Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Pozz, evo ja jucer kupio brus papir gradacije 400, 800, 1000 i 1500.. 2000 nisam nasao.. Bih mogo sa samo ovima polirat proc?
mozes samo kad dodjes na 1500 malo vise brusi s njim zavrsno da ti se skupi na papiru one fine bakrene prasine i biti ce ko ogledalo.....

Evo i mog lappanog Intel Pentium 4 1.4GHz (Socket 423).. Prvo lappanje, ali nisam imao brus papir gradacije 2000..
Moj postupak:
1. Prvo sam brusio na namocenim brus papirima 400, 800, 1000.
2. Pa sam ga brusio na suhom 1500..
3. Posto nije htio postat ogledalo, stavio sam labelo na njega, i udri po papiru (na obicnom, ne brus papiru).
4. Pa sam stavio polir paste na njega i opet po obicnom papiru..
Rezultat:

Evo i mog lappanog Intel Pentium 4 1.4GHz (Socket 423).. Prvo lappanje, ali nisam imao brus papir gradacije 2000..
Moj postupak:
1. Prvo sam brusio na namocenim brus papirima 400, 800, 1000.
3. Posto nije htio postat ogledalo, stavio sam labelo na njega, i udri po papiru (na obicnom, ne brus papiru).
Rezultat:
Slike su ti toliko mutne, da ti proc izgleda ko da niti nije lapan....
Daj slikaj s mirnom rukom...

2. Zasto po suhom?
3. S labelom po obicnom papiru? Sigurno je neka greska u pisanju, ne?
4. Polir-pastom po obicnom papiru? Sta si s time dobio?
Sike su recimo ok (samo da nisu tako mutne), ali ovo gornje sta si radio nisam nigdje cuo, pricitao ni vidio.
Jel mozes malo objasniti proces, cisto me znaima... da nisam slucajno nesto krivo skuzio...?

Ma mutne su jer je mobom slikano..
2. Zasto po suhom?
Sike su recimo ok (samo da nisu tako mutne), ali ovo gornje sta si radio nisam nigdje cuo, pricitao ni vidio.
Jel mozes malo objasniti proces, cisto me znaima... da nisam slucajno nesto krivo skuzio...?
2. Presjeko sam brus papir na pola, 1 natopio vodom, 1 ne i po ovom suhom je dobivao efekt ogledala, dok na vlaznom ne..
3. Nije greska, ovako sam samo poboljsao efekt ogledala (sa brus papirom vise nisam uspio)..
4. Stavio sam polir-pastu na proc i onda po papiru vrtio i ispalo je kako je na slikama..
To mi je tata pomogo oko poliranja, pa je on tako napravio i uspjelo je.. Ovaj procesor se ni ne koristi, samo sam na njemu isprobavao da vidim dal ce uspjet.. Ako jos sta treba objasnit, budem sutra jer stara neda da budem na kompu kasno..

Ma mutne su jer je mobom slikano..
2. Zasto po suhom?
2. Presjeko sam brus papir na pola, 1 natopio vodom, 1 ne i po ovom suhom je dobivao efekt ogledala, dok na vlaznom ne..
3. Nije greska, ovako sam samo poboljsao efekt ogledala (sa brus papirom vise nisam uspio)..
4. Stavio sam polir-pastu na proc i onda po papiru vrtio i ispalo je kako je na slikama..
To mi je tata pomogo oko poliranja, pa je on tako napravio i uspjelo je.. Ovaj procesor se ni ne koristi, samo sam na njemu isprobavao da vidim dal ce uspjet.. Ako jos sta treba objasnit, budem sutra jer stara neda da budem na kompu kasno..
Šta vi s tim dobijete kada polirate procesor??
Skidate mu debljinu radi boljeg hlađenja ili nešto sasvim drugo??

Do koliko MHz može podnest ova matična ploča
Gigabyte GA-EP43T-UD3L
2. Zasto po suhom?
2. Ako koristis vodobrusni papir, cijeli postupak se mora raditi sa - vodom. Druga stvar ako smirglas drvo, tu naravno neces koristiti vodu. Stvar je u tome da voda sluzi otapanju bakrenih cestica i daje na kvaliteti cijelog procesa, dok kad radis bez vode, te cestice dodatno "grebu" povrsinu, tako da ne znam kako si bez vode uspio napraviti bolje?
3. Smisao poliranja nije od procesora napravit ogledalo. Ogledala se mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama. To sto mazes labelom mozda pomaze pri efektu ogledala, ali sumnjam da ce ti to biti plus pri smanjivanju temperatura. Razlika izmedju labela i polir-paste je sto pasta sluzi - poliranju, tj. popunjavanju mikropukotina nastalih brusenjem, dok labelo ostavlja masni sloj na povrsini procesora, sto sigurno nije dobro. Procesor odokativno izgleda super, al kad stavis pastu na njega, nemoj se cuditi ako ce ti "klizati" prema rubovima procesora ili ako se nece dobro razmazati po povrsini. Cak se ne preporuca nakon poliranja polir-pastom stavljati ni alkohol, jer je povrsina isprana alkoholom takodjer "skliska", pa termalna pasta ima uvelike oslabljeni ucinak. Zato nakon poliranja treba procesora isprati obicnom vodom (naravno ne cijeli, nego samo povrsinski).
4. Kada se koristi polir-pasta, od velikog je znacaja koristiti kvalitetnu krpicu. To mogu biti one tanke antistaticke, ali preporucaju se one kakve se koriste za ciscenje primjerice objektiva i naocala. Nikakva spuzva ili pobogu papir. Bolje onda niti koristiti pastu za finisiranje cijelog procesa.
Nemoj mislit da ti sad nesto pametujem, pricam iz vlastitog iskustva i kako drugi rade. Procesor izgleda "kul", ali nacin na koji si ti polirao i improvizaciju koju si koristio ne bih htio osobno prakticirati. Ja kad cu opet polirati proc, ne zelim poceti bez kvalitetnog materijala. Znaci vodobrusni papiri 500-2000, G10 pasta i naravno voda :)

ja isto nisam mogao dobiti efekt ogledala dok sam radio na vlaznom papiru. zadnjih 5 min na suhom po bakrenim cesticama i vrtio osmice i tek onda se pojavlio ogledalce.....

ja isto nisam mogao dobiti efekt ogledala dok sam radio na vlaznom papiru. zadnjih 5 min na suhom po bakrenim cesticama i vrtio osmice i tek onda se pojavlio ogledalce.....
5 minuta je premalo. Treba barem 20min da se finisira kako spada. I ne vrtjet u osmice, nego pravocrtno (gore-dolje, lijevo-desno) ili kruzno. Meni je prvo poliranje trajalo 5-6 sati... tako da to nije posao za sat vremena ili usput dok srces kavu. Zato sam i u jednom postu napisao da treba puno vremena i strpljenja. Pogotovo sa visim gradacijama papira.

1 sat testirana s OCCT-om, dao mi je ovaj izvještaj, ja se baš u to ne razumijem pa ako nije problem da mi ga objasnite....

1 sat testirana s OCCT-om, dao mi je ovaj izvještaj, ja se baš u to ne razumijem pa ako nije problem da mi ga objasnite....
a čuj, ako je prošao bez greške onda bi trebalo sve biti u redu

5 minuta je premalo. Treba barem 20min da se finisira kako spada. I ne vrtjet u osmice, nego pravocrtno (gore-dolje, lijevo-desno) ili kruzno. Meni je prvo poliranje trajalo 5-6 sati... tako da to nije posao za sat vremena ili usput dok srces kavu. Zato sam i u jednom postu napisao da treba puno vremena i strpljenja. Pogotovo sa visim gradacijama papira.
ma brusio sam ja sa zadnjim od 2000 po ure na mokrom papiru samo nisam dobio ogledalo efekt, tek kad se papir poceo susiti pocelo se nazirat zrcaljenje, tako da sam kad se papir skroz osusio 5 min brusio po suhom na onoj bakrenoj prasini i dobio ogledalo efekt. Isto sam primjetio da samo osmice donose pravi efekt ogledala, kad idem u krug ili gore dole ne zrcali se kao kod osmica...... trebalo mi je jedno dobrih 4-5 sati za cijeli postupak....
evo rezultata lapanja TRUE-a i i7 930, ja sam vise nego zadovoljan kako je ispalo izgledom, i jos vise koliko sam dobio na temperaturama....

Samo ja nez što su mu ti dropovi na CPU usage?
Meni OCCT testira sa 98-100% opterećenja a njemu padaju
nisko previše i to konstantno sat vremena?

Samo ja nez što su mu ti dropovi na CPU usage?
Meni OCCT testira sa 98-100% opterećenja a njemu padaju
nisko previše i to konstantno sat vremena?
ako je testirao sa linpaxk, onda su ok jer ona spusta cpu usage svako malo, ako je OCCT test onda nesto nije u redu

Pa to mu i ja kažem.
OCCT radi konstantno na 97-98 čak i do 99,99 ili na 100%
Mislim da sam to već negdje vidio na forumu samo se ne mogu sjetit sad

Pa to mu i ja kažem.
OCCT radi konstantno na 97-98 čak i do 99,99 ili na 100%
Mislim da sam to već negdje vidio na forumu samo se ne mogu sjetit sad
Testirao sam sa OCCT-om, da li ima kakve veze što nisam ništa podesio, rezolucija mi je na OCCT-u 1024x768 a na kompu mi je pono veća, neznam točno koja ali mislim oko 19---

Ja nezz kako se to uopće mijenja rezolucija u OCCT.
Pusti kako je po defaultu nakon instalacije OCCT-a.
Po meni nije neki bed da se to događa samo ipak treba vidjet da nije nešto pošlo po zlu?

Ja nezz kako se to uopće mijenja rezolucija u OCCT.
Pusti kako je po defaultu nakon instalacije OCCT-a.
Po meni nije neki bed da se to događa samo ipak treba vidjet da nije nešto pošlo po zlu?
a što može proć po zlu nisam puno diral po biosu samo sam stavio na X9 i na mislim 360...ima tu par slika gore mojih gdje pokazujem postupk.

Tu kaže da je do samog testa.
Ja nisam to vidio kod sebe još

jeli ovo normalna temperatura mog procesora
radi se o Q8300 2.50
nije klokan,i do koliko bio mogao ici sa njim max

radi se o Q8300 2.50
Ne ovisi to samo o procu več je u igri mbo i memorija te kakav ti je hladnjak proca.Daj sliku cpu-z da vidin voltažu.

radi se o Q8300 2.50
pai nije normalno meni se cini da ti hladnjak nije dobar evo mojih temperatura od q 6600 klokan sa 2.4 na 3.4

Dost ti je to na 3400:\
Eo mene na 3.2GHz!
idle naravnoxD

Dost ti je to na 3400:\
Eo mene na 3.2GHz!
idle naravnoxD
dobar ti je cooler yasya je beton od coolera ako je onaj sa 12 pinova ja sam ga htio uzeti ali sam se odlucio za mugena mozes ti to jos podici meni ne prelazi temperatura 69 pod punim opterecenjem na everestu

Išao je moj na 3.60 GHz pred malo.
Ima već u temi i razni benchmarki na forumu:P
Samo to je privremeno jer se grije poslije i ne samo temperatura proca nego i napon
Moj traži preko 1.5V za 3.6
Puno ti je to za Everest?
Pa onda nije ni u igrama puno manje?
Moj savjet ti je da odvrtiš neki stress test ali ne Everest nego OCCT Perestroika
ili Prime 95, može i WPrime 1024 ili Intel Burn Test
Pa onda vidi koliko ide °C
Ne bi smjelo preko 65°?

Išao je moj na 3.60 GHz pred malo.
Ima već u temi i razni benchmarki na forumu:P
Samo to je privremeno jer se grije poslije i ne samo temperatura proca nego i napon
Moj traži preko 1.5V za 3.6
Puno ti je to za Everest?
Pa onda nije ni u igrama puno manje?
Moj savjet ti je da odvrtiš neki stress test ali ne Everest nego OCCT Perestroika
ili Prime 95, može i WPrime 1024 ili Intel Burn Test
Pa onda vidi koliko ide °C
Ne bi smjelo preko 65°?
nije to neka tempeatura za 3.4 1 sat testa na everestu i temperatura nije velika moras uzeti u obzir da je ovo 65 nm procesor i da nije bas sjajan za owerkock

Moj ne ide na 3.6GHz na niže od 83°.
Tako sam ga pustio na 3.2 nek se hladi rađe
btw čini mi se da je taj Mugen jednako dobar ko Yasya.
Barem po tvome OC jer imaš više napona a idle nam je par stupnjeva razlike
I load isto tako.
Meni je Everest stability test 62°
a idle kao tebi možda koji stupanj niže
Pozz, evo ja jucer kupio brus papir gradacije 400, 800, 1000 i 1500.. 2000 nisam nasao.. Bih mogo sa samo ovima polirat proc?