boxer čet 5.3.2009 01:07

Evo dosao sa posla pa da vidim sta ima na forumu...

U jednoj minuti konekcija sama od sebe pukla dva puta....

Odo gasit modem iz struje i povadit sve osigurace....mozda nece vise pucati.....Izlanuo sePlač...bem ti HT NET

Bellatrix čet 5.3.2009 01:20
DaffyDuck kaže...

koliko vidim vi stvarno imate ozbiljnih problema...dovoljnih za tužbu zbog neadekvatne i nekvalitetne usluge.

sad ozbiljno, jeste li razmišljali o tužbi?

Ma teško je tu pokretati tužbu kad nemamo nikakvu organizaciju. Nemožeš kao pojedinac protiv sistema ništa!! Moralo bi se nas više udružiti i napasti ih s više strana da nemogu naći nikakvo pravdanje, u tome su inače professionalno educirani. Samo se pravdaju da nije do njih. Isto kao da misle da im mi kupujemo mačka u vreći. Ali neće dugo vjeruj mi! Podignut će se narod protiv tog ispiranja mozgova i manipulacija.

boxer čet 5.3.2009 01:22
DaffyDuck kaže...

koliko vidim vi stvarno imate ozbiljnih problema...dovoljnih za tužbu zbog neadekvatne i nekvalitetne usluge.

Ma kakvi, gdje se janje s vukom moze boriti? 
Nije BiH bas kao HR sto se tice pravne drzave , ovdje bi najvjerovatnije upalilo kad bi se grupa nezadovoljnih korisnika pojavila sa zoljama ispred sjedista HT NET-a, e tada bi mozda ali mozda razmislili....Divlji zapad.

.

boxer čet 5.3.2009 01:24
DaffyDuck kaže...

Ma kakvi, gdje se janje s vukom moze boriti? 
Nije BiH bas kao HR sto se tice pravne drzave , ovdje bi najvjerovatnije upalilo kad bi se grupa nezadovoljnih korisnika pojavila sa zoljama ispred sjedista HT NET-a, e tada bi mozda ali mozda razmislili....Divlji zapad.

Evo opet pukla dva puta, s tim da se sad pojavio novi fenomen, ako pricekam minutu sama se od sebe uspostavi i tako ce unedogled...

.

i_rambo_plache čet 5.3.2009 10:00

Takvo tretiranje korisnika se dešava zato što nema konkurencije. Slična situacija je bila i u HR prije cca. godinu dana. t-com je vladao i cijene ADSL-a su bile užasno skupe. Tad je došao b.net, metronet, optima i sl. manji ISP-ovi s jeftinijim cijenama (s tim su najbolje mogli privući nove korisnike) i onda je t-com počeo snižavati cijene. Sad bi trebali i povećati brzine... Vidjet ćemo.

CikaSpaso čet 5.3.2009 21:25

boxer kaže...

Možda je tvoj poziv nešto i uradio. Namigiva Prije 2 dana su me nazvali iz HT-a. Kaže ženska: "Imamo problema sa ADSL-om, molimo vas da promijenite lozinku za pristup modemu. Zovemo korisnike ADSL-a, pogotovo one sa ZyXEL modemom."

Koliko sam razumio, izgleda da je neko (ako je to moguće) "krao" promet il šta.
BTW. kad sam promijenio lozinku, vidio sam da mi je bila postavljena statička IP adresa (iako sam 100% siguran da sam zadnji put stavio dinamičku), pa ne znam kako je se to moglo desit...

Uglavnom, znaju valjda za probleme, i rade na njima. Smijeh

boxer čet 5.3.2009 22:44

CikaSpaso kaže...
boxer kaže...

Možda je tvoj poziv nešto i uradio. Namigiva Prije 2 dana su me nazvali iz HT-a. Kaže ženska: "Imamo problema sa ADSL-om, molimo vas da promijenite lozinku za pristup modemu. Zovemo korisnike ADSL-a, pogotovo one sa ZyXEL modemom."

Koliko sam razumio, izgleda da je neko (ako je to moguće) "krao" promet il šta.
BTW. kad sam promijenio lozinku, vidio sam da mi je bila postavljena statička IP adresa (iako sam 100% siguran da sam zadnji put stavio dinamičku), pa ne znam kako je se to moglo desit...

Uglavnom, znaju valjda za probleme, i rade na njima. Smijeh

Defintivno imaju problema!  I uopce ne rade na njima!
Nigdje nema obavijesti niti bilo cega o bilo kakvom problemu, niti ista u vezi mjenjanja lozinke i "kradji" prometa...

skandalouz čet 5.3.2009 23:39

Ja sam zadnjih 4-5 mjeseci uvjek prelazio promet minimalno 2 gb jednom sam prekoračio promet i za 5gb.. al pošto mi je modem u router modu i na modem mi je spojen resiver dreambox uvjek sam mislio da zbog njega uvjek prekoračim promet. A sad u 2.mjesecu mi je upload  čak 3.5GB to mi se nikad nije desilo to nisam uspio skupit ni u pola godine.. E sad mene brine da li  je to do mene  ili do resivara(kada sam kupovo dreambox tip mi je reko da on trosi mjesecno 500 mb, neznam koliko je to istina) ili je mozda do HT NETA ?

Vakaka pet 6.3.2009 00:02
ICCE kaže...

Evo ja sam prešao sam HT-a na Mrežu..imam flat za 33 KM mjesečno...zakon...eto, za sada Mreže ima u Mostaru, Širokom Brijegu, Grudama...

Hm nisam čuo za ovo a na njihovim stranicama nisam našao mapu pokrivenosti, uglavnom do 1024/384 Kbps flat rate (neznam jeli fair use) je 66KM (s PDV) odnosno oko 253KN mjesečno.
Brine me dali je fair use i ovo "do" ispred navedene brzine...
xxtoni pet 6.3.2009 00:43
Bellatrix kaže...
ICCE kaže...

Evo ja sam prešao sam HT-a na Mrežu..imam flat za 33 KM mjesečno...zakon...eto, za sada Mreže ima u Mostaru, Širokom Brijegu, Grudama...

U Širokom ima MREŽA?? Odkada? Kolika je brzina?
 Nije ti to nikakav flat sa takvom brzinom,mozda je tebi i dovoljno,ali ja bi osobno poludio s'tim
kemal_r pet 6.3.2009 00:53

Ja koristim HT START ADSL paket na kojem piše

brzina downloada: do 2048 kbit/s
brzina uploada: do 256 kbit/s
uključeni promet: 5 GB

a evo rezultata testa:

Last Result:
Download Speed: 890 kbps (111.3 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 92 kbps (11.5 KB/sec transfer rate)

STRAŠNO

klimama pet 6.3.2009 07:46
skandalouz kaže...

Ja sam zadnjih 4-5 mjeseci uvjek prelazio promet minimalno 2 gb jednom sam prekoračio promet i za 5gb.. al pošto mi je modem u router modu i na modem mi je spojen resiver dreambox uvjek sam mislio da zbog njega uvjek prekoračim promet. A sad u 2.mjesecu mi je upload  čak 3.5GB to mi se nikad nije desilo to nisam uspio skupit ni u pola godine.. E sad mene brine da li  je to do mene  ili do resivara(kada sam kupovo dreambox tip mi je reko da on trosi mjesecno 500 mb, neznam koliko je to istina) ili je mozda do HT NETA ?

Do tebe je.

1. Ako koristiš torrente, ograniči brzinu uploada.
2. Skeniraj računalo s nekim antivirusnim programom. 
3. Promijeni šifru od modema i ADSL-a.
4. Ako su računalo i modem spojeni bežično, koristiš li odgovarajuću zaštitu/enkripciju koja onemogućuje da se drugi spajaju na tvoju mrežu?
ICCE pet 6.3.2009 17:11
Bellatrix kaže...
ICCE kaže...

Evo od sada :D :D ..ja ga među prvim imam, i mogu reći da sam zadovoljan...koristim i ovo i HT, zato što imam potpisano na 2 god :(

Je da je malo sporo, al preko noći se daju skiniti programi i filmovi koji te zanimaju...
Imam brzinu 512, meni bitno da guta youtube bez problema ;)
boxer pet 6.3.2009 17:24

Meni su danas dosli i zamjenili modem i stavili drugi model  "Billion", nikad cuo, a staru Kasdu odnijeli...

Ovaj novi modem je kao igrackica spram stare Kasde.

Nadam se da sad barem konekcija nece pucati sama od sebe...

Sto se tice brzine, nadam se da ce se to rjesiti..

malina22 pet 6.3.2009 17:37

Ja sam na Banjalučkom Blicu. Tu je totalni haos. Kod nas je wadsl i za obicne korisnike plafon je SoloWadsl paket 768/196 kbps a u stvarnosti je nesto drugo. Ako hocu da mi veza cemu valja moram uzeti busines paket koji kosta 300KM ili 1300kn. Svaki dan poslije podne i vikendom brzina opada. Ma muka živa. Vi barem imate veće brzine.

Bellatrix pet 6.3.2009 18:37
boxer kaže...

Meni su danas dosli i zamjenili modem i stavili drugi model  "Billion", nikad cuo, a staru Kasdu odnijeli...

Ovaj novi modem je kao igrackica spram stare Kasde.

Nadam se da sad barem konekcija nece pucati sama od sebe...

Sto se tice brzine, nadam se da ce se to rjesiti..

ja imam taj Billion! Dobar je router nemam problema s njim!! Isto sam na HT-u!

Bellatrix kaže...
ICCE kaže...

Evo od sada :D :D ..ja ga među prvim imam, i mogu reći da sam zadovoljan...koristim i ovo i HT, zato što imam potpisano na 2 god :(

Je da je malo sporo, al preko noći se daju skiniti programi i filmovi koji te zanimaju...
Imam brzinu 512, meni bitno da guta youtube bez problema ;)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ma dosta ti nek je flat samo! Ja sam potpiso na godinu dana čim istekne ugovor prelazim na MREŽU... Kakav HT..
crni83 pon 9.3.2009 15:33

Ja također koristim HT ali samo dva,tri puta sam imao problema sa vezom a korisnik sam godinu i pol dana. veći mi je problem ograničenje prometa.

Je li netko može staviti link za internet stranicu Mreže? tražio sam ali nisam uspio pronaći.

Vakaka pon 9.3.2009 18:28
zoka kaže...

Koristim m:tel ADSL 2Mb/192, FLAT i poprilično sam zadovoljan, znači brzina uvijek ista,nema nikakvih prekida, skida sa 220 kb/s  ali jeste da je poskupo (80KM).

Di ti vidiš taj paket Mreža ako je Mreža u pitanju ako nije ispričavam se.
Btw gore ovi post 300KM = 1.150-1.160 kuna, a ne 1.300 :)
Edit: Sry vidim da je druga firma u pitanju.
zoka pon 9.3.2009 23:13

Ja sam se preporodio kako sam na ADSL-u, dok sam bio na wirellesu veza mi je stalno pucala, brzina varilala, gubio sam živce stvarno... Npr. ostavim neki torrent da se skida preko noći i taman kontam kad ustanem to će se sve skinuti kad ono ja zaspao u 1h a veza pukla u 1:05h hhehe, skinulo se 1% :) Sada mi je brzina konstantna i u 4 mjeseca internet mi nije radio samo 4 sata, vršio m:tel neka testiranja...

Offtipic: Evo gledam na http://www.mtel.ba/mtel/Portal/sr-SP-Latn/Default.aspx?TabID=20&DataKey=309:326 , m:tel će u ovoj godini uvesti IPTV i konačno će doći i 3G mobilna mreža, baš sam se obradovao...

Vakaka uto 10.3.2009 08:38
zoka kaže...

Ja sam se preporodio kako sam na ADSL-u, dok sam bio na wirellesu veza mi je stalno pucala, brzina varilala, gubio sam živce stvarno... Npr. ostavim neki torrent da se skida preko noći i taman kontam kad ustanem to će se sve skinuti kad ono ja zaspao u 1h a veza pukla u 1:05h hhehe, skinulo se 1% :) Sada mi je brzina konstantna i u 4 mjeseca internet mi nije radio samo 4 sata, vršio m:tel neka testiranja...

Offtipic: Evo gledam na http://www.mtel.ba/mtel/Portal/sr-SP-Latn/Default.aspx?TabID=20&DataKey=309:326 , m:tel će u ovoj godini uvesti IPTV i konačno će doći i 3G mobilna mreža, baš sam se obradovao...

Lipo da oće u nas u Hercegovinu doli taj m:tel, ali koliko mi se čini nema mi druge nego selit preko granice... nije daleko :)
DrNasty uto 10.3.2009 08:56

Ja sam jos na BH Telekomu, osim cijene nemam nikakvih zamjerki, od obecanih 4096/384 kbps, speedtest pokazuje 3520/320 kbps, ping na njemackim serverima ne prelazi 50, tako da je odlicno kad je u pitanju MP igranje. Od ovog mjeseca su povecali promet sa 9 GB na 15 GB, sto meni dodje kao flat.

Ali sve to kosta dobrih 52,65 KM ili 200 kn. :(