Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Ajde genijalci u klokanju pomažite meni! Ovaj tip tvrdi da se može dobro klokat pa pomažite! Konfiguraciju imate, ako treba slika BIOS-a nema problema.Evo trenutnog stanja u CPU-z i Core Temp.
P.S. Stock cooler imam.Vjerojatno kupujem AC Freezer 7 Pro Rev.2

Ajde genijalci u klokanju pomažite meni! Ovaj tip tvrdi da se može dobro klokat pa pomažite! Konfiguraciju imate, ako treba slika BIOS-a nema problema.Evo trenutnog stanja u CPU-z i Core Temp.
Prvo: imas i bolji proc za lga 775 (npr moj )
No dobro, ne mora bas biti QX, ali daj si nabavi bar Q6600. Taj je odlican (znam, ja ga imao). No nije ni tvoj za baciti.
Ako nemas love, ostavi.
Za cooler uzmi ovaj koji imam ja ili bar Mugen 2. (i tog sam isprobao....5+).
A onda se tek baci u clockanje.

Uzmi bolji cooler ako hoćeš bolji OC;bar Scythe Angle,kama cross i sl.

Evo.
Ja probao malo na sobnim temp kad je upravo sada kod mene u sobi 18°, a ne poslijepodne oko 30!xD
Dođe mi da plačem.. Skoro sam ga downclockao, a sad je O.K. temperatura procesora u loadu.
Oko 3-4° niže tako da dođe na ono prihvatljivih 68-71 u OCCT-u. Testirao sam ga nakratko samo da vidim je li bolje?
Možda i na zimu bude cijelo vrijeme 24/7 tako discipliniran ako bude kojekakvih dobrih igara na jesen i benchmarkova DX11

Uzmi bolji cooler ako hoćeš bolji OC;bar Scythe Angle,kama cross i sl.
Eh da imam jedan jaako veliki problem.Svi ti navedeni cooleri ne stanu kod mene.Smeta im napajanje a i kućište je dosta plitko. VIDEO KUČIŠTA
Hebem ti asus i MSG!
EDIT:Pod OCCT-om se najviše temp dižu do 63°C

Evo imam pod Moj PC konačni clockovi (ovaj OVERclockovi:P)!
Grafa 950/1250MHz 1.2250V
Proc 3.60GHz 1.51250V BIOS, 1.48V Everest
Temperature 3DMark06 idle 52-59°C load Core1 66°C, Core2-3 62°C, Core4 66°C
Furmark Hot Like Hell benchmarking GPU max 82°C AUTO fan speed MSI AB 43%
Crysis Warhead benchmarking tool FBWH CPU 66°
Dalje neću jer se sve svodi na isto
Jedino na duže staze u OCCT i Prime95 dakle ne onaj WPrime1024M, CPU 71°-73°C AVG
Ja mislim da ovako nije opasno po zdravlje Q6600 na duge staze

Idem zavrtit OCCT!Za sada je na 2.5GHz.
Test passed without errors.

Koliko vremenski?

Koliko vremenski?
30min,mislim da je dosta jer nije visok OC...

Idem zavrtit OCCT!Za sada je na 2.5GHz.
Daj čovjeće klokaj to, ide taj proc na 3GHz sa stock voltažama, ima ga moj buraz, i uspjeli smo ga natjerati na 3.33GHz, tak nešt.

19217 mi je najbolji score u 3DMark 06!
Iz grafe sam izvukao najbolje. Ako idem preko 950/1225MHz artefakti ili temp 90°+
Procesor je na 3600MHz već sedam dana bez beda..
Mislim da bih mogao i navuć 20k samo me je strah clockati FSB preko 400!

Iz grafe sam izvukao najbolje. Ako idem preko 950/1225MHz artefakti ili temp 90°+
Nemaš tu straha, ta ploča drži i 500FSB bez brige, jedino me brine proc, ovo su mu temprature već na granici, i voltaža mu je 1.5v što je vrh vrhova za 24/7 na q6600, tako da ga ja nebi više ganjao, osim za bencheve.

Nemaš tu straha, ta ploča drži i 500FSB bez brige, jedino me brine proc, ovo su mu temprature već na granici, i voltaža mu je 1.5v što je vrh vrhova za 24/7 na q6600, tako da ga ja nebi više ganjao, osim za bencheve.
ja sam pronasao spas u novoj termalnoj pasti, 5-10 stupnjeva bolje temp u loadu na linx i occt-u, tko je na granici s temp ovih 5-6 stupnjeva ce mu puno znaciti. Do sad nije bilo sanse da opteretim CPU s voltazama vecim od 1.4V sad ide i preko 1.45V u loadu.

Jer bi se CPU jače grijao ako bih stavio FSB na 450MHz recimo?
I da li bi mu trebala više voltaže?
ja sam pronasao spas u novoj termalnoj pasti, 5-10 stupnjeva bolje temp u loadu na linx i occt-u, tko je na granici s temp ovih 5-6 stupnjeva ce mu puno znaciti. Do sad nije bilo sanse da opteretim CPU s voltazama vecim od 1.4V sad ide i preko 1.45V u loadu.
tnx
Za termalnu pastu mislim da sam dobro stavio tako da nemam brige. Baš kako si ti napisao u temi. malo zrno riže i namazao sa prstom i najlonskom vrečicom preko prsta!!!
Ako je Scythe dobar cooler čisto sumnjam da bi nova pasta bila išta od poboljšanja. Možda koji stupanj a kako ti kaže 5-6° možda sigurno ne bi toliko spustila temperature. Ja sumnja da bi uz cooler od 350 kuna došla lošija pasta od tvoje..

Ma to ti je OK, ionako nijedna igra ili program nemogu 100% opteretit proc, samo nisam siguran koliko je taj everest pouzdan možda da probaš OCCT i Linx.
everest i speed fan imaju identične vrijednosti. real temp i hwmonitor opet identične. dakle u everestu je 42 što u real temp 52 stupnja.
tu negdje se okreću realne vrijednosti temperatura za oko 8-10 stupnjeva odstupanja!
ja mislim da je everest najpouzdaniji jer mi MBO (dakle u BIOS) očitava identično everestu:)
Imaj na umu da su temperature ustvari više za 10°C nego ove u Everestu jer je krivo namješten Tjmax (90 umjesto 100).
OCCT prikazuje ispravne temperature (poklapaju se i sa onima što kaže BIOS)

tnx
Za termalnu pastu mislim da sam dobro stavio tako da nemam brige. Baš kako si ti napisao u temi. malo zrno riže i namazao sa prstom i najlonskom vrečicom preko prsta!!!
Ako je Scythe dobar cooler čisto sumnjam da bi nova pasta bila išta od poboljšanja. Možda koji stupanj a kako ti kaže 5-6° možda sigurno ne bi toliko spustila temperature. Ja sumnja da bi uz cooler od 350 kuna došla lošija pasta od tvoje..
kakve veze ima koliko cooler dodje s kvalitetom paste...... inace moj cooler dodje 600kn pa jesi vidio kakvu su pastu stavili uz njega, da ova druga MX-3 daje dosta bolje temp.....
Vodeci se tvojom logikom ako sam ja sa 600kn coolerom dobio losu pastu, kakvu si ti onda dobio pastu sa 350kn coolerom???

Dakle imam problem,imam maticnu Gigabyte GA-965p-DQ6 i Q8200 revizija R0 gore..zanima me jel mi neko moze pomoc oko OC-a..kolko voltazu,i tak to sve detaljno..ako neko zna neka pomogne zelim dostic 3.0ghz..imam cooler Cooler Master Hyper 212+

Evo. Sada sam postavio TjMax u Everestu na 100° pa su vrijednosti identične!
kakve veze ima koliko cooler dodje s kvalitetom paste...... inace moj cooler dodje 600kn pa jesi vidio kakvu su pastu stavili uz njega, da ova druga MX-3 daje dosta bolje temp.....
Vodeci se tvojom logikom ako sam ja sa 600kn coolerom dobio losu pastu, kakvu si ti onda dobio pastu sa 350kn coolerom???
Hvala. A koju mi ti pastu preporučio sad da uzmem?
Dakle ako po tebi niti ova nije dobra sa Yasya-om?
Mislim nije mi ni najmanji problem skinuti cooler, ostrugat pastu i vratiti sa novom!

Hvala. A koju mi ti pastu preporučio sad da uzmem?
Dakle ako po tebi niti ova nije dobra sa Yasya-om?
Mislim nije mi ni najmanji problem skinuti cooler, ostrugat pastu i vratiti sa novom!
Nisam rekao da nije dobra, ali sigurno nije bolja, mislio sam da je i ova moja sto sam je dobio s coolerom od termalrigta dobra, ali kad sam stavio ovu od Arctic Cooling MX-3 dobio sam bolje temp. Ona ti dodje 76kn je da je malo skuplja ali vrijedi svaku kune ... barem meni...
koje bolje ti je pasta koju si diobio s coolerom, bijela ili tamno siva??

Tamno siva
Ako je to sigurno uzeo bih onda tu MX3?
Sada mi pod OCCT-om dođe do 79° na momente, a i u 3DMarku isto sam primijetio.
Čak je zabilježilo 83° par puta
EDIT Ovo dolje su screenshots iz everest benchmarka

Testiraj stabilnost pod Primeom, ne pod Everestom.

Tamno siva
Ako je to sigurno uzeo bih onda tu MX3?
tamno siva je dobar znak, bijele su dosta losije od tamno sivih.....
bas gledam na ambalazi mi pise da je razlika izmedju MX-3 i Scythe termal elixir oko 1,5 stupanj, ako se tvoja Scythe pasta tako zove nebi davao dodatnih 76 kuna za tako malu razliku u temperaturi, radje bi uzeo jos jedan ventilator za push/pull setup ako ga vec nemas, tu dobijes oko 3-5 stupnjeva....

Testiraj stabilnost pod Primeom, ne pod Everestom.
Znam, znam.. Testirao sam i pod Prime95, i pod WPrime 1024M (po preporuci sa foruma ovdje i tu su nešto niže tempsxD), i pod OCCT, i u Everest System Stability Test i uvijek su temperature jezgre oko 74°, a za core0-core3 šta već, kako se to zove svaka jezgra pojedinačmo se kreću u granicama 71-74°C, a na trenutak i prelaze 83°C
Ja znam da je to puno jer je na 90 blokada procesora pred temperaturom
tamno siva je dobar znak, bijele su dosta losije od tamno sivih.....
bas gledam na ambalazi mi pise da je razlika izmedju MX-3 i Scythe termal elixir oko 1,5 stupanj, ako se tvoja Scythe pasta tako zove nebi davao dodatnih 76 kuna za tako malu razliku u temperaturi, radje bi uzeo jos jedan ventilator za push/pull setup ako ga vec nemas, tu dobijes oko 3-5 stupnjeva....
Ma moja sigurno nije ta elixir jer sam malo gledao da takva dobra dolazi uz Scythe Kama cooler koji košta oko 20 dolara više. Kod nas ga nema mislim
btw Danas sam se čuo sa frendom koji se bavio informatičkim dućanom i rekao je da ta pasta ne može puno poboljšati stanje nego da si uzmem Antec 300 case?
Ja ču vidit malo na zimu kako se bude ponašao CPU pa apgrejdam case

Ma moja sigurno nije ta elixir jer sam malo gledao da takva dobra dolazi uz Scythe Kama cooler koji košta oko 20 dolara više. Kod nas ga nema mislim
btw Danas sam se čuo sa frendom koji se bavio informatičkim dućanom i rekao je da ta pasta ne može puno poboljšati stanje nego da si uzmem Antec 300 case?
Ja ču vidit malo na zimu kako se bude ponašao CPU pa apgrejdam case
Pa najbolje utvrdis da li ti treba novi case tako sto skines bocnu stranicu i vidis kolika je razlika u temp sa otvorenom/zatvorenom stranicom, mada je nebi mijenjao kuciste jer skidanjem bocne stranice ces dobiti bolje temp nego u bilo kojem vrhunskom kucistu sa zatvorenom bocnom stranicom.
da li imas push/pull sistem na tom cooleru?? ako nemas kupnjom jos jednog ventilatora, to bi ti donijelo sigurno 2-5 stupnjeva manje temp i to bi ti prvo preporucio da uzmes, i prije kucista i paste.
sto se tice paste razlika izmedju dvije dobre ce bit oko 2 stupnja maksimalno sto i nije puno, ali razlika izmedju sroteks paste i MX-3 koja je trenutno najbolja na svijetu moze ici i preko 10 stupnjeva u sto sam se i sam uvjerio........, ali kazes da si dobio tamno sivu pastu to je znak da nije sroteks pasta, jer ja sam dobio bijelu sa coolerom koja je ocito smece.

Imam kontrolu vrtnje ventilatora na cooleru.
Trenutno je na high.:P
Ionako mi je to za potrebe benchmarka. U igrama sve 5!!!
Sad ću vratit na 3.20GHz i to mi je dosta.
Ne da mi se više igrati. Prošlo me jexD

Ima tko tu od vas i5-750?

sto te zanima?? imao sam kod sebe par dana tvoju plocu i procesor od prijatelja.....

sto te zanima?? imao sam kod sebe par dana tvoju plocu i procesor od prijatelja.....
Ste ga OC- ali?
Našao sam u čemu je kvaka?
Ako stavim CoreTemp da mjeri onda pokazuje vrijednosti od preko tih dopuštenih 71°C jer se nakratko procesor zagrije na te visoke temperature. Znači CPU dobije onaj boost na tih 99-100% te temperatura skoči momentalno na visokih 71 ili više!
Međutim inače CoreTemp refresha vrijednosti u intervalima od 6000ms ili jedne sekunde pa onda brzo dođe na 60-66° koliko je bez full load.
Tako mi je u Crysis W. benchmarku, a u 3DMarku oko 59°