ADSL u BiH

pozzz svima...ja sam se isto prikljucio akciji za povecanje prometa i usput sam vidio da 1.7. povecavaju brzinu...rekao sam im da bi bolje bilo da povecaju promet,a da brzinu ostave kakva jest,nadam se da se slazete s time!!!!
P.S. zatrazio sam da mi odgovore pa vam javim "ako" odgovore!!!

Vi se to ko lafo nadate da cete dobiti normalan odgovor od nekog ISPa :D

Evo ekipa sta su mi vratili iz HT-a...
Sve primjedbe , prijedloge ili sugestije nasih korisnika proslijedjujemo u
Upravu Drustva gdje se , uz suglasnost Regulatorne Agencije za Komunikacije
( RAK ) i sukladno situaciji na trzistu telekomunikacijskih usluga u F BiH
rade modifikacije cijena , paketa ili usluga HT d.o.o.Mostar .
Od 01.07.ove godine najavljeno je povecanje brzine svih paketa usluge ADSL-a
, sto ne znaci da uskoro nece biti jos nekih promjena . Da li ce i kada
opcija FLAT RATE biti u ponudi , ne mozemo Vam konkretno odgovoriti , osim
da se sve novosti mogu pravovremeno procitati na nasoj web stranici.
pozzz

Ahhh, princip je isti, ostalo su nijanse...grrr
Nista, barem se radujem boljem pingu zbog brzine i brzem downloadu, ako nista drugo..
U 3 mjesecu smo dobili pojeftinjenje, u 7 cemo dobiti vece brzine, ako se budu drzali tog ritma, onda mozda mozemo ocekivati povecanje prometa ili nesto drugo u 10 ili 11 mjesecu..
Valja se strpit...

Ahhh, princip je isti, ostalo su nijanse...grrr
Nista, barem se radujem boljem pingu zbog brzine i brzem downloadu, ako nista drugo..
U 3 mjesecu smo dobili pojeftinjenje, u 7 cemo dobiti vece brzine, ako se budu drzali tog ritma, onda mozda mozemo ocekivati povecanje prometa ili nesto drugo u 10 ili 11 mjesecu..
Valja se strpit...

Javim ti kad budu povecali brzinu, inace imam 1024/192 sada,,,pa kad bude 2048/256, nadam se oko 25% boljem pingu,,,

bh telecommov paket 9G
brzina downloada:4096k/bits
brzina uploada: 384k/bits
limit downloada: 9gb
limit uploada: neogranicen
50 km - to dodje oko 185 kn
meni je ovo dovoljno ,, a nije nes ni skupo za mene

Prijatelj mi je danas isao da nesto provjeri, tj, hoce sebi da uzme modem (mozel kakva preporuka za modem??), a da vrati njihov Zyxxel jer nece da placa pretplatu na modem, pa je cuo od "tete" sto radi da ce korisnici Ht:Mostar-a dobiti jednokratno 2 gigabajta sljedeci mjesec.
Mozda je "bombardiranje" djelomicno urodilo plodom?? Sta kazete?
Rekli su mu da nisu stavili na stranicu providera, ali da su sve ispostave dobile nalog o povecanju prometa za 7 mjesec, jos je nesluzbeno, pa cemo vidjeti..

Prijatelj mi je danas isao da nesto provjeri, tj, hoce sebi da uzme modem (mozel kakva preporuka za modem??), a da vrati njihov Zyxxel jer nece da placa pretplatu na modem, pa je cuo od "tete" sto radi da ce korisnici Ht:Mostar-a dobiti jednokratno 2 gigabajta sljedeci mjesec.
Rekli su mu da nisu stavili na stranicu providera, ali da su sve ispostave dobile nalog o povecanju prometa za 7 mjesec, jos je nesluzbeno, pa cemo vidjeti..

Bolje ista nego nista...

Evo, sinoć sam downloadira seriju Battlestar Galactica i zamjetio sam da su povećali brzine downloada.
Eh sad kad bi nas ugodno iznenadili i 01.07. povećali promet (ili možda pustili flat rate... j***** valja malo i maštat ) bilo bi ZAKON.

Moze bit svasta, zato sam rekao da je jos nesluzbeno.
Ali evo hint, prijatelj ima isti paket kao ja 4 gb prometa, pa je htio kako sam vec rekao da kupi modem i da im vrati njihov, te je usput htio da se prebaci na sljedecu tarifu od 8 gb, a prijetelj nije potpisao vremenski ugovor na 12 niti na 24 mjeseca. Zena mu je rekla da saceka sa prebacivanjem na drugi paket jer ce sljedeci mjesec, dakle 7 mjesec korisnici dobiti po 2 gigabajta prometa, pa da to potrosi, pa da onda u 8 mjesecu predje na 8gigabajtni paket.
Dakle sve jos nesluzbeno, za par dana cemo vidjeti.
Vakaka otkud da su vec povecali brzinu?? Meni neregistruje nikakvo ubrzanje, i dalje skidam 100kb/s paket 1024/192..

Moze bit svasta, zato sam rekao da je jos nesluzbeno.
Ali evo hint, prijatelj ima isti paket kao ja 4 gb prometa, pa je htio kako sam vec rekao da kupi modem i da im vrati njihov, te je usput htio da se prebaci na sljedecu tarifu od 8 gb, a prijetelj nije potpisao vremenski ugovor na 12 niti na 24 mjeseca. Zena mu je rekla da saceka sa prebacivanjem na drugi paket jer ce sljedeci mjesec, dakle 7 mjesec korisnici dobiti po 2 gigabajta prometa, pa da to potrosi, pa da onda u 8 mjesecu predje na 8gigabajtni paket.
Dakle sve jos nesluzbeno, za par dana cemo vidjeti.
Vakaka otkud da su vec povecali brzinu?? Meni neregistruje nikakvo ubrzanje, i dalje skidam 100kb/s paket 1024/192..

Evo izgleda da su i meni podigli brzinu. Bio je download stalno oko 106 kb/s a sada je 180.
BTW, evo slika stranice našeg odličnog providera...

Evo i ja sam primjetio povecanje download brzine, skidao sa rapidsharea da probam i brzina downloada od 180 do 200kb/s.

Zanima me koja je najjeftinija DSL usluga u Mostaru? Imam bratića tamo koji bi želio net, pa ga zanima koji provider je najjeftiniji.
Hvala!

Ma nemoze se tu puno radit,kod nas je internet vako skup i jos vaznije vako los jer kod nas vlada skoro apsolutni monopol,u vecim zemljama se to ne moze desit jer tamo da bi opstao uvijek moras biti jaci od drugi (makar ne totalni monopol) a kod na 2 glavna provider-a i gotovo
Ajd sad posteno recite zasto bi povecavali pakete ili smanjivali cijene kad nemoraju gdje nema bihnet-a,tu je Ht:net i nemas bas veliko izbora uzmi ili ne ako neces nemas net-a i gotovo...
Iako mi je to sve jasno i ja se nadam da ce biti bolje ipak.
Nada umire zadnja

Ma nemoze se tu puno radit,kod nas je internet vako skup i jos vaznije vako los jer kod nas vlada skoro apsolutni monopol,u vecim zemljama se to ne moze desit jer tamo da bi opstao uvijek moras biti jaci od drugi (makar ne totalni monopol) a kod na 2 glavna provider-a i gotovo
Ajd sad posteno recite zasto bi povecavali pakete ili smanjivali cijene kad nemoraju gdje nema bihnet-a,tu je Ht:net i nemas bas veliko izbora uzmi ili ne ako neces nemas net-a i gotovo...
Iako mi je to sve jasno i ja se nadam da ce biti bolje ipak.
Nada umire zadnja

Ma to je ljepota nemoj da se zalis,ajd mozda i bude bolje za 5-10 godina

Ma to je ljepota nemoj da se zalis,ajd mozda i bude bolje za 5-10 godina

Eto boxer... Bio si u pravu, dobili smo ta jadna 2 GB.

Eto boxer... Bio si u pravu, dobili smo ta jadna 2 GB.

Ima vijest na ht.ba

Ma kad bi zastalno stavili da imamo jos 2 Gb to bi opet bilo malo,uhh jesu jad

evo nesto o ht adsl iz hercegovine.
PROBLEM brzina interneta (download, upload,pregledavanje stranica)
imam paket start po novom treba imati download do 2048 kb/s u mene je oko 191.40 kb/s
korisnik sam ima pola godine i pokušavao sam riješiti to sam. nema sta nisam pokušavao uglavnom do njih je. kako im je reklama: "svaki je korisnik vazan" dolazili su iz htea par puta nesto pametovali kao da sam seljačina da nemam pojma. evo sad čekam tri dana da dodju. jos jednom, ali da pošalju nekog strucnijeg od standardnih servisera da riješi to ako ne prelazim na WIC.
pozdrav hteu.
evo jos jedna slika od neki dan sto sam postigao "brzinu"

evo nesto o ht adsl iz hercegovine.
PROBLEM brzina interneta (download, upload,pregledavanje stranica)
imam paket start po novom treba imati download do 2048 kb/s u mene je oko 191.40 kb/s
bh telecommov paket 9G
brzina downloada:4096k/bits
brzina uploada: 384k/bits
limit downloada: 9gb
limit uploada: neogranicen
50 km - to dodje oko 185 kn
meni je ovo dovoljno ,, a nije nes ni skupo za mene