ADSL u BiH

Evo ja sam ih zvao na službeni telefon, i kszu da je istinia....U 4.mjesecu imamo 50% gratis!Tooooo!!!!

Baš gledam cjene određenih paketa kod BH Telecoma i HT-a, najskuplji paket oko 30KM jeftiniji u BH Telecomu nego u HT-u... Je me ovi moji pljačkaju.
PS. najskuplji paketi imaju isti promet, znači po 15GB mjesečno.

Zasad jos nista na službenoj stranici.

Čudno je baš to što su neki dobili mail a vijest još nije objavljena na službenim stranicama.

Čudno je baš to što su neki dobili mail a vijest još nije objavljena na službenim stranicama.

Neznam sta vise da kazem o ovom provideru!
Slika govori 1000 rijeci, pogledajte ping!
Brzina 2048/256

A dok u "hrvatskim podrucjima" mi placamo harac najskupljem ISP-u u ovom dijelu svemira , RS i u tome postaje svicarska za ostatak BiH:
http://www.mtel.ba/mtel/Portal/sr-SP-Latn/Default.aspx?TabID=680

Da mi je znat misle li se na ostatak BiH širit.

u mene je 3072/256 10gb prometa ht mostar

Da iz Hercegovine sam, Grude. Nemam takvih usporenja, za sada je sve ok. Doduše muči me premal dopušteni mjesečni promet ali što se brzine tiče još nisam zamjetio neki problem. S torrentima nemam nikakvih problema, sve ide brzo i nema nikakvih prekidanja veze ili takvih gluposti.

I prije sam ostavljao odgovor na ovu poruku koliko sam razočaran brzinom a evo dokaza :
Na službenoj stranici piše sljedeće:
ADSL START
brzina downloada: do 2048 kbit/s
brzina uploada: do 256 kbit/s
uključeni promet: 5 GB
Cijena 35,10 KM (140 kn)
A testovi pokazuju puno, puno, i previše manje (slike)..
Naravno, radi se o HT Mostar.

Ufffffffffff... Bice mrtvih...
Covjece kakva ja usporavanja i laggove imam pa to je za plakat, pogledajte gore par postova i vidite ping!!
Cesto dobijem poruku, This server is for low ping players, znaci ne da nema normalnog igranja, nego nema nikakvog igranja online!
Ujutru veza ok, al sta mi vrijedi kad sam na poslu, kad dodjem kuci i najvise u nocnim satima, to je horor....
Evo vam par screenshotova
Brzina 2048/256

Isto s*anje i kod mene s tim HT ADSL-om
brzina je 2048/256 ali samo na njihovim reklamama i papirima. Kod mene je ovakva.
Nemam riječi za ovo stvarno.

Imam samo da kazem sljedece:
Neka HT Mostar, svoju krilaticu "Jer svaki korisnik je važan!", promjeni u "Svaki korisnik je budala i haj'mo mu uzet pare!"

Imam samo da kazem sljedece:
Neka HT Mostar, svoju krilaticu "Jer svaki korisnik je važan!", promjeni u "Svaki korisnik je budala i haj'mo mu uzet pare!"

Teško napisat bilo šta a da se ne popuši žuti karton (opet)... Treba zaboravit na bilo kakvu ljubaznost prema ovim debilima. Ako vam internet ne radi kako treba, zovite ih, ali stalno i svaki dan. Ne znam šta bi se desilo da nakon slabog interneta (kao kod boxera) neko ode i plati pola računa, za pola kvalitete. Kakva bi im reakcija tad bila...

Teško napisat bilo šta a da se ne popuši žuti karton (opet)... Treba zaboravit na bilo kakvu ljubaznost prema ovim debilima. Ako vam internet ne radi kako treba, zovite ih, ali stalno i svaki dan. Ne znam šta bi se desilo da nakon slabog interneta (kao kod boxera) neko ode i plati pola računa, za pola kvalitete. Kakva bi im reakcija tad bila...

@ boxer ja isto imam usporenja neta od nekih 18h pa do 24h, a ovi iz hercegovine sta igraju cod samnom njima je sve uvjek normalno.
Meni ping bude oko 300 dok njima bude ispod 80...

@ boxer ja isto imam usporenja neta od nekih 18h pa do 24h, a ovi iz hercegovine sta igraju cod samnom njima je sve uvjek normalno.
Meni ping bude oko 300 dok njima bude ispod 80...

eh ljudi sada kada vidim kako vam je u bih nikada vise necu **bati mate* t-com u

Ajoj ljudi pa ja sad tek vidim da vi na HT Mostaru placate i upload...vas bas pljackaju....to je bezobrazluk teski pa svugdje kod normalnih provajdera upload se ne placa i ne uracunava u mjesecni promet...

Ajoj ljudi pa ja sad tek vidim da vi na HT Mostaru placate i upload...vas bas pljackaju....to je bezobrazluk teski pa svugdje kod normalnih provajdera upload se ne placa i ne uracunava u mjesecni promet...
Uračunava se i kod T-coma

pa to je pljacka teska...sta onaj koji seeda pa ima samo seedanja 10gb mjesecno...moj prijatelj ima 81gb mjesecno seedanja...pa on se ne bi naplacao racuna nikada da nas isp tako zaracunava upload.

Eh, zato ja jedva čekam 8mj kad će mi isteći ugovor. Čekam zadnji dan i kad nastupi točno u ponoć napraviti ću slavu što sam ih se riješio. I nema teorije da produžim ugovor ili da ikada više budem njihov korisnik. Pa taman davali flat uz ovu brzinu koju imam za 20KM. Radije ću biti bez neta moj dragi HT:ADSL.
A naravno hvala Bogu ima i drugih ISP-ova

Kod nas kad i dobijes nesto besplatno budi sigurno da neces jeftino proc...
Ja koristim bitchnetov (bhtelecom) ADSL 15G (do skora 9G), 4096/384 kbps i stvarno i jeste ova brzina to placam oko 50KM (oko 200 kuna) sa PDV-om. Druga konekcija koju koristim je ćutukov (www.cutuk.net) wireles (mislim da se paket zove) max10 protoka 4096/512 kbps + javni IP + iznajmljivanje opreme izađe isto oko 50KM(oko 200 kuna) sa PDV-om.
i jedan i drugi jako pouzdani, konekcija ne puca, protok ne varira.... za ovaj cutuk samo da napomenem, ako se odlucite za njih i hocete da nemate problema sa mrezom, uzimajte max pakete. kako sam na njihov max paket preso konekcija mi ne puca skoro nikad osim kada se mreza restartuje (svaka 22 sata)....
a bhtelecoma je problem sto ti tehnicar koji dodje skoro nema pojma o racunarima druga stvar su njihovi ADSL modemi (Kina majka). ali ako ti prikljuce i kako radi u startu radi non stop tako...