Overclocking

Overclocking Intel procesora (dual,quad)

talijan001 pet 24.9.2010 11:33

ja sam na 3.5 imao maximalnu temperaturu meni na 3.5 ne prelazi 71 stepen, i ja moram povecati napon kod 3.4 na 1.5, evo temperatura na 3.2 poslije 20 minutajavascript:__doPostBack('ctl00$MainContent$oSlike$ctl00$ctl01','')

stoncin3 pet 24.9.2010 13:10

Isto je meni.

Oko 62 u Primeu;)

Cooleri su tu negdjeCool

E i da..!

thx za ovaj posljednji post Mislio sam da mi je cooler slab ili da nije sjeo na bazu CPU-a dobro

ili da moram lappati bazu CPU i bazu hladnjaka zbog toga

Znači sve je O.K. kod mene inače!!

talijan001 pet 24.9.2010 19:00
JokeKralj kaže...

Evo imam namjeru clockat ovaj dvojegreni intel dual cpu E2200 2,20 Ghz .
Molia bih ako tko zna koliko je max. dizanje brzine ovog procesora i istrovremeno temperature.

dizi malo po malo i isprobavaj temperature pri punom oterecenju na intelovoj stranici vidi koji je maximum temperature za taj procesor pazi da ti neprelazi tu temperaturu

JokeKralj pet 24.9.2010 20:48
talijan001 kaže...
JokeKralj kaže...

Evo imam namjeru clockat ovaj dvojegreni intel dual cpu E2200 2,20 Ghz .
Molia bih ako tko zna koliko je max. dizanje brzine ovog procesora i istrovremeno temperature.

dizi malo po malo i isprobavaj temperature pri punom oterecenju na intelovoj stranici vidi koji je maximum temperature za taj procesor pazi da ti neprelazi tu temperaturu

evo stavia sam komp u malo skučenij prostor , ali ima jedno 15-20 cm prostora s usisne strane i straga ima jedno 15-20 cm zraka za izbacivanje (to nije baš nebitno jer i prostor za zrak kompa je bitno...

sad nzn jer to ok temperatura ... Sad dok se uploadala slika , brzine su ostale iste.

Sad do koje temperature u ovom stanju trebam ići max?

JokeKralj pet 24.9.2010 21:11

BIOS SETUP UTILITY

Advanced
===========================================
Configure advanced CPU settings
Module Version :3C.0E
----------------------------------------------------------------
Manufacturer :Intel
Brand String :Intel (R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20Ghz
Frequency :2.20Ghz
FSB speed : 800Mhz
Cache L1 :64 KB
Cache L2 :1024 KB
Ratio Status :Unlocked (max 11 , min 6)
Ratio actual Value : 11
CPUID :6FD
============================================

CPU Ratio Settings : AUTO
C1E Support : Enabled
Max CPUID Value Limit : Disabled
CPU TM Function : Enabled
Execute Disable Bit Enabled
Intel (R) SpeedStep(TM) Tech Enabled

Sve unutar znaka ==== ne može se editirati , sad kako ću promjeniti vrijednosti znaka FSB???

JokeKralj pet 24.9.2010 22:09
Oly_E3 kaže...

Koju imaš matičnu ploču? Mogu će je da ti BIOS ne dozvoljava da mjenjaš FSB

not sure ( na laptopu sam ), ali mislim da je ova :

asus p5kpl-am

EDIT :

btw , možete li predložiti neku matičnu do 500 kn?

talijan001 pet 24.9.2010 22:56
JokeKralj kaže...

hmm nzn ali mislim da sam underclocka cpu jer prikaziva užasno nisku brzinu procesora 1,2 Ghz :/ prepolovia sam množitelje... ma upalit ću natrag one njihove smart gluposti...

vidi mozes li cpu ratio seting saviti na manual

JokeKralj sub 25.9.2010 01:39

Dok mi je na laptopu core speed 2294 Mhz na kompu mi je s množiteljom 6 (ja sam postavia ) 1200 , sad je pitanje da li , mogu dignuti odmah na 11 množitelj , a ako ne u koliko puta moran? svaki put jedan put ili? Btw kako dignuti FSB , jer mi je ta opcija očigledno lockana pa evo zanima me kako unlockat...

stoncin3 sub 25.9.2010 05:03
talijan001 kaže...
evo jos sam se malo igrao i podigao sam ga na 3.6 evo temperatura poslije 10 minutajavascript:__doPostBack('ctl00$MainContent$oSlike$ctl00$ctl01','')

Dobar si!

Ni meni nije bilo bolje na 3.6 GHz.Belji se

Taj procesor se teško clocka jer ima jednu manu a to je grijanje

A treba i napona dosta i inače niti overclock od 800Mhz nije malen? Meni sad radi savršeno na 3.2GHz.

Vidim da imaš 1.56 V meni treba samo 1.52 V.

Inače ne preporučam ti da tako ostane 24/7 zbog toga jer je VID range za intela q6600 do 1.5 V

Mi smo pretjerali

procesori će nam degradiratNevinašce

FiCo_Ri sub 25.9.2010 15:57
JokeKralj kaže...

Dok mi je na laptopu core speed 2294 Mhz na kompu mi je s množiteljom 6 (ja sam postavia ) 1200 , sad je pitanje da li , mogu dignuti odmah na 11 množitelj , a ako ne u koliko puta moran? svaki put jedan put ili? Btw kako dignuti FSB , jer mi je ta opcija očigledno lockana pa evo zanima me kako unlockat...

Pa opciju za OC promjenis sa Auto na Manual, i onda mozes dizat FSB.. Pa sta stavljas nizi multiplier od pravog (11)? Stavi odma na 11 i to je to.. BTW, slikaj BIOS pa stavi sliku..

JokeKralj sub 25.9.2010 23:55
FiCo_Ri kaže...
JokeKralj kaže...

Pa opciju za OC promjenis sa Auto na Manual, i onda mozes dizat FSB.. Pa sta stavljas nizi multiplier od pravog (11)? Stavi odma na 11 i to je to.. BTW, slikaj BIOS pa stavi sliku..

proba sam slikati s laptopon ali zbog svjetlosti šta izlazi iz ekrana web-kamera nije mogla niš slikat , tribam popraviti ovo govn* od SE pa ću uslikat

MatijaCH ned 26.9.2010 17:14

Pozz ljudovi.....dali je moguce clockat moj proc mislim to je cisti šit al vrijedi probat....proc=AMD Athlon XP , 1100 (11x100) tamp 50 stupnjeva LoL...meni se cini da je nemoguce ali vrijedi pitat ...BIOS iz kolko sam uspio skuzit 2003 godina

FiCo_Ri pon 27.9.2010 20:06
JokeKralj kaže...

izgled mog BIOS-a http://www.youtube.com/watch?v=aWrQTpk0OKM&feature=related

Može mi tko pomoći kako prominiti FSB ovdje? Hvala...

Takvu mi imamo na informatici.. Odes u BIOS->Advanced->Jumperfree Configuration->i promjenis AI OCing na Manual (mijenjas sa + i -) i dizes FSB (također sa + i -).. E da, i promijeni DRAM Frequency na onu odmah ispod org.. Npr. ako si kupio memoriju koja radi na 800MHz, promijeni na 667MHz.. Namigiva I to je to za sad.. Pa sad digni FSB za 2-3MHz i testiraj sa OCCTom (promijeni na Custom i stavi Large Data Set).. Ako su ti temp ispod 70°C je oke.. Ako su vece, kupi cooler.. Namigiva

JokeKralj pon 27.9.2010 20:23
FiCo_Ri kaže...
JokeKralj kaže...

izgled mog BIOS-a http://www.youtube.com/watch?v=aWrQTpk0OKM&feature=related

Može mi tko pomoći kako prominiti FSB ovdje? Hvala...

Takvu mi imamo na informatici.. Odes u BIOS->Advanced->Jumperfree Configuration->i promjenis AI OCing na Manual (mijenjas sa + i -) i dizes FSB (također sa + i -).. E da, i promijeni DRAM Frequency na onu odmah ispod org.. Npr. ako si kupio memoriju koja radi na 800MHz, promijeni na 667MHz.. Namigiva I to je to za sad.. Pa sad digni FSB za 2-3MHz i testiraj sa OCCTom (promijeni na Custom i stavi Large Data Set).. Ako su ti temp ispod 70°C je oke.. Ako su vece, kupi cooler.. Namigiva

kralju 1000 zahvala :) , btw RAM mi je na 667 pa nemoram mixat oko toga , a cooler uzimam novi dok ne uzmem čevterojezgrenog majmuna za klokat

mind_challenge uto 28.9.2010 21:15
JokeKralj kaže...
mind_challenge kaže...

za te novce je najbolji, ja ga imam, i temperature neidu preko 65 u loadu na 3,2 ghz

jesan glup tek sad primjetia sa strane da ima best buy , aj hvala lipo je viditi pnosnog vlasnika , btw kolika je temp. u idle?

oko 50°, dok je kod nekih cak i 35°, iako meni niti ovih 50° ne smeta

JokeKralj sri 29.9.2010 13:27
FiCo_Ri kaže...

Super cooler.. Meni drzi u idleu oko 30°C, Full Loadu 47-50°C (Previse termalne stavio, jbg)..

EDIT: Temp. su ti oke, mogo bi jos sa stockom, al bolje uzet novi cooler i ic jos vise.. Smijeh

nisan siguran ali mislim sad kad je clockan na 20 posto da su temperature oko 40 stupnjeva dok je opera,   wmp i 2 chata na msnu upaljeni...Sad ću investirati fond od 4-jezgre u cooler i 2 kg RAM-a :D , ali grafulja sigurno dolazi pa da i nju clocknen :D