T-Com Internet

Evo našao... Broadband connection -> DSL connection -> Details (gore desno do Help-a)
Ma nedavno ga dobio a da budem iskren nisam prije to ni gledao na drugim routerima nit me zanimalo sve do sada...inače sučelje koda je djete od 7 god. radilo
Inače evo ovo sam iskopao... http://www.speedguide.net/faq_in_q.php?qid=371 i još jedan kalkulator http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

Zna netko admin sifru za TG782i?
user name: user
password: s donje strane rutera na naljepnici pise modem access code > to upises

Čovjeku treba admin
A to je
username:administrator
password:!tc0Mht[VAS ACCESS CODE]
Znaci, ako vam je ACCESS CODE routera 47158926 onda upisete pod lozinku !tc0Mht47158926

Dali mi t com moze povecati brzinu uploada i downloada dok mi je u trajanju njihov nrki paket i dali oni mogu smanjit ping ili ms(mslm ping mi treba da bude oko 10 posto se bavim gamingom)?
može, samo ih nazovi i traži veću brzinu. Brzina nije direktno vezana za drugi paket, samo ju moraš nadoplatit. Ja sam povećavala prije 3 mjeseca a imam paket s ugovornom obavezom na 24mjeseca. Prva dva mjeseca dobis promotivnu ponudu brzine(cijena ista ko i prije) a kasnije ti racun otprilike raste 30-tak kuna.

Dali mi mogu smanjiti ping ili ms tocnije vrijeme koje prode do spajanja na neki server?

Dali mi mogu smanjiti ping ili ms tocnije vrijeme koje prode do spajanja na neki server?
Ne, barem ne drastično.

Dali mi t com moze povecati brzinu uploada i downloada dok mi je u trajanju njihov nrki paket i dali oni mogu smanjit ping ili ms(mslm ping mi treba da bude oko 10 posto se bavim gamingom)?
može, samo ih nazovi i traži veću brzinu. Brzina nije direktno vezana za drugi paket, samo ju moraš nadoplatit. Ja sam povećavala prije 3 mjeseca a imam paket s ugovornom obavezom na 24mjeseca. Prva dva mjeseca dobis promotivnu ponudu brzine(cijena ista ko i prije) a kasnije ti racun otprilike raste 30-tak kuna.
Ja sam dosad bio na paketu od 2 do 4 mb/s... i sada sam takodjer prešo na taj za 30 kuna više (od 5 do 10 mb/s) prije sam imao oko 4 mb/s i sada za 30 kuna više imam skoro 10 mb/s... ako se mene pita za tih 30 kuna definitivno se isplati. Jedino je upload i dalje slab, cca 0.70 kb/s a ping zavisi kako kome.

Do cega ovisi ping i jel mogu oni odredit ping?
Za koliko ti se skine igra od 5gb?

Ping ti ovisi o udaljenosti od tog servera,kvaliteti i starosti mreže,te njenoj zagušenosti.

Skidao sam preko origina igru medal of honor 2010 cca 7gb (1.5 h).

Zagusenost mi nije problem...al ovo drugo vec da =) kako da to.popravik?

mogao si pitat imaju li u planu uvest vdsl
nije mi palo napamet :/ ali sam ih prao i pitao par pitanja preko FB među ostalim stvarima al ne sviđa im se ton mog pisanja pa su ga sakrili iz vidljivosti ali postoji zapis aktivnosti
....................
Jbt pa nez sto si drugo ocekivao s takvim pristupom, dobro je jos sto su ti se javili uopce. Jednostavno si im mogao poslati samo ovo ispod i pitati ih zasto se lazno predstavljaju/reklamiraju, tj. zasto nisu kao ovi tu lol
http://www.youtube.com/watch?v=0ilMx7k7mso

Perfektno snimljeno

- brzine uplouda i downloada bi se uskoro trebale povećati i za nas kompjuteraše (zasada dižu samo onu 4 lte mrežu za mobove/tablete) ali nezna točno kada
"Ona" 4 lte mreža može biti i za kompove, laptope..... kompjuterašu. ;)

"Ona" 4 lte mreža može biti i za kompove, laptope..... kompjuterašu. ;)
ma nek puste od kuda će..ta, strujna, satelitska...samo nek više dignu :/
evo jedne poražavajuće vijesti koju ionako dobro znamo http://www.index.hr/black/clanak/balkan-ima-najsporiji-internet-u-europi-a-najgore-je-u-bih/697428.aspx

Jel moram imati pretplatu da bih mogao promjeniti paket brzine, neznam zašto mi tu piše da nema pronađenih paketa brzine? Gdje mogu promjenit uopće tu brzinu?
Inače meni je ugovor istekao krajem 2011 i nismo uopće produžavali.
Ne treba biti pod ugovorm. Najbrže ti je nazvati support i reći neka ti povećaju/smanje brzinu. Sam možeš to odaraditi putem Moj Telekom portala, ali onda se u pravilu dulje čeka.

Jel moram imati pretplatu da bih mogao promjeniti paket brzine, neznam zašto mi tu piše da nema pronađenih paketa brzine? Gdje mogu promjenit uopće tu brzinu?
Ne treba biti pod ugovorm. Najbrže ti je nazvati support i reći neka ti povećaju/smanje brzinu. Sam možeš to odaraditi putem Moj Telekom portala, ali onda se u pravilu dulje čeka.
Gdje točno na moj telekom portalu? Ja sam očito slijep kad nevidim tu opciju...

user.t-com.hr
Ne trebas ih nis zivkati, tamo si sam odaberes i to je to....

user.t-com.hr
Ne trebas ih nis zivkati, tamo si sam odaberes i to je to....
Nema tog više, sada je telekom portal, ali na njemu nema više te opcije za promjenu paketa.
A na telekom stranicama mi piše ono kao što sam stavio na slici u 1. postu.
Odjavio sam se i onda mi se tek ovo pojavi:

Ma nemoj komplicirati, mogao si to već riješiti. Zvrcni 0800 9000 i riješeno. Možeš promjeniti brzinu iako nisi pod ugovorom.

samo napomeni im da ne želiš produživati ugovornu obvezu tj da samo želiš povećat si brzinu i to je to. ja nisam bio pod ugovorom te sam si povećao brzinu ali sam im napomenuo da ne želim bit pod ugovorom i tako je ostalo. sad imam 10 mbps i nisam pod ugovorom

Koliko ti skida mb? posto meni pise 4.63mbps a meni downloada 500-700kb/s

Tu bi na ulazu trebalo napisat: T-com ima brzine u MEGABITIMA a ne megabajtima. 5megabita je odprilike 700kb/s
Il ak baš želite točno 1mbps = 125kb/s pa računajte.
Tako da ako imate ugovorenu brzinu na: 2-4mbps to je ugrubo od 200 - 500kb/s
5-10mbps = 600 - 1300kb/s
14-20mbps = 1700 - 2600kb/s

A ok,hvala sad razumjem, koliko treba dodatno placat mjesecno za to 14-20 mbit/s u tcom-a posto je za 5-10mbit/s 30dodatnih kuna,kako vidjeti jel mi moze ta brzina funkcionirat i jeli mogu smanjiti ms(ping)?Mnogo pitam x)

Tu bi na ulazu trebalo napisat: T-com ima brzine u MEGABITIMA a ne megabajtima. 5megabita je odprilike 700kb/s
Il ak baš želite točno 1mbps = 125kb/s pa računajte.
Tako da ako imate ugovorenu brzinu na: 2-4mbps to je ugrubo od 200 - 500kb/s
5-10mbps = 600 - 1300kb/s
14-20mbps = 1700 - 2600kb/s
128!

A ok,hvala sad razumjem, koliko treba dodatno placat mjesecno za to 14-20 mbit/s u tcom-a posto je za 5-10mbit/s 30dodatnih kuna,kako vidjeti jel mi moze ta brzina funkcionirat i jeli mogu smanjiti ms(ping)?Mnogo pitam x)
14-20mbps je 184kn mjesečno znači sto kunića više ako imaš osnovnu brzinu. Brzinu možeš povjerit raznim programima(googlaj) a ping ti ovisi o puno stvari. O brzini, vrsti veze koju imaš, kolko vas koristi jednu vezu. Ako koristiš Wifi onda češ na T-comu teško smanjit ping. Probaj LAN kabelom.
btw RuskeGTT ne cjepidlačiti vidiš da ne znaju ni da su to megabiti a sad još i koristiš "neokrugle brojeve"

Cijeloj ulici grom spalio rutere i sad vidim da su svi susjedi dobili adb router, a ja sam na redu u pon ili uto. Jel taj bolji od tg782 ili samo jeftiniji?
U TG782i je bilo pod DSL liniju u detailsima
zanimljivo,može formula (možda prije odgovoriš nego ja surfanjem nadjem,ako i nadjem),
hvala,unaprijed.
Izvoli
http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php