Overclocking phenom II x3 720

Mislim da bi mogao.
EDIT:nije phenom 710 nego 720!

evo mene zanima dali bi mogao phenom x3 710 otkljucati tj. 4 jezgru sa ovom maticnom
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010094??

ma nema vise veze radje cu kupit x4 940 i novu maticnu

da ne otvaram novu temu pitat cu ovjde... dali Phenom II x3 720BE moze radit da DDR3 1333 ramom??'

Naravno da može, mislim i sa 1600Mhz također.
Ti si napisao da bar netko objasni kako oc-at x4 955 na prošloj stranici? Pa isto ti je za sve phenome II.

Naravno da može, mislim i sa 1600Mhz također.
Ti si napisao da bar netko objasni kako oc-at x4 955 na prošloj stranici? Pa isto ti je za sve phenome II.

Evo šta se upravo vrti
Vidi sliku

hehehe naravno da je hladnjak zadržan.
Ma samo sam memu, maticnu i proc promjenio.
Zasad sam zadovoljan.
Nisam previše isprobavao.
Bit ce još

Ja planiram overclockat amd phenom x4 2.2Ghz na 2.4Ghz ili 2.6 Ghz ali imam neka pitanja
1.Dali je moguče s 2.2 Ghz 2.4 ili 2.6
2.Dali je zalman aktivno hlađenje dowoljno
3.Mogu li s nekim programom overklokat umjesto u biosu
4.Dali nakon formatiranja ostaje overklokanje
5.Procesor ima 4 jezgre dali moram overklokat svaku posebno
6.Dali je isplativo i stabilno overklokat navedeni procesor ili da kupim novi isti takav od 3 GHz
7. Dali ce mi u informaciji o računalu pisati umjesto 2.2 Ghz npr 2.4 Ghz
Konfa:
CPU: amd phenom quad core 2.2 Ghz
MBO: asus m3a (am2+)
GPU: nvidia gtx 260
PS: corsair 450 W
Ram: 2x2 gb

Eto uspio sam otkljucat 4-tu jezgru.
Zasad stabilno na stock taktu(moram još testirat duže al zasad se cini stabilno)
kasnije cu onda probat sa oc dal je stabilno.

Eto uspio sam otkljucat 4-tu jezgru.
Zasad stabilno na stock taktu(moram još testirat duže al zasad se cini stabilno)
kasnije cu onda probat sa oc dal je stabilno.
Jesi vidio možda koji batch imaš?
Čestitam

E to sad više neznam.
Negdje sam zapiso al nemogu više nac.
Budem našo pa napišem
ipak je nestabilan.
Small FFT stabilan ali cim pokrenem Large FFT odma se smrzne.
Vidjet cu kad izađe novi bios dal ce ici.
Il je do biosa (beta) ili do proca

imam par pitanja posto sam vlasnig tog procesora i htio bi overclockat...
1. kolki je rizik da nes pođe po zlu? ( posto ne bi htio jer nisam ja platio komp)
2. dali da ga klockam preko nekog programa ili u biosu( ak sam dobro reko)?
3. kolko bi iso? (meni je dota 3.2 al pitam iz male znatizelje)
4. i koji hladnjak da uzmem ne neki skupi ak je moguce ispod 300kn...
5. dal bi uspio na ovoj maticnoj sto pise pod MOJ PC??

1. kolki je rizik da nes pođe po zlu? ( posto ne bi htio jer nisam ja platio komp)
1. mali,skoro nikakav osim ako napon nedižeš iznad 1,7-1,8V
2. u biosu je najbolje
3. 3,2 ti nije dosta, 3,4 - 3,6 za svakodnevnu upotrebu
4. mislim da za 300kn imaš scythe mugen 2, a od jeftinijih freezer 64 pro, hyper TX(oba su oko 140-160kn) ili neki jeftiniji scythe.
5. fala bogu da bi
Probaj otključat i 4.-u jezgru, ako se nebude htjeo upalit onda clear cmos samo.
BTW: loš odabir grafičke kada se uzme u obzir da imaš amd proc + amd CROSSFIRE matična

1. mali,skoro nikakav osim ako napon nedižeš iznad 1,7-1,8V
2. u biosu je najbolje
3. 3,2 ti nije dosta, 3,4 - 3,6 za svakodnevnu upotrebu
4. mislim da za 300kn imaš scythe mugen 2, a od jeftinijih freezer 64 pro, hyper TX(oba su oko 140-160kn) ili neki jeftiniji scythe.
5. fala bogu da bi
Probaj otključat i 4.-u jezgru, ako se nebude htjeo upalit onda clear cmos samo.
BTW: loš odabir grafičke kada se uzme u obzir da imaš amd proc + amd CROSSFIRE matična
hvala na svemu samo cu ostat pri tome da ne diram nis sto se tice 4 jezgre vec me melo trta sto se tice samog overclocka... a ak mozes i ak imas vremena rac mi korak po korak jer sam ja jednom bio trazio u biosu iz znatizelje da vidim kak to izgleda al nisam uspio nac di se to clocka i ak bi iso na 3.4 kolko bi sta trebo dignut i neki program za testiranje stabilnosti?
BTW: a sto se tice graficke nisam htio uzimat ati jer ovako i onako ne bi radio CF ni u kom slucaju rađe preferiram uzet npr 4870x2 nego CF... a i sad cu ovako i onako skupljat pare pa negdje 6-7 mj cu si opremit komp sa novom grafom ili GT 300 neku ili HD58xx i novi CPU vjerovatno 955BE ili 965 budem vidio...

Čemu jači cpu kada ovaj ima jednake perfomanse kao 955BE?
Bezvezno trošenje para. Što se tiče toga da ti korak po korak govorim nema tog više. Sve imaš u temi pod overclocking i na prvoj stranici ove teme sve piše. Umjesto GTS250 si mogao piknut bolju hd4870.

Čemu jači cpu kada ovaj ima jednake perfomanse kao 955BE?
Bezvezno trošenje para. Što se tiče toga da ti korak po korak govorim nema tog više. Sve imaš u temi pod overclocking i na prvoj stranici ove teme sve piše. Umjesto GTS250 si mogao piknut bolju hd4870.
ok pogledat cu a uzo sam GTS250 jer sam je dobio za 750kn a ovu 4870 nije bilo u rijeci za ispod 1300 a nisam imo tolko para a nije i se dalo cekat... ae necemo vise o tome u ovoj temi jer bi mogli nes prigovorit moderatori... thx na pomoci!!!!

Pozdrav!
Nisam se baš previše u životu bavio overclockom, ugl. je bilo dizanje FSB na starom Athlonu 3000+ i promjena hladnjaka, pa je došlo vrijeme da i to naučim.
Imam AMD Phenom II X3 720BE i htio bih otključati 4-tu jezgru i dignuti mu frekvu na kojoj radi.
Ako sam dobro razumio, prilikom unlocka nije potrebno dizati napone i sl.
Inače me dizanje napona ˝plaši˝ pa sam to nastojao izbjegavati, ali bih htio naučiti i o tome, pa ako možete, dajte mi neke informacije.
Kako na svom X3 720 dobijem najbolje performanse?
Dizanjem multipliera, dizanjem FSB-a pa kombiniranjem sa multiplierom ili kombiniranjem svega + napona (iako neznam čemu točno služi dizanje napona, stabilnosti proca ili?) ?
Još nešto.... Nadam se da će mi napajanje držat unlockani proc, ili?
Nabavio sam ploču GIGABYTE MA790X-UD4. Čitao sam da je s njom moguć unlock i isprobano je. Uz to ima dosta dobrih stvari na ploči, što me i nagovorilo da ju uzmem.
Stvar koja me muči je hladnjak. Ne znam koji točno da nabavim da mi drži unlockanog X3 720 (naravno, ako mi uspije), a da mu cijena ne prelazi 200kn.
Inače kupujem u Linksu, a WEB shopove ne koristim, pa bih vas molim da preporuke nađete baš u trgovinama.
Hvala na odgovoru!

Pozdrav!
...............
Jesi pročitao prvi post u temi?
dosta toga je objašnjeno...
imam ja isti procesor, odličan je...

Pročito sam sve i dosta toga sazno, ali me hlađenje i dalje muči. Ne znam koje da uzmem.

Pročito sam sve i dosta toga sazno, ali me hlađenje i dalje muči. Ne znam koje da uzmem.
CM HYPER 212+
imam ga ja, ima ga luckyluke sa foruma...
odličan je, mog phenoma je jednom na 1,55 V uspio držati ispod 40 stupnjeva u full loadu.

Ništa, uzimam 212+ onda. Hvala

Imam ga i ja, ali cooler nije ništa spešl...
Bolji je od Freezera, tu je negdje kao katana, malo bolji..
Lošiji od Mugena 2 i Yasje..

Sad ste me skroz odvukli od svega....
Kaj da onda uzmem? Katana III je 180kn, CM 212+ je 240kn.
Se isplati davat 60kn viška za 212 ili je bolja kupnja KATANE?

Gle, 212+ je dobar cooler...
Ali ništa spešl. Bolji je od Katane, vrijedi svake kune...
Ali eto, to je mid-range cooler...
http://www.anandtech.com/show/2366/6
http://www.guru3d.com/article/cooler-master-hyper-212-plus-review/7
Ako baš baš ima para za bacanje i želiš neki pro cooler, onda nekakva Noctua i slično...

Trenutno nemam love za bacanje, zato i želim proć što jeftinije, a što bolje, pa se informiram koji je najbolji do 200kn.

Ja sam kupil rabljenog Mugena 2 za 200 kn,proc je na 1.3 V i 3,422 Ghz temperature u OCCT-u nakon sat i pol maltretiranja su 40 stupnjeva.Uzmeš rabljeni hladnjak,hladnjak ti se ne može potrošiti,tak da se isplati.

To bi bilo super, još kad bi bilo kaj po oglasnicima, gledo sam već...
evo mene zanima dali bi mogao phenom x3 710 otkljucati tj. 4 jezgru sa ovom maticnom
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010094??