The Elder Scrolls: Online

iskreno se nadam da nece nikada postati f2p, jer ce navala trolova unistiti sve.
Pa sta ti smetaju f2p igraci? Tipicna Elita... Ko da nebi mogo nastavit radit svoje endgame raidove ili ne znam sta ako ce biti "trolova"..

Kakav glup stav ovog gore, realno ova igra nece izdrzati dugo s ovim nacinom, cijenom, al o tome se vec raspravljalo.

ako bolje pogledate oni su vec spremni za f2p :)
ingame shop za irl cash već postoji. :) samo čekaju da se kompletno prebace pa da dodaju druge iteme unutra itd.
Sky is the limit :)
Subova ima premalo da bi ova igra opstala od tih igrača što placaju sub,a jos ni prvi mjesec nije prosao,vjerujem da nece svi koji su kupili nastavit igru,dropova uvijek ima,rijetko kad zavrsi u plusu nakon prvog mjeseca. To je jednostavno tako.
Launch nije baš najbolje prošao,nit se prodao neki ekstra broj primjeraka.
Ko nevidi da ESO ide u f2p je slijep. Samo je pitanje vremena. Ja nemam niš od onog: I told you so,al objektivno sagledajte pa recite da nisam u pravu.

Ma igra za ovu cijenu, i pocetnu i pretplate jednostavno ne nudi dovoljno i ne opravdava toliki hype. Ima puno pozitivnih stvari, ali puno toga i fali.

iskreno se nadam da nece nikada postati f2p, jer ce navala trolova unistiti sve.
kad rusi nagrnu jaoooooo :D

Ma igra je do božića 2014 free to play
ak ne i u 7-8 mj dok djeca nedju u skolu vise
chill out...

meni nisu problem f2p igraci,problem mi je sto je F2P mmo u stvari skuplji od onog sa mjesecnom pretrplatom

Od pristunih u ovom topicu mozda 2-ca igraju igru, ostali mlate praznu slamu i prodavaju maglu! :)
Pax vobiscum!

Postoji masa fanova, postoji masa kritičara, ali 50-a stranica teme i 1400 poruka bez ijednog (možda jednog) oformljivanja jake guilde i bez dulje rasprave o suradnji i questovima indikativni su da je igra nažalost - prosječno neprivlačna.
Ili može značiti da generalno nismo populacija (publika) koja će istraživati bez obzira na novčani ulog.
DayZ Standalone je slična "kontrovezna" igra u kojoj je još uvijek (nekoliko mjeseci nakon izlaska) jaka rasprava o njenoj uspješnosti i kvaliteti razvoja, no i dalje posotji određena masa ljudi koji aktivno igraju skupa ili traže nove obračune/suradnju. No to je igra koja je u nekoj fazi razvijanja, pa je razumljiva rasprava je li u razdoblju od izlaska do sad učinjeno dovoljno da igra zadrži vjeru u skorašnju full-release.
DayZ je nešto noviji žanr, pa je i zanimacija i privlačnost shvatljiva, no ESO bi trebao imati bazu fanova, koji bi u ovoj temi već trebali stvoriti raspravu koja će privući i nove igrače ili barem smanjiti broj kritika, jer svi razumni kritičari će se pomaknuti u stranu jer ne žele kvariti zabavu.
Tako ni ja ne bi pisao ovaj post da se trenutno raspravlja o raidovima, instancama, dungeonima i suradnji. Možda je rano, no ostale ES teme su imale toliko aktinosti da ih se nije stiglo paralelno pratiti i igrati.
Moguće je da je MMO žanr dosegnuo određeni vrhunac, prvenstveno jer starija generacija vjerojatno nema namjeru ponovo prolaziti kroz godine i godine razvijanja u novom svijetu, kao i zbog toga da nema usuglašenog stava da je određena igra donijela neki revolucionalni feature. Iz mojeg iskustva igranja MMO-a nema nikakve razlike između vodećih igara te je postupak prilagode u trajanju onoliko koliko treba za pohvatati character/class build.
Imaš klasu, imaš profesije/craft, imaš loot, imaš instance/raidove i to se neće, ali i ne može promjeniti. ESO ne nameće klasu, ali vjerujem da se ne isplati dizati 1/1/1 u intelligence/dexterity/strenght, pa si slobodan da izabereš klasu, što je u biti isto jer će se u late gameu sigurno osjetiti razlika u pravim, čistim buildovima najviše radi toga što i dalje vrijede neka univerzlana pravila o tank/dps/support i to će slijediti većina igrača. Ne znam koliko će na 80. levelu mage builda vrijediti to što si oko 30. ulagao u agility tree.
Možda griješim pa me ispravite.
Stoga je presudna privlačnost svijeta u kojem ćemo činiti te, iste za svaku igru, radnje. Star Wars nije uspio, bar ne u mjeri kojoj sam se ja nadao, da i mene privuče na dulje igranje, a radi se o univerzalno naj-pop-culture renown MMO-u ikad, jer svi znaju bar osnove lorea. LOTRO je odmah nakon, no i on je spao na masu hard-core fanova, što i nije loše niti treba uzimati kao manu - ipak se radi o starijem naslovu. Ima li ESO snagu da privuče one koji uopće nisu upoznati sa loreom.
Kad se uzme u obzir zašto je WoW popularan - međuostalim jer nije bilo MOBA žanra, (toliko) online FPS-ova (u to vrijeme je COD tek dobivao popularnost), kao ni toliko drugih MMO igara, jasno je da niti jedna igra neće dosegnuti neke brojke jer je publika (broj) ograničena.
Tako da je to neka računica svega: privlačnost svijeta i popularnost (gdje SW nadmašuje ESO), specijalni feature za prodaju (kojeg sve manje MMO-a ima), sposobnost planiranog razvoja koji će privuči i one koji nisu spremni ulagati vrijeme u novi MMO - što postaje sve teže jer je exMMO igrača sve više, dok se veteranima malo toga može predstaviti kao novo.
ESO ima tu prednost jer je questove sa full voice actingom predstavio kao odmak od klasičnih MMO-esque zaboravljivih questova u kojima je teško, čak i nazagriženijim fanovima, zadržati koncentraciju na razvoj, storytelling questa, jer se u moru tih bazveznih trčkaranja (koje moraš napraviti da character napreduje) utope i zanimljiviji i povezaniji story arcovi.
Na stranu analiza, mene i dalje brine to što ni nakon mjesec dana od izlaska nema baze igrača koja raspravlja o contentu, umjesto kao da igra još ni izašla nije.

Za ovaj post bih mogao pobrati hrpu minusa, ali neka..
Ja na neki način niti ne želim da ESO bude mega uspjeh..
Zašto?
Strah me da to ne bude uvođenje pretplate u sve igre..
Jer zašto bi se Bethesda ili netko drugi trudio stvoriti novi Skyrim ili Fallout ako im veći komercijani uspjeh donesu MMO igre sa pretplatom?!

Zašto?
Strah me da to ne bude uvođenje pretplate u sve igre..
Jer zašto bi se Bethesda ili netko drugi trudio stvoriti novi Skyrim ili Fallout ako im veći komercijani uspjeh donesu MMO igre sa pretplatom?!
Možda kao Blizzard uvedu "always online" u buduće SP igre

Postoji masa fanova, postoji masa kritičara, ali 50-a stranica teme i 1400 poruka bez ijednog (možda jednog) oformljivanja jake guilde i bez dulje rasprave o suradnji i questovima indikativni su da je igra nažalost - prosječno neprivlačna.
Ili može značiti da generalno nismo populacija (publika) koja će istraživati bez obzira na novčani ulog.
DayZ Standalone je slična "kontrovezna" igra u kojoj je još uvijek (nekoliko mjeseci nakon izlaska) jaka rasprava o njenoj uspješnosti i kvaliteti razvoja, no i dalje posotji određena masa ljudi koji aktivno igraju skupa ili traže nove obračune/suradnju. No to je igra koja je u nekoj fazi razvijanja, pa je razumljiva rasprava je li u razdoblju od izlaska do sad učinjeno dovoljno da igra zadrži vjeru u skorašnju full-release.
DayZ je nešto noviji žanr, pa je i zanimacija i privlačnost shvatljiva, no ESO bi trebao imati bazu fanova, koji bi u ovoj temi već trebali stvoriti raspravu koja će privući i nove igrače ili barem smanjiti broj kritika, jer svi razumni kritičari će se pomaknuti u stranu jer ne žele kvariti zabavu.
Tako ni ja ne bi pisao ovaj post da se trenutno raspravlja o raidovima, instancama, dungeonima i suradnji. Možda je rano, no ostale ES teme su imale toliko aktinosti da ih se nije stiglo paralelno pratiti i igrati.
Moguće je da je MMO žanr dosegnuo određeni vrhunac, prvenstveno jer starija generacija vjerojatno nema namjeru ponovo prolaziti kroz godine i godine razvijanja u novom svijetu, kao i zbog toga da nema usuglašenog stava da je određena igra donijela neki revolucionalni feature. Iz mojeg iskustva igranja MMO-a nema nikakve razlike između vodećih igara te je postupak prilagode u trajanju onoliko koliko treba za pohvatati character/class build.
Imaš klasu, imaš profesije/craft, imaš loot, imaš instance/raidove i to se neće, ali i ne može promjeniti. ESO ne nameće klasu, ali vjerujem da se ne isplati dizati 1/1/1 u intelligence/dexterity/strenght, pa si slobodan da izabereš klasu, što je u biti isto jer će se u late gameu sigurno osjetiti razlika u pravim, čistim buildovima najviše radi toga što i dalje vrijede neka univerzlana pravila o tank/dps/support i to će slijediti većina igrača. Ne znam koliko će na 80. levelu mage builda vrijediti to što si oko 30. ulagao u agility tree.
Možda griješim pa me ispravite.
Stoga je presudna privlačnost svijeta u kojem ćemo činiti te, iste za svaku igru, radnje. Star Wars nije uspio, bar ne u mjeri kojoj sam se ja nadao, da i mene privuče na dulje igranje, a radi se o univerzalno naj-pop-culture renown MMO-u ikad, jer svi znaju bar osnove lorea. LOTRO je odmah nakon, no i on je spao na masu hard-core fanova, što i nije loše niti treba uzimati kao manu - ipak se radi o starijem naslovu. Ima li ESO snagu da privuče one koji uopće nisu upoznati sa loreom.
Kad se uzme u obzir zašto je WoW popularan - međuostalim jer nije bilo MOBA žanra, (toliko) online FPS-ova (u to vrijeme je COD tek dobivao popularnost), kao ni toliko drugih MMO igara, jasno je da niti jedna igra neće dosegnuti neke brojke jer je publika (broj) ograničena.
Tako da je to neka računica svega: privlačnost svijeta i popularnost (gdje SW nadmašuje ESO), specijalni feature za prodaju (kojeg sve manje MMO-a ima), sposobnost planiranog razvoja koji će privuči i one koji nisu spremni ulagati vrijeme u novi MMO - što postaje sve teže jer je exMMO igrača sve više, dok se veteranima malo toga može predstaviti kao novo.
ESO ima tu prednost jer je questove sa full voice actingom predstavio kao odmak od klasičnih MMO-esque zaboravljivih questova u kojima je teško, čak i nazagriženijim fanovima, zadržati koncentraciju na razvoj, storytelling questa, jer se u moru tih bazveznih trčkaranja (koje moraš napraviti da character napreduje) utope i zanimljiviji i povezaniji story arcovi.
Na stranu analiza, mene i dalje brine to što ni nakon mjesec dana od izlaska nema baze igrača koja raspravlja o contentu, umjesto kao da igra još ni izašla nije.
Obzirom da se vecina postova u temi bavi sa "Je**la bi se ali, da ne udje", nema uopce smisla raspravljati, igram sa svojom guildom, i za razliku od GW2 gdje je od 50+ ljudi, nakon 2 tjedna ostalo niti 10 ljudi igrat, ovdje jos uvijek svi igraju, kupili smo bonove zs jos 2 mjeseca, a i druge guilde sa kojima smo u kontaktu, uzivaju u igri.
Postat ovdje i hranit trollove nema smisla.....
Jer svi bi samo "kruha bez motike", pitam se sta neidu na WOW temu, pa tamo placu zasto nije F2P?

lijepo rečeno zmalamuth i ja sam vec skoro odustao od bug.hr i foruma ali iskreno ljavljaju mi se ljudi privatno i u igri koji se zele prikljuciti communityu i zato sam još uvijek na ovoj temi. Na kraju ovi trolovi se natjecu na ovoj temi kad ce igra biti f2p a u zabludi su jer igra uskoro izlazi na konzolama a to je nova masa ljudi puno veca nego ona koja igra PC. Ne mogu se zamisliti da ovu igru igram na konzoli jer kakav bi socials ingame bio.
Al ne shvacam jednu stvar zasto stvarno toliko vise na ovoj temi??

lijepo rečeno zmalamuth i ja sam vec skoro odustao od bug.hr i foruma ali iskreno ljavljaju mi se ljudi privatno i u igri koji se zele prikljuciti communityu i zato sam još uvijek na ovoj temi. Na kraju ovi trolovi se natjecu na ovoj temi kad ce igra biti f2p a u zabludi su jer igra uskoro izlazi na konzolama a to je nova masa ljudi puno veca nego ona koja igra PC. Ne mogu se zamisliti da ovu igru igram na konzoli jer kakav bi socials ingame bio.
Prijatelju zato što su đabalebaroši koji nemaju pametnijeg posla pa dolaze ovamo pljuvati. Da je zaista f2play, nebi vidio nijednog od ovih trollova ovdje

Zujo, jedino si ti nešto pametno o igri napisao na ovom forumu. Ovi ostali kretenoidski fanboyevi nisu vrijedni spomena. Zašto misiš samo da se ovdje piše, kao prvo tema nema neznam koliko postova , nije niti gledana nešto ekstra. Pogledaj naprimjer sk forum. Vidjećeš da ni tamo nije nešto ekstra komentirano za razliku od drugih igara. Tamo možeš pročitat nekoliko realnih postova , npr. da su gold selleri najagresivniji od svih igara viđenih, da su dangeoni prepuni botova, čak su sada i izvan ( makar to nije samo u ovoj igri ) . Evo , daj pogledaj postove Reanimatora - pa čovjek bi pomislio da je on sam radio igru pa ju brani. Ovaj lik Zmalamuth nekoliko postova iznad laže ko konj - kao 15 dana nakon izlaska gw2 40 ljudi otkazalo pretplatu. Daj molim te kako možeš.... Ljudima koji ne igraju ovu igru iz raznoraznih razloga izgleda da branite nešto što ste platili pa makar bilo najveće smeće na svijetu. I da , to vrlo iritira.

Zujo, jedino si ti nešto pametno o igri napisao na ovom forumu. Ovi ostali kretenoidski fanboyevi nisu vrijedni spomena. Zašto misiš samo da se ovdje piše, kao prvo tema nema neznam koliko postova , nije niti gledana nešto ekstra. Pogledaj naprimjer sk forum. Vidjećeš da ni tamo nije nešto ekstra komentirano za razliku od drugih igara. Tamo možeš pročitat nekoliko realnih postova , npr. da su gold selleri najagresivniji od svih igara viđenih, da su dangeoni prepuni botova, čak su sada i izvan ( makar to nije samo u ovoj igri ) . Evo , daj pogledaj postove Reanimatora - pa čovjek bi pomislio da je on sam radio igru pa ju brani. Ovaj lik Zmalamuth nekoliko postova iznad laže ko konj - kao 15 dana nakon izlaska gw2 40 ljudi otkazalo pretplatu. Daj molim te kako možeš.... Ljudima koji ne igraju ovu igru iz raznoraznih razloga izgleda da branite nešto što ste platili pa makar bilo najveće smeće na svijetu. I da , to vrlo iritira.
Ma zamisli? Vrlo iritira i kad tipovi kao ti i slični dolaze u temu od igre koja im se ne sviđa i ne igraju ju već dolaze samo provocirati.........u koju svrhu? Nekog bolesnog osobnog zadovoljstva

pa ja sam gw2 igrao 30-50 dana sad neznam vise tocno cim je bila releasana i prodao sam je na ovom forumu za 200 HRK.
Ma nemam ja nista protiv da ljudi pricaju protiv ove igre samo imam protiv da sviraju protiv oni koji su igrali 20 sati bete i oni koji je nisu uopce probali nego su gledali filice na yt pa im se ne svidja.
Daleko od toga da igra nema nedostataka dapace ima ih puno ali od vasih razloga ni jedan nije taj koji je stvarni nedostatak osim suba a to smo vec raspravili i molim vas nemojte trolat o subu vise
hipnos molim te ukljuci se u ovu temu da fino pocnemo nas dvojica komentirati sto nevalja

Prvo nije lijepo zvati ljude "LAŽOVIMA" posebno ako nemaš nikakav argument za to!
Drugo čini se da još nisi završio osnovnu školu, jer očito neznaš čitati, ili čitati sa razumijevanjem.
Pa evo ti boldano, možda shvatiš ovaj put napisano "za razliku od GW2 gdje je od 50+ ljudi, nakon 2 tjedna ostalo niti 10 ljudi igrat,"
Ali zato mogu slobodno tebe nazvati LAŽOVOM,
Gold Selleri - nema ih više u global chatu više od 10 dana,
Dungeon botovi - ja sam ih osobno reportao u low level zonama(unatrag tjedan dana) (prijatelj iz gilde koji je išao 24h iza mene, nije više našao niti jednoga), kao što ih ni ja ne nalazim u višim zonama kroz koje prolazim.
Tako da se pokazuješ samo kao troll koji je čuo nešto rekla/kazala, a istovremeno nisi spreman prihvatiti ništa šta pišu ljudi koji "actually" igraju igru i imaju prave informacije.
A kao što sam napisao uz neprijateljsku atmosferu koju ste svi vi trollovi stvorili u ovoj temi, nemam ni volje ni želje pisati, a kamoli se prepirati sa vama.
Ti vjeruj kome hočeš, ali valjda živiš od hejtanja svih kojih ne misle kao ti, pa ono ugodan ti dan.

Prvo nije lijepo zvati ljude "LAŽOVIMA" posebno ako nemaš nikakav argument za to!
Drugo čini se da još nisi završio osnovnu školu, jer očito neznaš čitati, ili čitati sa razumijevanjem.
Pa evo ti boldano, možda shvatiš ovaj put napisano "za razliku od GW2 gdje je od 50+ ljudi, nakon 2 tjedna ostalo niti 10 ljudi igrat,"
Ali zato mogu slobodno tebe nazvati LAŽOVOM,
Gold Selleri - nema ih više u global chatu više od 10 dana,
Dungeon botovi - ja sam ih osobno reportao u low level zonama(unatrag tjedan dana) (prijatelj iz gilde koji je išao 24h iza mene, nije više našao niti jednoga), kao što ih ni ja ne nalazim u višim zonama kroz koje prolazim.
Tako da se pokazuješ samo kao troll koji je čuo nešto rekla/kazala, a istovremeno nisi spreman prihvatiti ništa šta pišu ljudi koji "actually" igraju igru i imaju prave informacije.
A kao što sam napisao uz neprijateljsku atmosferu koju ste svi vi trollovi stvorili u ovoj temi, nemam ni volje ni želje pisati, a kamoli se prepirati sa vama.
Ti vjeruj kome hočeš, ali valjda živiš od hejtanja svih kojih ne misle kao ti, pa ono ugodan ti dan.
Ma ovaj weco je wannabe troll, vrijeđa, flejma...........kontam da iz nekog unutarnjeg bijesa jer nema love za ESO pa ovako ispoljava bijes. On topic evo lista featuresa koji dolaze
- A system that allows grouped players to see each other even when they’re in different phases
- A justice system—steal from and kill NPCs and deal with the consequences if you are caught
- Migration of European Megaserver to our European datacenter.
- Field of View (FOV) adjustment
- Armor dyeing and tinting
- Two new Veteran Dungeons: Crypt of Hearts and City of Ash
- New region of Craglorn with a new Trial (the Serpent)
- Increased ability to pick up items in the world
- Thieves Guild and Dark Brotherhood storyline and quests.
- Spellcrafting
- Horse Racing
- Dragonstar Arena—similar to Trials, but built for a group of four
- Improvements to fishing
- Crafting system improvements
- Improved Looking for Group system
- Better NPC facial animations
- Guild functionality updates: guild store interface updates, customizable guild insignias, tabards, and guild ranks, and Guild Kiosks—guild stores open to everyone that are available to the highest-bidding guild.
- Auto-leveling dungeons that level to your group leader
- Awards when you repeat dungeons
- Imperial City PvP dungeon

l
- A system that allows grouped players to see each other even when they’re in different phases
- A justice system—steal from and kill NPCs and deal with the consequences if you are caught
- Spellcrafting
- Horse Racing
- Guild functionality updates: guild store interface updates, customizable guild insignias, tabards, and guild ranks, and Guild Kiosks—guild stores open to everyone that are available to the highest-bidding guild.
Odlicni fiksevi... Tocno ono sta je onako full smetalo.

- Spellcrafting
- Horse Racing
Odlicni fiksevi... Tocno ono sta je onako full smetalo.
Dobro za bolje NPC facial animacije me boli đoko, ali npr veselim se ovim utrkama konja, biće dobra zajebancija za razbibrigu hehe

Ovaj prvi feature je trebao biti izdan odmah. Ako profiliraš igru da ima najspecifičinije questove, najrazrađeniji storytelling i voice acting, a uzmimo u obzir da je ES najbolji serijal SP RPGa (ima i boljih ali malo koji ima baš 5 igara na viskoj razini), za pretpostaviti je da će ljudi htjeti timski rješavati zanimljive questove. Jer bi inače ostali sami igrati Skyrim/Oblivion/Morrowind. Kolega i ja smo veliki ljubitelji Morrowinda, nešto manje Obliviona i Skyrima i rado bismo platili da nam netko omogući igranje slične igre u nekoj vrsti CO-OP-a.
To što je netko rješio treći arc, a netko je na prvom ne bi trebalo utjecati na timsku igru, jer bi valjda određene dijelove trebalo levelati po brojci ljudi u grupi (Kao što u LOTRu za neke dijelove dobiješ ElfStone koji ti boosta statse ako u quest ideš sam).
Druga točka je uptno dobra jer se može postaviti slabijeg group leadera za neke grind misije. Doduše ne bi bilo koristi ako i levela loot... Možda i bude OK...
Treće bi trebao biti loot na bossu, a ne nešto ekstra. Daleko jednostavnije za namjestiti i to je također trebalo biti otpočetka.

Da naprave sve ovo šta gore piše u ovim točkama bez sumnje bi bio vrhunski MMO.
Zasto to nisu mogli napraviti na launchu ?? BOG ZNA.
Ko da neznaju nakon ovih silnih godina postojanja razno raznih drugih MMO-a što igrači žele. Totalni amaterizam DEV tima što se toga tiče.
Recite vi šta oćete al brate mili MMOi koji su i prije WoW-a postojali su imali bolji Quest sistem kad je bilo više igrača u party-u.

sve ovo sto sam citao u predhodnim postovima uzrokuje samo jedan cimbenik, a to je vrijeme.
ne mozes napraviti mmo u roku od dvije godine i ocekivati nekakvu pristojnu igru. isto tako ne mozes ocekivati da ce masu ljudi napravit leap of faith i placat pretplatu nekakvih 6 mjeseci da bi developer uveo sve te feature koji su falili na launchu, a trebali su biti u igri. i to je upitno da li ce se svi ti featuri uvesti jer developeri paralelno s tim rade na novom contentu koji je za njih bitniji jer je to nesto sto po njihovom misljenju zadrzava igrace
to je ne samo problem ove igre nego i svih mmo igara koje su nedavno izasli. normalno da se nitko ne moze nadmetati sa wow-om koji ima staz od 10 godina. jedina igra koje se ajmo rec priblizila wow-u po broju ljudi je bio gw1, ali to je vise nego upitno jer wow broji trenutne pretplatnike a gw1 je brojao prodane kopije. dvije stavke koje nemaju veze.
sto se mene tice, igre iz star wars i elder scrolls francize nisu niti trebale imati svoju mmo varijantu jer te igre, takve kakve jesu, su krnji primjeri necega sto je trebalo biti puno bolje.

Da naprave sve ovo šta gore piše u ovim točkama bez sumnje bi bio vrhunski MMO.
Zasto to nisu mogli napraviti na launchu ?? BOG ZNA.
Ko da neznaju nakon ovih silnih godina postojanja razno raznih drugih MMO-a što igrači žele. Totalni amaterizam DEV tima što se toga tiče.
Recite vi šta oćete al brate mili MMOi koji su i prije WoW-a postojali su imali bolji Quest sistem kad je bilo više igrača u party-u.
istina ali hebiga ,vec 5+ godina nitko nije napravio mmo po svojoj definiciji sto je MMO igra,sad se kao mmo racuna svaka igra koja zahtjeva pristup internetu i mozes preko chata komunicirati sa drugim sp/mp igracom
(Sigurno propali WAR je bio odlicna MMORPG sa pvp-om igra usporedjujuci sa svim igrama koje su poslije dosle,eh kad se sjetim epic momenata i sa 500+ igraca na jednom keep siegu i zone crashinga,kad se jedan keeep za zone lock preuzimao iz ruke u ruku i po 5x u jednom napadu,kad se kapital city branio od napadaca kojem trebasju samo dva victory pointa za lock i haracenje i islo se na sve ili nista jednim sinkronizovanim protunapadom u svim instancama...dobra stara nostalgicna vremena)
Meni ESO kao TES igra nije los,mozda sam zasicen fantasy settingom jer preferiram sci-fi,ali ekipa skojom igram voli ESO i ostace , ja cu se vratiti kad budem imao vise vremena
dobro ili lose sve to ovisi od osobnog stava

Evo nakon samo 3 dana igranja mogu reći da mi je igra sasvim ok legla. Naravno daleko je do glavne ocjene koju ću dati igri kada se nađem u end game contentu. Do sada nisam imao nikakvih problema s botovima niti gold selerima. Naletio sam na jedan exploit koji sam zbog straha od bana zaobišao i to je bilo to što se tiće bugova. Lv 14 sam, i možda se to čini kao malen lv ali je napredovanje dosta sporo. Crafting mi je fora, qustovi su jako dobri (do sada sam imao 1 ili 2 questa idi ubi 15 mobova a i onda je quest bio dio neke veće priče). Combat mi je onak, ništa posebno ali je sasvim solidan. Ne sviđa mi se loot škrinja u instancama gdje ekipa samo zuji tko će prije doći do škrinje jer ju samo 1 može otvoriti. To mi je totalno anti MMO style i na to imam najveću primjedbu. Uglavnom za 170kn koliko sam dao za igru, itekako se isplati pa makar i odigrao samo tih prvih 30dana.

Da je Warhammer Online ima bolji studio iza sebe jos bi danas igrao. Igra je bila strava i PvP kakav se nece jos dugo vidit.

Vidim na G2Play - 21 Euro igra, kupujem ...... jeli se može otkazat pretplata nakon 30 dana ili moram automatski uzeti još 30 ?