Overclocking

Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Tinča sub 24.7.2010 16:11

Evo dečki da se pohvalim Clockao sam svoj procesor sa 2.66GHz na 3.00GHz u OCCT-u sam stavio na jedan sat i sve je prošlo bez greške do 47°C.

Ajde sad da vidim taj spomenik ispred tehničkog muzeja u zagrebu.

dado8 sub 24.7.2010 16:35
Tinča kaže...

Evo dečki da se pohvalim Clockao sam svoj procesor sa 2.66GHz na 3.00GHz u OCCT-u sam stavio na jedan sat i sve je prošlo bez greške do 47°C.

Ajde sad da vidim taj spomenik ispred tehničkog muzeja u zagrebu.

ne vjerujem, daj neki screen nakon 10min. blend testa s otvorenim cpu-zom i coretempomCool

dado8 sub 24.7.2010 16:54
Tinča kaže...

nejdem ja samo zbog tebe opet skidat OCCT i everest pokažem ti jedino ak očeš kak mi je sad na speedfanu.EVO 

cek, kako si ti to clocko? bez nekog test-stres programa, cpu-z ili neceg sta pokazuju voltazu i frekve u winsima, te neceg sta prikazuje temp?!?Smijeh

ni speedfan a nadasve system panel i winsima nisu za to jer ne pokazuju nista a i ono sta pokazuju najcesce pokazuju krivo

stoncin3 sub 24.7.2010 17:28
Tinča kaže...

Kak te nije strah igrati se s takvim temperaturama ja bi "crko" od straha

Pa znam što radim. Ako su oko 62°C optimalne maksimalne za jezgru koja se najviše grije onda bi ti bilo desetak više, znači tih mojih 70 negdje u granicama normale.

A ako radim stress test sat-dva i znam da se sa gamingom grije poprilično manje nemam što brinuti. Btw svaka čast na temperaturama.

Koji cooler imaš? Za 3GHz stvarno impresivno!!!Namigiva

Gledaj kod tebe je clock od 12% dok je kod mene čitavih 1200MHz, znači 1.2GHz+ ili točnije čak 50%Osmijeh

Tinča sub 24.7.2010 20:49
stoncin3 kaže...
Tinča kaže...

Pa znam što radim. Ako su oko 62°C optimalne maksimalne za jezgru koja se najviše grije onda bi ti bilo desetak više, znači tih mojih 70 negdje u granicama normale.

A ako radim stress test sat-dva i znam da se sa gamingom grije poprilično manje nemam što brinuti. Btw svaka čast na temperaturama.

Gledaj kod tebe je clock od 12% dok je kod mene čitavih 1200MHz, znači 1.2GHz+ ili točnije čak 50%Osmijeh

Hvala.Imam Scyte katanu 3, misliš da bi mogao i bolje clockati ?-do kolko naprimjer

joze sub 24.7.2010 21:39
Tinča kaže...
stoncin3 kaže...
Tinča kaže...

Hvala.Imam Scyte katanu 3, misliš da bi mogao i bolje clockati ?-do kolko naprimjer

klokni ga na 3.5ghz i bit će super

Tinča sub 24.7.2010 21:42

Ovak dečki imam Kompjuter i xbox360 sad neznam na čemu da igram ako igram na kompu mi je žal xbox-a i novca bačenih na njega,a nemam baš neke igre za njega makar si ih lako nabavim tak da mi baš i nije važno kak mi bude jak komp za igre jer ja više na kompu ne igram igre.

joze sub 24.7.2010 21:44
Tinča kaže...

Ovak dečki imam Kompjuter i xbox360 sad neznam na čemu da igram ako igram na kompu mi je žal xbox-a i novca bačenih na njega,a nemam baš neke igre za njega makar si ih lako nabavim tak da mi baš i nije važno kak mi bude jak komp za igre jer ja više na kompu ne igram igre.

kako ćemo mi znat ako ti neznaš?? Sam se odluči i raspodjeli

Jurky sub 24.7.2010 22:00
joze kaže...

klokni ga na 3.5ghz i bit će super

pusti momka nek malo predahne i on i komp.....

bravo tinca, samo naprijed, prvo na zasluzeni odmor a onda u lov na 3.2Namigiva

minko sub 24.7.2010 22:20

ja ovo ne kužim... zadnjih dana nešto mi glasan komp, nemam pojma zašto, prije radio tiho ko miš kad sam sve high vrtio itd., a sad kad HoN igram bruji ko traktor (dobro nije baš tako, al opet...). idem ja gledat kolka je temperatura, ono dođe do 82 u testu u sekund wtf?! imam scythe mugen 2 i neklokanog i7 920... biće da se nešto pokvarilo :S

dado8 sub 24.7.2010 23:57
minko kaže...

ja ovo ne kužim... zadnjih dana nešto mi glasan komp, nemam pojma zašto, prije radio tiho ko miš kad sam sve high vrtio itd., a sad kad HoN igram bruji ko traktor (dobro nije baš tako, al opet...). idem ja gledat kolka je temperatura, ono dođe do 82 u testu u sekund wtf?! imam scythe mugen 2 i neklokanog i7 920... biće da se nešto pokvarilo :S

bit ce da je kod tebe temp u hladu 35C pa se pregrijava, pogotovo ako nemas dobro rijesen airflow a najvjerojatnije je da hladnjak nije nalego na proc kako treba - to sranje se mene desilo s ninjom2

sve prste sam polomio dok sam to sranje od 2tone nekako namontiro bez vadjenja ploce, naravno doslo ljeto i temp otisle u nebo a ja lagano lud - hladnjak od dvije tone i 350 cuna hladi za kur*c. jedan dan puko mi film, sve sam pocupo i izvadio maticnu na stol da bi imao sta vidjet - jedna push up kopca nije ulovila kako treba tako da se cooler zapravo s te strane nije ni drza.

nakon promjene paste i ponovnog montiranja temperature su otisle dolje 35C

DomagojX ned 25.7.2010 00:11

večeras ću to isprobat...ali mislim da oko 1.456-1.48 je dovoljno za 4.6ghz možda mrvicu više...

970 ne pada mi na pamet uzimat :D ako bolje pogledaš ovo je ES primjerak i to izgleda jako jako dobar, izašao me i dosta jeftino :P

Jurky ned 25.7.2010 00:15
DomagojX kaže...

večeras ću to isprobat...ali mislim da oko 1.456-1.48 je dovoljno za 4.6ghz možda mrvicu više...

ajde nek ti je sa sricom.....Namigiva, da vidimo koliko ces uspjet nadmasit starog a predobrog 920....

tek sad vidim da je ES --- moglo bi bit nesto od njega ....

stoncin3 ned 25.7.2010 07:18

Ja sam mjerio sa Real Core 0.99 i HW Monitorom.Viče

U Primeu95 su se temperature popele na visokih 69-74°, maksimalno čak dosegle na tren 80°C.

Pa sam nakon 15 minuta prekinuo stress test.

Da li da to čudo downclockam?Mršti se

Penryn ned 25.7.2010 11:01
stoncin3 kaže...

Ja sam mjerio sa Real Core 0.99 i HW Monitorom.Viče

U Primeu95 su se temperature popele na visokih 69-74°, maksimalno čak dosegle na tren 80°C.

Pa sam nakon 15 minuta prekinuo stress test.

Da li da to čudo downclockam?Mršti se

Pff, velike su to temp. Intel preporuča za G0 unutar 71oC.

stoncin3 ned 25.7.2010 13:26
Penryn kaže...
stoncin3 kaže...

Pff, velike su to temp. Intel preporuča za G0 unutar 71oC.

Ma meni se na moment temp dodje na visokih 79, ali samo na tren. Nezz što bi to bilo?

Ili je do mjerenja ili do programa?

Evo screenshot nakon 3DMark06:

superJozo kaže...

@stoncin nije li Vcore 1,51250 malo previše za q6600? pazi da ti ne degradira

Ja sam već vidio drugdje na 3.60GHz i VCore 1.5V da radi O.K.