PC igre

OMSI - Der Omnibus Simulator

royalhero uto 13.3.2012 18:57
Lazarus Long kaže...

Koliko je realna i gdje se moze voziti? Ima li kvarova?

Realnost je super, ko se i malo razumije u autobuse vidjet će realnost simulacije, motanje, kočenje, retarder(nehabajuća kočnica pogona)...

Možeš voziti u Grundorf-u i Berlinu.

Kvarova na busu?, pa i ima, ako ga "slupaš" ugasi se, ali menu+repair i to je to.

Igra se ne razvija više oficijelno, već dobrovoljno, i ja gledam da se malo uključim.

CroatianRacer uto 13.3.2012 19:01

mozes vozit i mod mape ima ih puno, preporucavam svima vama da uzmete mapu "moges 1.0" nije prava mapa, mislim to ne postoji, ali sta su ljudi napravili mapu samo takvu, imate na forumu (link 2 posta iznad) i preporucavam Beta bus: upute za taj bus posto je beta verzija detaljnije imate na forumu! Mercedes-Benz 0405 CAMO US1001S

Kiki287 pon 19.3.2012 00:11

A da malo vas obavijestim sto se dogada s igrom, dakle ima puno buseva koji su u izradi, a neke sam i BETA testirao osobno, tako da krecemo:

1)Mercedes O405N2 (druga generacija niskoprohodnog O405)

2)Mercedes O405 Camo S

3)Mercedes O407, koji ce biti sa ZF-500HP mijenjacem, te ce se također pokušati napraviti sa manual mijenjacem (kvacilo+brzine)

4)Mercedes O305

5)MAN NG272 sa voith mijenjacem, kojeg rade ljudi koji su napravili OMSI

Evo ispod slike, nadam se da ce neki od njih uskoro biti dovrsen, jer mozda izgledaju dovrseno, ali treba tu jos puno rada ;)

Kiki287 uto 20.3.2012 15:28

MAN NG272 su slike jos iz prvog mjeseca ove godine, vjerojatno je puno toga napravljeno , ali M&R nam ne žele još nista otkriti ;)

Naime, od ovih svih, prvi bi trebao izaci O405 Camo S, jer je autor "Pedro" rekao da je napravljen 99%, još samo skriptiranje i možemoga ocekivati u FULL verziji!!

xDinichx sri 21.3.2012 17:04

Pozdrav,

par početničkih pitanja :)

Prvo, igra mi šteka i to svako malo (proc je C2D E4400 - 2.0GHz) pa jel se to može srediti i naravno kako?

Drugo, kako saznati koju rutu utipkavam u ono čudo od aparata :)

Tree, kada mi uđu ljudi u bus i ja trebam kočiti čujem kako spominju Schumachera pa me zanima kako namjestiti volan da ima malo veći sensitivity. To isto pitanje za volan... Već kada niš ne diram je volan zakrivljen pa skreće u desno :(

Nadam se da nije problem odgovoriti jer je igra zakon!

xDinichx sri 21.3.2012 18:29
royalhero kaže...

Igra ne zna sa višejezgrenim procesorima.
Rutu utipkavaš ovisno o cilju i kursu.
Volan nema senitivity nego pazi kako motaš, tako je i u stvarnosti, ostaje zakrivljen, moraš ga vraćati.

Netko je govorio nešto o namještavanju na jednu jezgru pa da onda radi bolje :/

Ali kako da ja znam koji mi je cilj i kurs :P

Kiki287 sri 21.3.2012 19:08
xDinichx kaže...

Pozdrav,

par početničkih pitanja :)

Prvo, igra mi šteka i to svako malo (proc je C2D E4400 - 2.0GHz) pa jel se to može srediti i naravno kako?

Drugo, kako saznati koju rutu utipkavam u ono čudo od aparata :)

Tree, kada mi uđu ljudi u bus i ja trebam kočiti čujem kako spominju Schumachera pa me zanima kako namjestiti volan da ima malo veći sensitivity. To isto pitanje za volan... Već kada niš ne diram je volan zakrivljen pa skreće u desno :(

Nadam se da nije problem odgovoriti jer je igra zakon!

1) Nemoze se srediti, ja iman i7 2600K i isto "štekucka" , cak i kad stavis samo na jdnu jezgru!!

2) Kad skines svaku mapu u njoj treba biti jedan .pdf ili .txt fajl u kojem pise koji kod ide za svaku liniju, a i sam mozes skuziti (npr. ako je linija 106 onda pises "10600" i rutu "01" ili "02" i vidis koja tebi treba (mislim na destinaciju)

3) Ljudi gunđaju na njemackom kad naglo kocis ili vozis bus pre brzo u zavojima, ne mores ocekivati da vozis 60km/h i naglo zakocis pa da ti nece "komentirati" kako vozis , jer bi u stvarnosti odletjeli kroz vjetrobransko staklo van, a u zavoj ne ulecuj vise od 40km/h ako je malo jaci zavoj.

Te SKORO svaki bus ima RETARDER, (automatsko kocnica motora) koja te lijepo zaustavlja, pa je ukljucis i neces imati toliki problem, barem ne s kocenjem!!

royalhero sri 21.3.2012 19:12
Kiki287 kaže...

RETARDER, (automatsko kocnica motora) koja te lijepo zaustavlja, pa je ukljucis i neces imati toliki problem, barem ne s kocenjem!!

Retarder je nehabajuća kočnica pogona, ne motora, retarder koči kardan sa mjenjača na diferencijal. Uzima busu kinetičku energiju isto kao i obična bremza, ali kako sam rekao retarder je netrošiv.

Kiki287 sri 21.3.2012 22:42
royalhero kaže...
Kiki287 kaže...

RETARDER, (automatsko kocnica motora) koja te lijepo zaustavlja, pa je ukljucis i neces imati toliki problem, barem ne s kocenjem!!

Retarder je nehabajuća kočnica pogona, ne motora, retarder koči kardan sa mjenjača na diferencijal. Uzima busu kinetičku energiju isto kao i obična bremza, ali kako sam rekao retarder je netrošiv.

Khm, odakle sam ja mislio da je to kocnica motora??!! {#}

Retarder je odlican stvarcica, inace ces sprziti kocnice i odoh u vazduh... haha

Kiki287 pet 23.3.2012 19:57

MAN D92 manual ili MAN NL202, a od mapa ja igram Essen, New Berline Map 2.0, Rheinhausen 3.0, Moges 1.0 , ostale mape su poprilicno shit mozemo reci!!
PS: Iman jos Canterbury Donors version , ali nju sam platiu oko 5€ tako da...

Kiki287 čet 26.4.2012 22:28

Ljudi dali itko zna koristiti ikakav program za izradu 3D modela, ili mozda da naucimo pa pokusamo nesto napraviti (mislim na neki bus), ja sam bas zagrijan za to, nekad davno sam znam "convertati" kamione iz 18 WOS Haulin - ETS , a sad sam sve zaboravio :S
Ajme kako bi htio napraviti neki bus s manualnim mijenjacem, sanjam o O307/O407/O408 ili MAN-ovi SU220/240 ;)