pad0branac čet 19.11.2009 15:36
Mitsuoka kaže...

pa recimo da zakocis mozda, i to je zato sto su ti u toj ''trci'' iskljucena sva pomagala da ocijene kako vozis da ti namisti protivnike, tezinu i pomagala za kasnije

kao što reče kolega gejmer iznad mene, ponovio sam utrku i bolje odvozio..

htio sam samo napomenuti kako sam započeo igru kao da igram NFS, a ne kao TOCA-u ili neš slično

ugl:

što ju više igram, više mi se sviđa, al patim za volanom ili barem gamepadom

moRtal_ze pet 4.12.2009 00:02

kad igram shift stalno mi se pojavljuju neke plave kocke po okranu.mislim da je to od kako sam instalirao novi patch.nisam siguran.evo jednu sam ulovio sa frapsom.bude ih vise.pojave sa na sekundu.da li neko zna u cemu je problem?

markoal pet 4.12.2009 18:30
doktor1 kaže...

U novom 1.02 patchu je vozni model promjenjen i sa volanom se upravlja odlično. Download

Kako mislis vozni model, nemogu najbolje razumjeti jel ista to utjece, ja igram na tipkovnici, iman i gamepad neznam kako nekom more bit bolje s njim sto se tice upravljanja, em odaziv sporiji a isti ko tipkovnica samo drugacije :D

Vidi se da za svaku simulaciju treba volan, to je normalno, ne volan od 200-300 kn koji je gori od tipkovnice 100 puta, kakav sam ja kupio ima par godina, srecom ne i platio, ali vise nikad neuzimam takvu vrstu periferije a da je nesto jeftino, jer se izivciras na njemu a uzitka uopce nema na takvim jeftinim koji  mogu oko 180° ukupno a auto neregira ako ga nezaokrenes bar 45° u jednu ili u drugu stranu(=90°)

A na ovaj komentar da su se napusili kad su pravili igru je smjesan, ovo je jedini NFS da valja nakoon dugo vremena, Underground 2 i MostWanted su zakon ali to je za djecu, jer neznas vozis li auto ili upravljas gumenom lopticom koja se odbija od zidove.

doktor1 pet 4.12.2009 18:40

Pod voznim modelom mislim da nema više onoliko proklizavanja prilikom prolaska kroz zavoj, (slično šta je donio REAL MOD). Neznam kolika je razlika igrajući sa tipkama, ali sa volanom se vidi, (osjeti) razlika u ponašanju auta.

Hacker-ri pet 4.12.2009 19:35
doktor1 kaže...

Pod voznim modelom mislim da nema više onoliko proklizavanja prilikom prolaska kroz zavoj, (slično šta je donio REAL MOD). Neznam kolika je razlika igrajući sa tipkama, ali sa volanom se vidi, (osjeti) razlika u ponašanju auta.

na tipkama se puno teze osjeti real car nego na volanu...

na volanu je brutalna razlika

Burs ned 6.12.2009 12:21

Da li je netko instalirao novi 1.02 patch?

Ne znam da li je zbog zadnjeg ATI 9.11 hotfixa kojeg sam instalirao ili zbog patcha, ali igra mi sad doslovce leti.

Zadnji put kad sam ga igrao prije cca. mjesec dana (a prestao baš zbog dugog loadanja i loše podrške za ATI),

svaka staza se loadala 40 sekundi, a igranje sa 15 protivnika mi je spuštalo framerate na 15-20 fps.

Sad se staze loadaju max. 20 sekundi, a igra sa istim brojem protivnika i svi detalji na max. ide 45-50fps!

Također se osjeća da i upravljanje autom radi bolje (igram sa Logitech Rubmplepad II sa Xbox360 controller emulatorom).

U changelogu se, između brda ostaloga, spominju:

-General game stability and performance improvements

-Improved ATi graphics card support

Jesu li konačno ispolirali engine i priznali da je greška do njih?

Sad je možda i prekasno jer DiRT-am dvojku :) ... ali možda se vratim i na šift...

mtopol ned 6.12.2009 12:31
Burs kaže...

Da li je netko instalirao novi 1.02 patch?

Ne znam da li je zbog zadnjeg ATI 9.11 hotfixa kojeg sam instalirao ili zbog patcha, ali igra mi sad doslovce leti.

Zadnji put kad sam ga igrao prije cca. mjesec dana (a prestao baš zbog dugog loadanja i loše podrške za ATI),

svaka staza se loadala 40 sekundi, a igranje sa 15 protivnika mi je spuštalo framerate na 15-20 fps.

Sad se staze loadaju max. 20 sekundi, a igra sa istim brojem protivnika i svi detalji na max. ide 45-50fps!

Također se osjeća da i upravljanje autom radi bolje (igram sa Logitech Rubmplepad II sa Xbox360 controller emulatorom).

U changelogu se, između brda ostaloga, spominju:

-General game stability and performance improvements

-Improved ATi graphics card support

Jesu li konačno ispolirali engine i priznali da je greška do njih?

Sad je možda i prekasno jer DiRT-am dvojku :) ... ali možda se vratim i na šift...

istina, ja sam isto instaliro patch 1.02 , i sada na max detaljima nepada mi FPs ispod 50 a max ide do 110~120. Prije je znalo padat do 25FPS-a ,a max bi bio 60.

doktor1 ned 6.12.2009 12:57

To je do novog patcha.

Meni je prije na VISTI igra imala oko 35 FPS-a sa padovima do 20, (1208x1024, 2XAA, Anisotropic x8, sve High).

Stavio sam WINDOWS 7 i novi patch i FPS ne pada ispod 40, (1208x1024, 2XAA, Anisotropic x16, sve High uglavnom oko 45 FPS-a) - Računalo je clockano poprilično..

YoungSlim sri 9.12.2009 15:05

Veoma dobra igra novi NFS,razlikuje se mnogo od prethodnih NFS igara,cockpit view je sada must have,iako je driving model pomalo nerealan,mnogi automobili pri skretanju mnogo klize,ali igra je veoma dobra i automobili u igri su ok!!

DombaCoD sri 9.12.2009 17:22
moRtal_ze kaže...

kad igram shift stalno mi se pojavljuju neke plave kocke po okranu.mislim da je to od kako sam instalirao novi patch.nisam siguran.evo jednu sam ulovio sa frapsom.bude ih vise.pojave sa na sekundu.da li neko zna u cemu je problem?

Tak šta nisam vidio... Bugovi u patchu?

Al igra mi se nesviđa zato što je profesionalna i neigra mi se tak šta.. Ja se volim slupavat.. Npr. Juiced mi se ne sviđa ali Juiced 2 mi je genijalan.. U Juiced moram plaćat štetu..Pa ko je to vidio?

TopForumaš sri 9.12.2009 18:49

rađe se vi primite dirta2

puno bolja igra i moze se usporedivati s shiftom jer spada u isti žanr

i dirt2 i shift su poluarkade-polusimulacije

btw ja sam prešo shift još rujnu tak da neznam dal patchevi nesto popravljaju

luckyluke sri 9.12.2009 21:13
TopForumaš kaže...

I DiRT 2 i Shift su dvije odlicne igre tako da nemoj sada do nebesa uzdizati DiRT 2.Nema smisla.

TopForumaš sri 9.12.2009 21:14
luckyluke kaže...
TopForumaš kaže...

I DiRT 2 i Shift su dvije odlicne igre tako da nemoj sada do nebesa uzdizati DiRT 2.Nema smisla.

ima shift nije jednostavno takve kvalitete kao DIRT2

to jednostavno tako i objektivno gledano

doktor1 sri 9.12.2009 21:20

To je subjektivno mišljenje. Obe igre su dobre, a meni je recimo bolji SHIFT jer više volim zujit sa cestovnim jurilicama nego rally autima. Gotovo. Nemoj sada počet kao i neki ljudi u MW2 temi kako je MW2 svetinja i ko kaže suprotno nema pojma...

Ako ti se više sviđa DIRT2 ima tema o toj igri i nema smisla ovdje pljuvat po SHIFT-u. A ne doći i i bubnut "rađe se vi primite DIRT-a". Neću se primit DIRT-a jer mi je SHIFT zanimljviji i nakon ovog patcha je postao i mnogo bolji nego šta je bio.

luckyluke sri 9.12.2009 21:23
TopForumaš kaže...
luckyluke kaže...
TopForumaš kaže...

ima shift nije jednostavno takve kvalitete kao DIRT2

to jednostavno tako i objektivno gledano

Bas i ne bih rekao,gledam po wikipediji Shift od IGN-a npr dobio 90% dok je DiRT 2 dobio 84%

I onda ti velis da je DiRT bolji.Ja DiRT 2 shvacam kao jednu veselu,zabavnu i opustajucu igru

a Shift kao jednu ozbiljnu HC simulaciji.No obje su vrlo kvalitetne i zabavne.

doktor1 sri 9.12.2009 21:28

Nebi baš rekao da je SHIFT HC simulacija, ali kao šta sam rekao sa patchom 1.02 su mnoge stvari poboljšane (više ne trebam stavljat modove da bi bio zadovoljan "fizikom" jer je SMS poslušao mnoge komentare u razgovoru sa korisnicima na VirtualR stranici i popravio neke stvari).

Samo se nadam da će u ovom smjeru NFS serijal i nastavit i polako sepribližit Forza i GT serijalu...

luckyluke sri 9.12.2009 21:30
doktor1 kaže...

Nebi baš rekao da je SHIFT HC simulacija, ali kao šta sam rekao sa patchom 1.02 su mnoge stvari poboljšane (više ne trebam stavljat modove da bi bio zadovoljan "fizikom" jer je SMS poslušao mnoge komentare u razgovoru sa korisnicima na VirtualR stranici i popravio neke stvari).

Samo se nadam da će u ovom smjeru NFS serijal i nastavit i polako sepribližit Forza i GT serijalu...

Nazalost nece krenuti dalje sa simulacijama nego ce sljedeci NFS raditi Criterion koji je napravio Burnout Paradise i napraviti jednu veliku arkadetinu Neodlučan

TopForumaš sri 9.12.2009 21:34

sry ak sam krenuo prenapadno(rađe se primite dirta2)

također nema veze sto je shift dobio 90% a Dirt2 84% jer to ne znaci da je dirt2 lose kvalitete nego je to subjektivno misljenje recenzenta ak se ne varam

tesko je raspoznat objektivno od subjektivno

evo moje misljenje je da je dirt2 bolji kolko se god ja trudio sto manje gledat subjektivno

Također vidio sam da je lucky luke rekao da je Shift HC simulacija velika LOLČINA

shift nema veze s HC simulacijama

GTR je vozačka simulacija

btw shift je zakon s modovima

luckyluke sri 9.12.2009 21:35
doktor1 kaže...

Užas!!  Plač

A ništa, onda ću ugurat PS3 u kućište od kompjutera i nabavit GT5  Smijeh (pa ću reć da igram Gran Turismo na PC-u)

Nemoj odmah ocajavati.

Ovu sam vijest procitao bas negdje kad je Shift izasao i mozda se okolnosti promjene

Nema druge nego na NFS sluzbeni forum i zicati za jos neku dobru simulaciju Osmijeh

luckyluke sri 9.12.2009 21:37
TopForumaš kaže...

također nema veze sto je shift dobio 90% a Dirt2 84% jer to ne znaci da je dirt2 lose kvalitete nego je to subjektivno misljenje recenzenta ak se ne varam

evo moje misljenje je da je dirt2 bolji kolko se god ja trudio sto manje gledat subjektivno

Također vidio sam da je lucky luke rekao da je Shift HC simulacija velika LOLČINA

Probaj novi patch pa ponovno reci dali je simulacija ili nije.

Ajde samo mi reci po cemu tebi Shift nije simulacija?

Da si ti igrao Shift bez traction controla,stability controla koji su po defaultu izbaceni vidio bi ti sto je simulacija.

TopForumaš sri 9.12.2009 21:41
luckyluke kaže...
TopForumaš kaže...

Probaj novi patch pa ponovno reci dali je simulacija ili nije.

Ajde samo mi reci po cemu tebi Shift nije simulacija?

Da si ti igrao Shift bez traction controla,stability controla koji su po defaultu izbaceni vidio bi ti sto je simulacija.

pa nije simulacija 100%

GTR JE SIMULACIJA(sta nije mozda lucky?)

gle meni je isto shift bio zabavan

al imal je i dost mana(loading time,pol opcija u customizaciji fali,AI je u nekim utrkama skriptiran da ga je skoro nemoguce pobijedit)

te me je neznam zasto previse podsjeco na GRID

doktor1 sri 9.12.2009 21:46

Moram priznat, često sam na stranicama Nogrip i VritualR te sam čitao postove, intervjue i diskusije ljudi iz SMS-a i mnogih drugih modera, (ljudi koji rade odlične modove za rfactor i GTR2 i to nisu djeca nego programeri, grafičari i sl.pa i ljudi koji rade na rFactoru2) i većina kaže da SHIFT ima odličnu fiziku guma (šta je recimo bitno za trkaće naslove).

Jedino SHIFT nije orijentiran na potrošnju guma, goriva, dužih utrka i sl. Vjerovatno kada bi se to promjenilo 90% ljudi bi promjenilo mišljenje. Koliko god volim GTR,2 (lagano ga i prestajem igrat) ta igra ima već koju banku i kao šta je rekao Ian Bell, (iz SMS-a, a radio je i na GTR-u) ljudi su jednostavno navikli na GTR2 igrajući ga tolike godine da im je to sada glavno mjerilo za buduće naslove.

Kao šta sam rekao, da u SHIFT ubace potrošnju guma, goriva, kvarovi motora, sezonu, 24h utrke mnogi ljudi bi automatski rekli "da, to je simulacija" (mnogi kažu da nije simulacija zbog fizike, a da se dogodi ovo šta sam napiso vjerovato bi promjenili mišljenje).

A sada me ispričajte, moram stavit kapicu od djeda mraza na svoj avatar Smijeh

TopForumaš sri 9.12.2009 21:55
doktor1 kaže...

Moram priznat, često sam na stranicama Nogrip i VritualR te sam čitao postove, intervjue i diskusije ljudi iz SMS-a i mnogih drugih modera, (ljudi koji rade odlične modove za rfactor i GTR2 i to nisu djeca nego programeri, grafičari i sl.pa i ljudi koji rade na rFactoru2) i većina kaže da SHIFT ima odličnu fiziku guma (šta je recimo bitno za trkaće naslove).

Jedino SHIFT nije orijentiran na potrošnju guma, goriva, dužih utrka i sl. Vjerovatno kada bi se to promjenilo 90% ljudi bi promjenilo mišljenje. Koliko god volim GTR,2 (lagano ga i prestajem igrat) ta igra ima već koju banku i kao šta je rekao Ian Bell, (iz SMS-a, a radio je i na GTR-u) ljudi su jednostavno navikli na GTR2 igrajući ga tolike godine da im je to sada glavno mjerilo za buduće naslove.

Kao šta sam rekao, da u SHIFT ubace potrošnju guma, goriva, kvarovi motora, sezonu, 24h utrke mnogi ljudi bi automatski rekli "da, to je simulacija" (mnogi kažu da nije simulacija zbog fizike, a da se dogodi ovo šta sam napiso vjerovato bi promjenili mišljenje).

A sada me ispričajte, moram stavit kapicu od djeda mraza na svoj avatar Smijeh

tako je!

u simulaciju ne spadaju samo vozne karakteristike nego i sveukupno vozno iskustvo te detalji i stvari koje se događaju na pravim utrkama

i zato shift nije simulacija jer joj faliju te stvari koje je doktor reko

evo lucky vidis da nije HC simulacija ;)