DayZ (standalone)

gledam malo stream na twitchu,
zanima me šta se desi kada poginete?
Pocinjete iz pocetka ili sta?
I da li se može izgraditi neka svoja kuca ili nesto?
Od nule, od ispočetka krećeš. Ne može se ništa graditi, možda nekad u budućnosti.

Od nule, od ispočetka krećeš. Ne može se ništa graditi, možda nekad u budućnosti.
aha, znaci cilj je preziviti što duže :D
i koliko vidim, ne ispalti se igrati sam, nego sa više ljudi..
i na svakom serveru se mora praviti drugi lik?

Ne, lik i trenutna lokacija ti se dijeli na svim serverima, mislim da jos nema privatnih hive-ova ali nisam siguran.

Evo stizem na TS.
Evo me skitnice stara, budemo mi tu navece do kasno igramo.

Pa ne znam za isplativost, ali ja uglavnom igram sam i tako mi odgovara. Ne, kada napravis lik i odlogiras se i bez obzira koliko servera promjenis nastavljas na istom liku na istom mjestu gdje si se zadnji put odlogirao. Osim ako u pitanju se ne dogodi nekakav bug zbog alfe, ali tako je zamisljeno.

Jedno pitanjce..
Kod prvog spawna, ima li načina da se spawnaš blizu nekoga s kim igraš?
Recimo, pirat, kuky i ja danas palimo igru prvi puta i zanima me dal ima načina da se spawnamo negdje skupa.

Jedno pitanjce..
Kod prvog spawna, ima li načina da se spawnaš blizu nekoga s kim igraš?
Recimo, pirat, kuky i ja danas palimo igru prvi puta i zanima me dal ima načina da se spawnamo negdje skupa.
Vjerojatno cete se spawnat na obali kamenka, komarovo, balota, pa cete biti svi zajedno.

sada se može spawnati u unutrašnjosti, ja sam se npr. spawnao u novom soboru nakon whipe-a

sada se može spawnati u unutrašnjosti, ja sam se npr. spawnao u novom soboru nakon whipe-a
Mogao si i prije, u običnom modu... Samo si trebao imati dosta sreće za uhvatiti ga.

Mogao si i prije, u običnom modu... Samo si trebao imati dosta sreće za uhvatiti ga.
nope... samo neki serveri su to postavili

Mene je danas nakon smrti jedno pet puta u soboru respawnal.
Sad sam gore na sjevernom aerodromu naoruza do zuba, jedino je bed kaj budem umrl od gladi i zedi!!! LOL

Sad sam gore na sjevernom aerodromu naoruza do zuba, jedino je bed kaj budem umrl od gladi i zedi!!! LOL
5 puta umro u jednom danu ;P
Ja sam prvi dan umro 2 puta s tim da sam ih pobio 10+, onda sam kasnije izgubio character na whipe-u i od tada sam živ kad se krečemo većinom po sjeveru i unutrašnjosti mape
Mojom genijalnom navigacijom smo čak stigli do kraja svijeta(SjeveroZapadni kraj mape - fakat prelijepa šuma od breza tamo), a tražili NWAirfield

Umro sam mozda 10x ali zato jer sam trazio spawn blizu Balote ali nikak da dojde. Spawn pogledam tablu i ono neka vukojebina, prvi zombi i respawn. Nakon sat vremena mi dojadilo pa sam otisel na sjeverni aerodrom.
Gore ima svega! Nasel sam jedno deset pusaka pistolja i bog te pitaj cega sve ne.

Ja ću vam reći da se uopće neisplati ići na sjever, nema potrebe jer nema vozila, nema snajpera nema ničeg da bi me povuklo gore... Sve što trebam mogu naći na Baloti i ovdje sam večinu vremena.. Ima ljudi hrpa, ubijam sve redom..
I kladim se da mi je sveukupno Kill Death radio oko 100/10.. bome sam se iživio ovih par dana :D

Kako vreme vunkcionise smena dana i noci , koliko traje jedan dan u igri?

Ja ću vam reći da se uopće neisplati ići na sjever, nema potrebe jer nema vozila, nema snajpera nema ničeg da bi me povuklo gore... Sve što trebam mogu naći na Baloti i ovdje sam večinu vremena.. Ima ljudi hrpa, ubijam sve redom..
I kladim se da mi je sveukupno Kill Death radio oko 100/10.. bome sam se iživio ovih par dana :D
Zgiraš se i ubijaš bambije.

Je to tak ide. Ubijas ili te ubiju a nema lakseg killa od golorukog bambija. :)
Mene je lik jucer zatukel s protupozarnim aparatom LOL
Dojdem u Balotu i pitam friendly a lik odgovori friendly, za pet minuta se lik vraca s protupozarnim i zatuce me LOL
Od sad ko nije na TS i friendly taj mora umrijeti bil to bambi ili ne.

Dojdem u Balotu i pitam friendly a lik odgovori friendly, za pet minuta se lik vraca s protupozarnim i zatuce me LOL
debilno... time dayz gubi svoj čar i postaje call of duty cherno-balota

LOL

debilno... time dayz gubi svoj čar i postaje call of duty cherno-balota
Ja svima upadam sa friendly i ne ubijam bez veze ali me ekipa ubija a ko me ne moze ubit ubije me kasnije!
Prvi put sam umrl tak da me lik upucal onak istu sekundu kad me videl, drugi put me lik umlatil s protupozarnim aparatom a treci put me lik htel kao fist fight ali je bil nesposoban udarit me pa je nakon pol minute otisel svojim putem.
Jedino dobro iskustvo sam imal s nekim njemcom koji ne zna engleski. Srel sam ga na cesti negdi bogu iza nogu, oba dva nenaoruzani. Reko friendly a on ne prica engleski, dal mi je TS gdi se skuplja s ekipom. Igral sam s njim i njegovim frendom dok mu starci nisu ugasili internet LOL. Lik je samo nestal, pitam mu frenda wtf, veli on to tak zna nestat i posalje mu sms jer su frendovi iz razreda da bi mu ovaj odgovoril da je popusil ban od roditelja. Vjerojatno je odlican u skoli.
Sad kad sam naoruzan ne mislim riskirat da me neko naguzi, ako se najdemo na TS i idemo igrat organizirano i pokrivat se onda moze pomaganje drugima jer znam ak me neko umlati da ga budes kaznil. Nakon respawna dojdem do korpsa kojeg se nadam cuvas i idemo dalje, ali solo da glumim dobricu nema sanse.

Ja skidam veceras.
Ako ima tko stariji da odigramo malo koju zajedno sutra,nek se javi.
Mozemo preko TS komunicirat.

5 puta umro u jednom danu ;P
Ja sam prvi dan umro 2 puta s tim da sam ih pobio 10+, onda sam kasnije izgubio character na whipe-u i od tada sam živ kad se krečemo većinom po sjeveru i unutrašnjosti mape
Mojom genijalnom navigacijom smo čak stigli do kraja svijeta(SjeveroZapadni kraj mape - fakat prelijepa šuma od breza tamo), a tražili NWAirfield
ehheheh dobra ti navigacija nema šta

Jel to samo do mene,i ako je kako popraviti?
Spawnam se,prode 2 min i pukne ili server ili veza. No message recived...blabla..

Kako vam se čini optimizacija? Nikako da si nastimam optimalne postavke. Ima li netko savjet za amd korisnike?

Kako vam se čini optimizacija? Nikako da si nastimam optimalne postavke. Ima li netko savjet za amd korisnike?
Meni je isto laggy a imam vise nego dovoljan hardware za igru, probaj ovo (nisam probao):
Poor framerate? Go to Documents > DayZ and open DayZ.cfg in Notepad. Change GPU_MaxFramesAhead and GPU_DetectedFramesAhead to = 1.

Koliko mozes maximalno imati fps-a

Meni je prosjek oko 40 fps-a,ali imam framedropove.Vjerovatno kada se loot spawna,a nekad znaju past i na livadi..
Btw- Kako se stavlja waypoint na mapi? Ili trebam imat gps?
Ok,skuzio da nema waypointa uopce..
P.s.-Obozavam ovog fana sta lupa TDove na svaki moj post u bilo kojoj temi.

Evo par slika od današnjeg cerekanja na TS-u, kad smo zarobili ovo dvoje ljudi, nismo se smijali tako nepamtim..
Nikakve agresije od naše strane nije bilo, dobili su i za pit i za jest.. osim kraja gdje bivaju upucani zbog špijunaže :D

Evo sad sam prvi put igrao sa prijateljem, 5 sati u komadu. Trebalo nam je nekih 20min da se nađemo, zatim smo išli lagano prema Airfieldu.
Nakon neka 2 sata negdje par kilometara od Grishinog sretnemo nekog lika s puškom (mi sa solidnom opremom osim oružja, nigdje puške. ) i govori na direct chat - samo se okrenite i pustite me da prođem svojim putem - mogli smo najeba*i tu.
U Grishinom ga udari zombie i počne bleedati i genije stavi bandage i popije disinfection spray i onesvijesti se, ja ga pokušavam oživjeti s defibrilatorom.
Ako ništa lootao sam s njega hrane za mjesec dana, i našao sam si odličnu masku. Sad sam se log out i čekam da dođe nazad, pa sutra nastavljamo.
Evo i tri slike, odlično prvo iskustvo, posebno za prve dane Alphe.