daleko bolji od TG782i

neznamja99X sub 31.8.2013 21:29

Ma najbolje bi bilo. Da HT neneaplačuje intrenet brzinu . Da nemoaš platit brzinu i još intrenet promet. 
A sasvim je normalno što je u velioj večini Hrvatsske fixni internet tako loš spor.Sa puno problema. Je ipak treba uzeti u obzir da je u večini HR infrstruktura mreža .Još iz doba kad je u celom selu il ulici bilo jedan il dva kompa. Kada se je postavljala ta bakrena infrastruktura .Koja je prisutan u večini HR. Tada još nije bilo facebook youtubea raznih ineternet igrica . Možda je i bilo al netako zahtejevnih naprednih.  Ukratko sada ima 100 a možda i 1000 puta više korisnika interneta u odnosu kada se ja ta infrastruktura postavljala. . Plus su s ezadnjih godina pjavili sve zahtjevnji intrenet sadržaji stranice. Kad se bakrena ifrastruktura postavljala nije bilo max tv , i ostalih IPTVa.
Ima toga još .
Mislim da nam infrastruktura ne podražava broj i zhatjeve današnjih korisnika interneta.
Da bih se u cijeloj HR uveo Optički kabel i VDSL (neznam jel to isto) je preskupo.
Al mislim da bih za otoke sela rularne dijelove .Bilo doobro da da imaju barem kvaltetan 3G SIGNAL SA flat opcijom. Il da se u tim područjima uvede . Internet preko satelita il nešta slično. Mislim da se to zove WIMAX možda grešim . Al valjda će netko znat o ćem piše 

peace_of_cake sub 31.8.2013 22:34

optički kabel (ftth) nije isto što i vdsl. vdsl je kao adsl tj radi preko postoječih bakrenih parica, ali vdsl radi na višoj frekvenciji što omogućuje veće brzine ali tek na kraćim udaljenostima od centrale. da se uvede 3g flat vjerojatno bi došlo do zagušenja infrastrukture te problema u telekomunikaciji

Oldy pon 2.9.2013 02:21

Kako kome meni drži na 26 većinom a i na adsl-u nemaju svi idealan ping ima ih i sa većim od mene na 3G.

Pišeš stare argumente koji su nekada bili nađi neke nove; uvijek je bolje biti mobilan nego statičan.

Jel ti voliš da ti auto vozi ili da stoji cijelo vrijeme na jednom mjestu?

Fixno je prošlo treba što više ulagati i razvijati mobilno. :)

lovac82 pon 2.9.2013 16:44

Samo ne kuzim kako imas tako dobar ping... koristim tele2 3G i ping varira od 70 pa sve do nekih 250 - 300 (cesce je veci od 70) hmm, a koristio sam i t-com 3G i slicna prica. Jos mi je jedan problem sto se radi o nocnoj ali dusu dalo za upload pa mozda i uzmem... BTW jesi li probao igrati neku MP igru po noci s takvim pingom?

zlatkor pon 2.9.2013 16:48
9090 kaže...

Danas mi je bio T-com tehničar pa sam dok je obavljo posao malo popričao...ja se žalio njemu, on meni ali evo što sam saznao među inim stvarima...

- Mudrinić planira kupiti slovenskog (još uvijek državnog) tele operatera

- internet preko satelita za sada nije u planu samo ovo što nude a to je uz - max tv

- power line utičnice neće nuditi (imali ih pred 3-4 god.) kao ni nabavu boljih i kvalitetnih routera jer im je skupo

- brzine uplouda i downloada bi se uskoro trebale povećati i za nas kompjuteraše (zasada dižu samo onu 4 lte mrežu za mobove/tablete) ali nezna točno kada

- ono što vlada planira sa partnerima preko HEP mreže širiti internet  za sada se nije ni pokrenulo (bar ne sa t-com-om)

- optički kabel stavljaju samo u velikim gradovima i određene dijelove manje velikih kao što je Karlovac jer je tamo radio neko vrijeme

- ono što pišu mediji a propagira Mudrinić da se ulaže u infrastrukturu je laž jer je sve zastarilo i da bi trebalo sav bakar povaditi jer i da hoće nekom dignut brzinu nema uvjeta (zavisi di živi)

- Crikvenica i šira okolica neće još godinama viditi optičku mrežu što se tiće Mudrinića a tako je i za ostale manje morske gradove iako smo turistička mjesta ...isto se odnosi i na zabačena mjesta

- Crikvenica i šira okolica se prebacuje na VOIP (mene nije prebacio, iako je htio ;) )

prebaciće onit tebe bez tvog odobrenja...bez brige...

9090 pon 2.9.2013 17:26
zlatkor kaže...
prebaciće onit tebe bez tvog odobrenja...bez brige...

što je najgore i jesu...al barem da su to javili {#} nego imao sam neke probleme sa brzinom neta i čekao da mi se njihov tehničar javi tj. nazove na kućni ...no čovjek me nikako nije uspio dobiti što mu je bilo čudno pa je tražio od kolega svojih moj mobitel i tako sam saznao da mi telefon ne radi (nije radio dan i pol, možda 2) pa sam mislio da je do telefona pa zamjenio sa drugim (mislio ga nositi na popravak) koji isto nije radio a u drugom stanu je ...uglavnom telefoni nisu radili u 2 stana a u 3. jesu jer sam ih testiro te sam ih zvao da mi pošalju tehničara da vide tel. utičnice, liniju...usput sam napao oca jer sam mislio da je možda zaboravio platiti račun pa nas iskopčali...uglavnom ovi iz szk nisu mi mogli pomoć i nisu znali u čemu je problem već su me šaltali među kolegama dok nisam naletio na jednog koji me je prespojio u neki odjel valjda u Osijeku koji je nakon što sam mu objasnio o čemu se radi brzo našao odgovor na moje probleme i rekao što trebam napraviti da telefon opet radi te mi je napomenuo da sam prebačen na novi signal i još da sam ja il netko od mojih ukućana zatražili voip 14.8 što nije istina iako su nas ove godine a i prošle već zvali, čak mislim da je bio i letak sa računom jednom da prebacuju i da će nas zvati u vezi toga no mi smo ih odbili ...a pošto im je u interesu da to naprave više ne pitaju jer su ih ljudi odbijali...uglavnom čovjek se ispričao zbog neugodnosti i riješio stvar što je pohvalno za njega ne i firmu za koju radi koja je mogla preko svog govornog automata il kroz račun reći šta će napraviti da se zna razlog i na čemu smo {#}

dinos3 pon 2.9.2013 17:38
robimarko kaže...
Čovjeku treba admin
A to je
username:administrator
password:!tc0Mht[VAS ACCESS CODE]
Znaci, ako vam je ACCESS CODE routera 47158926 onda upisete pod lozinku !tc0Mht47158926

Sto tocno mozemo mjenjati ako smo admin?

lovac82 pon 2.9.2013 23:00
robimarko kaže...
A tako često nestaje struje i nemaš mobitel pa toliko smeta.
Kad si admin možeš koristiti sve mogućnosti koje nisu zaključane,a kao obični user samo najosnovnije

Kao admin na thomson routerima ne dobivas bas puno toga....