Periferija

Slušalice za glazbu - tema za izbor

hellblade čet 7.3.2013 22:36

Zdravo ekipa!

Trebale bi mi neckband slušalice, recimo oko 100tinjak kn. Vidim po ebayu i kod nas ima relativno OK izbor, samo me zanima ima li između različitih marki i modela kakve drastične razlike ili da uzmem one koje mi najbolje izgledaju i riješen problem? :)

robimarko uto 19.3.2013 07:58
logi510 kaže...

moze preporuka nekih in ear slusalica s e-baya do 20-25 dolara..vazno mi je da su glasne  i da imaju solidan bas..ja si razmisljam o jvc fx1x

Ja sam si narucii te jvc fx1x i trebaju stici ovaj tjedan.Nabavio sam ih za samo 13.29 funti iz mymemorya uz pomoc kupona za 5% popusta.

Kad stignu stavim svoje dojmove i ako hoces dam ti kod za popust

logi510 uto 19.3.2013 07:59
robimarko kaže...
logi510 kaže...

moze preporuka nekih in ear slusalica s e-baya do 20-25 dolara..vazno mi je da su glasne  i da imaju solidan bas..ja si razmisljam o jvc fx1x

Ja sam si narucii te jvc fx1x i trebaju stici ovaj tjedan.Nabavio sam ih za samo 13.29 funti iz mymemorya uz pomoc kupona za 5% popusta.

Kad stignu stavim svoje dojmove i ako hoces dam ti kod za popust

ajde kad si stignu javi kakve su  :)

entertainer čet 21.3.2013 08:05

Trebale bi mi in-ear slusalice klasicnog stila da nemaju one plasticne cepice. Budzet mi je do 200 kn volio bih kada bi pruzale dobar omjer kvalitete i cijene. I naravno da budu udobne. Imam mobitel LG Optimus One s 3,5 mm utorom.

entertainer čet 21.3.2013 20:27

da na to sam mislio. Zapravo sam zelio reci da nisam dosad imao neka iskustva s njima a ona koja sam imao je da ili mi ne stanu u uho ili ispadaju iz njega. No ako netko ima dobra iskustva svakako cu otici isprobati par modela

explorer 4 čet 21.3.2013 20:50
entertainer kaže...
da na to sam mislio. Zapravo sam zelio reci da nisam dosad imao neka iskustva s njima a ona koja sam imao je da ili mi ne stanu u uho ili ispadaju iz njega. No ako netko ima dobra iskustva svakako cu otici isprobati par modela

Manje više kod svih slušalica takvog tipa ćeš dobiti 3-4 veličine, pa ćeš naći onu koja ti paše za uho.

Za 200 kn svakako AKG K321 u Ronisu.

Virtua Fighter pon 25.3.2013 11:18

Molio bih preporuku za Bluetooth stereo headset, cijena do 1k kn. Trebaju mi da ih mogu koristiti na PC-u uz igranje (znači, trebale bi imati mic na sebi) te da ih mogu koristiti sa iPhone-om (za slušanje muzike, metal, rock, pop). Do sada sam imao neki Logitechov Wi-Fi headset i u globalu sam bio zadovoljan, tako da žica ne dolazi u obzir. Bluetooth je obavezan zbog iPhonea.

MARKOZD15 pon 25.3.2013 23:33

Evo i moje nove sluške, AKG K518, kupljene u Ronisu za 550KN, jako dobra kvaliteta zvuka, bass je jako dobar, čist.. Prezadovoljan sam zvukom.. Al su neudobne za popi*dit!

Treba ih skidat svakih 15min, pa namještati, uši bolje.. Valjda zato jer imam veću tikvu, nemam pojma. Inače curi sam kupio K518 LE Zelene, kaže da njoj super sjedaju i nisu neudobne.. Ovisi od osobe do osobe...

Krtislav1 uto 26.3.2013 00:22

JA BIH SAMO DA NAPOMENEM SVIMA

Ovo što je čovek rekao da kada piše da nema razlike u kvaliteti kada je frekvencija na iznad 20000 Hz, to je potpuno netačno.

Frekvencija ne mora isključivo da znači da je to visina tonova, nego i koliko puta driver zavibrira. Razmišlajte to kao o antialiasing-u, što je veća frekvencija, to je bolji antialiasing. Prilikom izvođenja an 20-20000Hz, mogući su gubici pojedinih tonova zbog ne preciznosti i nesavršenosti, ali kada slušalice imaju veću frekvenciju, to označava da je manja mogućnost propuštanja tonova.

josipva uto 26.3.2013 00:48

Zašto dajes savjete o stvarima u koje se ne razumijes ? Hz upravo predstavlja tu "vibraciju" i ta "vibracija" upravo predstavlja niski, srednji ili visoki ton. Frekvencija mora isključivo značiti koliko puta driver "zavibrira", to je upravo definicija frekvencije. Visoka frekvencija nema nikakve poveznice sa antialiasingom. 20Hz do 20kHz predstavlja standardni raspon zvuka koje ljudsko uho može čuti i uzalud tebi ako ti slušalica može proizvesti 30kHz kad nema muzike koja je na toj frekvenciji kao ni ljudskog uha koji će je osjetiti. I što bi propuštanje tonova trebalo značiti ?