Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Isto je meni.
Oko 62 u Primeu;)
Cooleri su tu negdje
E i da..!
thx za ovaj posljednji post Mislio sam da mi je cooler slab ili da nije sjeo na bazu CPU-a dobro
ili da moram lappati bazu CPU i bazu hladnjaka zbog toga
Znači sve je O.K. kod mene inače!!

Evo imam namjeru clockat ovaj dvojegreni intel dual cpu E2200 2,20 Ghz .
Molia bih ako tko zna koliko je max. dizanje brzine ovog procesora i istrovremeno temperature.

evo jos sam se malo igrao i podigao sam ga na 3.6 evo temperatura poslije 10 minutajavascript:__doPostBack('ctl00$MainContent$oSlike$ctl00$ctl01','')

Molia bih ako tko zna koliko je max. dizanje brzine ovog procesora i istrovremeno temperature.
dizi malo po malo i isprobavaj temperature pri punom oterecenju na intelovoj stranici vidi koji je maximum temperature za taj procesor pazi da ti neprelazi tu temperaturu

dizi malo po malo i isprobavaj temperature pri punom oterecenju na intelovoj stranici vidi koji je maximum temperature za taj procesor pazi da ti neprelazi tu temperaturu
evo stavia sam komp u malo skučenij prostor , ali ima jedno 15-20 cm prostora s usisne strane i straga ima jedno 15-20 cm zraka za izbacivanje (to nije baš nebitno jer i prostor za zrak kompa je bitno...
sad nzn jer to ok temperatura ... Sad dok se uploadala slika , brzine su ostale iste.
Sad do koje temperature u ovom stanju trebam ići max?

BIOS SETUP UTILITY
Advanced
===========================================
Configure advanced CPU settings
Module Version :3C.0E
----------------------------------------------------------------
Manufacturer :Intel
Brand String :Intel (R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20Ghz
Frequency :2.20Ghz
FSB speed : 800Mhz
Cache L1 :64 KB
Cache L2 :1024 KB
Ratio Status :Unlocked (max 11 , min 6)
Ratio actual Value : 11
CPUID :6FD
============================================
CPU Ratio Settings : AUTO
C1E Support : Enabled
Max CPUID Value Limit : Disabled
CPU TM Function : Enabled
Execute Disable Bit Enabled
Intel (R) SpeedStep(TM) Tech Enabled
Sve unutar znaka ==== ne može se editirati , sad kako ću promjeniti vrijednosti znaka FSB???

evo amo reć skužija sam nešto , btw diga sam množitelj s 6 na 7 ,ali cpu-z mi izbaciva čas 6 , čas 7 množitelj

Koju imaš matičnu ploču? Mogu će je da ti BIOS ne dozvoljava da mjenjaš FSB

Koju imaš matičnu ploču? Mogu će je da ti BIOS ne dozvoljava da mjenjaš FSB
not sure ( na laptopu sam ), ali mislim da je ova :
asus p5kpl-am
EDIT :
btw , možete li predložiti neku matičnu do 500 kn?

Pogledaj u manualu od ploče da li ti ploča podržava OC. Ovo što ti spušta množitelj CPU-a zove se EIST tehnologija, a služi da štedi energiju i da produžuje vijek CPU-a

hmm nzn ali mislim da sam underclocka cpu jer prikaziva užasno nisku brzinu procesora 1,2 Ghz :/ prepolovia sam množitelje... ma upalit ću natrag one njihove smart gluposti...

hmm nzn ali mislim da sam underclocka cpu jer prikaziva užasno nisku brzinu procesora 1,2 Ghz :/ prepolovia sam množitelje... ma upalit ću natrag one njihove smart gluposti...
vidi mozes li cpu ratio seting saviti na manual

evo malo i7 920 isprobao

Dok mi je na laptopu core speed 2294 Mhz na kompu mi je s množiteljom 6 (ja sam postavia ) 1200 , sad je pitanje da li , mogu dignuti odmah na 11 množitelj , a ako ne u koliko puta moran? svaki put jedan put ili? Btw kako dignuti FSB , jer mi je ta opcija očigledno lockana pa evo zanima me kako unlockat...

Dobar si!
Ni meni nije bilo bolje na 3.6 GHz.
Taj procesor se teško clocka jer ima jednu manu a to je grijanje
A treba i napona dosta i inače niti overclock od 800Mhz nije malen? Meni sad radi savršeno na 3.2GHz.
Vidim da imaš 1.56 V meni treba samo 1.52 V.
Inače ne preporučam ti da tako ostane 24/7 zbog toga jer je VID range za intela q6600 do 1.5 V
Mi smo pretjerali
procesori će nam degradirat

Dok mi je na laptopu core speed 2294 Mhz na kompu mi je s množiteljom 6 (ja sam postavia ) 1200 , sad je pitanje da li , mogu dignuti odmah na 11 množitelj , a ako ne u koliko puta moran? svaki put jedan put ili? Btw kako dignuti FSB , jer mi je ta opcija očigledno lockana pa evo zanima me kako unlockat...
Pa opciju za OC promjenis sa Auto na Manual, i onda mozes dizat FSB.. Pa sta stavljas nizi multiplier od pravog (11)? Stavi odma na 11 i to je to.. BTW, slikaj BIOS pa stavi sliku..

Pa opciju za OC promjenis sa Auto na Manual, i onda mozes dizat FSB.. Pa sta stavljas nizi multiplier od pravog (11)? Stavi odma na 11 i to je to.. BTW, slikaj BIOS pa stavi sliku..
proba sam slikati s laptopon ali zbog svjetlosti šta izlazi iz ekrana web-kamera nije mogla niš slikat , tribam popraviti ovo govn* od SE pa ću uslikat

Pozz ljudovi.....dali je moguce clockat moj proc mislim to je cisti šit al vrijedi probat....proc=AMD Athlon XP , 1100 (11x100) tamp 50 stupnjeva LoL...meni se cini da je nemoguce ali vrijedi pitat ...BIOS iz kolko sam uspio skuzit 2003 godina

Pozz ljudovi.....dali je moguce clockat moj proc mislim to je cisti šit al vrijedi probat....proc=AMD Athlon XP , 1100 (11x100) tamp 50 stupnjeva LoL...meni se cini da je nemoguce ali vrijedi pitat ...BIOS iz kolko sam uspio skuzit 2003 godina
Pitaš u krivoj temi, ovo je za Intel proc.
Probaj ovamo:
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-amd-procesora-barton-sl/37919.aspx

izgled mog BIOS-a http://www.youtube.com/watch?v=aWrQTpk0OKM&feature=related
Može mi tko pomoći kako prominiti FSB ovdje? Hvala...

Takvu mi imamo na informatici.. Odes u BIOS->Advanced->Jumperfree Configuration->i promjenis AI OCing na Manual (mijenjas sa + i -) i dizes FSB (također sa + i -).. E da, i promijeni DRAM Frequency na onu odmah ispod org.. Npr. ako si kupio memoriju koja radi na 800MHz, promijeni na 667MHz.. I to je to za sad.. Pa sad digni FSB za 2-3MHz i testiraj sa OCCTom (promijeni na Custom i stavi Large Data Set).. Ako su ti temp ispod 70°C je oke.. Ako su vece, kupi cooler..

Takvu mi imamo na informatici.. Odes u BIOS->Advanced->Jumperfree Configuration->i promjenis AI OCing na Manual (mijenjas sa + i -) i dizes FSB (također sa + i -).. E da, i promijeni DRAM Frequency na onu odmah ispod org.. Npr. ako si kupio memoriju koja radi na 800MHz, promijeni na 667MHz.. I to je to za sad.. Pa sad digni FSB za 2-3MHz i testiraj sa OCCTom (promijeni na Custom i stavi Large Data Set).. Ako su ti temp ispod 70°C je oke.. Ako su vece, kupi cooler..
kralju 1000 zahvala :) , btw RAM mi je na 667 pa nemoram mixat oko toga , a cooler uzimam novi dok ne uzmem čevterojezgrenog majmuna za klokat

za te novce je najbolji, ja ga imam, i temperature neidu preko 65 u loadu na 3,2 ghz

za te novce je najbolji, ja ga imam, i temperature neidu preko 65 u loadu na 3,2 ghz
jesan glup tek sad primjetia sa strane da ima best buy , aj hvala lipo je viditi pnosnog vlasnika , btw kolika je temp. u idle?

jesan glup tek sad primjetia sa strane da ima best buy , aj hvala lipo je viditi pnosnog vlasnika , btw kolika je temp. u idle?
oko 50°, dok je kod nekih cak i 35°, iako meni niti ovih 50° ne smeta

Super cooler.. Meni drzi u idleu oko 30°C, Full Loadu 47-50°C (Previse termalne stavio, jbg)..
EDIT: Temp. su ti oke, mogo bi jos sa stockom, al bolje uzet novi cooler i ic jos vise..

Super cooler.. Meni drzi u idleu oko 30°C, Full Loadu 47-50°C (Previse termalne stavio, jbg)..
EDIT: Temp. su ti oke, mogo bi jos sa stockom, al bolje uzet novi cooler i ic jos vise..
nisan siguran ali mislim sad kad je clockan na 20 posto da su temperature oko 40 stupnjeva dok je opera, wmp i 2 chata na msnu upaljeni...Sad ću investirati fond od 4-jezgre u cooler i 2 kg RAM-a :D , ali grafulja sigurno dolazi pa da i nju clocknen :D
ja sam na 3.5 imao maximalnu temperaturu meni na 3.5 ne prelazi 71 stepen, i ja moram povecati napon kod 3.4 na 1.5, evo temperatura na 3.2 poslije 20 minutajavascript:__doPostBack('ctl00$MainContent$oSlike$ctl00$ctl01','')